Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Jupiler Pro League Voorspellingen en wedtips

Op deze pagina vind je alle gratis voorspellingen en tips van onze specialisten voor de wedstrijden in de Jupiler Pro League, seizoen 2022/2023. Een pagina vol info voor jouw weddenschappen op voetbal!

Presentatie Jupiler Pro League

Voorspelling Jupiler Pro League

De hoogste voetbalcompetitie van België, ook wel profvoetbal 1A, de Eerste Klasse of de Jupiler Pro League, wordt gespeeld van augustus 2022 tot en met mei 2023. Er doen in totaal 18 clubs mee aan deze hoogste Belgische voetbalcompetitie. Alle ploegen spelen in beginsel 2 keer tegen elkaar, één keer in eigen stadion en één keer in een uitduel. 

De ploegen die aan het einde van deze 34 wedstrijden bij de eerste 4 eindigen, spelen de Champions play-offs. In deze Champions play-offs wordt er wederom 2 keer tegen de andere ploegen gespeeld. De behaalde punten in de competitie worden meegenomen. De ploeg die als eerste eindigt in de Champions play-offs wordt kampioen van België. Deze ploeg speelt volgend seizoen in de Champions League groepsfase. De nummer 2 van de Champions play-offs speelt volgend seizoen de derde kwalificatieronde van de Champions League en de nummer 3 kwalificeert zich voor de laatste voorronde van de Conference League. De nummer 4 maakt kans op een ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League, maar moet hiervoor eerst winnen van de winnaar van de Europe play-offs (zie hieronder).

De teams die na de eerste 34 wedstrijden tussen plek 5 en 8 eindigen, spelen de Europe play-offs. In de Europe play-offs geldt hetzelfde principe als in de Champions play-offs. De punten uit het reguliere seizoen worden meegenomen en de vier ploegen spelen twee keer tegen elkaar. De winnaar van deze Europe play-offs gaat met de nummer vier uit de Champions play-offs uitmaken wie er het laatste Europese ticket bemachtigd voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League.

Onderaan de ranglijst is het de ploeg die 18e staat na 34 wedstrijden die degradeert naar de 1B Pro League. De nummer 17 bepaalt in een tweestrijd met de nummer 2 uit de 1B Pro League wie er volgend seizoen in 1A mag uitkomen.

Vorig jaar won Club Brugge de landstitel, na een zinderende titelstrijd waarin het lang leek of het gepromoveerde Union Sint-Gillis er met de buit mee vandoor zou gaan. De Jupiler Pro League is een competitie met een spectaculair format en een van de favoriete competities onder voetbalwedders. Hieronder vind je meerdere adviezen en prognoses voor de Jupiler Pro League, seizoen 2022/2023.

Jupiler Pro League voorspellen bij TOTO!

Tips van specialisten voor Jupiler Pro League voorspellingen

Voorspelling Jupiler Pro League - Voetbal

De Jupiler Pro League is een competitie waarin technische kwaliteit wordt gekoppeld aan fysieke kracht. Het is een competitie die over het algemeen fysieker is dan bijvoorbeeld de Nederlandse Eredivisie. De gemiddelde leeftijd van de spelers ligt er ook een stuk lager dan in de grote Europese competities.

De doelpunten vallen elk weekend bij de zuiderburen, want vorig jaar had meer dan de helft van de wedstrijden minstens drie doelpunten in de wedstrijd (54,5%). Een feit dat je er natuurlijk toe kan aanzetten om de' Over 2.5' weddenschap in 2022-2023 te proberen, die meestal tegen mooie quoteringen wordt aangeboden op de beste sportweddenschappen sites.

Een andere belangrijke statistiek om een betrouwbare Pro League voorspelling te doen is het aantal wedstrijden dat wordt afgesloten met een doelpunt van elk team. Vorig jaar werd de weddenschap 'Beide teams scoren' gevalideerd in 52,5% van de wedstrijden, wat een interessante verhouding is van iets meer dan 5 wedstrijden op 10. Vergeet dus niet om ke geluk te beproeven met je Belgische voetbalweddenschappen voor het seizoen 2022-2023.

Je moet ook weten dat er vaak kleine verrassingen zijn in de Belgische voetbalcompetitie. De Pro League kent bijvoorbeeld veel uitoverwinningen (36% van de wedstrijden vorig jaar), maar ook veel gelijke spelen (22%). Vorig seizoen werd 58% van de wedstrijden buitenshuis gespeeld, dus de X2 weddenschap zou je eerste keuze moeten zijn bij het maken van je Pro League voorspellingen.

Wedden op voetbal bij TOTO!

Hoe Jupiler Pro League wedstrijden voorspellen?

Voorspelling wedstrijd Jupiler Pro League - 2021 2022

Nu we een aantal belangrijke statistieken hebben bekeken, kunnen we de factoren gaan bespreken die gaan bepalen of jouw voorspelling betrouwbaar is of niet. Een vanzelfsprekend, maar niet te vergeten punt is om te kijken hoe de teams recentelijk presteren. Ook wel: hoe is het met de vorm gesteld van een team? Club Brugge is in theorie sterker dan Cercle Brugge, maar wanneer Cercle Brugge al meerdere wedstrijden op rij wint en Club Brugge de kluts helemaal kwijt lijkt te zijn, kan het geen slecht idee zijn om in te zetten op Cercle Brugge.

Kijk niet alleen naar de vorm van de club in zijn algemeenheid, maar ook naar de vorm van de belangrijkste spelers van het team. Wanneer Yaremchuk bijvoorbeeld hopeloos uit vorm is bij Gent, dan zal zijn club moeilijker tot scoren gaan komen en ook moeilijker wedstrijden gaan winnen. Voor een club als Anderlecht, Genk of Club Brugge hoeft het niet direct problematisch te zijn als er een speler uit vorm is, maar wanneer dit gebeurt bij teams als Union Sint-Gillis of RFC Seraing, zal het effect op het resultaat groter zijn. Check dus altijd goed of de belangrijkste spelers van een team in fatsoenlijke vorm steken. Wanneer dit niet het geval is en je zet toch in op de ploeg, kun je voor vervelende verrassingen komen te staan.

Vergelijkbaar met het hierboven besproken punt, is het belangrijk om het lijstje van afwezigen te bekijken voor een duel. Wie zijn er geschorst? Wie zijn er geblesseerd? Welke spelers zijn er om een andere reden niet bij? Wanneer een speler als Hans Vanaken of Noa Langafwezig is bij Club Brugge, dan kan dit je voetbalweddenschap niet ten goede komen. Let goed op de afwezige spelers voordat je besluit in te zetten.

Prognose competitie België - voetbal

Het is bovendien enorm belangrijk om een inschatting te maken van het belang van een Jupiler Pro League wedstrijd. Dat wil zeggen: zijn de teams die tegen elkaar spelen allebei gemotiveerd? Of is er een team dat op het bot gemotiveerd is, terwijl het andere team het eigenlijk allemaal wel goed vindt? Stel je bijvoorbeeld voor dat er op speeldag 34 een wedstrijd wordt gespeeld tussen een ploeg die nog kan degraderen en een club die nergens meer om speelt. In dit geval is het eerder aan te raden om op de ploeg die nog strijdt tegen degradatie in te zetten, dan op de ploeg die nergens meer om speelt. Dit voorbeeld geldt ook voor ploegen die nog voor iets anders spelen (Champions play-offs, Europe play-offs, etc.). Neem voordat je inzet ook een kijkje op de speelkalender, zowel nationaal als internationaal. Staan er in de volgende weken enorm belangrijke bekerwedstrijden of Europese wedstrijden op het programma voor een ploeg? Dan kan dit ten koste gaan van de motivatie en het resultaat in een Eerste Klasse wedstrijd. En ook al verandert er niets aan de motivatie van de spelers, dan nog kan een trainer door wisselspelers in te zetten de kansen voor de tegenstander vergroten.

Het goed vergelijken van de odds van de bookmakers is een laatste belangrijke factor om rekening mee te houden. Elke bookmaker biedt odds aan voor een Jupiler Pro League wedstrijd, die vaak verschillen van bookmaker tot bookmaker. Kies altijd de hoogste quotering uit, omdat dit directe invloed heeft op jouw winst. Stel je bijvoorbeeld voor dat de ene bookmaker 2.00 aanbiedt voor een overwinning van Zulte Waregem op Anderlecht, terwijl een andere bookmaker 2.10 aanbiedt voor dezelfde weddenschap. Op het moment dat jij €100 inzet op Zulte Waregem, win je bij de ene bookmaker bruto €200, terwijl je bij de andere bookmaker bruto €210 pakt. Door altijd op de hoogste quotering in te zetten, kun je jouw winst op de lange termijn aanzienlijk verhogen. Bijkomend voordeel is dat je als nieuwe klant op een goksite vaak interessante welkomstbonussen ontvangt.

Aanmelden bij TOTO en Eerste Klasse A wedstrijden voorspellen

Hoe wed je op de stand in de Jupiler Pro League?

Voorspelling stand Jupiler Pro League 2021 2022

Je kunt niet alleen op de wedstrijden in 1A inzetten, maar je kunt ook voorspellen hoe de stand er aan het einde van het seizoen gaat uitzien. Dit is een leuke ervaring voor de lange termijn. Wij raden je echter aan om een aantal zaken goed onder de loep te nemen voordat je inzet op een club. Bekijk bijvoorbeeld welke spelers er onder contract staan bij een club. Je kijkt hierbij inderdaad niet alleen naar de elf spelers die het vaakst aan het startsignaal verschijnen, maar ook naar de wisselspelers. Een club kan 11 betere spelers hebben dan een andere club, maar op het moment dat die tweede club veel meer te kiezen heeft op het moment dat er een blessure of schorsing is, dan is het waarschijnlijk een beter idee om voor laatstgenoemde te gaan. Er staan namelijk 34 wedstrijden op het programma, plus de mogelijke play-offs.

Wat betreft de stand in België is er veel te kiezen: wie er eerste wordt na 34 wedstrijden, wie er eerste wordt in de play-offs, wie er degraderen, wie er aan de haal gaat met het laatste Europese ticket en ga zo maar door. Club Brugge is de topfavoriet voor de landstitel in het seizoen 2022/2023 en wij verwachten ook het meest van de ploeg van Noa Lang en co. Anderlecht en Genk volgen op gepaste afstand.

Voorspelling voetbalwedstrijden België 2021 2022

Kijk bij het wedden op de stand van de Jupiler Pro League altijd naar de doelen van een club, alsmede de uitspraken van de hoofdfiguren van een club. Als Vincent Kompany na verloop van tijd om wat voor reden dan ook zou aangeven dat Anderlecht gas terugneemt in de competitie, dan moet je je sterk afvragen of het een goed idee is om in te zetten op Anderlecht. Neem ten slotte ook even een kijkje naar de prestaties van teams in de vorige Jupiler Pro League seizoenen. Veel ploegen eindigen ieder jaar rondom dezelfde plekken. Clubs als Brugge, Genk en Anderlecht doen bijvoorbeeld normaal gesproken mee om de bovenste plekken, zoals ze dat ook de afgelopen jaren deden, het is vooral interessant om te zien of de Union Sint-GIllis, de revelatie van vorig jaar, ook dit keer weer kan verrassen.

Registreren op toto.nl

Topscorer Jupiler Pro League voorspellen

voorspelling-jupiler-pro-league-genk

Het voorspellen van de speler die de meeste goals maakt in de Jupiler Pro League is iets dat steeds populairder wordt. Je kunt voordat het seizoen begint of tijdens het seizoen inzetten op de topscorer van de Belgische competitie. De odds zijn vaak interessant, omdat er veel spelers meestrijden om de doelpuntenbokaal. Vorig jaar werd Deniz Undav topscorer met 26 doelpunten, de jaargang daarvoor maakte Paul Onuachu het ongekende doelpuntenaantal van 33, en 2019/2020 maakten Dieumerci Mbokani en Jonathan David de meeste goals (18).

Als je van plan bent om de topscorer van de Jupiler Pro League te voorspellen, raden wij je aan om niet alleen naar de vaardigheden van de speler te kijken, maar ook te kijken in wat voor team de speler speelt. Een aanvaller van Club Brugge zal veel meer in de zestien meter van de tegenstander spelen dan een spits van Cercle Brugge, hoe goed laatstgenoemde ook is. Kijk bovendien goed naar de topscorerslijsten van de afgelopen seizoen en kijk of er spelers zijn die nog altijd actief zijn in de Eerste Klasse en die bewezen hebben een goal te kunnen maken.

De topscorer van de Jupiler Pro League voorspellen bij TOTO!

Onze gratis Jupiler Pro League voorspelling, seizoen 2022/2023

voorspelling-jupiler-pro-league-bas-dost

Club Brugge ging vorig seizoen aan de haal met het Belgische landskampioenschap, het derde kampioenschap op rij. Na afloop van de transferperiode zal er meer te zeggen zijn, maar op dit moment kunnen wij wel zeggen dat wij verwachten dat Club Brugge ook in het seizoen 2022-20223kampioen van België wordt. Club Brugge beschikt over de kwalitatief sterkste selectie en weet hoe het is om kampioen te worden. Er kunnen echter gekke dingen gaan gebeuren in de play-offs. Wie denk jij dat er kampioen van België wordt in het seizoen 2023/2023? Kan Union blijven verrassen?

De kampioen van België voorspellen!

Odds kampioen Jupiler Pro League

Op Bet365.nl vind je de belangrijkste odds voor de kampioen van de Jupiler Pro League (seizoen 2022/2023).

Onze huidige Jupiler Pro League voorspellingen:

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Jupiler Pro League: de hoogste odds

31 mrt. 2023 - 14:45 Zulte Waregem - Antwerp FC
1 3.45
X 3.55
2 1.96
01 apr. 2023 - 10:00 Cercle Brugge - Kortrijk
1 1.65
X 3.9
2 4.55
01 apr. 2023 - 12:15 KVC Westerlo - Charleroi
1 2.11
X 3.45
2 3.15
01 apr. 2023 - 12:15 RFC Seraing - Gent
1 6
X 4.1
2 1.5
01 apr. 2023 - 14:45 KV Oostende - Standard Luik
1 3
X 3.45
2 2.2
02 apr. 2023 - 07:30 Genk - Oud-Heverlee Leuven
1 1.49
X 4.35
2 5.6
02 apr. 2023 - 10:00 KAS Eupen - Anderlecht
1 3.8
X 3.65
2 1.84
02 apr. 2023 - 12:30 Mechelen - Club Brugge
1 3.65
X 3.75
2 1.93
02 apr. 2023 - 13:15 Union Sint-Gillis - Sint Truiden
1 1.49
X 4.1
2 6.25

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer