Jupiler Pro League Voorspellingen en wedtips

24/09 14:45
België - Jupiler Pro League
in detail

Tip 1X2

25/09
10:15
Kfco Wilrijk
1 N 2
KAS Eupen
25/09 10:15
Jupiler Pro League
Kfco Wilrijk
KAS Eupen
1 N 2
25/09
12:30
Zulte Waregem
1 N 2
Kortrijk
25/09 12:30
Jupiler Pro League
Zulte Waregem
Kortrijk
1 N 2
25/09
14:45
Standard Luik
1 N 2
Sint Truiden
25/09 14:45
Jupiler Pro League
Standard Luik
Sint Truiden
1 N 2
26/09
07:30
Union Sint-Gillis
1 N 2
Antwerp FC
26/09 07:30
Jupiler Pro League
Union Sint-Gillis
Antwerp FC
1 N 2
26/09
10:00
Gent
1 N 2
Cercle Brugge
26/09 10:00
Jupiler Pro League
Gent
Cercle Brugge
1 N 2
26/09
12:30
KV Oostende
1 N 2
Anderlecht
26/09 12:30
Jupiler Pro League
KV Oostende
Anderlecht
1 N 2
26/09
15:00
Charleroi
1 X 2
Mechelen
26/09 15:00
Jupiler Pro League
Charleroi
Mechelen
1 X 2
26/09
15:00
Genk
1 N 2
RFC Seraing
26/09 15:00
Jupiler Pro League
Genk
RFC Seraing
1 N 2
Op deze pagina vind je alle gratis voorspellingen en tips van onze specialisten voor de wedstrijden in de Jupiler Pro League, seizoen 2021/2022. Een pagina vol info voor jouw weddenschappen op voetbal!

Presentatie Jupiler Pro League

Voorspelling Jupiler Pro League

De hoogste voetbalcompetitie van België, ook wel profvoetbal 1A, de Eerste Klasse of de Jupiler Pro League, wordt gespeeld van juli 2021 tot en met mei 2022. Er doen in totaal 18 clubs mee aan deze hoogste Belgische voetbalcompetitie. Alle ploegen spelen in beginsel 2 keer tegen elkaar, één keer in eigen stadion en één keer in een uitduel. 

De ploegen die aan het einde van deze 34 wedstrijden bij de eerste 4 eindigen, spelen de Champions play-offs. In deze Champions play-offs wordt er wederom 2 keer tegen de andere ploegen gespeeld. De behaalde punten in de competitie worden meegenomen. De ploeg die als eerste eindigt in de Champions play-offs wordt kampioen van België. Deze ploeg speelt volgend seizoen in de Champions League groepsfase. De nummer 2 van de Champions play-offs speelt volgend seizoen de derde kwalificatieronde van de Champions League en de nummer 3 kwalificeert zich voor de laatste voorronde van de Conference League. De nummer 4 maakt kans op een ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League, maar moet hiervoor eerst winnen van de winnaar van de Europe play-offs (zie hieronder).

De teams die na de eerste 34 wedstrijden tussen plek 5 en 8 eindigen, spelen de Europe play-offs. In de Europe play-offs geldt hetzelfde principe als in de Champions play-offs. De punten uit het reguliere seizoen worden meegenomen en de vier ploegen spelen twee keer tegen elkaar. De winnaar van deze Europe play-offs gaat met de nummer vier uit de Champions play-offs uitmaken wie er het laatste Europese ticket bemachtigd voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League.

Onderaan de ranglijst is het de ploeg die 18e staat na 34 wedstrijden die degradeert naar de 1B Pro League. De nummer 17 bepaalt in een tweestrijd met de nummer 2 uit de 1B Pro League wie er volgend seizoen in 1A mag uitkomen.

Vorig jaar won Club Brugge de landstitel. Excel Moeskroen en Waasland-Beveren daalden af, terwijl Union Sint-Gillis en RFC Seraing promoveerden. De Jupiler Pro League is een competitie met een spectaculair format en een van de favoriete competities onder voetbalwedders. Hieronder vind je meerdere adviezen en prognoses voor de Jupiler Pro League, seizoen 2021/2022.

Jupiler Pro League voorspellen bij TOTO!

Tips van specialisten voor Jupiler Pro League voorspellingen

Voorspelling Jupiler Pro League - Voetbal

De Jupiler Pro League is een competitie waarin technische kwaliteit wordt gekoppeld aan fysieke kracht. Het is een competitie die over het algemeen fysieker is dan bijvoorbeeld de Nederlandse Eredivisie. De gemiddelde leeftijd van de spelers lag in het seizoen 2020-2021 op 24,7 jaar, wat lager is dan competities als de Premier League (26.4), La Liga (27,2), Bundesliga (25,1), maar vergelijkbaar is met de Ligue 1 (24,8) en hoger is dan de Eredivisie (24,3).

In het seizoen 2020-2021 vielen er gemiddeld 2.99 doelpunten per wedstrijd in de reguliere competitie, een mooi gemiddelde dat nipt onder het gemiddelde van de Eredivisie ligt. In 82% van de Jupiler Pro League-wedstrijden vielen er meer dan 1.5 goals over de gehele wedstrijd, in 60% van de wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten en in 33% van de gevallen zagen wedstrijden zelfs meer dan 3.5 goals. Kijk daarom vooral ook naar de weddenschappen op het aantal doelpunten in een wedstrijd. Het type weddenschap ‘over 2.5 goals’ wordt vaak tegen mooie quoteringen aangeboden en onze specialisten raden je dan ook aan om dit type weddenschap vooral niet over het hoofd te zien. Een tweede tip is inzetten op het feit dat zowel de thuis als uitploeg scoort. In het seizoen 2020-2021 werd er namelijk in 61% van de wedstrijden door beide Jupiler Pro League teams gescoord.

Wanneer je van plan bent om op de exacte einduitslag in te gaan zetten, wat allesbehalve een gemakkelijke opgave is, zijn er ook een aantal cijfers die je moet meenemen in je overweging. De einduitslagen die vorig seizoen het vaakst voorkwamen in 1A waren 1-1 (12%) en 1-2 (11%), terwijl de meestvoorkomende stand na 45 minuten 0-0 was (28%), gevolgd door 1-0 (21%) en 0-1 (16%). Ga dan ook vooral voor deze scores wanneer je gaat inzetten op een exacte uitslag.

Wat betreft het thuisvoordeel van ploegen in de Eerste Klasse, kunnen we het volgende zeggen: het thuisvoordeel is niet enorm. In het Jupiler Pro League seizoen 2020-2021 werd 40% van de wedstrijden winnend afgesloten door de thuisploeg. 23% van de duels eindigde in een puntendeling, terwijl 37% van de wedstrijden werden gewonnen door de uitploeg. Ga dus niet teveel uit van een thuisvoordeel. Omdat de quoteringen voor de uitploegen in de regel hoger liggen, kan het juist een idee zijn om in te zetten op een uitploeg.

Tot slot kan er nog het volgende gezegd worden over de momenten in de wedstrijd wanneer de goals vallen. In de Eerste Klasse - seizoen 2020-2021 - vielen 41% van de goals in de eerste helft en 59% van de goals in de tweede helft. Je maakt dus meer kans als je gaat inzetten op een goal in de tweede helft. In de periode 76e-90e minuut vallen de meeste goals (25,2%), gevolgd door minuut 46-60 (16,8%) en minuut 61-75 (16,7%). Inzetten op een goal in het laatste kwartier lijkt het meest interessant te zijn voor jouw weddenschap.

Wedden op voetbal bij TOTO!

Hoe Jupiler Pro League wedstrijden voorspellen?

Voorspelling wedstrijd Jupiler Pro League - 2021 2022

Nu we een aantal belangrijke statistieken hebben bekeken, kunnen we de factoren gaan bespreken die gaan bepalen of jouw voorspelling betrouwbaar is of niet. Een vanzelfsprekend, maar niet te vergeten punt is om te kijken hoe de teams recentelijk presteren. Ook wel: hoe is het met de vorm gesteld van een team? Club Brugge is in theorie sterker dan Cercle Brugge, maar wanneer Cercle Brugge al meerdere wedstrijden op rij wint en Club Brugge de kluts helemaal kwijt lijkt te zijn, kan het geen slecht idee zijn om in te zetten op Cercle Brugge.

Kijk niet alleen naar de vorm van de club in zijn algemeenheid, maar ook naar de vorm van de belangrijkste spelers van het team. Wanneer Yaremchuk bijvoorbeeld hopeloos uit vorm is bij Gent, dan zal zijn club moeilijker tot scoren gaan komen en ook moeilijker wedstrijden gaan winnen. Voor een club als Anderlecht, Genk of Club Brugge hoeft het niet direct problematisch te zijn als er een speler uit vorm is, maar wanneer dit gebeurt bij teams als Union Sint-Gillis of RFC Seraing, zal het effect op het resultaat groter zijn. Check dus altijd goed of de belangrijkste spelers van een team in fatsoenlijke vorm steken. Wanneer dit niet het geval is en je zet toch in op de ploeg, kun je voor vervelende verrassingen komen te staan.

Vergelijkbaar met het hierboven besproken punt, is het belangrijk om het lijstje van afwezigen te bekijken voor een duel. Wie zijn er geschorst? Wie zijn er geblesseerd? Welke spelers zijn er om een andere reden niet bij? Wanneer een speler als Hans Vanaken of Bas Dost afwezig is bij Club Brugge, dan kan dit je voetbalweddenschap niet ten goede komen. Let goed op de afwezige spelers voordat je besluit in te zetten.

Prognose competitie België - voetbal

Het is bovendien enorm belangrijk om een inschatting te maken van het belang van een Jupiler Pro League wedstrijd. Dat wil zeggen: zijn de teams die tegen elkaar spelen allebei gemotiveerd? Of is er een team dat op het bot gemotiveerd is, terwijl het andere team het eigenlijk allemaal wel goed vindt? Stel je bijvoorbeeld voor dat er op speeldag 34 een wedstrijd wordt gespeeld tussen een ploeg die nog kan degraderen en een club die nergens meer om speelt. In dit geval is het eerder aan te raden om op de ploeg die nog strijdt tegen degradatie in te zetten, dan op de ploeg die nergens meer om speelt. Dit voorbeeld geldt ook voor ploegen die nog voor iets anders spelen (Champions play-offs, Europe play-offs, etc.). Neem voordat je inzet ook een kijkje op de speelkalender, zowel nationaal als internationaal. Staan er in de volgende weken enorm belangrijke bekerwedstrijden of Europese wedstrijden op het programma voor een ploeg? Dan kan dit ten koste gaan van de motivatie en het resultaat in een Eerste Klasse wedstrijd. En ook al verandert er niets aan de motivatie van de spelers, dan nog kan een trainer door wisselspelers in te zetten de kansen voor de tegenstander vergroten.

Het goed vergelijken van de odds van de bookmakers is een laatste belangrijke factor om rekening mee te houden. Elke bookmaker biedt odds aan voor een Jupiler Pro League wedstrijd, die vaak verschillen van bookmaker tot bookmaker. Kies altijd de hoogste quotering uit, omdat dit directe invloed heeft op jouw winst. Stel je bijvoorbeeld voor dat de ene bookmaker 2.00 aanbiedt voor een overwinning van Standard Luik op Anderlecht, terwijl een andere bookmaker 2.10 aanbiedt voor dezelfde weddenschap. Op het moment dat jij €100 inzet op Standard Luik, win je bij de ene bookmaker bruto €200, terwijl je bij de andere bookmaker bruto €210 pakt. Door altijd op de hoogste quotering in te zetten, kun je jouw winst op de lange termijn aanzienlijk verhogen. Bijkomend voordeel is dat je als nieuwe klant op een goksite vaak interessante welkomstbonussen ontvangt.

Aanmelden bij TOTO en Eerste Klasse A wedstrijden voorspellen

Hoe wed je op de stand in de Jupiler Pro League?

Voorspelling stand Jupiler Pro League 2021 2022

Je kunt niet alleen op de wedstrijden in 1A inzetten, maar je kunt ook voorspellen hoe de stand er aan het einde van het seizoen gaat uitzien. Dit is een leuke ervaring voor de lange termijn. Wij raden je echter aan om een aantal zaken goed onder de loep te nemen voordat je inzet op een club. Bekijk bijvoorbeeld welke spelers er onder contract staan bij een club. Je kijkt hierbij inderdaad niet alleen naar de elf spelers die het vaakst aan het startsignaal verschijnen, maar ook naar de wisselspelers. Een club kan 11 betere spelers hebben dan een andere club, maar op het moment dat die tweede club veel meer te kiezen heeft op het moment dat er een blessure of schorsing is, dan is het waarschijnlijk een beter idee om voor laatstgenoemde te gaan. Er staan namelijk 34 wedstrijden op het programma, plus de mogelijke play-offs.

Wat betreft de stand in België is er veel te kiezen: wie er eerste wordt na 34 wedstrijden, wie er eerste wordt in de play-offs, wie er degraderen, wie er aan de haal gaat met het laatste Europese ticket en ga zo maar door. Club Brugge is de topfavoriet voor de landstitel in het seizoen 2021/2022 en wij verwachten ook het meest van de ploeg van Noa Lang en co. Anderlecht en Genk volgen op gepaste afstand.

Voorspelling voetbalwedstrijden België 2021 2022

Kijk bij het wedden op de stand van de Jupiler Pro League altijd naar de doelen van een club, alsmede de uitspraken van de hoofdfiguren van een club. Als Vincent Kompany na verloop van tijd om wat voor reden dan ook zou aangeven dat Anderlecht gas terugneemt in de competitie, dan moet je je sterk afvragen of het een goed idee is om in te zetten op Anderlecht. Neem ten slotte ook even een kijkje naar de prestaties van teams in de vorige Jupiler Pro League seizoenen. Veel ploegen eindigen ieder jaar rondom dezelfde plekken. Clubs als Brugge, Genk en Anderlecht doen bijvoorbeeld normaal gesproken mee om de bovenste plekken, zoals ze dat ook de afgelopen jaren deden.

Registreren op toto.nl

Topscorer Jupiler Pro League voorspellen

Het voorspellen van de speler die de meeste goals maakt in de Jupiler Pro League is iets dat steeds populairder wordt. Je kunt voordat het seizoen begint of tijdens het seizoen inzetten op de topscorer van de Belgische competitie. De odds zijn vaak interessant, omdat er veel spelers meestrijden om de doelpuntenbokaal. Vorig jaar maakte Paul Onuachu het ongekende doelpuntenaantal van 33. 2019/2020 maakten Dieumerci Mbokani en Jonathan David de meeste goals (18), terwijl Hamdi Harbaoui in 2017/2018 en 2018/2019 de meeste goals maakte (22 om 25).

Als je van plan bent om de topscorer van de Jupiler Pro League te voorspellen, raden wij je aan om niet alleen naar de vaardigheden van de speler te kijken, maar ook te kijken in wat voor team de speler speelt. Een aanvaller van Club Brugge zal veel meer in de zestien meter van de tegenstander spelen dan een spits van Union Sint-Gillis, hoe goed laatstgenoemde ook is. Kijk bovendien goed naar de topscorerslijsten van de afgelopen seizoen en kijk of er spelers zijn die nog altijd actief zijn in de Eerste Klasse en die bewezen hebben een goal te kunnen maken.

De topscorer van de Jupiler Pro League voorspellen bij TOTO!

Onze gratis Jupiler Pro League voorspelling, seizoen 2021/2022

Club Brugge ging vorig seizoen aan de haal met het Belgische landskampioenschap, het tweede kampioenschap op rij. Na afloop van de transferperiode zal er meer te zeggen zijn, maar op dit moment kunnen wij wel zeggen dat wij verwachten dat Club Brugge ook in het seizoen 2021-2022 kampioen van België wordt. Club Brugge beschikt over de kwalitatief sterkste selectie en weet hoe het is om kampioen te worden. Er kunnen echter gekke dingen gaan gebeuren in de play-offs. Wie denk jij dat er kampioen van België wordt in het seizoen 2021/2022?

De kampioen van België voorspellen!

Odds kampioen Jupiler Pro League

Hieronder vind je de belangrijkste odds voor de kampioen van de Jupiler Pro League (seizoen 2021/2022).

  • Club Brugge - 1.70 bij TOTO
  • Anderlecht - 5.00 bij TOTO
  • Genk - 5.25 bij TOTO
  • Gent - 12.00 bij TOTO
  • Antwerp - 12.00 bij TOTO
  • Standard - 51.00 bij TOTO

Onze huidige Jupiler Pro League voorspellingen 


Jupiler Pro League: de hoogste odds

Datum en tijdstip Wedstrijd Quotering 1 Quotering N Quotering 2
24/09 14:45 Club Brugge - Oud-Heverlee Leuven 1.21 Toto 7.15 Toto 12 Toto
25/09 10:15 Kfco Wilrijk - KAS Eupen 2.7 Toto 3.8 Toto 2.41 Toto
25/09 12:30 Zulte Waregem - Kortrijk 2.95 Toto 3.75 Toto 2.26 Toto
25/09 14:45 Standard Luik - Sint Truiden 2.05 Toto 3.55 Toto 3.55 Toto
26/09 07:30 Union Sint-Gillis - Antwerp FC 1.57 Toto 4.25 Toto 4.75 Toto
26/09 10:00 Gent - Cercle Brugge 1.39 Toto 4.8 Toto 6.6 Toto
26/09 12:30 KV Oostende - Anderlecht 3.85 Toto 3.85 Toto 1.78 Toto
26/09 15:00 Charleroi - Mechelen 1.99 Toto 3.75 Toto 3.2 Toto
26/09 15:00 Genk - RFC Seraing 1.3 Toto 5.4 Toto 7.9 Toto
01/10 14:45 Mechelen - Standard Luik 2.2 Toto 3.65 Toto 2.85 Toto