Bet365

Schrijf je in !

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Serie A Voorspellingen en wedtips

Lees op deze pagina onze gratis voorspelling voor de Italiaanse Serie A, één van de mooiste voetbalcompetities van Europa. Je vindt zowel voorspellingen voor de competitie in zijn algemeenheid, maar ook voorspellingen voor de wedstrijden in de Serie A (seizoen 2021-2022). Allerlei handige statistieken en info voor jouw voetbalweddenschappen!

Serie A overzicht - Voetbal Italië

Voorspelling Serie A Italië

De Serie A, die ook de naam Serie A TIM meekrijgt vanwege een sponsordeal met telecombedrijf TIM, is de Italiaanse hoogste voetbalafdeling. De competitie bestaat uit 20 teams. De winnaar van deze competitie krijgt traditioneel een Scudetti, een klein schildvormig embleem dat op het wedstrijdshirt terecht komt gedurende het hele seizoen met de kleuren van de Italiaanse vlag.

Tijdens het seizoen die van augustus tot mei gespeeld wordt, speelt elk team tweemaal tegen elkaar tijdens een uit- en thuisduel. De eerste vier clubs van de tabel kwalificeren zich rechtstreeks voor de UEFA Champions League. De 5e in de stand en de winnaar van de Coppa Italia plaatsen zich dan weer voor de UEFA Europa League. De 6e in de stand neemt deel aan de kwalificatierondes voor de UEFA Conference League. De laatste 3 uit het klassement zakken naar de lagere divisie, de Serie B.

De degradanten van afgelopen seizoen waren Benevento Calcio, Parma Calcio 1913 en FC Crotone. In omgekeerde richting wisten Empoli FC, US Salernitana en FC Venezia de promotie af te dwingen.

Lees verder hieronder voor onze tips en voorspellingen voor de Serie A seizoen 2021-2022.

Profiteren van de mooiste acties op toto.nl

Serie A voorspellingen: gratis tips van experts
Tips voetbalwedden Serie A - Italie

De Serie A is een van de meest legendarische competities wereldwijd. Toen het gereputeerde magazine FourFourTwo haar lijst van 100 beste voetballers uit de geschiedenis uitgaf enkele jaren geleden stonden er 42 spelers op die ooit deelnamen aan de Serie A, dat is meer dan welke andere competitie wereldwijd (denk aan mooie spelers als Maradona, Van Basten en Platini). De competitie wordt ook als één van de moeilijkste gezien en staat erom bekend om de meest defensieve en tactisch onderlegde te zijn in Europa. Het staat na de Spaanse La Liga en de Engelse Premier League op de 3e plaats voor het Europese coëfficiënt. 

Van spelers in de Serie A wordt ook verwacht dat ze hun mannetje kunnen staan, niet alleen qua kracht maar ook op conditioneel vlak. Nergens maaien de aanvallers zoveel kilometers als in Italië. Anderzijds zien we de laatste seizoenen wel meer een trendverschuiving richting techniciteit en creativiteit waarvan het nationale succes van de nationale ploeg een mooi voorbeeld was, maar ook de opkomst van ploegen zoals Napoli, Atalanta en Sassuolo, die hofleverancier was voor de nationale ploeg met 5 spelers.

Voor mogelijke weddenschappen richten we ons vizier op twee elementen als het over de serie A gaat: het aantal doelpunten & de prestaties van de top 5 in uitduels.

We zien dan ook een mooi gemiddelde wat doelpunten betreft. Vorig jaar mochten we 3.06 doelpunten per wedstrijd noteren. In het seizoen 2020-2021 werden er in 83% van de wedstrijden meer dan 1.5 keer gescoord en in meer dan 57% werd er ten minste 2.5 keren het net gevonden. Met 36% zien we ook een hoog aantal wedstrijden eindigen met meer dan 3.5 doelpunten. Dus desondanks dat deze competitie de reputatie draagt van een defensieve en fysieke te zijn, zien we toch door de toename van het technische aspect ook veel doelpunten vallen. Maar wat echt opvallend is is dat hier vooral de top 5 meer dan ergens anders zorgde voor het hoge aantal doelpunten van de competitie.

Elke ploeg uit de top 5 wist een positief doelpuntensaldo te behalen met minstens +39 doelpunten. Terwijl we bij de rest uit het klassement niet verder komen dan een +10 doelpuntensaldo (!), waaronder AS Roma, die de 7e plek in de stand wist te behalen. De top 5 haalt ook een gemiddelde van boven 50% (!) als het gaat om gewonnen uitwedstrijden. Dus naast het aantal doelpunten lijkt ons vooral de prestaties van topploegen op verplaatsing interessant. Nog een interessant statistiek om mee te nemen: 2e in de stand AC Milan wist met 16 overwinningen de meeste uitwedstrijden te winnen, gevolgd door Napoli (12) en Internazionale (11). Atalanta en Juventus nemen hier plaats 4 en 5 in met respectievelijk 11 en 9 uitzeges.

Wedden op de Serie A bij TOTO Sportweddenschappen!

Serie A tips kampioen wedstrijden Italië 2021 2022

Als je meer uitdagende weddenschappen wilt aangaan kan je natuurlijk altijd inzetten op welk moment er doelpunten vallen. Op vlak van late doelpunten lijkt deze competitie wel mooie mogelijkheden aan te bieden. We zien bijvoorbeeld dat vorig seizoen de meeste doelpunten (21%) vielen in het laatste kwart van de wedstrijd (van minuut 76 tot 90), gevolgd door de tijdsperiode van minuut 61 tot 75 waarin 18,8% van de doelpunten vielen. Als we het bekijken over de twee speelhelften zien we dat er in de 1ste helft 42,7% van de doelpunten vielen en in de 2e helft 57,3% van de doelpunten. Van minuut 0 tot 15 vielen de minste doelpunten met 12,6%. Even terugkomen op wat we eerder aanhaalden, namelijk de doelpunten die vallen in het laatste tijdslot van de wedstrijd. We konden noteren dat meerdere bookmakers hiervoor een qoutering aanboden van boven 1.70, dit is dus zeker een interessant gegeven om mee te nemen naar het komend seizoen.

Als je het nog iets verder wilt drijven en denkt dat je de moeilijkste tak van sportweddenschappen onder de knie hebt, dan is er natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om in te zetten op exacte scores. Net zoals bij andere vele competities spant de 1-1 uitslag (12%) hier de kroon maar zien we op plaats 2 en 3 toch iets meer afwijking in vergelijking met de rest. Op de tweede plaats zien we namelijk de score 1-2 die goed is voor 8% van het totaal en op de derde plaats is dat 0-2 met 7%. Een kleine onderlijning van wat we eerder aanhaalden waarbij we het hadden over aantal doelpunten en prestaties (van de topploegen) tijdens uitwedstrijden. Indien je toch iets meer zekerheid wilt inbouwen tijdens het spelen van een weddenschap en liever je geld zet op de kans of ‘beide team scoren ja of nee’ dan geven we toch even mee dat in maar liefst 60% van de wedstrijden beide teams een bal in de netten wisten te jagen, een hoog percentage vergeleken met andere (top)competities.

De Italiaanse ploegen lijken dan wel weer hun beste kruit in te zetten na de koffie. Want we zien dat 0-0 met 26% de meest voorkomende score bij de rust is, gevolgd door 0-1 en 1-0 (beide met een percentage van 18%). 1-1 is goed voor 11% van de uitslagen, terwijl 2-0 dat is voor 7%.

Registreren op de website van TOTO, dé aanbieder van sportweddenschappen in Nederland!

Stand Serie A en Serie A wedstrijden voorspellen

Stand Serie A - Italie voorspellen

Nu we ons vergrootglas even weg van de statistieken halen die even handig zijn als een Zwitsers zakmes bij een survivaltocht, nemen we nu even tijd om nog verdere cruciale zaken te belichten die van belang kunnen zijn bij het afsluiten van een weddenschap. De eerste stap is kijken welke spelers ontbreken en wat de huidige vorm is van teams die deelnemen aan de wedstrijd waarop jij je kans wilt wagen. Zo nemen we bijvoorbeeld Inter als voorbeeld. Ze wisten vorig seizoen de heerschappij van Juventus te doorbreken door de titel te behalen, maar zijn dit seizoen genoodzaakt enkele sleutelpionnen en de trainer te laten gaan die een zeer groot aandeel hadden in die titel (dit wegens financiële problemen).

Zo moest er afscheid genomen worden van topscorer Romelu Lukaku die naar Chelsea vertrok, werd rechtsachter Achraf Hakimi voor een grote som verkocht aan PSG, en moest het ook trainer en bezieler Antonio Conte laten gaan die het niet zag zitten om met mindere middelen verder te gaan. Het hoeft niet benadrukt te worden dat dit wellicht een grote impact zal hebben op hoe Inter het seizoen zal aanvatten.

Italie voetbal Serie A prognose - Kevin Strootman 2021 2022

Ook de recente prestaties van (belangrijke) spelers is beter iets waar je oog voor hebt in de voorbereiding van jouw weddenschap. Laten we bijvoorbeeld Juventus nemen in het vorige seizoen. Een zeer belangrijke speler voor die club was uiteraard Christiano Ronaldo (inmiddels vertrokken naar Man Utd) die uitblonk met veel doelpunten. Maar in de tweede seizoenshelft had hij het lastiger om wedstrijden te beslissen en zat misschien ook het nakend Europees Kampioenschap van Portugal al in het achterhoofd. In zo’n geval kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een tegenstander van Juventus lager in het klassement staat, maar wel in een goede vorm zit. In zulke gevallen kan je overwegen om de underdog te kiezen om in te zetten. Het belang van recente vorm of de afwezigheid van een of twee basisspelers kan bij elke ploeg anders doorwegen. Neem daarom ook zeker een kijkje naar de wedstrijdselectie en welke spelers op de bank zitten.

De Italiaanse voetbalcompetitie voorspellen op toto.nl

Topscorer Serie A: wie wordt de topscorer van Italië dit seizoen?

Topscorer Serie A voorspellen - 2021 2022

Het voorspellen van de topscorer van de Serie A is natuurlijk ook altijd een leuke weddenschap die aangegaan kan worden bij de meest bookmakers. Vorig seizoen was Romelu Lukaku de meest bepalende spelers met zijn doelpunten gedurende het seizoen, maar de meeste doelpunten kwamen op naam van Cristiano Ronaldo. Ronaldo maakte voor Juventus 29 doelpunten en werd gevolgd door Romelu Lukaku met 24 stuks en Luis Muriel van Atalanta op plek 3 met 22 doelpunten. Vaste centrumspits bij Lazio Rome, Ciro Immobile, wist in de laatste 6 seizoenen maar liefst 3 keer de kroon van topscorer op het hoofd te zetten. De topscorer raden van een competitie lijkt altijd wel een huzarenstukje te zijn, maar je krijgt wel waar voor je geld als je je kans waagt. De meeste bookmakers bieden tegenwoordig qouteringen aan die heel hoog liggen. Ronaldo en Lukaku zijn inmiddels vertrokken naar Engeland. Wie volgt deze topschutters op in het nieuwe seizoen? Wat ons betreft is Europees kampioen en bewezen topschutter in Italië, Ciro Immobile, een topfavoriet. 

Inschrijven op de website van TOTO en direct beginnen met voetbalwedden

Onze gratis voorspelling voor de Serie A, seizoen 2021-2022

Voorspelling Serie A kampioen 2021 2022

Vorig jaar wist Internazionale eindelijk de heerschappij van Juventus te doorbreken, die al 9 jaren op rij de titel wisten te grijpen. AC Milan wist lang in het spoor van Inter te blijven, maar moest in het laatste kwartaal lossen. Zoals eerder vermeld moest Inter niet enkel een paar sleutelpionnen laten gaan, maar ook de bezieler van de ploeg, trainer Conte. Desalniettemin blijft Inter dit seizoen bovenin meedoen. Juventus valt juist tegen in de beginfase van het seizoen en staat al op geruime achterstand. Wij verwachten veel van AC Milan, dat dit seizoen enkele gerichte transfers realiseerde en enkel keeper Donnarumma moesten laten gaan naar PSG. Als vervanger durfde het veel geld neer te tellen voor doelman Mike Maignan die vorig seizoen de titel wist te grijpen met Lille OSC in de France Ligue 1. Verder moet er natuurlijk ook rekening gehouden met de stevige outsider Napoli die er in de laatste 10 jaren toch enkele keren zeer dichtbij waren. Met Luciano Spaletti hebben ze alleszins een trainer aan boord gehaald die niet vies is van grootse ambities. Ook Atalanta is een gevaarlijke ploeg, die ook dit jaar weer bovenin meedoet. Later in het seizoen komen we met een gedetailleerdere voorspelling!

Registreren op toto.nl en Koning TOTO worden

Kampioen Serie A: de odds van de goksites

Hieronder zie je de verwachtingen van de bookmakers wat betreft het kampioenschap in de Serie A, seizoen 2021-2022. Wordt het weer Inter? Of verwacht je net zoals de meeste bookmakers dat Juventus er met de titel vandoor gaat?

Onze Serie A voorspellingen van het moment:

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Serie A Italië: de beste odds voor je voetbalweddenschappen

13 aug. 2022 - 11:30 Sampdoria Genoa - Atalanta BC
1 3.95
X 3.8
2 2
13 aug. 2022 - 11:30 Ac Milan - Udinese
1 1.38
X 4.9
2 8
13 aug. 2022 - 13:45 Monza - Torino
1 2.9
X 3.3
2 2.5
13 aug. 2022 - 13:45 US Lecce - Inter Milaan
1 9
X 5.6
2 1.31
14 aug. 2022 - 11:30 ACF Fiorentina - Cremonese
1 1.37
X 5.2
2 7.75
14 aug. 2022 - 11:30 Lazio Roma - Bologna FC
1 1.62
X 4.2
2 5.2
14 aug. 2022 - 13:45 Spezia Calcio - Empoli
1 2.38
X 3.4
2 3
14 aug. 2022 - 13:45 Salernitana - AS Roma
1 5
X 4.33
2 1.63
15 aug. 2022 - 11:30 Hellas Verona - SSC Napoli
1 3.6
X 3.6
2 2.12
15 aug. 2022 - 13:45 Juventus - Sassuolo
1 1.42
X 5
2 7.5
20 aug. 2022 - 13:45 Inter Milaan - Spezia Calcio
1 1.23
X 6.75
2 11
21 aug. 2022 - 11:30 SSC Napoli - Monza
1 1.42
X 5
2 6.75
21 aug. 2022 - 11:30 Empoli - ACF Fiorentina
1 3.4
X 3.7
2 2.05
21 aug. 2022 - 13:45 Bologna FC - Hellas Verona
1 2.25
X 3.5
2 3.1
21 aug. 2022 - 13:45 Atalanta BC - Ac Milan
1 2.7
X 3.6
2 2.5

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer