Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Odds Calculator

Bereken de totale kansen van je sportweddenschap en bepaal je potentiële winst met onze odds calculator.

Hoe bereken je de kansen op je sportweddenschap?

Het hele punt van een sportweddenschap, behalve plezier hebben op de sport waar je gepassioneerd over bent, is om geld te verdienen door je intuïtie te volgen.

Maar hoe weet je van tevoren hoeveel je kunt winnen met een weddenschap? Door de totale kansen te kennen, en dat is heel eenvoudig.

Om erachter te komen hoeveel een speler zal winnen als hij een winnende weddenschap plaatst, moet je de inzet vermenigvuldigen met de winkansen, ongeacht de sport of competitie waarop de weddenschap is gebaseerd.

Deze kleine berekening moet gebaseerd zijn op de totale kansen van de weddenschap, of we het nu hebben over een enkele weddenschap (op één resultaat), een dubbele weddenschap (op twee verschillende evenementen), een drievoudige weddenschap (op drie verschillende evenementen) of een gecombineerde weddenschap (op meerdere evenementen).

Deze totale kansen worden verkregen door alle kansen waaruit de weddenschap bestaat met elkaar te vermenigvuldigen en zijn niet altijd even gemakkelijk uit te rekenen. Dat is waar onze odds calculator om de hoek komt kijken.

Hoe werkt onze odds calculator voor sportweddenschappen?

In slechts een paar klikken en een paar seconden geeft onze kansberekening je de totale kansen van je weddenschap en de potentiële winst die daaruit voortkomt.

Je kunt de kansen berekenen van een enkele weddenschap, een dubbele weddenschap, een drievoudige weddenschap (ook wel treble genoemd) of een gecombineerde weddenschap op meerdere evenementen (ook wel accumulator genoemd).

Het is gemakkelijk om te doen, alles wat je hoeft te doen is: 

  1. Selecteer het type weddenschap
  2. Voer de odds in voor elke weddenschap in het veld Wedstrijd odds

De totale kansen van je weddenschap worden dan live berekend en tegelijkertijd heb je toegang tot het veld Inzet om het bedrag aan te geven dat je wilt inzetten.

Met behulp van dit veld kun je de winst zien die je kunt verwachten, evenals de nettowinst van de weddenschap. Waar wacht je nog op?

Bereken de kansen en winsten van een enkele weddenschap

Met de SportyTrader odds calculator kun je de potentiële winst op een enkele weddenschap bepalen. Voer gewoon de kansen van je weddenschap in en de inzet die je bij de bookmaker wilt plaatsen. 

In een oogwenk weet je hoeveel je kunt verwachten te winnen als je weddenschap succesvol is en wat de echte winst op je weddenschap is. Erg handig voordat je een weddenschap afsluit.

De kansen op een dubbele weddenschap berekenen

Wil je op twee verschillende evenementen tegelijk wedden? Of het nu om dezelfde sport gaat of niet, met onze odd calculator weet je de totale kans van je weddenschap in een seconde.

Je hoeft alleen maar de twee winkansen in te voeren die overeenkomen met de twee weddenschappen die je overweegt (bijv. 1.95 voor Real Madrid om te winnen tegen Sevilla en 3.35 voor Spurs om te winnen tegen de Lakers in de NBA) en het veld Totale odds toont je de uiteindelijke odds van je coupon (in het geval van het voorbeeld 6.53).

Bereken de kansen van een drievoudige weddenschap

Onze odds calculator biedt je het type Triple weddenschap. Dit betekent dat je de totale kansen van je coupon kunt berekenen als het een multi-bet van drie selecties is.

Het is gemakkelijk: voer gewoon de kansen van je drie weddenschappen in de overeenkomstige velden in en onze tool geeft je de totale kansen waarop je kunt wedden. Eenvoudiger kan niet! 

Bereken de kansen van een gecombineerde weddenschap

Meer in het algemeen kun je met onze odds calculator de totale kansen van een gecombineerde weddenschap berekenen, van 1 tot meer dan 100 selecties.

Met andere woorden, je kunt de kansen van je sportweddenschap berekenen, ongeacht op hoeveel evenementen je tegelijkertijd wilt wedden.

Om dit te doen, voer je gewoon de kansen voor elke weddenschap in in de velden Wedstrijd odds en het veld Totale odds geeft je de totale kansen voor je weddenschap. Een echte tijdsbesparing voor gokkers!

Wat is het verschil tussen de nettowinst op een weddenschap en de totale winst?

Op onze tool zie je twee verschillende soorten informatie over winst: totale winst en nettowinst. Wat is nu het verschil tussen deze twee soorten informatie? 

De totale winst is de brutowinst op je weddenschap. Het wordt simpelweg berekend door de totale kansen van de weddenschap te vermenigvuldigen met het bedrag dat je hebt ingezet. 

Als je bijvoorbeeld €10 hebt ingezet op een totale kans van 3.00, dan is de brutowinst €30.

De nettowinst op de weddenschap is de winst die je kunt verwachten als je wint. Met andere woorden, het geld dat je daadwerkelijk wint als je succesvol bent, min de oorspronkelijke inzet.

Als je bijvoorbeeld €10 inzet op een totale kans van 3.00, dan is de nettowinst €20 (dat wil zeggen de bruto winst van de inzet van €30, min de oorspronkelijke inzet van €10).

Voor je bankroll en de verschillende prijzenpotten bij sportweddenschappen is de nettowinst interessanter. Vergeet niet dat zelfs in het geval van een winnende weddenschap, je oorspronkelijke inzet hoe dan ook wordt vastgelegd.

Waarom onze odds calculator gebruiken en de waarschijnlijke winst van je weddenschap berekenen?

Met behulp van onze kansberekening kun je de potentiële winst van je weddenschap bepalen en het voordeel (of niet) van weddenschappen bij een bookmaker.

Als je je bijvoorbeeld realiseert dat door het combineren van 6 verschillende weddenschappen de totale kansen slechts 2,85 zijn, en de potentiële winst €28,50 voor een inzet van €10, dan denk je waarschijnlijk wel twee keer na voordat je een weddenschap afsluit.

In dit voorbeeld, heeft het zin om €10 te riskeren om "maar" €18,50 netto te winnen als er weinig kans is dat 6 weddenschappen allemaal tegelijk winnen? Dat is ook waar onze kansberekening voor is: de juiste beslissing maken bij online bookmakers.

Ter afsluiting van het gebruik van onze odds calculator herinneren we je eraan dat het belangrijk is om altijd in te zetten op de beste kansen op de markt om de best mogelijke winsten te behalen. 

Gebruik onze odds vergelijker om erachter te komen, of zelfs onze odds converter als je Amerikaanse of fractionele odds wilt omrekenen naar decimale odds.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer