Eerste Divisie Voorspellingen en wedtips

Vind hier onze gratis voorspellingen over de stand en wedstrijden van de Nederlandse Eerste Divisie (2020-2021). Veel informatie voor je sportweddenschappen!


Presentatie Keuken Kampioen Divisie (Eerste Divisie)

Voorspelling Eerste Divisie Keuken Kampioen

De Keuken Kampioen Divisie, ook wel de Eerste Divisie, is de op één na hoogste voetbaldivisie van Nederland. De Keuken Kampioen Divisie bestaat uit 20 professionele voetbalteams die om de titel en promotie naar de Eredivisie spelen. Ieder team speelt 38 wedstrijden. Een ploeg speelt 2 keer tegen een ander team uit de competitie: 1 thuiswedstrijd en 1 uitwedstrijd. De kampioen en de nummer twee van de Eerste Divisie promoveren direct naar de Eredivisie. Zes andere teams nemen het samen met de nummer 16 van de Eredivisie aan het eind van het seizoen tegen elkaar op in de play-offs om promotie/degradatie. De winnaar van deze play-offs promoveert of blijft in de Eredivisie. De zes teams uit de Eerste Divisie die meedoen aan de play-offs zijn de winnaars van de 4 periodetitels en de hoogst geplaatste andere teams. In tegenstelling tot veel eerste divisies in andere landen, bestaat er geen degradatie uit de Eerste Divisie. Dus ook al zou de nummer 20 aan het einde van de competitie 0 punten hebben, dan blijft het alsnog in de Eerste Divisie. Met Jong PSV, Jong Ajax, Jong AZ en Jong Utrecht zitten er bovendien vier beloftenteams in de competitie. Deze vier ploegen kunnen niet promoveren, omdat hun eerste teams al in de Eredivisie uitkomen. De Keuken Kampioen Divisie is een geliefde competitie onder Nederlanders voor sportweddenschappen.

Voetbalwedden bij TOTO!

Tips van onze experts voor uw Eerste Divisie voorspellingen

Voorspelling Eerste Divisie - voetbal

De Keuken Kampioen Divisie staat bovenal voor jonge spelers en veel doelpunten. Het is een competitie die minder tactisch is dan de Eredivisie. Spectaculaire uitslagen komen geregeld voor. De Eerste Divisie is voor veel talentvolle voetballers een opstap naar de Eredivisie en het buitenland. Topspelers als Ruud van Nistelrooy, Klaas Jan Huntelaar en Dries Mertens hebben allen hun eerste stappen in hun loopbaan gezet in de Eerste Divisie. 

Gemiddeld vielen er zowel in het vorige seizoen 2019-2020 als in het huidige seizoen 2020-2021 afgerond 3.3 per wedstrijd, wat erg hoog is voor Europese maatstaven. Dit seizoen valt in 83% van de wedstrijden meer dan 1,5 goal, in 62% van de gevallen meer dan 2,5 goal en in 38% van de gevallen zelfs meer dan 3,5 goal. De eerste tip van onze experts is dan ook om op te zoek te gaan naar weddenschappen waar je in kunt zetten op ‘meer dan 2.5 doelpunten per wedstrijd’. Raadpleeg ook de acties van TOTO, zoals de Combi Boosts en de Free Bets. 

Je hebt bij veel bookmakers de mogelijkheid om de exacte uitslag te voorspellen. Een eenvoudige opgave is dit niet. De meest voorkomende uitslagen zijn 1-1, 2-0 en 1-2 (allen 8%), gevolgd door 2-1, 0-1 (beide 7%) en 3-0 (5%). Besluit je te wedden op de score na 45 minuten, weet dan dat 0-0 (25%), 1-0 (18%) en 0-1 (17%) het vaakst op het scorebord staan na de eerste helft. Onze tip is dan ook vooral om deze scores te onderzoeken voor je weddenschappen.

Aanmelden bij TOTO

Laten we vervolgens naar het thuisvoordeel gaan. In het huidige seizoen 2020-2021 trekt de thuisploeg het vaakst aan het langste eind (43% winst), gevolgd door 37% voor de uitploeg en 20% van de wedstrijden eindigt in een gelijkspel. Het verschil tussen de thuis en uitploeg is er dus zeker, maar enorm is dit verschil niet. De odds zijn vaak relatief hoger voor de uitploeg. Inzetten op een uitploeg die in vorm is, is dan ook geen gekke gedachte.

Als we kijken naar wanneer de doelpunten in de wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie vallen, dan valt op dat de meeste goals vallen tussen de 76e en de 90e minuut (25%). De spreiding tussen alle andere periodes van de wedstrijd is vrijwel gelijk verdeeld met percentages tussen de 13,5% (voor minuut 0-15) en 16,5% (voor minuut 46-60). Zo’n 43% van de goals vallen in de eerste helft en voor de tweede helft is dit dus afgerond 57%. Onze expert raden dus allereerst aan om de voorkeur te geven aan weddenschappen waarin je wedt dat (meer) doelpunten in de tweede helft vallen. Het tweede advies is dus om eerder in te zetten op een doelpunt tussen minuut 76 en 90 van de wedstrijd, dan in andere periodes van de wedstrijd. 

De Keuken Kampioen Divisie voorspellen bij TOTO

Hoe voorspel je wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie?

Voorspellen wedstrijden Eerste Divisie - 2020 2021

Als je gaat wedden op voetbalwedstrijden en op wedstrijden in de Eerste Divisie in het specifiek, is het van belang te weten welke factoren de uitslag beïnvloeden. 

Onze eerste tip is om goed te kijken hoe de teams waar je op in wilt zetten recent gepresteerd hebben. Stel je voor dat NAC Breda tegen Jong Utrecht speelt. Op papier heeft NAC Breda een sterker team. Desondanks zou het interessanter kunnen zijn om op Jong Utrecht te spelen wanneer je ziet dat NAC Breda de laatste 3 wedstrijden verloren heeft en Jong Utrecht juist in een flow zit.

Een andere factor om mee te nemen in je afweging, is de recente vorm van de belangrijkste spelers van een team. Stel je bijvoorbeeld voor dat De Graafschap tegen Dordrecht speelt. Op papier zou je eerder neigen naar een winst voor de eerstgenoemde ploeg. Als echter blijkt dat de aanvoerders Ralf Seuntjens en Ted van de Pavert in een vormcrisis zitten, dan kun je je afvragen of het een goed idee is om op De Graafschap in te zetten. Het feit dat de belangrijkste spelers van een elftal in of uit vorm zijn, heeft vaak grote invloed op het resultaat van de wedstrijd, zeker voor de ploegen die erg afhankelijk zijn van een beperkt aantal spelers. Kijk dus goed naar de vorm van de belangrijkste spelers als je gaat wedden op wedstrijden.

Hoe goed wedden op Eerste Divisie?

Bij het gokken op voetbalwedstrijden is het verder van belang om goed te onderzoeken of de motivatie bij de twee teams gelijk is. Cambuur, de huidige koploper van de Eerste Divisie, zal al voor de laatste wedstrijden van het seizoen zeker zijn van het kampioenschap. In de laatste wedstrijden speelt Cambuur tegen De Graafschap en tegen NAC Breda die allebei nog meedoen om de tweede plaats die recht geeft op directe promotie. Ondanks dat Cambuur hoger staat en dit seizoen meer heeft laten zien, kan het dan interessant zijn om op de ploegen te wedden die nog ergens voor spelen. Het kan namelijk zo zijn dat Cambuur met het hoofd nog bij het kampioensfeest zit of veel wisselspelers de kans geeft. 

Registreren en wedden bij TOTO

Hoe wed je op de stand in de Eerste Divisie?

Voorspelling stand Eerste Divisie - 2020 2021

Naast het voorspellen van wedstrijden is het ook mogelijk om op goksites te wedden op de eindstand van de Keuken Kampioen Divisie of op de winnaar van een periodetitel. Doordat het seizoen 2020-2021 tegen het einde loopt is dit momenteel niet meer mogelijk. We leggen je toch graag uit hoe dit werkt, mocht je geïnteresseerd zijn om dit bij aanvang van volgend seizoen te doen. Als je op de stand gaat wedden, is het van belang om de selecties van de Eerstedivisieteams onder de loep te nemen. Dit gaat niet alleen om de basisselectie, maar ook om de wisselspelers en de sterkte van de jeugd. Over een seizoen met 38 wedstrijden redt je het als club niet slechts 11 goede spelers. Clubs met bredere selecties zullen op lange termijn waarschijnlijk meer punten gaan pakken. Goksites bieden je de mogelijkheid bij aanvang en in de beginfase van het seizoen om de eindstand van de Eerste Divisie te voorspellen. Je voorspelt dan bijvoorbeeld wie er kampioen wordt, wie er als tweede direct promoveert en welke ploegen er in de play-offs terechtkomen. 

De stand van de Eerste Divisie voorspellen bij TOTO

Betrouwbare voorspelling Eerste Divisie

Vaak kun je met de uitgesproken doelstellingen van clubs het een en ander afleiden voor welke plekken ze gaan spelen in het seizoen. Bekijk dit overigens kritisch, want voorzitters en trainers willen nog wel eens te hoog inzetten, of zich juist in een underdogrol manoeuvreren. Wel is het zo dat als een trainer van een team dat de play-offs al bereikt heeft uitspreekt dat de focus niet bij de laatste competitiewedstrijd, maar bij de play-offs ligt, je dit natuurlijk meeneemt in je voorspelling.

Een andere indicator die je kunt meenemen voor je voetbalweddenschappen is de eindstand van het vorige seizoen in de Eerste Divisie. Er moet gezegd worden dat het klassement van de Eerste Divisie veel schommelingen kent. Wel is het zo dat de teams die het voorgaande jaar uit de Eredivisie gedegradeerd zijn alles in het werk stellen om het verblijf in de Eerste Divisie tot een jaar te beperkten. Deze teams doen dan ook vaak mee voor de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Mocht je de gok willen wagen en het eindklassement willen voorspellen, dan kan dit weer vanaf het volgende seizoen.

Aanmelden bij TOTO

Wie wordt topscorer van de Eerste Divisie?

Voorspelling topscorer Eerste Divisie

Er bestaan ook meer en meer mogelijkheden bij online bookmakers om de topscorer van competities te voorspellen. Dit kan bij aanvang van het seizoen en vaak ook nog tijdens het seizoen. Een juiste voorspelling van de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie kan erg lucratief zijn wat betreft de odds. Eenvoudig is het niet om de topscorer van de Eerste Divisie te voorspellen, maar er zijn altijd mogelijkheden om je kansen te vergroten. Kijk bijvoorbeeld of er spelers actief zijn in de Eerste Divisie die in het afgelopen seizoen ook al makkelijk scoorden. Robert Mühren eindigde bijvoorbeeld in het vorige seizoen op de eerste plaats op de topscorerslijst met 26 goals en Ralf Seuntjes maakte 16 goals. Beide spelers zijn ook dit seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie. Mühren voert ook dit seizoen eenzaam de topscorerslijst aan met meer dan 30 doelpunten en ook Ralf Seuntjes staat momenteel op een vijftiental goals.

Bij het wedden op de topscorer van de Eerste Divisie zijn er nog een aantal andere tips die je kunnen helpen. Allereerst kijk je natuurlijk naar het talent en de kwaliteiten van de individuele speler. Daarnaast is het aan te raden om het team te analyseren waar de betreffende speler in speelt. Zijn er spelers aanwezig in zijn team die hem van assists kunnen voorzien? Staat de trainer van de betreffende speler erom bekend om het liefst de bus te parkeren? Dan is het niet erg aannemelijk dat de speler veel in de 16 meter van de tegenstander komt en scoort. Een spits die vrijwel de gehele wedstrijd in de buurt van de goal speelt, zal waarschijnlijk op een hoger doelpuntenaantal eindigen aan het einde van het seizoen. Helaas heb je op dit late stadium van de competitie niet meer de mogelijkheid om in te zetten op de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, bovendien moet er wel heel veel gebeuren wil Robert Mühren geen topscorer worden. Maar niet getreurd, in het volgende seizoen zal deze wedmogelijkheid zich wederom aandienen.

Doelpuntenmakers voorspellen bij TOTO

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2020-2021

Gratis voorspelling en tips Eerste Divisie

Cambuur en De Graafschap eindigden in het vorige seizoen op de eerste en tweede plek. Door het voortijdig afbreken van de competitie promoveerde er echter geen enkel team, tot teleurstelling van de betrokkenen bij beide clubs. Voor het huidige seizoen 2020-2021 waren Cambuur en De Graafschap dan ook vanzelfsprekend kanshebbers voor directe promotie. Ook van NAC Breda werd ondanks de bestuurlijke onrust verwacht om bovenin mee te gaan spelen. 

Nu we in de eindfase van de competitie zijn, kunnen we zeggen dat dit is uitgekomen. Cambuur staat net als vorig jaar fier bovenaan met 82 punten en wordt hoogstwaarschijnlijk kampioen. De Graafschap staat tweede met 70 punten en NAC staat op de derde plaats met 67 punten. Almere City, een op papier kleinere club, staat brutaal op de vierde plaats met 67 punten en doet nog volop mee om directe promotie. De strijd om de eerste plaats lijkt dus gestreden, maar dit is zeker niet het geval voor de strijd om de tweede plaats. De grote vraag is wie deze strijd gaat winnen, De Graafschap, Almere City of NAC Breda?

Almere City lijkt het voordeligste programma te hebben, met net als De Graafschap een aantal wedstrijden tegen beloftenteams. De Graafschap speelt echter nog tegen koploper Cambuur. NAC Breda lijkt het pittigste programma te hebben met wedstrijden tegen onder andere NEC en Excelsior. Gezien de voorsprong van 3 punten op zijn naaste belagers en het feit dat het Cambuur waarschijnlijk pas treft nadat het kampioen is geworden, geven wij het voordeel aan De Graafschap. Veel zal afhangen van de kraker De Graafschap-Almere City die op 23 april gespeeld wordt. De druk zal bij de Graafschap liggen, maar tegelijkertijd lijkt het ook een elftal te hebben dat over meer ervaring beschikt in dit soort wedstrijden dan zijn tegenstander. Wil je voor het grote geld gaan en denk je dat zowel De Graafschap, NAC Breda als Almere City niet met de druk om kan gaan? Dan zou je een (risicovolle) gok kunnen wagen op Go Ahead Eagles.

Voor de laatste wedstrijden van het seizoen raden onze experts je ook aan om naar TOP Oss en Helmond Sport te kijken. Beide teams staan op een positie in de stand die geen recht geeft op de play-offs. Het behalen van de vierde periodetitel is dus essentieel willen deze ploegen de play-offs halen. Beide teams draaien geen topseizoen, maar hebben de laatste wedstrijden de smaak aardig te pakken. Ze hebben dus zowel de vorm als de motivatie en de odds voor beide teams zijn hoog. Het kan de moeite waard zijn om de gok te wagen.

De seizoensontknoping voorspellen bij TOTO

Onze voorspellingen van het moment voor de Keuken Kampioen Divisie


Eerste Divisie: de beste odds voor je weddenschappen