Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

EK 2021: welke weddenschap plaatsen op het Nederlands elftal?

door Jory Spekking | door Max Lanters

image EK 2021: welke weddenschap plaatsen op het Nederlands elftal?
Over iets meer dan een maand gaat het EK voetbal van start. Vind je het te risicovol om te wedden op de Europese titel voor Nederland? Wij bieden je een aantal alternatieven voor je Oranje-weddenschappen.

Wedden op Nederland op het EK 2021 (2020): welk type weddenschap?

Op goksites vind je al talrijke weddenschappen voor de UEFA EURO 2020. Je kunt niet alleen wedden op de winnaar van een EK-wedstrijd, maar ook voorspellen wie er scoort, wie eerste in de poule wordt, wie de EK-titel wint en heel veel meer. Ook voor het Nederlands elftal zijn er veel weddenschappen beschikbaar bij de bookmakers. We presenteren je vandaag een aantal interessante ideeën voor je weddenschap op het Nederlands elftal.

De Ligt - beste jonge speler van het toernooi

nl-euro-de-ligt

Op het EK van 2016 in Frankrijk werd voor de eerste keer de uitverkiezing ‘Young Player of the Tournament’ gehouden, de prijs voor de beste jonge speler van het toernooi van 21 jaar of jonger (op 1 januari van het toernooijaar). Het was de de Portugese EK-winnaar Renato Sanches die in 2016 werd uitgeroepen tot beste jonge speler van het toernooi.

Op het EK 2021 zullen er weer fantastische talenten meedoen. De favoriet voor de uitverkiezing van grootste talent van het toernooi is volgens de bookmakers de Engelsman Phil Foden, gevolgd door zijn landgenoot Mason Mount en de Portugees Joao Felix. Verder zijn natuurlijk ook spelers als Havertz, Torres, Sancho en Camavinga kanshebbers.

Maar waarom zou Matthijs de Ligt niet aan de haal kunnen gaan met de titel van beste jonge speler van het EK? Natuurlijk staan aanvallend ingestelde spelers meer in de spotlights, maar het talent van De Ligt is overal in Europa bekend. In 2018 won De Ligt, toen nog Ajacied, nog de prestigieuze Golden Boy Award. De centrale verdediger heeft meer ervaring dan menig concurrent. Bovendien is De Ligt na zijn overgang naar Juventus nog volwassener in zijn spel geworden.

De Ligt zal het hoogstwaarschijnlijk zonder Van Dijk en misschien ook zonder Blind moeten doen aan zijn zijde. Desalniettemin kan hij met de solide Stefan de Vrij naast hem ook uitblinken. Door de afwezigheid van met name Van Dijk zal er bovendien nog meer aandacht uitgaan naar de speler van Juventus. De quotering van 12.00 bij TOTO is in ieder geval de moeite waard voor een mooie weddenschap.

Aanmelden bij TOTO en wedden op De Ligt!

Nederland geen groepshoofd in poule C

nl-euro-nl-verliest

In een poule met Oekraïne, Noord-Macedonië en Oostenrijk wordt Nederland door de bookmakers als favoriet gezien voor de eerste plek in de groep. De vraag is of Oranje ook daadwerkelijk aan die verwachting kan voldoen. Nederland lijkt sinds het vertrek van Ronald Koeman en het aantreden van Frank de Boer wat aan onverzettelijkheid te hebben verloren en heeft sindsdien niet alleen maar goede resultaten behaald. In de laatste interlandreeks ging Oranje pijnlijk ten onder tegen de enige serieuze opponent, Turkije (4-2). Van Letland werd met slechts 2-0 gewonnen. Waarom zal Nederland dan wel zomaar van Oekraïne en Oostenrijk winnen?

Het Oekraïne van bondscoach Shevchenko werd bovendien eerste in de EK-kwalificatie en hield daarbij Portugal en Servië onder zich. Een knappe prestatie. Oekraïne won voor de Nations League in oktober 2020 bovendien van Spanje en hield eind maart Frankrijk op 1-1 in een WK kwalificatiewedstrijd. De Oekraïners lijken te kunnen presteren als het erom gaat. Met prima spelers zoals Zichenko, Yarmolenko en Yaremchuk kunnen de Oekraïners zomaar eens boven Nederland eindigen in de poule.

Denk je ook dat Oranje geen eerste wordt in de poule? Bij TOTO wordt een quotering van 2.85 aangeboden als je voor die voorspelling wilt gaan.

Weddenschappen op Oranje afsluiten bij TOTO!

Nederland bereikt de kwartfinale of halve finale

nl-euro-nederland-goal

Ben je optimistischer ingesteld en kun je het niet over je hart verkrijgen om op een mindere prestatie van Nederland in te zetten? Maar je wilt ook niet teveel risico nemen door te wedden op een EK-winst voor Nederland? Dan kan het een idee zijn om in te zetten op het behalen van de kwartfinales of de halve finales door Oranje.

Of je nu denkt dat Nederland eerste in de poule wordt of niet, het ligt voor de hand dat Nederland naar de knock-outfase gaat. De nummers 1 en 2 van de poule gaan immers door naar de volgende ronde, terwijl zelfs de 4 beste nummers 3 uit de verschillende groepen nog doorgaan. Na de groepsfase zal Nederland 1 wedstrijd moeten winnen om de kwartfinales te bereiken en 2 wedstrijden moeten winnen om de halve finale te bereiken.

Als Nederland eerste wordt in de poule, dan speelt het in Boedapest tegen de nummer 3 van poule D, poule E of poule F. Het duel tegen de nummers 3 van groep D en E moet te doen zijn (zie ook de groepsindeling voor het EK 2021). Een ontmoeting met de nummer 3 van poule F, waarschijnlijk Portugal, Duitsland of Frankrijk, wordt lastiger. Wordt Nederland tweede in de poule, dan speelt het in Londen tegen de nummer 1 van groep A (naar verwachting Italië).

Denk je dat Nederland na de groepsfase respectievelijk 1 of 2 wedstrijden weet te winnen, dan ontvang je daar correcte quoteringen voor. Welke weddenschap je kiest hangt af van hoeveel vertrouwen jij in Oranje hebt en hoeveel risico je wilt nemen. Voor het bereiken van de kwartfinale door Oranje ontvang je bij TOTO een quotering van 1.65, terwijl de quotering voor het bereiken van de halve finale tegen 3.00 wordt aangeboden. Aan jou de keus voor je EK-weddenschap!

Aanmelden bij TOTO en het EK voorspellen

Deze artikelen over het EK 2021 (EURO 2020) gaan je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer