Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Records op het Wereldkampioenschappen: welke weddenschappen kunnen we aangaan?

door Kevin Richard | door Quentin Despret

image Records op het Wereldkampioenschappen: welke weddenschappen kunnen we aangaan?
Op 20 november zien we de beste landen ter wereld in Qatar aan het werk die de jacht zullen inzetten op de wereldbeker. Deze editie zou wel eens in het teken kunnen staan van records die gesneuveld kunnen worden en daarover geven wij vandaag een woordje uitleg.

FIFA Wereldbeker 2022: de records om in de gaten te houden

FIFA Wereldbeker 2022: de records om in de gaten te houden

Meer doelpunten, meer titels, meer assist, of zelfs hoogste aantal gele kaarten. Elk WK worden er wel nieuwe records gesneuveld. Maar hoe groot is de kans dat er een aantal van die records zullen sneuvelen op het aankomende WK in Qatar?

Meeste wereldtitels als speler: Pelé, en dit voor nog minstens 4 jaar

Als er een record is die alvast niet gebroken zal kunnen worden is het die van speler met de meeste wereldtitels achter zijn naam. Dit is nog altijd de legendarische Pelé wiens officiële naam eigenlijk Edson Arantes do Nascimento is. Met zijn land Brazilië wist hij driemaal de wereldtitel te veroveren, dit in 1958, 1962 en 1970. Een record dat ook tijdens dit WK recht zal blijven staan want geen enkele op dit moment actieve speler wist de wereldtitel meer dan 1 keer te winnen.

Speler met de meeste interlands: Lothar Matthaüs

Ook dit is een record die na afloop van dit Wereldkampioenschap stand zal houden. De Duitser Lothar Matthaüs heeft maar liefst 25 WK wedstrijden achter zijn naam staan. Wetende dat geen enkele actieve speler 18 WK caps speelde en er maar maximaal 7 te spelen wedstrijden zijn (bij het bereiken van de finale) zal de kaap dus niet gehaald kunnen worden. De Duitse legende zal ook dus na dit WK zijn record weten te behouden.

Unibet biedt hier een bonus aan

Meeste aantal doelpunten: Müller zet de jacht in op landegenoot Miroslav Klose

WK records - Müller

Topscorer aller tijden op een WK is ook in handen van Duitsland. De aanvaller  Miroslav Klose wist in zijn loopbaan 16 doelpunten op een WK te scoren. Dit is dan weer een record die wel gebroken kan worden al zullen de kanshebbers wel een zeer succesvol toernooi moeten spelen.. Landgenoot van Klose, Thomas Müller, heeft 10 WK doelpunten achter zijn naam staan en kan dus mits hij 6 keer de weg naar de goal weet te vinden zichzelf toevoegen op de troon. Na hem volgen op verdere afstand Cristiano Ronaldo  en Luis Suarez (beide 7 gemaakte doelpunten), Neymar en Kane (6 gemaakte doelpunten) en Lukaku, Cavani en Perisic (5 gemaakte doelpunten). Bij verschillende online bookmakers vinden we de odds van 41,00 terug als jij gelooft dat Thomas Müller topscorer van deze editie zal worden. Eentje voor de waaghalzen?

ZEbet biedt hier een bonus aan

Meeste assists: Sneuvelt Diego Maradona’s record?

WK Records - Maradona

Een record die wel een reële kans maakt om gesneuveld te worden is die van de Argentijnse grootmeester Diego Maradona. De overleden legende wist in zijn hele carrière 8 WK assists achter zijn naam te zetten. Zowel Lionel Messi als Thomas Müller tellen elk 6 stuks en zo kunnen de laureaten van PSG en Bayern München een nieuw record op hun naam zetten vanaf ze 3 beslissende passes weten te geven op de editie in Qatar.

Betcity biedt hier een bonus aan

De andere records

Er is natuurlijk ook nog het record van meeste aantal doelpunten op een WK. De Fransman Just Fontaine heeft nog steeds dit record achter zijn naam staan met 13 doelpunten. Een zeer moeilijk te evenaren record als je het ons vraagt. Javier Mascherano telt dan weer het record van meeste aantal gele kaarten op een Wereldkampioenschap: 7. De Belg Toby Alderweireld en Portugees Cristiano Ronaldo (beide met  4 stuks) tonen zich ook vatbaar voor een kartonnetje als ze nerveus worden. Op vlak van rode kaarten zien we met twee stuks zowel de Fransman Zinedine Zidane als de Kameroener Rigobert Song de bedenkelijke eer wegdragen. De Braziliaan Cafu heeft dan weer het record met meest gespeelde finales (3).

Hopelijk heeft u onze bijdrage over records op een WK wat aandachtig kunnen lezen. Nu ben je alvast meer mee met die records niet kunnen gebroken worden maar ook records die wel eens voor de bijl kunne gaan. In het bijzonder die van meeste assists en doelpunten die door de Duitser Thomas Müller kan gebroken worden. Niet meteen de speler die je verwacht om dergelijke glorie achter zijn naam te hebben staan. Wij kijken er alvast naar uit wat hij in pacht heeft!

Unibet biedt hier een bonus aan

Meer lezen over het WK 2022?

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer