Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Speelschema EK 2021: de mooiste affiches in de poulefase

door Jory Spekking | door Max Lanters

image Speelschema EK 2021: de mooiste affiches in de poulefase
Het EK komt stap voor stap dichterbij. Om je alvast te verheugen op het toernooi en om je voorspellingen voor te bereiden, focussen we ons vandaag op de ontmoetingen die je niet moet missen in de poulefase.

Speelschema EK 2020: bereid je voor op spektakel!

EK 2020 speelschema voetbal

Het toernooi waar iederaan naar uitkijkt en waar al talrijke sportweddenschappen op zijn afgesloten is in aantocht. We hebben het natuurlijk over het EK voetbal van deze zomer. Er wordt veel verwacht van het aankomende Europese eindtoernooi, met mooie affiches in de poulefase. Grote spelers komen tegenover elkaar te staan en tot ons plezier zijn er vele andere wedstrijden om extra naar uit te kijken. We maken de balans op.

Speelronde 1: de openingswedstrijd Turkije-Italië

Speelschema EK 2021 - Voetbal - Italië

Op 11 juni trappen Turkije en Italië het EK af. Naast het feit dat het de openingswedstrijd is, is deze ontmoeting een erg interessante. Turkije, dat nog niet zo lang geleden van Oranje won, heeft een solide team met karakter. Er moet dus rekening gehouden worden met de Turken. De tegenstander van Turkije, het Italië van bondscoach Roberto Mancini, is weer present op een eindtoernooi na het misgelopen wereldkampioenschap in 2018. De Italianen zijn al maandenlang ongeslagen. Turkije-Italië voorspelt dan ook een boeiende openingswedstrijd te worden.

Open een TOTO-account voor het EK

Speelronde 1: Engeland-Kroatië, net als op het WK 2018

Speelschema EK 2021 - Voetbal - Engeland

Engeland is volgens veel kenners en de bookmakers de grote favoriet op het EK. In het recente verleden konden de Engelsen de hoge verwachtingen echter niet waarmaken en moest het vroegtijdig het toernooi verlaten. In 2016 was het IJsland dat de Engelsen naar huis stuurde en in 2018 werden The Three Lions uitgeschakeld door....jawel, Kroatië! Een interessant weervinden dus in de poulefase tussen een Kroatië dat wat is teruggevallen sinds de EK-finale van 2018 en een Engeland dat eindelijk wil doorstoten naar de eindfase van het toernooi.

Het EK voorspellen op toto.

Speelronde 1: Frankrijk-Duitsland, revanchegevoelens?

Speelschema EK 2021 - Voetbal - Frankrijk

De wedstrijden tussen Frankrijk en Duitsland staat vaak in het teken van historische wedstrijden en revanche. Nadat Die Mannschaft de Fransen uitschakelde op het WK 2014, waren het les Bleus die de Duitsers naar huis stuurden op het EK 2016. De twee grote voetballanden kwamen elkaar niet tegen op het eindtoernooi van 2018. De Duitsers hebben dé mogelijkheid om de regerend wereldkampioen Frankrijk een enorme klap te geven tijdens de eerste speelronde en kunnen de Fransen na speelronde 1 onder immense druk te brengen. De wedstrijd Frankrijk-Duitsland is waarschijnlijk het grootste affiche van de poulefase. Mis deze wedstrijd dus niet.

Aanmelden bij TOTO

Speelronde 2: Italië - Zwitserland, de burenruzie

Speelschema EK 2021 - Voetbal - Zwitserland

Tijdens de tweede speelronde in de EK-poulefase vindt de ontmoeting plaats tussen twee teams die goed in vorm zijn de afgelopen tijd. Italië behoeft weinig uitleg, het land heeft een mooie mix van gevestigde namen zoals Jorginho, Donnarumma, Verratti en Immobile, routininiers als Chiellini en Bonucci, en jongere talenten zoals Chiesa, Kean en Barella. Zwitserland doet nu al zo'n tien jaar mee aan de belangrijkste internationale eindrondes. Met spelers als Sommer, Xhaka, Akanji, Shaqiri en Seferovic heeft het een moeilijk te verslaan elftal. Een duel dat we dus aandachtig gaan volgen en dat ons een beeld gaat geven wat we van de Italianen kunnen verwachten deze zomer.

Voetbalwedden op toto.nl

Speelronde 2: Portugal-Duitsland, 7 jaar na dato

Speelschema EK 2021 - Voetbal - Portugal

Een andere clash in de tweede speelronde is het treffen tussen Portugal en Duitsland, een wedstrijd waar voetbalsupporters van beide landen naar uitkijken. De laatste ontmoeting tussen de Portugezen en de Duitsers kende een opmerkelijk resultaat. Op het WK 2014 in Brazilië werd Portugal met 4-0 gekleineerd door de latere wereldkampioen Duitsland. De Portugezen zullen zich daarom maar al te graag willen revancheren tegen onze oosterburen. Het is bovendien een wedstrijd die enorm van belang is in groep F, een groep waarin ook Frankrijk is ingedeeld. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Registreren bij TOTO

Speelronde 3: Tsjechië-Engeland, de goede bekenden

Speelschema EK 2021 - Voetbal - Tsjechië

Een van de interessantere laatste wedstrijden uit de poulefase is het duel Tsjechië-Engeland. De twee landen kennen elkaar erg goed, daar Tsjechië en Engeland elkaar ook al in de EK-kwalificatie troffen. Resultaat van deze ontmoetingen: 1 winstpartij voor de Engelsen op Wembley (5-0) en 1 winstpartij voor de Tsjechen in Praag (2-1). De Engelsen zijn zonder twijfel de favoriet in deze wedstrijd, maar de Tsjechen zullen hun huid duur verkopen. Het is bovendien een wedstrijd die kan bepalen op welke plaats de Engelsen eindigen in de poule, hetgeen gevolgen heeft voor het latere speelprograma. Een waar ongetwijfeld veel op gewed gaat worden.

Koning TOTO worden deze zomer

Speelronde 3: Zwitserland-Turkije, weerzien na 2008

Speelschema EK 2021 - Voetbal - Turkije

De laatste ontmoeting tussen Zwitserland en Turkije was op het EK 2008, toen de Zwitsers in de poulefase met 2-1 te sterk waren voor de Turken. Sindsdien hebben de twee landen zich positief ontwikkeld. Dat laatste geldt met name voor Turkije, dat zich meer en meer presenteert aan de voetbalwereld. Deze ontmoeting heeft misschien niet de aantrekkingskracht zoals wedstrijden als Frankrijk-Duitsland, maar het is desalniettemin een interessante wedstrijd tussen twee kwalitatief goede elftallen. Bovendien kan de uitkomst van deze wedstrijd weleens gaan bepalen wie zich kwalificeert voor de achtste finales. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

Aanmelden bij TOTO en profiteren van leuke acties

Speelronde 3: Portugal-Frankrijk, remake van 2016

Speelschema EK 2021 - Voetbal - UEFA

Tot slot kunnen we niet heen om de wedstrijd Portugal-Frankrijk in de laatste ronde van de poulefase. Gaan de Fransen net als in de EK finale van 2016 ten onder tegen de Portugezen? Of neemt Frankrijk eindelijk revanche tegen Portugal? Het affiche Portugal-Frankrijk is er in ieder geval een die je niet mag missen, zeker gezien de druk die op de wedstrijd zal staan. De regerend wereldkampioen en de winnaar van de Nations League hebben veel om voor te spelen, kortom: een prachtige wedstrijd in een prachtige poule.

Voetbalwedden op toto.nl

Deze artikelen over het EK 2021 (EURO 2020) gaan je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer