Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wereldkampioenschap handbal 2023 Voorspellingen en wedtips

Vind onze gratis voorspelling voor het wereldkampioenschap handbal 2023, net als onze deskundige voorspellingen voor de wereldkampioenschappen handbal voor mannen. Veel informatie voor uw sportweddenschappen!

Presentatie en voorspellingen van het wereldkampioenschap handbal

Presentatie en voorspellingen van het wereldkampioenschap handbal

Wil je eens wat anders dan voetbal, tennis of basketbal? Maak je klaar om te gaan shaken aan het begin van het jaar 2023! Van 11 tot 29 januari vindt het wereldkampioenschap handbal voor mannen plaats in Polen en Zweden. Dit is de kans om wat weddenschappen te plaatsen tegen mooie kansen, en om een sport te voorspellen die niet noodzakelijkerwijs het meest populair is.

Beginnen met sportwedden bij Unibet!

Hoe werkt het wereldkampioenschap handbal?

Het wereldkampioenschap handbal bestaat uit in totaal 32 teams. Deze 32 teams worden verdeeld in 8 groepen van vier, voor een eerste voorfase. Aan het einde van deze fase kwalificeren de beste drie teams van elke groep zich voor de hoofdronde, zodat er 24 teams overblijven.

De hoofdronde verdeelt de 24 overgebleven landen in vier groepen van zes teams. Aan het einde van deze tweede fase kwalificeren de twee beste teams van elke groep zich voor de knock-outfase. Er blijven dan acht teams over.

De eindfase van het toernooi is dan eenvoudig: de kwartfinales worden gespeeld, gevolgd door de halve finales en ten slotte de grote finale die op 29 januari 2023 in Stockholm is gepland.

Je zult zien dat in de eerste twee groepsfasen een overwinning 2 punten waard is, een gelijkspel 1 punt en een verlies 0 punten. Dit speelt zeker mee in je analyse van de wedstrijden.

Open een account bij Bet365!

Hoe maak je een goede voorspelling voor het wereldkampioenschap handbal van 2023?

Hoe maak je een goede voorspelling voor het wereldkampioenschap handbal van 2023?

Nu je de indeling van het Wereldkampioenschap Handbal kent, en voordat we ingaan op de statistieken en onze voorspelling over de winnaar, gaan we het hebben over de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het wedden. Hier zijn de belangrijkste, volgens onze handbal experts.

Controleer de vorm van de teams

De eerste tip voor dit wereldkampioenschap handbal 2023 is het observeren van de dynamiek van de verschillende landen. Om je te helpen kun je de resultaten gebruiken tijdens de kwalificatiefasen. Percentage overwinningen, aanvallende of verdedigende kracht? Met al deze details moet rekening worden gehouden bij de analyse van een wedstrijd van dit wereldkampioenschap handbal. 

Om efficiënter te zijn, moet je zelfs kijken tegen wie de wedstrijden zijn gespeeld om een realistisch beeld te krijgen van de vorm van de teams. U moet bijvoorbeeld niet wedden op een team met een rating van 1,10 als het zijn laatste 4 voorbereidingswedstrijden tegen gemiddelde teams heeft verloren, vooral als de rivaal van de dag in goede vorm is

Maak een TOTO-account aan!

Controleren van de resultaten van recente onderlinge wedstrijden

Als je eenmaal een goed idee hebt van het recente spelniveau van de teams, moet je kijken naar de onderlinge wedstrijden tussen deze landen. Indien mogelijk moet je vooral letten op de meest recente confrontaties, die van de laatste maanden of jaren. Het heeft weinig zin om een duel van 10 jaar geleden in overweging te nemen, aangezien de cijfers niet meer dezelfde zijn en het niveau van het team waarschijnlijk is geëvolueerd.

Frankrijk heeft bijvoorbeeld alle vijf de ontmoetingen met Slovenië sinds 2017 gewonnen en zal in de volgende wedstrijd een duidelijk voordeel hebben. Door deze eerste twee tips te volgen, zou je een goed idee moeten krijgen van de winstkansen van elk team.

Houd rekening met de staat van dienst van de teams

De derde tip van onze handbalspecialisten is te kijken naar de prestaties van de verschillende teams op eerdere WK's. Zo zijn sinds 2009 slechts drie verschillende teams wereldkampioen geworden. Frankrijk heeft de titel vier keer gewonnen, Spanje slechts één keer, en Denemarken is de tweevoudig titelverdediger.

Dit zijn teams die we gewend zijn ver te zien komen op elk internationaal toernooi. Voordat je het WK 2023 voorspelt, moet je kijken naar het record van elk team in de laatste paar edities. Een team dat in de laatste drie edities steeds de kwartfinale heeft bereikt, maakt meer kans om dit stadium te bereiken dan een team dat nooit verder is gekomen dan de voorronde.

Registreren bij Bet365

Informeer naar mogelijke afwezigen

Aangezien handbal wordt gespeeld op een 7 tegen 7 basis, kan elke afwezigheid een grote impact hebben op een wedstrijd. Meerdere belangrijke spelers van een land zijn afwezig voor een wedstrijd? Vermijd weddenschappen op dat team om te winnen. De afwezigheid van een belangrijke speler door een blessure of schorsing zal de kans dat zijn team wint beïnvloeden. Houd rekening met dit advies bij het analyseren van een wedstrijd op het WK 2023.

Zorg ervoor dat de wedstrijd een wedstrijd met een hoge inzet is.

De laatste belangrijke tip is om niet te wedden op een wedstrijd waar de teams niets op het spel hebben staan. Als een land dat zeker als eerste zal eindigen, speelt tegen een land dat sowieso zal worden uitgeschakeld, is de kans op een ommekeer groot.

Een team dat zich al verzekerd heeft van de eerste plaats in zijn groep en zich zal plaatsen voor de finale, zal zijn team zeker laten rouleren om zich te sparen voor zijn volgende wedstrijd. Wedstrijden zonder inzet zijn zeer moeilijk te voorspellen en daarom adviseren wij je om weddenschappen op dit soort wedstrijden te vermijden.

Ontvang de welkomstbonus bij Betcity

Statistieken om te weten voor jouw WK handbal weddenschappen

Statistieken om te weten voor jouw WK handbal weddenschappen

Bij handbal zijn alternatieve weddenschappen vaak het meest interessant. Aantal doelpunten gescoord door een team of overall, handicap... vaak liggen hier de grote kansen. Om te helpen bij het voorspellen van elke wedstrijd van het toernooi, zijn hier de cijfers verzameld door onze experts. Deze gegevens werden verzameld tijdens de laatste editie van het WK.

 • Gemiddeld aantal doelpunten: 56,2 per wedstrijd
 • Gemiddeld doelsaldo: 6,7 doelpunten per wedstrijd
 • Loting: 10% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met +50.5 doelpunten: 81%
 • Wedstrijden met +52.5 doelpunten: 69%
 • Wedstrijden met +54.5 doelpunten: 57%
 • Wedstrijden met +56.5 doelpunten: 43%
 • Wedstrijden met +58.5 doelpunten: 31%
 • Wedstrijden met +60.5 doelpunten: 27%
 • Wedstrijden met +62.5 doelpunten: 19%.

Zo zie je onder meer dat de Over 54,5 goals de voorkeur krijgen tijdens dit WK in Polen en Zweden, evenals de handicaps. Bij de bookmakers zijn voor dit soort weddenschappen altijd mooie quotes te zien.

Wed op handbal bij Bet365!

Groepen voor het Wereldkampioenschap handbal 2023

De samenstelling van de groepen voor de voorronde belooft interessante duels. Hier zijn de groepen in hun geheel.

 • Groep A: Spanje - Montenegro - Iran - Chili
 • Groep B: Frankrijk - Polen - Saoedi-Arabië - Slovenië
 • Groep C: Zweden - Brazilië - Kaapverdië - Uruguay
 • Groep D: IJsland - Portugal - Hongarije - Zuid-Korea
 • Groep E: Duitsland - Qatar - Servië - Algerije
 • Groep F: Noorwegen - Nederland - Noord-Macedonië - Argentinië
 • Groep G: Egypte - Kroatië - Marokko - USA
 • Groep H: Denemarken - België - Bahrein - Tunesië

Grote namen zullen naar verwachting schitteren in de Zweedse en Poolse zalen, ongeacht de groepen in deze voorronde. De eerste ronde wordt gespeeld tussen 11 en 17 januari 2023.

Account aanmaken bij ZEbet

Voorspelling Wereldhandbal 2023: welke winnaar?

Voorspelling Wereldhandbal 2023: welke winnaar?

Zoals gebruikelijk is het Denemarken van Mikkel Hansen de grote favoriet van dit WK Handbal 2023. Het team onder leiding van Nikolaj Jacobsen, tweevoudig titelhouder, staat nog steeds op een derde plaats op de Euro en lijkt opnieuw boven de rest uit te steken. In ieder geval zijn ze een team om goed in de gaten te houden tijdens deze nieuwe editie van het wereldkampioenschap.

Kansen op de titel

Wil je wedden op de toekomstige wereldkampioen handbal? Hier zijn de belangrijkste kansen op de Nederlandse markt:

 • Denemarken - 2,19
 • Zweden - 4,50
 • Frankrijk - 5,00
 • Spanje - 7,75
 • Noorwegen - 13,50
 • Duitsland - 19,00
 • Egypte - 24,00
 • Hongarije - 70,00

Beste kansen gevonden op www.toto.nl 

Onze huidige voorspellingen voor het WK handbal 2023

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer