Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie moet je steunen op Roland Garros?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie moet je steunen op Roland Garros?
Op 21 mei gaat de French Open van 2023 van start. Rafael Nadal is er dit jaar niet, dus op wie moeten we dit jaar inzetten voor de gravelglorie?

Er wordt een nieuwe kampioen heren enkelspel gekroond

Roland Garros wedtips

Roland Garros zal er dit jaar heel anders uitzien. Titelverdediger Rafael Nadal heeft zich teruggetrokken uit het toernooi met een heupblessure. Een nieuwe gravelkoning zal dit jaar worden gekroond, maar wie wordt het?  Bij de vrouwen probeert Iga Swiatek haar titel te behouden, maar ze krijgt te maken met zware tegenstand. Het beloven onvergetelijke twee weken te worden op Roland Garros. Vergeet niet dat je alle wedstrijden kunt volgen op onze SportyTrader Livescore tennispagina.

Krijg de laatste odds bij bet365

Nog een Spaanse King of Clay?

Roland Garros voorspellingen
De top seed in het mannen enkelspel van Roland Garros dit jaar zal een Spanjaard zijn. Carlos Alcaraz staat bovenaan de wereldranglijst en hoopt zijn eerste Roland Garros titel te winnen. 2023 wordt zijn derde keer op dit toernooi en vorig jaar bereikte hij de laatste acht. Alcaraz heeft slechts één Grand Slam gewonnen (de US Open van 2022), maar hij heeft een uitstekende kans op succes op Roland Garros.

Alcaraz heeft dit jaar al drie graveltoernooien gewonnen. Hij won in Buenos Aires, Barcelona en Madrid. Hij komt naar deze Grand Slam na 20 van zijn 22 wedstrijden op gravel te hebben gewonnen dit jaar. Hij verloor alleen van Cameron Norrie in de finale van Rio en van qualifier Fabian Marozsan in Rome. De laatste was waarschijnlijk te wijten aan vermoeidheid na het winnen van 12 wedstrijden op rij. Dat kan een zegen in vermomming zijn, want het geeft hem de kans om zich op te laden. Alcaraz is zeker de te kloppen man op Roland Garros. Je kunt de laatste kansen voor Roland Garros bekijken op onze site.

Krijg de laatste odds bij bet365

Djokovic moet verbeteren

Djokovic Rome

De laatste keer dat Novak Djokovic de laatste acht op Roland Garros niet haalde, was in 2009. Vorig jaar ging hij er in die fase uit en momenteel is hij niet in de beste vorm. Het jaar begon goed met een overwinning op de Australian Open, maar sindsdien heeft hij geen titel meer gewonnen.

Djokovic heeft dit jaar drie graveltoernooien gespeeld en moet nog een halve finale halen. Er waren enkele slechte nederlagen tegen Lorenzo Musetti en Dusan Lajovic. In 2023 heeft hij nog geen enkele keer een top tien speler op gravel verslagen. Misschien zal een terugkeer naar Roland Garros hem inspireren. Een overwinning zal een record 23e Grand Slam titel zijn. Dit is ook een toernooi gespeeld over de best-of-five sets en dat moet een voordeel voor hem zijn.

Krijg de laatste odds bij bet365

De spelers om op te letten

Holger Rune
Er zijn verschillende spelers die Alcaraz en Djokovic kunnen uitdagen op Roland Garros. Holger Rune (boven) bereikte de finale in zowel Monte Carlo als Rome en won de titel in München. Dit is pas zijn tweede Roland Garros-toernooi, maar hij haalde in 2022 al de laatste acht.

Stefanos Tsitsipas is een voormalig finalist van Roland Garros en is dit jaar consistent geweest op gravel. Hij moet nog een Grand Slam winnen, maar misschien wordt dit het jaar? Casper Ruud verloor in de finale van vorig jaar van Rafael Nadal en zal het dit jaar naar verwachting opnieuw goed doen.

Kan Daniil Medvedev de French Open winnen? Bij zijn eerste vier pogingen verloor hij allemaal in de eerste ronde. Sindsdien heeft hij de laatste acht bereikt en deze maand won hij de Rome Masters. Dat was zijn eerste ATP graveltitel ooit. Hij staat bovenaan de ATP Race na het winnen van vijf titels dit jaar en is als tweede geplaatst voor dit toernooi. Kan het een geval zijn van jaren wachten op een titel en er dan twee op rij winnen? Waarschijnlijk niet, maar zijn kansen zijn beter dan in het verleden. Andrrey Rublev en Jannik Sinner zijn andere outsiders die dit jaar diep kunnen gaan.

Huidige kansen voor heren enkelspel

  • Carlos Alcaraz: 2.25 
  • Novak Djokovic: 2.87
  • Holger Rune: 8.00
  • Stefanos Tsitsipas: 9.00

De kansen zijn afkomstig van bet365.nl

Krijg de laatste odds bij bet365

Kan Sabalenka nog een Grand Slam winnen?

Aryna Sabalenka
Dit jaar won Aryna Sabalenka eindelijk een Grand Slam-titel. Dat is een van de drie titeloverwinningen voor haar in 2023, de andere in Adelaide en op gravel in Madrid. Twee andere finales zijn ook bereikt en Sabalenka heeft meer rankingpunten verdiend dan wie dan ook op de WTA Tour. Een recente overwinning op Iga Swiatek in Madrid belooft veel goeds voor haar kansen in Parijs, waar ze nooit verder kwam dan de derde ronde.

Sinds 2007 heeft geen enkele speelster met succes de titel in het enkelspel gewonnen op Roland Garros. Kan de nummer één van de wereld in de voetsporen treden van Justin Henin?  Swiatek is niet meer zo dominant geweest als in 2022. Ze heeft slechts twee titels gewonnen, waarvan één op klei in Stuttgart. Een blessure zorgde ervoor dat ze zich terugtrok in de Italian Open, maar er wordt verwacht dat ze fit is voor Roland Garros.

Anderen om te overwegen zijn Elena Rybakina die onlangs de Italian Open won. Een vreemde overwinning, want drie van haar tegenstanders trokken zich geblesseerd terug, waaronder bij de laatste acht en in de finale. Barbora Krejcikova won deze titel in 2021 en is dit jaar weer in vorm. Maria Sakkari, Ons Jabeur, Caroline Garcia en Jelena Ostapenko zijn anderen om in de gaten te houden.

Huidige kansen Dames Singles

  • Iga Swiatek: 1.72
  • Aryna Sabalenka: 4.50
  • Elena Rybakina: 9.00
  • Barbora Krejcikova: 15.00

De kansen zijn afkomstig van bet365.nl

Krijg de laatste odds bij bet365

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer