Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Botola Pro Voorspellingen en wedtips

Voorspelling 1X2

13 jun. 2024 - 13:00

Botola Pro D1

Renaissance de Berkane Renaissance de Berkane
Renaissance Zemamra Renaissance Zemamra
1 X 2
Kans van 51%
14 jun. 2024 - 13:00

Botola Pro D1

Union Touarga Union Touarga
HUS Agadir HUS Agadir
1 X 2
Kans van 51%
Vind onze gratis Botola Pro voorspelling en onze deskundige voorspellingen voor alle voetbalwedstrijden van de Marokkaanse League (2023-2024). Veel informatie voor je sportweddenschappen!

Botola Pro: Introductie en voorspelling

Voorspellingen Botola Pro

Op de pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om in te zetten op de Botola Pro League. De Botola Pro is de hoogste voetbalcompetitie in Marokko en wordt ieder jaar georganiseerd door de Marokkaanse voetbalbond. In deze competitie spelen de 16 beste teams van Marokko tegen elkaar.

De Botola Pro League is in Nederland nog niet echt bekend, maar heeft zeker in Afrika een goede reputatie. De kampioen plaatst zich namelijk direct voor de CAF Champions League. De afgelopen jaren zijn al verschillende clubs kampioen geworden en dat maakt de competitie dan ook interessant voor weddenschappen. Wil je ook eens inzetten op de Botola Pro League? Lees dan het advies van onze specialisten. 

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Onze gratis voorspelling en tips voor het seizoen 2023/2024

Vooorspellingen winnaar Botola Pro

In de laatste tien jaar zijn er zes verschillende clubs kampioen geworden in de Botola Pro. Afgelopen seizoen maakte FAR Rabat een einde aan een reeks van twee kampioenschappen op rij van Wydad Casablanca. Deze ploeg won maar liefst vijf kampioenschappen in de laatste tien jaar. Daarnaast wisten ook Raja Club Athletic, Ittihad Tanger, FUS Rabat en Moghreb Tétouan het kampioenschap binnen te slepen. 

Komend seizoen lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen opnieuw Wydad Casablanca en FAR Rabat. Toch is ook Raja Club Athletic nog gewoon een kanshebber voor de titel. Wydad lijkt momenteel op papier de favoriet, aangezien de ploeg zich deze zomer met een behoorlijk aantal spelers wist te versterken. Toch lijkt Raja Club ook zeker een ploeg om in de gaten te houden. Onze voorspelling is in ieder geval als volgt: Raja Club Athletic wordt kampioen!

Voorspelling Botola Pro - kansen voor de Botola Pro kampioen

De odds voor de winnaar van de Botola Pro moeten nog bekend gemaakt worden. Kijk op www.bet365.nl voor de huidige voetbalkansen.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Degradatievoorspellingen: welke Botola Pro-club valt af?

Afgelopen seizoen zijn Renaissance Zemamra en Youssoufia Berrechi gepromoveerd uit de Botola 2. De Botola 2 is het tweede niveau van Marokko en ieder jaar vallen twee teams uit de Botola Pro af en deze mogen het een seizoen later weer in de Botola 2 proberen. 

De twee teams die gepromoveerd zijn zullen vanzelfsprekend ook weer op de lijstjes verschijnen van mogelijke degradanten. Momenteel zijn de odds voor de Botola Pro nog niet bekend, dus het is lastig om aan te geven welke teams de grootste kans hebben om te degraderen uit de Botola Pro. Wij denken in ieder geval dat het gaat tussen Renaissance Zemamra, Youssoufia Berrechi, Mouloudia d’Oujda en Jeunesse Sportive de Soualem.

Botola Pro voorspelling - kansen op degradatie

De odds voor de degradant van de Botola Pro moeten nog bekend gemaakt worden. Kijk op www.bet365.nl voor de huidige voetbalkansen.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Beginners met sportweddenschappen - hoe werkt de Botola Pro?

Tips voor wedden op Botola Pro

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Eredivisie, bestaat de Botola Pro maar uit 16 teams. Zoals eerder aangegeven is het nog een vrij onbekende competitie in Nederland en België, maar zeker in Afrika staat de competitie hoog aangeschreven. De winnaar en de nummer twee van de competitie plaatsen zich dan ook voor de voorrondes van de Afrikaanse variant van de Champions League, de CAF Champions League. 

Het team dat derde wordt in de competitie plaatst zich voor de eerste ronde van de CAF Confederation Cup. Ten slotte degraderen de twee teams die op de laatste twee plekken eindigen naar de Botola 2. De twee teams die hier bij de bovenste twee plekken eindigen promoveren dan weer naar de Botola Pro. 

De teams hebben vaak dus verschillende belangen tijdens een wedstrijd. Dit kan invloed hebben op het duel en dus ook op de mogelijke weddenschappen die hierbij horen. Hierbij nog een keer de verdelingen van de Botola Pro:

 • De kampioen en de nummer twee plaatsen zich voor de voorrondes van de CAF Champions League.
 • De nummer drie plaatst zich voor de derde ronde van de CAF Confederation Cup.
 • De clubs die op plek 15 en 16 eindigen, degraderen naar de Botola 2.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Tips voor je Botola Pro weddenschappen

Voorspellingen Botola Pro

Bij het wedden op de Botola Pro is het belangrijk om een aantal cruciale zaken in de gaten te houden. Met deze zaken in je achterhoofd kun je een weloverwogen beslissing maken en zul je niet lukraak inzetten op een onrealistische uitslag. Dit zijn de belangrijkste zaken:

 • Hou de vorm van belangrijke spelers in de gaten
 • Verdiep je in de verschillende speelstijlen in Marokko
 • Kies voor verschillende soorten weddenschappen
 • Begrijp waar de teams daadwerkelijk om spelen in een wedstrijd
 • Vergelijk de verschillende odds

Deze vijf punten zullen ervoor zorgen dat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Wanneer je dit hanteert zul je ook zien dat je voorspellingen vaker uitkomen. Hieronder lees je meer over deze tips.

Hou de vorm van belangrijke spelers in de gaten

Om een weloverwogen keuze te maken is het belangrijk om te weten hoe de belangrijke spelers van de verschillende teams in vorm zijn. Een spits kan bijvoorbeeld een groot aandeel hebben in het succes van zijn team, wanneer hij voor veel doelpunten zorgt. Het kan zijn dat hij geblesseerd of geschorst is, waardoor zijn team hem moet missen.

Daarnaast kan het ook zomaar zijn dat twee titelkandidaten tegen elkaar spelen, maar het ene team in een slechte reeks zit en weinig zelfvertrouwen heeft. Het zou dan logischer zijn om in te zetten op het andere team. Of wanneer een team een behoorlijk aantal belangrijke spelers mist, kun je beter inzetten op de tegenstander. Dit geldt ook voor teams in degradatienood of gewoon teams die spelen in de middenmoot van de competitie.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Verdiep je in de verschillende speelstijlen in Marokko

Weddenschappen Botola Pro

Net als in de Eredivisie hebben ook in de Botola Pro teams verschillende speelstijlen. Het is belangrijk om je van tevoren in te lezen over de speelstijl van een team, voordat je daadwerkelijk gaat inzetten. Een ploeg die vecht tegen degradatie en het mogelijk opneemt tegen een kampioenskandidaat zal niet snel aanvallend gaan spelen.

Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat de tegenstander ook niet om kan gaan met de speelstijl van de tegenstander, waardoor er een onverwacht resultaat komt. Als je je goed hebt verdiept in de speelstijl van beide teams kun je dit mogelijk voorkomen en toch nog succesvol wedden.

Kies voor verschillende soorten weddenschappen

Voetbal blijft altijd een onvoorspelbare sport en dus kan het ook belangrijk zijn om voor verschillende soorten weddenschappen te kiezen. Wanneer je alleen maar kiest om in te zetten op het resultaat van de wedstrijd, kun je mogelijk regelmatig de fout in gaan. 

Het kan dan ook erg interessant zijn om in te zetten op het aantal doelpunten, handicaps, of zelfs wie het eerste doelpunt maakt van beide teams. De Botola Pro is een moeilijke te voorspellen competitie, waarbij veel teams elkaar kunnen verrassen. Verschillende soorten weddenschappen zijn dus meer dan interessant voor de Botola Pro.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Begrijp waar de teams daadwerkelijk om spelen in een wedstrijd

Hulp en advies wedden Botola Pro

Zoals eerder aangegeven plaatsen de nummer 1 en 2 zich voor de voorrondes van de CAF Confederation Cup. Teams die om deze plek spelen of teams die vechten tegen degradatie zullen dus meer op het spel hebben staan dan teams die in de middenmoot staan en niets meer hebben om voor te spelen.

Daarnaast is het natuurlijk riskant om in te zetten op een team dat al kampioen is, wanneer de tegenstander nog vecht tegen degradatie. De kampioen speelt misschien met een ander basisteam, terwijl de tegenstander nog met de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap verschijnt. In zo’n situatie kun je zelfs bij een odd van 1.10 je weddenschap verliezen.

Vergelijk de verschillende odds

Een ander interessant punt is het vergelijken van verschillende odds bij verschillende wedkantoren. Het kan zomaar zijn dat Bet365 bijvoorbeeld hogere odds heeft voor een wedstrijd in de Botola Pro dan Unibet. In die situatie kun je bij Bet365 dus voor dezelfde weddenschap meer geld verdienen.

Dit moet echter de laatste stap zijn als je de eerdere vier zaken al doorlopen hebt. Zo weet je dat je de beste keuze maakt en dan moet je simpelweg het wedkantoor vinden met de beste odds voor jouw weddenschap.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Wat je niet moet doen bij het Botola Pro voorspellen

We hebben net een aantal punten opgenoemd die cruciaal zijn bij het voorspellen van de Botola Pro. Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken die je absoluut niet moet doen bij het voorspellen van de Botola Pro. Deze zaken zijn:

 • Inzetten op een team met een lage quotering waarbij er niets meer op het spel staat.
 • Wedden zonder enige informatie over de Botola Pro te hebben.
 • Wedden op een team dat een aantal cruciale wedstrijden op rij speelt.
 • In een opwelling besluiten om in te zetten op een kampioen in de Botola Pro
 • Een live weddenschap te plaatsen zonder live de wedstrijd te volgen of op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen.
 • Inzetten op een Botola Pro-team met veel geblesseerde spelers.

Wanneer je rekening houdt met deze punten en de vijf stappen doorloopt van de zaken die je wel moet doen bij het voorspellen van de Botola Pro, zul je zien dat je fouten kunt vermijden. Op die manier zal de kwaliteit van je weddenschappen verbeteren. Bekijk ook regelmatig Sportytrader voor wedtips van de Botola Pro.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Voorspelling Botola Pro wedstrijden: kerncijfers

Statistieken Botola Pro - Voetbal

De Botola Pro wordt natuurlijk al langere tijd gespeeld en dus is er ook al een trend te ontdekken in de kerncijfers. Hier zijn de kerncijfers te vinden van het laatste seizoen van de Botola Pro:

 • Thuisoverwinningen: 41%
 • Gelijkspel: 32%
 • Uitoverwinningen: 27%
 • Gemiddeld aantal doelpunten: 2.13 doelpunten per wedstrijd
 • Wedstrijden met +1.5 doelpunten: 61%
 • Wedstrijden met +2.5 doelpunten: 41%
 • Wedstrijden met +3.5 doelpunten: 15%
 • Wedstrijden met "Beide teams scoren": 47%
 • Exacte score 0-0: 14% van de wedstrijden
 • Meest voorkomende score: 0-0 (14% van de wedstrijden)

De meest voorkomende score in de competitie was vorig seizoen dus 0-0. Hiermee lijkt het op papier niet de meest aantrekkelijke competitie op het gebied van doelpunten. Wel zien we dat er gemiddeld 2.13 doelpunten per wedstrijd vallen.

Wat ook opvalt is dat ruim 61% van de wedstrijden 2 of meer doelpunten heeft en zelfs 41% van de wedstrijden 3 of meer. Daarnaast weet in 47% van de wedstrijden beide teams te scoren. Hou dus rekening met deze feiten van vorig seizoen wanneer je wilt inzetten op de Botola Pro.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Kortom: hoe wedden op de Botola Pro en voorspel met tips van onze experts

Hoe goed wedden op Botola Pro

Om zo goed mogelijk in te zetten op Botola Pro is het dus belangrijk om Sportytrader goed in de gaten te houden. Hier kun je goede kansen vinden en tips die jou kunnen helpen met het wedden op deze competitie. 

Onthoud dus goed dat je van tevoren goed moet analyseren voordat je inzet op een bepaalde wedstrijd in de Botola Pro. In Nederland is de competitie nog niet heel bekend en je kunt je dus maar beter goed in lezen om teleurstellingen te voorkomen.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Onze huidige Botola Pro voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Botola Pro: de beste odds voor weddenschappen

13 jun. 2024 - 13:00 Renaissance de Berkane - Renaissance Zemamra
1 1.62
X 3.7
2 6.1
14 jun. 2024 - 13:00 Union Touarga - HUS Agadir
1 1.68
X 3.4
2 5.05

Topwedstrijden

14/06 21:00
Guatemala
Guatemala
Argentinië
Argentinië

Botola Pro: Veelgestelde vragen

De recordkampioen van de Marokkaanse competitie, de Botola Pro, is Wydad Casablanca. Deze club wist 21 keer de titel te winnen.

De twee ploegen die uiteindelijk op de vijftiende en zestiende plaats eindigen in de Botola Pro zullen degraderen naar de Botola 2. 

De kampioen en de nummer twee van de Botola Pro plaatsen zich voor de voorrondes van de CAF Champions League. De nummer drie van de competitie plaatst zich voor de eerste ronde van de CAF Confederation Cup.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer