Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Hoe zullen de Europeanen wedden tijdens het WK 2022? (infografiek)

door Kevin Richard | door Azadeh Ghavidel

image Hoe zullen de Europeanen wedden tijdens het WK 2022? (infografiek)
Aantal nieuw geopende accounts, voorspellingen en favoriete weddenschappen van de Europeanen. Ontdek onze infografiek over hoe het gokken leeft bij de Europeanen naar aanloop van de FIFA Wereldbeker.

Sportweddenschappen in Europa: de cijfers die de sector verwacht tijdens het WK in Qatar

Zoals elke 4 jaar is het WK een enorm populair fenomeen onder Europeanen om sportweddenschap aan te gaan. Maar hoe gaan de Europeanen wedden? Wat zeggen de bookmakers? Worden er weer nieuwe gokrecords gebroken zoals in 2018? Deze antwoorden vind je terug in onze unieke infografiek.

Sportweddenschappen in Nederland: de cijfers die de sector verwacht tijdens het WK in Qatar

Er wordt door de bookmakers verwacht dat heel veel Europeanen zich zullen registreren om op het WK 2022 een gokje te doen. Zeker nu de markt meer gelegaliseerd werd. Die nieuwe en huidige gokkers zullen naar alle verwachting het record van het vorige WK 2018 waar in totaal voor 330 miljoen EUR werd gespeeld ruimschoots verbreken. Dat lijkt veel maar voor bookmakers is dit natuurlijk welgekomen na een zeer moeilijke periode waar ook zij getroffen werden door Covid-19.

Hoeveel nieuwe Europeanen gokkers worden er nog verwacht?

In een markt waar de jaarlijkse omzet rond de 8 miljard EUR draait is het aankomende Wereldkampioenschap in Qatar een hoogtepunt voor bookmakers waar men verwacht dat er vele nieuwe accounts zullen geopend worden. In Nederland zullen er zich naar alle verwachting minstens 80.000 nieuwe gebruikers registreren ter gelegenheid van het WK.

De operatoren die met een officiële licentie geregistreerd zijn bij de kansspelautoriteit en in totaal richting de 5 miljoen actieve gebruikers (die in loop van het jaar minstens 1 weddenschap deden) tellen wereldwijd, verwachten dat de totale omzet globaal rond de 1 miljard EUR zal liggen voor het komende wereldkampioenschap.

Wat is het doorsnee profiel van de Europeanen gokker?

Van de vele nieuwe gokkers kan men op basis van de bestaande cijfers reeds een duidelijk profiel maken van de doorsnee Nederlandse gokker die op het WK 2022 een gokje zal wagen. 85% van het nieuwe cliënteel zal man zijn en een leeftijd rond de 30 hebben. Het zijn vooral mensen die in de stad wonen en een voorliefde hebben voor sport. We zien ook dat een man die geen voorliefde heeft voor sport makkelijker de stap zet om een gok te wagen dan een vrouw die wel een band heeft met sport.

Wat zijn de geliefkoosde methodes om te gokken van Europeanen tijdens het WK?

Tijdens het FIFA Wereldkampioenschap (van 20 november t.e.m. 18 december) zouden we vooral de standaard gewoontes moeten terug zien van gokkers die ook toegepast worden tijdens het gewone seizoen. Wel wordt verwacht dat de gemiddelde inzet van €11,00 per gespeelde weddenschap hoger zal liggen. De meeste weddenschappen (54%) zullen voor de aftrap plaatsvinden en via de smartphone (89%) gedaan worden. Iets waar bookmakers dan ook sterk op inspelen is advertenties en promoties die gebruikers aanmoedigen om mobiel in te zetten.

Wat voorspellen de Europeanen voetbalfans?

Oranje beschikt weer over een talentvolle spelersgroep toch toont de Nederlandse bevolking zich eerder voorzichtig in het voorspellen van successen op het komende wereldkampioenschap.

Al lijken toch 58% van de Nederlanders erin te geloven dat de halve finale het eindstation kan worden voor Louis Van Gaal & Co.

De meeste Nederlanders tippen op Brazilië als eindwinnaar van het toernooi en denken dat de Fransman Kylian Mbappé topscorer zal worden. Memphis Depays zien ze dan weer als 8e in de stand eindigen in de topschutterslijst.

Met Brazilië als winnaar van het toernooi lijkt de Nederlandse gokker op dat vlak ook onze prognose te volgen. Het wordt alleszins een WK om naar uit te kijken nu Oranje er opnieuw bij is.

Meer lezen over het WK 2022?

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer