Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

EK 2021: wie wordt de topscorer van Nederland?

door Jory Spekking | door Max Lanters

image EK 2021: wie wordt de topscorer van Nederland?
Het EK 2021 komt steeds dichterbij. Nederland behoort volgens de bookmakers niet tot de topfavorieten, maar desalniettemin zijn de verwachtingen weer hooggespannen rondom Oranje. Vandaag bekijken we wie de kanshebbers zijn om aankomende zomer de meeste goals voor het Nederlands elftal te maken.

Van 11 juni tot en met 11 juli 2021 wordt het Europees Kampioenschap voetbal gehouden op diverse velden in Europa. Nederland zal na 2 gemiste eindtoernooien goed voor de dag willen komen. Naast een solide verdediging zal Oranje daarvoor goals moeten maken. Welke speler is op de goksites favoriet voor het maken van de meeste goals bij Oranje? We bekijken de kanshebbers en zoeken uit wat de aangeboden odds zijn.

Memphis Depay - de meest voor de hand liggende topschutter

Topscorer Nederland EK Depay 2021 2020

Laten we beginnen met de favoriet bij de bookmakers: Memphis Depay. Memphis Depay is de speler in de selectie van Oranje met de meeste interlandgoals. De voormalig PSV’er staat op 23 goals in 62 interlands. Waar hij in de eerste fase van zijn loopbaan veel aan de buitenkant speelde, speelt hij inmiddels vaak centraal in de aanval, zowel bij zijn club Olympique Lyon als bij Oranje. Depay laat dit jaar wederom zien makkelijk te scoren. De sterke aanvaller maakte tot dusver 19 doelpunten in 35 wedstrijden. Inzetten op Memphis als topscorer van Oranje lijkt dan ook de meest logische en veilige keuze. TOTO biedt een quotering van 2.75 als je wilt inzetten op deze kans.

Wijnaldum - een logische tweede kanshebber

Topscorer Nederland EK Wijnaldum 2021 2020

Na Memphis Depay lijkt Georginio Wijnaldum de belangrijkste kanshebber voor het maken van de meeste goals voor Nederland deze zomer. Wijnaldum maakte 1 interlanddoelpunt minder dan Depay, in iets meer interlands (22 goals in 73 wedstrijden). Bij Liverpool speelt Wijnaldum niet zelden als controleur, hetgeen ook deels zijn lagere doelpuntenproductie bij The Reds verklaart (22 goals in 232 wedstrijden en dit seizoen slechts 2 goals). De aanvoerder van Oranje speelt in het Oranje shirt vaak in een offensievere rol en maakte 4 goals in de laatste 5 interlands die hij speelde. Als je denkt dat Wijnaldum de topscorer van Nederland wordt, dan kun je hier bij TOTO op inzetten tegen een quotering van 6.00.

En waarom niet Luuk de Jong?

Topscorer Nederland EK De Jong 2021 2020

Luuk de Jong werd de afgelopen jaren voornamelijk als stormram gebruikt bij Oranje. De aanvaller van Sevilla speelt sinds de komst van Frank de Boer ook regelmatig vanaf het startsignaal, zo ook de laatste 2 interlands die Oranje speelde. Bij zijn club Sevilla wil het dit seizoen niet zo vlotten (4 goals in 30 wedstrijden), maar dit weerhield Luuk de Jong er niet van om 3 keer te scoren in de laatste 3 wedstrijden van het Nederlands elftal. Denk je ook dat Luuk de Jong op het EK regelmatig aan spelen komt? Dan kan het nog niet eens zo’n gek idee zijn om een gokje te wagen op de kopsterke spits. Dit doe je bij TOTO tegen een quotering van 6.00.

Een verrassende topscorer bij Nederland?

Topscorer Nederland EK Frenkie de Jong 2021 2020

Achter de 3 bovengenoemde spelers lijken er op het eerste oog weinig kanshebbers om topscorer te worden bij Oranje deze zomer. Donny van de Beek, Steven Berghuis en Wout Weghorst kunnen een goal maken, maar de vraag is of ze regelmatig aan het spelen toekomen, laat staan opgeroepen. Davy Klaassen is aan een sterk en doelpuntrijk seizoen bezig. Als Frank de Boer hem in de basis zet, kan Klaassen een interessante outsider zijn. Een alternatief is Frenkie de Jong. De speler van Barcelona staat niet bekend om zijn scorend vermogen, maar begint de laatste tijd ook zijn doelpunten mee te pikken bij Barcelona. De quotering voor Davy Klaassen is tot dusver onbekend, maar inzetten op Frenkie de Jong doe je tegen een quotering van 13.00 bij TOTO.

Deze artikelen over het EK 2021 (EURO 2020) gaan je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer