Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie worden de winnaars van de 2023 Australian Open Singles?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie worden de winnaars van de 2023 Australian Open Singles?
In januari vindt de eerste Grand Slam van het jaar plaats. De Australian Open wordt een fascinerend toernooi en, in tegenstelling tot vorig jaar, doet Novak Djokovic mee. Kan hij opnieuw een titel winnen en kan Iga Swiatek voor het eerst de Australian Open winnen?

Wie worden winnaars van de 2023 Australian Open Singles?

Voorspelling australian open

Van 16 tot 29 januari zijn de Australian Open tenniskampioenschappen. Dit is het eerste Grand Slam toernooi van het jaar en er staan ons spannende twee weken te wachten. Er kunnen records worden geëvenaard en uitgebreid en wellicht zien we een gloednieuwe kampioen. Bekijk de uitgebreide analyse, inclusief kansen en livestanden, op onze Australian Open pagina. Laten we nu kijken wie de kampioenen in het enkelspel kunnen worden bij de Australian Open kampioenschappen van 2023.

Unibet biedt hier een bonus aan

Titel nummer 10 voor Djokovic?

voorspellingen australian open 2023

Sinds 2018 heeft Novak Djokovic geen wedstrijd meer verloren in de Australian Open. Zijn laatste drie bezoeken aan Melbourne eindigden allemaal met het optillen van de trofee. Nadat hij vorig jaar zijn titel niet kon verdedigen, is de Serviër terug in Australië en op zoek naar een tiende Australian Open-titel. Als hij het mannenenkel wint, komt hij gelijk met titelverdediger Rafael Nadal met 22 Grand Slam-titels.

Alles wijst erop dat Djokovic in 2023 opnieuw zal zegevieren. Hij heeft al een indrukwekkende vorm getoond door de eerste van de twee Adelaide International toernooien te winnen. Hij versloeg Daniil Medvedev in dat toernooi en de enige set die hij verloor was in de finale tegen Sebastian Korda. Sinds hij vorig jaar de French Open verloor, heeft Djokovic 30 van de 31 wedstrijden in het enkelspel gewonnen. Het enige verlies was van de rijzende ster Holger Rune in de finale van de Paris Masters. Vijf van zijn laatste zes toernooien in het enkelspel heeft hij gewonnen, inclusief Wimbledon en de ATP Tour Finals.

Hij staat nog steeds slechts vijfde op de wereldranglijst, maar dat komt doordat hij vorig jaar niet in twee Grand Slams kon spelen en zijn punten van Wimbledon verloor. Een bonus voor hem in de afgelopen dagen was de terugtrekking van nummer één van de wereld Carlos Alcaraz vanwege een blessure. Daarmee is niet alleen een belangrijke rivaal weg, maar Djokovic verwacht dat hij als vierde is geplaatst voor de Australian Open. Als hij vijfde was geworden, had hij in de kwartfinales mogelijk tegen een van de vier beste spelers bij de laatste acht gespeeld. Met zo'n indrukwekkende reeks in dit toernooi is Djokovic de te kloppen man.

Wed op tennis bij Bet365

De kanshebbers

kanshebbers casper ruud

Casper Ruud kan de top van de wereldranglijst bereiken als hij de finale van de Australian Open haalt. Hij was vorig jaar verliezend finalist in Parijs en New York, maar kwam in Melbourne nog nooit verder dan de vierde ronde. Ruud speelde onlangs in de United Cup en won één partij en verloor de andere. Hij zal na dit toernooi een tijdje niet te zien zijn. Ruud is niet blij met de lengte van het ATP seizoen, dus hij zal niet spelen in februari.

Rafael Nadal is de titelverdediger en staat bovenaan de Australian Open. Hij zal zijn vorm moeten verbeteren als hij een 23e Grand Slam titel wil winnen. Hij verloor zijn beide wedstrijden in de United Cup en 2022 eindigde voor hem met vier verliespartijen in vijf wedstrijden. De Spanjaard heeft in zijn laatste twee toernooien (ATP Tour Finals/United Cup) vier wedstrijden verloren en het is altijd mogelijk dat er plotseling een blessure opduikt.

Daniil Medvedev verloor van Novak Djokovic in de Adelaide International, maar heeft een goede reputatie in de Australian Open. Hij bereikte de afgelopen twee jaar de finale, maar is dit jaar waarschijnlijk pas als zevende geplaatst, zodat hij vanaf de kwartfinales met een aantal zware tegenstanders te maken krijgt.

Stefanos Tsitsipas heeft in drie van de afgelopen vier jaar de halve finale bereikt. De Griek haalde in zijn laatste vier toernooien van 2022 twee finales en een halve finale. Dit jaar ging hij goed van start door alle vier zijn wedstrijden in het enkelspel in de United Cup te winnen.

Tot de outsiders behoort Holger Rune, die in 2022 de Paris Masters won en nu een top tien-speler is. Felix Auger-Aliassime is vaak een bedreiging en won vorig jaar vier ATP-toernooien. Alexander Zverev is terug van een blessure maar verloor zijn beide wedstrijden in het enkelspel in de United Cup. Er zijn genoeg kanshebbers, maar ze hebben allemaal werk aan de winkel om Djokovic te verslaan.

Ontdek de ZEbet welkomstbonus

Nieuwe vrouwenkampioen gegarandeerd

kanshebbers caroline garcia

Het vrouwen enkelspel is vaak onvoorspelbaar. Eén ding dat we met zekerheid kunnen voorspellen voor de Australian Open van 2023 is dat we een nieuwe kampioen zullen zien. Dat komt omdat de winnares van 2022, Ashleigh Barty, slechts een paar maanden later met pensioen ging. Wie wint er in 2023? Nou, Iga Swiatek is de nieuwe nummer één van de wereld en de favoriet om haar eerste Australian Open titel te winnen. De Pool bereikte vorig jaar de halve finale, haar beste prestatie ooit in Melbourne. 2023 is echter niet zo goed begonnen met een straight sets verlies van Jessica Pegula in de United Cup.

Caroline Garcia moet op de shortlist staan om deze titel te winnen. Vorig jaar bereikte de Française de halve finale van de US Open, haar eerste optreden bij de laatste vier in een Grand Slam. Garcia won vorig jaar vier titels op drie verschillende ondergronden. De hoogtepunten waren haar overwinningen op de Cincinnati Open (een WTA1000 evenement) en de WTA Tour Finals. 

Aryna Sabalenka is de laatste maanden weer in vorm. De Wit-Russische verloor van Garcia in de WTA Tour Finals en begon 2023 met winst in de Adelaide International. Ons Jabeur verloor vorig jaar in de finale van zowel Wimbledon als de US Open. Jessica Pegula is de derde geplaatste (één onder Jabeur) en toonde een goede vorm toen ze de VS aan de overwinning hielp in de United Cup. In 2022 bereikte ze drie kwartfinales op de Grand Slam, en in 2023 wil ze daarop voortbouwen.

Het vrouwen enkelspel lijkt een open wedstrijd te worden. Swiatek is de te kloppen speler als ze in topvorm is. Zo niet, dan maakt Garcia een goede kans op haar eerste Grand Slam titel.

Voor de volledige analyse van de 2023 Australian Open, een overzicht van de verschillende oods, tips voor het wedden, livescores en meer kijk je op onze toegewijde Australian Open pagina.

Word koning TOTO!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer