Taal  
sportweddenschappen, prognose, wedden

Sportwedden en de handicap

Ontdek de voordelen van de handicap, de populairste sportweddenschap in Amerika en Azië.

De handicap is een systeem dat het mogelijk maakt een onevenwichtige wedstrijd weer in balans te brengen door punten of doelpunten af te trekken bij de favoriet en deze op te tellen bij de score van de outsider.

Er bestaan twee soorten handicaps:

De klassieke handicap

Bij de klassieke handicap worden hele punten of doelpunten van de score van de favoriet afgetrokken en opgeteld bij de score van de outsider.

Als u op de favoriet wedt, moet deze dus beter presteren om de punten die aan het eind van de wedstrijd van zijn score worden afgetrokken te compenseren en u uw weddenschap te laten winnen. De handicap van de favoriet wordt voorafgegaan door het teken (-).

Als u op de outsider wedt, krijgt deze een voorsprong die aan zijn eindscore zal worden toegevoegd. De van de outsider wordt voorafgegaan door het teken (+).

Let op: de handicap wordt alleen opgeteld of afgetrokken van de eindscore van de club waarop u wedt. Een cumul is niet mogelijk.

Weddenschappen met een handicap kunnen voor alle sporten worden aangeboden maar komen het meest voor bij rugby en Amerikaanse sporten.

Bekijk een voorbeeld van een klassieke handicap >>>

 

De Aziatische handicap

De Aziatische handicap lijkt veel op de klassieke handicap maar er zijn talloze bijzonderheden:

Bij de berekening van winst en verlies wordt rekening gehouden met de volgende bijzonderheden:

De Aziatische handicap wordt aangegeven met het teken(:). Een handicap 0:1 betekent bijvoorbeeld dat een doelpunt wordt opgeteld bij de score van de uitspelende ploeg.

Hieronder vindt u de verschillende soorten Aziatische handicaps:

0:0 Handicap >>>
Handicap die wordt gegeven als er geen favoriet is. In geval van gelijk spel wordt de inzet terugbetaald.

0:1/4 Handicap >>>
Dit betekent dat een van de ploegen 0.25 doelpunt voor staat op de andere ploeg op het moment van de aftrap. In geval van gelijk spel, wordt de winst of het verlies door 2 gedeeld.

0:1/2 Handicap >>>
Deze handicap betekent dat een van de ploegen 0.5 doelpunt voor staat op de andere ploeg op het moment van de aftrap.

0:3/4 Handicap >>>
Dit betekent dat een van de ploegen 0.75 doelpunt voor staat op de andere ploeg op het moment van de aftrap. In geval de favoriet wint met een doelpunt verschil, wordt de winst of het verlies door 2 gedeeld.

0:1 Handicap >>>
Deze handicap betekent dat een van de ploegen met 1 doelpunt voor staat op de andere ploeg op het moment van de aftrap. In geval de favoriet wint met een doelpunt verschil, wordt de inzet terugbetaald.

0:1 3/4 Handicap >>>
Dit betekent dat een van de ploegen met 1.75 doelpunt voor staat op de andere ploeg op het moment van de aftrap. In geval de favoriet wint met twee doelpunten verschil, wordt de winst of het verlies door twee gedeeld.


Als u het principe eenmaal goed door heeft, kunt u op verschillende manieren uw voordeel doen met de Aziatische handicap:

Terug naar boven