Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

EK 2020 (2021): onze tips voor beginnende wedders

door Jory Spekking | door Max Lanters

image EK 2020 (2021): onze tips voor beginnende wedders
Over minder dan een maand gaat tot groot plezier van voetbalwedders het EK voetbal (UEFA EURO 2020) van start. Het is niet alleen voor wedders die over routine beschikken een interessant toernooi, maar zeker ook voor de beginnende wedder. We maken de balans op en geven je in dit artikel een aantal tips voor een goede weddenschap.

Hoe beginnen met wedden tijdens het EK?

Debutant sportwedden - EK 2020

Wil je beginnen met voetbalwedden tijdens het aankomende EK 2020, dat gespeeld wordt in 2021? Welkom in de wondere wereld van het sportwedden! Naast de tip om je in te schrijven op de site van de beste Nederlandse aanbieder van sportweddenschappen van het moment, www.toto.nl, geven wij je in dit artikel algemene tips voor beginners. We gaan van start!

Analyseer de vorm van de selecties

Het eerste punt om rekening mee te houden is de vorm van de belangrijke spelers. Dit is een extreem belangrijke factor voor je weddenschap. Een competitie zoals het EK is relatief kort en een slechte vorm van een of meerdere belangrijke spelers kan veel gevolgen hebben voor de resultaten van een land.

Voor het ene land zal de afwezigheid van een bepaalde speler grotere gevolgen hebben dan voor een ander land. Een minder vorm van Griezmann zal zeker zijn effect hebben op Frankrijk,  maar met onder meer Mbappé, Benzema en Coman heeft het kwalitatief goede spelers die de mindere vorm van Griezmann kunnen opvangen. Stel dat Lewandowski echter plotseling uit vorm is, zal dit grotere gevolgen hebben voor Polen. De Lewandowski in de vorm van de afgelopen tijd zal de kansen van Polen echter aanzienlijk vergroten. Analyseer dus bij elke ploeg de beste spelers en de vorm waarin zij verkeren. Dit zal vanzelfsprekend van invloed zijn op het succes van je EK-weddenschappen deze zomer.

Open een account bij TOTO voor het EK

Bepaal wat er op het spel staat in een wedstrijd

Beginnend wedder EK 2021

Het tweede belangrijke aspect is het belang van de wedstrijd, iets dat in het bijzonder bekeken moet worden voorafgaand aan de derde wedstrijden in de poulefase. De deelnemende landen moeten bij de eerste twee in hun poule eindigen om door te gaan naar de volgende ronde, aangevuld met de vier beste nummers drie uit de poules.

Het komt geregeld voor dat een land zich al heeft gekwalificeerd voor de volgende ronde nadat het twee van zijn drie wedstrijden heeft gespeeld. Je moet dus goed bepalen of je in wilt zetten op de derde en laatste wedstrijd in de poule. We illustreren dit met Frankrijk op het EK 2016 en WK 2018.

Op beide toernooien waren de Fransen al na 2 van de 3 wedstrijden in de groep zeker van de volgende ronde. In zowel 2016 als 2018 was het topfavoriet in de laatste poulewedstrijd tegen respectievelijk Zwitserland en Denemarken, maar kwam Frankrijk niet verder dan 0-0. Houd op het EK 2020 dus rekening met de belangen van een wedstrijd, die invloed kunnen hebben op de motivatie van de spelers. Neem dus even de tijd om naar de stand in het klassement te kijken voordat je een weddenschap plaatst.

Aanmelden bij TOTO

Sluit bij voorkeur een weddenschap af voorafgaand aan de wedstrijd

Derde tip: voorkom live wedden. Bij weddenschappen heb je soms de keuze uit het afsluiten van een weddenschap voorafgaand of tijdens een wedstrijd. Ons advies is om de voorkeur te geven aan een inzet voorafgaand aan de wedstrijd in plaats van dit tijdens de wedstrijd te doen (in Nederland is live wedden voorlopig ook nog niet toegestaan).

Door een weddenschap voor aanvang van een wedstrijd af te sluiten, speel je minder emotioneel. Door voorafgaand aan een wedstrijd te wedden, geef je jezelf de tijd om rationeel alle feiten, cijfers en dergelijke de revue te laten passeren. Geef voor betrouwbare voorspellingen dus de voorkeur aan een inzet voor het eerste fluitsignaal. Wacht even met live wedden totdat je over meer ervaring beschikt en dit ook in Nederland is toegestaan.

Voetbalwedden op het EK bij TOTO

Geef de voorkeur aan dubbele kansen

Tips voetbalwedden EK voetbal

Een andere goede raad: vergeet niet om dubbele kansen te gebruiken voor je EK-weddenschappen. De dubbele kansen worden niet altijd gebruikt door wedders (door de relatief lage quoteringen), maar dubbele kansen geven je de mogelijkheid om een foute inschatting te maken en het risico op een foutieve voorspelling te verkleinen.

Wil je bijvoorbeeld op Frankrijk inzetten in het duel met Duitsland? Voor een winst van Frankrijk ligt een erg aanlokkelijke quotering voor je klaar, tussen de 2.70 en 3.00. Desalniettemin is dit een weddenschap waarbij je vrij veel risico loopt, Duitsland is namelijk niet de minste tegenstander. Door een dubbele kans te gebruiken, loop je minder risico. Zowel een winst voor Frankrijk als een gelijkspel betekent een winnende weddenschap. Een type weddenschap waarbij je dus minder risico loopt en waarmee je jezelf de mogelijkheid biedt om meerdere keren te winnen deze zomer. Houd deze optie goed in je achterhoofd!

Het EK voorspellen op toto.nl

Vergelijk de odds

Vijfde tip: vergelijk systematisch de odds!

Dit is een reflex die je jezelf snel moet aanleren. De odds kunnen flink verschillen van bookmaker tot bookmaker en het is dan ook belangrijk om de hoogste quotering te vinden. Een winst van het Nederlands elftal kan bijvoorbeeld op de ene goksite worden aangeboden tegen een quotering van 2.00, terwijl de quotering op een andere goksite 2.15 is. Dit verschil is relatief groot en heeft met name gevolgen voor je winst op de lange termijn. Kijk dus goed welke bookmakers er zijn en welke quoteringen zij aanbieden, om vervolgens bij de bookmaker te spelen waar je het meest kunt winnen.

Het meest ideaal is om je op zoveel mogelijk goksites in te schrijven. Zo profiteer je niet alleen van allerlei interessante welkomstacties, maar loop je ook nooit de hoogste quoteringen mis. De welkomstacties en bonussen van bookmakers zijn in het bijzonder interessant voor beginnende wedders. Je vindt de beste bookmakers in ons klassement.

Registreren op toto.nl

Volg de tips van de experts

Advies voorspelling EK 2021

Tot slot, aarzel niet om de gratis EK 2020 voorspellingen van onze experts te bekijken om zo je winst te verhogen gedurende het toernooi. Completeer je eigen analyse met de grondige analyse van onze experts en het is zeker dat je je winstkansen vergroot deze voetbalzomer. Onze analyse kan je geruststellen of aanvullende ideeën voor weddenschappen bieden. Altijd goed om je eigen gedachten over een bepaalde weddenschap of wedstrijd te toetsen aan die van onze experts.

Onze voetbalexperts zijn getraind en realiseren samen tientallen voorspellingen per dag. Je kunt ze dus vertrouwen. Op het EK 2016 waren de adviezen vaak succesvol. Veel plezier deze zomer met je weddenschappen op het EK. Dat je eerste weddenschappen maar erg succesvol mogen zijn!

Een TOTO-account openen en wedden op het EK voetbal

Deze artikelen over het EK 2021 (EURO 2020) gaan je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer