Taal  
sportweddenschappen, prognose, wedden

Vaste en proportionele inzet

Vaste inzet

Als u een beginnend speler bent, is het inzetten van een vast bedrag een goede en gemakkelijke manier om uw risico te beperken.

U beschermt uzelf tegen inschattingsfouten en overmoedig gedrag na een reeks winnende prognoses. U beperkt ook het risico om alles te verliezen aanzienlijk.

Dit risico wordt ook beperkt door het feit dat uw inzet altijd maar een klein deel van uw portefeuille is. Wij raden u aan voor het bepalen van de hoogte van uw vaste inzet een bedrag te kiezen dat tussen 1 en 5% ligt van het bedrag dat u in totaal aan sportwedden wilt besteden. Met een hoger bedrag neemt u een onnodig groot risico.

Een systeem met een vaste inzet is eenvoudig maar laat de mate waarin u zeker bent van een prognose of de ontwikkelingen binnen uw portefeuille buiten beschouwing.

Proportionele inzet

Met het kiezen voor een systeem van een proportionele of percentuele inzet van uw portefeuille ruimt u beide bovengenoemde ongemakken uit de weg. Door het inzetten van een percentage van uw portefeuille kunt u:

Wij raden u aan per weddenschap een inzet ter hoogte van 1 à 5% van het totaalbedrag van uw portefeuille te kiezen.

Tenslotte

Deze beide basissystemen hebben als grootste voordeel dat ze gebruiksvriendelijk zijn. Het belangrijkste nadeel is dat deze systemen het specifieke risico van een weddenschap buiten beschouwing laten. Zoals u weet is bij een winkans van 1.2 de kans dat u wint niet dezelfde als bij een winkans van 10. De kans dat een evenement waarvoor een prognose is opgesteld, zich zal voordoen moet meespelen bij het bepalen van de inzet.

Om de hoogte van uw inzet aan te passen aan uw prognose en aan de winkansen van uw weddenschap, raden wij het Kelly Criterion aan.

Terug naar boven

Beheers uw inzet