Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

WK 2022: De spelers uit de Eredivisie om in de gaten te houden

door David Gerritsen | door Kevin Richard

image WK 2022: De spelers uit de Eredivisie om in de gaten te houden
Het WK begint binnenkort. De mogelijkheid om enkele Eredivisie-spelers te volgen, die massaal door de verschillende coaches kunnen worden opgeroepen. Wie kan het waard zijn om naar te kijken? We maken een balans op in dit artikel.

De eredivisie spelers die op het WK actief zullen zijn

De eredivisie staat internationaal bekend als een uitstekende opleidingscompetitie waar de sterren van morgen hun eerste stappen zetten. Desalniettemin zijn er een aantal eredivisiespelers die over een paar maanden zullen schitteren op het hoogste mondiale voetbalpodium, het WK 2022 in Qatar. In dit artikel zullen wij de belangrijkste spelers uitlichten.

ZEbet biedt hier een bonus aan

Captain Tadic

Tadic - WK

De Servische geweldenaar is zowel de aanvoerder van Ajax als van het Servische elftal. De routinier heeft de nodige toernooiervaring op zowel bij Ajax als met de nationale ploeg. Hij zal zijn teamgenoten maximaal moeten motiveren, want de Serven zitten met Brazilië, Zwitserland en Kameroen in een lastige groep waarin ze tot het uiterste zullen moeten gaan om de knock-outfase te kunnen halen.

Unibet biedt hier een bonus aan

Het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal

Voor het aankomende WK is Ajax hoogstwaarschijnlijk hofleverancier van Oranje, in de e wedstrijd tegen België stonden maarliefst zes spelers in Amsterdamse dienst aan de aftrap, dit waren Remko Pasveer, Jurriën Timber, Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis, en Steven Bergwijn. Dit zijn allemaal spelers die hoogstwaarschijnlijk mee zullen gaan naar het WK. Daarnaast klopt ook Kenneth Taylor hard op de deur bij bondscoach van Gaal. Daarnaast gaan van PSV Cody Gakpo en Luuk de Jong normaalgesproken mee naar het WK, hoewel de laatstenoemde tijdens de laatste interlandperiode nog geblesseerd was. Tenslotte maken Jasper Cilessen van NEC en Bruno Martins Indi van AZ een goede kans om geselecteerd te worden.

Betcity biedt hier een bonus aan

De Mexicanen

Edson Alvarez - WK

De laatste jaren zijn er veel Mexicanen in de eredivisie actief geweest, en twee waarschijnlijke WK-gangers spelen nog steeds wekelijks op de nederlandse velden. De belangrijkste is de Ajax revelatie Edson Alvarez die aan het eind van de zomerse transferperiode nog nadrukkelijk in de belangstelling stond van Chelsea, maar uiteindelijk de amsterdammers trouw bleef. Daarnaast zal ook de middenvelder van PSV Erick Gutiérrez met het Mexicaanse elftal naar Qatar afreizen. Tenslotte is het ook mogelijk dat de zomeraanwinst van Feyenoord, Santiago Giménez op het WK te bewonderen zal zijn. De centrumspits maakt in zijn eerste maanden in Rotterdam een gretige indruk, en is in 2021 al gedebuteerd bij het Mexicaanse elftal. In december zal er kortom hoe dan ook een elftal met een Mexicaans elftal met eredivisietintje naar Qatar afreizen, dat in de groep met Argentinië; Saoeidi-Arabië en Polen een goede kans maakt door te gaan naar de achtste finales.

ZEbet biedt hier een bonus aan

De overige ploegen

De meest in het oog springende WK ganger van de overgebleven landen is Alireza Jahanbakhsh die uitkomt voor Iran en al meegaat naar zijn tweede WK, hij was er in 2018 in Rusland ook al bij toen ze een punt te kort kwamen voor de knock-out fase. Hij zal er deze editie met zijn land alles aan doen om de achtste finales wel te halen, al zal dit min de groep met Engeland, de Verenigde Staten en Wales niet eenvoudig worden. 

Ook Ajacied Mohammed Kudus die na een ongelukkig eerste jaar in de hoofdstad dit nieuwe seizoen in goede vorm steekt reist waarschijnlijk met Ghana af naar het WK waar ze het in groep H opnemen tegen Portugal, Uruguay en Zuid-Korea. Als Kudus voor zijn vaderland net zo trefzeker zal zijn als voor Ajax dit seizoen kan hij Ghana zomaar naar de knock-out fase schieten, al behoren ze niet tot de favorieten. 

Unibet biedt hier een bonus aan

Meer lezen over het WK 2022?

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer