Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

De weg naar Super Bowl LVII: De Playoffs

door Max Lanters | door Max Lanters

image De weg naar Super Bowl LVII: De Playoffs
Het reguliere seizoen van de NFL is ten einde na 18 weken van intense inspanning, zweet en in sommige gevallen zelfs bloed. Met nog slechts 4 teams die hopen de Vince Lombardi Trophy te kunnen ophalen, is het bijna gespeeld. Wie bereikt de grote finale van het American Football seizoen 2022/23, Superbowl 57. Hieronder analyseren we in detail de verschillende teams en hun kansen in deze spannende competitie van de populairste sport van de Verenigde Staten. Ook vind je een recap van de eerdere gespeelde rondes en teams in the playoffs.

De NFL Playoff route tot nu toe

Superbowl wedden

Allereerst is het belangrijk te onthouden dat twee teams zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de Divisional Round van de play-offs (de tweede ronde); de Kansas City Chiefs in de AFC en Philadelphia Eagles in de NFC, dankzij hun uitstekende prestaties in het reguliere seizoen. Beide teams komen niet alleen automatisch een wedstrijd dichter bij de Super Bowl, maar krijgen ook een extra week rust. Als je meer informatie nodig hebt, kijk dan op onze NFL voorspellingen pagina.

Wed op American Football

De overgebleven teams stonden vervolgens tegenover elkaar in de Wild Card ronde met de druk erop, in wat "win or go home" wedstrijden waren, zoals te zien is in de volgende tabel:

American Conference:

  • Buffalo Bills (34) vs Miami Dolphins (31)
  • Cincinnati Bengals (24) vs Baltimore Ravens (17)
  • Jacksonville Jaguars (31) vs Los Angeles Chargers (30)

National Conference: 

  • San Francisco 49ers (41) vs Seattle Seahawks (23)
  • Minnesota Vikings (24) vs New York Giants (31)
  • Tampa Bay Buccaneers (14) vs Dallas Cowboys (31) 

De Wild Card ronde eindigde met spannende wedstrijden en ook een paar upsets. De Bills en Dolphins speelden een shootout waarbij de hoger geplaatste Buffalo Bills uiteindelijk met een field goal verder kwamen. De Ravens hielden stand tegen dit spannende Bengals-team, ondanks het feit dat ze het zonder sterquarterback en voormalig MVP Lamar Jackson moesten stellen. De Jaguars maakten een ongelooflijke comeback na een achterstand van 27-0 in de eerste helft en wonnen op miraculeuze wijze de wedstrijd dankzij een tweede helft waarin ze de Chargers met 24-3 overtroffen.

In de NFC boekten de indrukwekkende 49ers een overwinning op de Seahawks, waarmee het sprookje van rookie quarterback Brock Purdy werd voortgezet. De New York Giants slaagden erin de favorieten van de Vikings op hun thuisveld te overtreffen, terwijl de Cowboys als lichte favoriet een dominante prestatie leverden tegen een ongeïnspireerd Bucs-team en de winst op de weg pakten. 

Divisional Round

American Conference:

  • Buffalo Bills (10) vs Cincinnati Bengals (27)
  • Kansas City Chiefs (27) vs Jacksonville Jaguars (20)

National Conference:

  • San Francisco 49ers (19) vs Dallas Cowboys (12)
  • Philadelphia Eagles (38) vs New York Giants (7) 

Wed op American Football

De Cincinnati Bengals zetten de toon in hun wedstrijd tegen de Bills. Joe Burrow leidde zijn Bengals naar twee opeenvolgende touchdowns in de eerste twee drives van de wedstrijd om een 14-0 voorsprong te nemen en nooit meer om te kijken. Het was een teleurstellend resultaat voor Buffalo, dat samen met de Kansas City Chiefs als mede-favorieten de Super Bowl ging winnen. 

De Jaguars zouden de zwaar bevoordeelde Chiefs het nakijken geven en hun achterstand tot slechts drie punten terugbrengen in het vierde kwart toen ze een touchdown scoorden om het 20-17 te maken. Kansas City zorgde echter voor een verzekerde score met nog zeven minuten te gaan in de wedstrijd, om uiteindelijk de overwinning en hun vijfde opeenvolgende optreden in de AFC Championship-wedstrijd veilig te stellen.

In de NFC stormde Philadelphia naar een overtuigende overwinning van 31 punten op hun NFC East rivalen de New York Giants. Er was een duidelijk verschil in talent tussen de twee partijen en de Eagles zagen er zelden bedreigd uit, en zette hun uitstekende vorm van het reguliere seizoen voort, waarin ze 14 van hun 17 wedstrijden wonnen. 

De 49ers en Cowboys streden tegen elkaar in een harde, defensief ingestelde wedstrijd waarin het bijzonder moeilijk was om aan punten te komen. Met een gelijke stand van 9-9 aan het begin van het vierde kwart scoorde voormalig Carolina Panther Christian McCaffrey pas de tweede touchdown van de wedstrijd om zijn team een belangrijke voorsprong van zeven punten te geven, waardoor ze uiteindelijk Dak Prescott en de Dallas Cowboys zouden verslaan. De overwinning betekent dat San Francisco in hun derde NFC Championship wedstrijd in de afgelopen vijf seizoenen zal spelen.

Wed op American Football

Conference Championship Round

wedden op superbowl

American Conference:

  • Kansas City Chiefs vs Cincinnati Bengals

National Conference:

  • Philadelphia Eagles vs San Francisco 49ers

Kansas City Chiefs vs Cincinnati Bengals:

In een rematch van de AFC Championship wedstrijden van vorig seizoen staan twee rivalen tegenover elkaar in een andere grote play-off clash. Alle gesprekken zullen gaan over twee van de slimste quarterbacks in de competitie, want de al zeer succesvolle Patrick Mahomes staat tegenover een groeiende superster Joe Burrow. Mahomes is pas 27 jaar oud en heeft al een MVP en een Super Bowl-ring op zijn naam staan. Aan de andere kant staat de 26-jarige Joe Burrow, die zijn Bengals vorig jaar in zijn eerste volledige seizoen al naar een Super Bowl heeft geleid en in zijn tweede volledige seizoen opnieuw naar de AFC Championship game.  De Chiefs zullen hier uit zijn op revanche nadat ze vorig seizoen met 27-24 verloren in hun AFC Championship clash, waardoor een dramatische rematch vol verhaallijnen ontstaat. 

Bengals fans zullen vertrouwen putten uit het 3-0 record van hun quarterback Joe Burrow tegen het fenomeen Patrick Mahomes. Ondertussen komen de Chiefs in deze wedstrijd met de hoogst scorende aanval in het reguliere seizoen van de NFL, met 29,1 punten per wedstrijd. De aanval van de Bengals is ook niet te versmaden, want zij staan zevende in de NFL met 26,1 punten per wedstrijd. Een hoog scorende shootout lijkt zeker in het verschiet te liggen met de wapens die beide teams tot hun beschikking hebben en twee van de meest opwindende quarterbacks in het spel. 

Philadelphia Eagles vs San Francisco 49ers:

Een fascinerende strijd zal plaatsvinden op Lincoln Financial Field in het centrum van Philadelphia wanneer de Eagles het opnemen tegen de San Francisco 49ers. Ongetwijfeld de twee beste teams in de NFC dit seizoen, dit is de wedstrijd waar velen op hoopten toen de play-offs begonnen. Philadelphia stoomde door het reguliere seizoen met 14 overwinningen en slechts drie verliespartijen, terwijl de 49ers het reguliere seizoen afsloten met een overwinningsreeks van 10 wedstrijden en een record van 13 overwinningen en vier verliespartijen. Deze wedstrijd is de eerste keer dat de Eagles in de NFC Championship game staan sinds het seizoen 2017/18, waarin ze de Lombardi Trophy wonnen van de door Tom Brady geleide Patriots. San Francisco maakt hun tweede NFC Championship wedstrijd op rij en hun derde in de afgelopen vijf seizoenen nadat ze vorig jaar op deze horde met 20-17 verloren van de uiteindelijke Super Bowl kampioenen, de LA Rams.

Er wacht nog een interessant quarterback gevecht als de opkomende Jalen Hurts van de Eagles het opneemt tegen een van de beste verhalen van het jaar in rookie Brock Purdy van de 49ers. Hurts was een van de meest indrukwekkende spelers van het seizoen 2022/23 en maakte een grote sprong voorwaarts in zijn spel om zijn naam bij de mogelijke MVP-kandidaten te plaatsen. De 24-jarige gooide 3.701 yards en 22 touchdowns en voegde daar nog eens 760 rushing yards en een ongelooflijke 13 rushing touchdowns aan toe. Aan de andere kant staat de 23-jarige Brock Purdy, die de startbaan kreeg na blessures bij de twee eerste keus quarterbacks van de 49ers. Purdy, die met de laatst mogelijke pick in de NFL Draft van 2022 werd geselecteerd (nummer 262) en daarmee de nogal harde "Mr. Irrelevant"-titel verdiende, is allesbehalve dat in zijn laatste acht wedstrijden. Purdy is een perfecte 8-0 in die wedstrijden, goed voor 1.920 yards en 16 touchdowns. 

Er zal zeker veel drama zijn in wat twee Conference Championship wedstrijden vol actie beloofd te worden met de Super Bowl binnen handbereik voor alle vier de teams. Kom zeker terug naar SportyTrader als we ons voorbereiden op een explosieve Super Bowl LVII. We hebben al het nieuws, voorspellingen en analyses voor de grote wedstrijd!

Wed op American Football

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer