Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Beste odds Rugby

Odds rugby: vergelijken van quoteringen voor hogere winst

Odds of quoteringen zijn erg belangrijk bij sportwedden, voor zowel de bookmaker als de wedder. De waarde van de quotering van een bookmaker zegt iets over de waarschijnlijkheid dat een gebeurtenis plaatsvindt tijdens de rugbywedstrijd. Hoe waarschijnlijker het is dat een gebeurtenis werkelijkheid wordt in een rugbywedstrijd, hoe lager de quotering zal zijn. Laten we een standaard wedstrijd in de Franse rugbycompetitie als voorbeeld nemen. We weten dat gemiddeld vier tries plaatsvinden als twee teams tegen elkaar spelen. Daarom zullen de odds voor een weddenschap 'geen try gescoord in de wedstrijd' hoog zijn (bijv. 2.50), terwijl de odds voor de weddenschap 'meer dan 2 tries gescoord' lager zijn (bijv. 1.50). Het zijn de odds die erg belang zijn als je gaat wedden op rugby. Je berekent je potentiële winst namelijk door je inzet te vermenigvuldigen met de quotering (inzet x quotering = winst bruto). 

Op rugby wedden bij TOTO

Hoe worden rugby odds berekend?

Rugby odds zijn direct gelinkt aan de kans dat een gebeurtenis plaatsvindt. Goksites stellen ze vast op basis van historie en allerlei andere statistieken. Simpel gezegd: een voorspeling die zeer waarschijnlijk in de werkelijkheid uit gaat komen, krijgt lage odds van de bookmaker. Bij een ontmoeting tussen Engeland en Schotland zullen de odds voor een winst voor Engeland lager zijn dan de odds voor een winst van Schotland. De reden hiervoor is dat het waarschijnlijker is dat Engeland de betreffende rugbywedstrijd wint. De quoteringen komen tot stand door zowel wiskundige berekeningen alsmede de expertise van de bookmakers. De experts schatten bijvoorbeeld in wat de motivaties van beide teams zijn, of er sprake is van blessures, etc.

Rugby quoteringen houden verband met je mogelijke winst op je weddenschap. Door jouw inzet te vermenigvuldigen met de aangeboden odds, zie je hoeveel geld je potentieel kunt winnen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je op de 6 nations wilt wedden. Je bent van plan om €100 op een winst van England in te zetten in de wedstrijd tegen Wales (odds 1.70). Je winst bij een succesvolle weddenschap is dan bruto €170. Als je op een overwinning van Wales wedt (quotering van 2.30), dan is je potentiële brutowinst €230. Ondanks dezelfde inzet win je meer met je weddenschap op Wales, omdat de kans dat Wales de wedstrijd wint kleiner is dan de kans dat Engeland de wedstrijd wint. Je potentiële winst is grotendeels afhankelijk van de geboden odds. Dit is logisch, omdat ieder mogelijk scenario van een rugbywedstrijd meer of minder kans heeft om daadwerkelijk te gebeuren in de werkelijkheid.

Koning TOTO worden!

Hoe plaats ik een weddenschap?

Gezien als de basis van sportweddenschappen, niet alleen voor het rugby, veranderen odds van bookmaker tot bookmaker. Het is om deze reden erg belangrijk om de aangeboden odds van verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken voordat je je weddenschap plaatst. 

Als je wilt wedden op een rugbywedstrjd, dan kun je door quoteringen van de bookmakers met elkaar te vergelijken de weddenschap vinden die jou het meeste geld oplevert. Laten we nog eens het voorbeeld Engeland-Schotland nemen. Je bent nog altijd van plan om €100 op winst van Engeland in te zetten. Voordat je je weddenschap plaatst, vergelijk je de odds die de goksites aanbieden. Je ziet dat Unibet 1.40 aanbiedt, terwijl TOTO 1.50 aanbiedt. Als je je weddenschap bij de eerste bookmaker afsluit win je dus bruto €140, terwijl je voor dezelfde weddenschap €150 brutowinst ontvangt bij de tweede bookmaker. Over een identieke weddenschap kun je dus aanzienlijk meer geld verdienen als je de odds op verschillende sites met elkaar vergelijkt. Doe dit dan ook altijd even voordat je je weddenschap afsluit.

De beste odds voor rugby bekijken bij TOTO!

Odds hebben bij je rugbyweddenshappen ook een andere functie. Ze kunnen je gevoel over een wedstrijdresultaat bevestigen of ontkrachten. Stel je nogmaals de rugbywedstrijd Engeland-Schotland voor. Voorafgaand aan de wedstrijd ben je ervan overtuigd dat Engeland de wedstrijd gaat winnen. Als de bookmaker relatief lage odds aanbiedt, bijvoorbeeld 1.30, dan weet je dat de experts van de bookmaker ook denken dat Engeland de wedstrijd gaat winnen. Dit kan je geruststellen voordat je je weddenschap afsluit.

Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat de bookmaker 2.00 biedt voor een winst van Engeland. Je zal dan even extra moeten kijken of je misschien niet iets over het hoofd hebt gezien (bijvoorbeeld blessures), aangezien jouw gevoel (makkelijke winst Engeland) niet gedeeld wordt door de bookmaker. Als je geen enkele reden ziet waarom de bookmaker zo'n relatief hoge quotering aanbiedt, omdat volgens jou Engeland nog altijd de grote favoriet is, dan is het aan te raden om de hoge quotering van de bookmaker uit te buiten. Nogmaals: kijk altijd welke bookmaker de hoogste quotering aanbiedt.

Aanmelden bij TOTO

Open meerdere accounts op goksites!

We gaven zojuist aan dat goksites uiteenlopende odds kunnen aanbieden voor een identieke rugbyweddenschap. De meerwaarde van het vergelijken van odds is helder, het maximaliseren van je winst. Het vergelijken van quoteringen van verschillende goksites heeft echter weinig nut als je slechts op 1 goksite bent ingeschreven. Als je op slechts 1 goksite bent ingeschreven kun je namelijk alleen wedden tegen de odds die door die specifieke website worden aangeboden. Als je een account hebt op meerdere goksites, dan gok je altijd tegen de hoogste quoteringen. En door tegen de hoogste quoteringen te wedden maximaliseer je je winst. Wij raden je dan ook echt aan om je in te schrijven op meerdere goksites, zeker gezien de leuke welkomstaanbiedingen van de verschillende bookmakers.

Open een acount op toto.nl en wed op rugby!

Nu we je het belang van het vergelijken van odds hebben uitgelegd, verwijzen we je je graag door naar onze gratis oddsvergelijker. Onze oddsvergelijker voor rugby vergelijkt alle odds voor rugby en laat je in een oogopslag welke bookmaker de hoogste odds aanbiedt. Je hoeft simpelweg op de sectie naar keuze te klikken en je vindt de beste quoteringen. Veel succes en plezier met je rugbyweddenschappen!

Onze huidige rugby voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer