Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

EK 2021: hoe hebben de quoteringen zich ontwikkeld sinds de loting?

door Jory Spekking | door Max Lanters

image EK 2021: hoe hebben de quoteringen zich ontwikkeld sinds de loting?
Het EK 2021 (2020) begint steeds meer te leven in de hoofden van de sportliefhebbers. Vandaag kijken we welke evolutie de odds de afgelopen maanden hebben doorgemaakt bij de bookmakers. Van welke landen wordt inmiddels meer of minder verwacht?

EK 2021: ontwikkeling van de odds op de goksites

Sinds de loting van eind 2019 zijn de quoteringen op de goksites voor de EK-winst aan flinke schommelingen onderhevig geweest. De bookmakers hebben hun aangeboden odds herzien na het uitstel van het toernooi vorig jaar en onder meer door de veranderende vorm van de teams. 

Van welke landen wordt deze zomer nu veel verwacht? En van welke landen verwachten de bookmakers inmiddels minder? Dat bekijken we in dit artikel. Nu het EK steeds dichterbij komt, raden we je aan de deelnemende teams goed te volgen en hun quoteringen goed in de gaten te houden!

Aanmelden en voetbalwedden bij TOTO

De landen waar inmiddels meer van wordt verwacht

Turkije wordt serieus genomen

Evolution cotes Euro 2021 - Turquie

Turkije behoorde en behoort nog altijd niet tot de favorieten op de EURO 2020. De Turken komen de afgelopen jaren echter steeds beter voor de dag. Zo haalde het in 2019 uit 2 ontmoetingen tegen wereldkampioen Frankrijk 4 punten (1-1 en 2-0) en won het onlangs met 4-2 van Oranje. Turkije heeft een erg solide elftal en kan rekenen op goede spelers als Hakan Calhanoglu en Burak Yilmaz. Die laatste is dit seizoen uitstekend op dreef in de Ligue 1 en deed ook Nederland veel pijn.

In januari 2020 stond de quotering voor een EK-winst voor de Turken op gemiddeld 90.00, terwijl deze quotering inmiddels is gedaald naar een quotering van zo’n 50.00. Deze flinke daling laat duidelijk de ontwikkeling en het karakter van het Turkse nationale elftal zien. Turkije is samen met Italië, Wales en Zwitserland ingedeeld in groep A. Het lijkt de favoriet te zijn voor de tweede plek in de poule, een plaats die direct recht geeft op de volgende ronde. Het vertrouwen in Turkije is in ieder geval toegenomen onder de bookmakers.

Inschrijven bij TOTO en wedden op Turkije

Portugal allesbehalve in verval

Evolution cotes Euro 2021 - Portugal

Portugal behoort ook tot de lijst met landen waarvan de bookmakers inmiddels meer verwachten. In januari 2020 stonden de odds voor een EK-winst door Portugal gemiddeld op 16.00. Vandaag de dag staat die quotering op de meeste goksites op zo’n 10.00.

Portugal beschikt over een sterk team dat veel posities dubbel bezet heeft. Het heeft daarnaast prachtige spelers zoals de levende legende Cristiano Ronaldo en Manchester United-ster Bruno Fernandes. Het elftal van Fernando Santos zou het kunstje uit 2016 zomaar eens kunnen herhalen en de titel voor de neus van de topfavorieten kunnen wegsnoepen. De Portugezen zijn ingedeeld in de groep des doods met daarin ook Frankrijk, Duitsland en Hongarije. Makkelijk zal het niet worden, maar Portugal heeft meer dan genoeg kwaliteit om door te gaan naar de volgende ronde. De experts die de quoteringen opstellen op de goksites verwachten in ieder geval nog meer van de Portugezen dan voorheen.

Het EK voetbal voorspellen bij TOTO

Een (eindelijk) verassend Denemarken?

Evolution cotes Euro 2021 - Danemark

De aanwezigheid van Denemarken in deze lijst kan je wellicht verassen, desalniettemin verdient het Deense nationale elftal die erkenning wel degelijk. De daling van de odds van gemiddeld 75.00 naar 30.00 illustreert de sterke ontwikkeling die het elftal van onder meer oud-Ajacieden Christian Eriksen en Kasper Dolberg heeft doogemaakt.

Met andere bekende namen als Martin Braithwaite, Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Andreas Christensen en Thomas Delaney kunnen de Denen weleens goed voor de dag gaan komen deze zomer en voor een grote verassing zorgen. De Denen zijn ingedeeld in een groep met België, Rusland en Finland. Denemarken moet in staat kunnen zijn om zich door deze poulefase heen te loodsen en zich te kwalificeren voor de knock-outfase. Durf jij een gokje te wagen op de Denen?

Wedden op het EK voetbal bij TOTO

De landen waar nu minder van wordt verwacht

Een onherkenbaar Nederland

Evolution cotes Euro 2021 - Pays-Bas

Oranje was bij de bookmakers voor lange tijd een belangrijke outsider voor het EK 2020. Deze verwachtingen zijn de afgelopen maanden echter stapje voor stapje gedaald. Zo verliepen de eerste wedstrijden na de komst van Frank de Boer teleurstellend en verloor Nederland onlangs met 4-2 van Turkije. Het Nederlands elftal blijft natuurlijk over een solide elftal beschikken, zelfs na het afzeggen van aanvoerder Virgil Van Dijk. Spelers als Memphis Depay, Matthijs De Ligt, Frenkie De Jong en Georginio Wijnaldum hebben bewezen goede spelers te zijn op Europees niveau.

De quoteringen voor een EK-winst van het Nederlands elftal zijn sinds januari 2020 gestegen van zo’n 7.50 naar 13.00. De verwachtingen waren dus hoger in de tijd van voormalig bondscoach Ronald Koeman dan vandaag de dag met Frank de Boer aan het roer. Hoewel er minder van het Nederlands elftal wordt verwacht deze zomer, moet Oranje goede resultaten kunnen behalen tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Inzetten op Depay en co kan juist extra interessant zijn door de omhooggeschoten odds.

Registreren bij TOTO en wedden op Oranje!

Italiaanse hype wat minder geworden

Evolution cotes Euro 2021 - Italie

De odds voor Italië zijn licht gedaald sinds januari 2020. Daar waar de gemiddelde quotering voor een EK-winst door Italië anderhalf jaar geleden op 11.00 stond, staat deze quotering inmiddels op zo’n 12.00. Er wordt dus iets minder verwacht van de Italianen, al behield dit team zijn kwaliteit en bleven de resultaten goed te noemen.

Roberto Mancini heeft het Italiaans nationaal elftal nieuw leven ingeblazen na het mislopen van het WK 2018. De voormalig coach van onder meer Manchester City kan rekenen op gevestigde spelers als Marco Verratti, Jorginho en Ciro Immobile en Italië blijft dan ook een land om rekening mee te houden. Italië moet eerste in de poule kunnen worden met daarin Turkije, Wales en Zwitserland, al moet het op zijn hoede zijn tegen deze degelijke teams. Ondanks de gedaalde verwachtingen bij de bookmakers blijven de Italianen natuurlijk een belangrijke outsider voor de titel op Wembley.

Aanmelden bij TOTO sportweddenschappen

Kroatië: over het hoogtepunt heen?

Evolution cotes Euro 2021 - Croatie

Tot slot verwachten de bookmakers vandaag de dag ook minder van Kroatië dan in januari 2020. De verassend finalist van het WK 2018 heeft sinds dat toernooi wat moeite om zich als topland te vestigen in het internationale voetbal.

Met een quotering van 35.00 tegen een quotering van 25.00 van iets meer dan een jaar terug, wordt het als we de bookmakers moeten geloven een lastige zomer voor de Kroaten. De selectie van de Kroaten is ouder geworden en spelers als Perisic, Kovacic en Lovren lijken minder sterk te zijn dan voorheen. Luka Modric blijft ondanks een lastig seizoen kwaliteit leveren bij Real Madrid en zal de kar moeten trekken. Gaat dit hem lukken? We zullen er binnen een maand achterkomen. De quoteringen van de bookmakers wachten op nog maar 1 ding: jouw inzet. Bereid je goed voor op een spannende zomer!

Een TOTO-account openen en direct wedden

Herinnering: de odds van de EK 2021 (2020) favorieten

Winst EK Engeland - quotering van 5.85

Winst EK Frankrijk - quotering van 6.05

Winst EK België - quotering van 6.80

Winst EK Spanje - quotering van 8.25

Winst EK Duitsland - quotering van 8.15

Deze artikelen over het EK 2021 (EURO 2020) gaan je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer