Eerste Divisie Voorspellingen en wedtips

Tip 1X2

01/10
14:00
Volendam
1 N 2
Almere City
01/10 14:00
Eerste Divisie
Volendam
Almere City
1 N 2
01/10
14:00
FC Utrecht
1 X 2
Emmen
01/10 14:00
Eerste Divisie
FC Utrecht
Emmen
1 X 2
01/10
14:00
Roda
1 N 2
FC Eindhoven
01/10 14:00
Eerste Divisie
Roda
FC Eindhoven
1 N 2
01/10
14:00
Jong PSV
1 X 2
VVV Venlo
01/10 14:00
Eerste Divisie
Jong PSV
VVV Venlo
1 X 2
01/10
14:00
FC Oss
1 N 2
De Graafschap
01/10 14:00
Eerste Divisie
FC Oss
De Graafschap
1 N 2
01/10
14:00
NAC
1 X 2
Excelsior
01/10 14:00
Eerste Divisie
NAC
Excelsior
1 X 2
01/10
14:00
MVV Maastricht
1 N 2
ADO Den Haag
01/10 14:00
Eerste Divisie
MVV Maastricht
ADO Den Haag
1 N 2
01/10
14:00
Helmond Sport
1 X 2
Jong Ajax
01/10 14:00
Eerste Divisie
Helmond Sport
Jong Ajax
1 X 2
01/10
14:00
Den Bosch
1 X 2
Telstar
01/10 14:00
Eerste Divisie
Den Bosch
Telstar
1 X 2
01/10
14:00
AZ Alkmaar
1 N 2
Dordrecht
01/10 14:00
Eerste Divisie
AZ Alkmaar
Dordrecht
1 N 2

Vind hier onze gratis voorspellingen over de stand en wedstrijden van de Nederlandse Eerste Divisie (2021-2022). Veel informatie voor je sportweddenschappen!


Presentatie Keuken Kampioen Divisie (Eerste Divisie) - Voetbal

Voorspelling Eerste Divisie Keuken Kampioen

De Keuken Kampioen Divisie, ook wel de Eerste Divisie, is de op één na hoogste voetbaldivisie van Nederland. De Keuken Kampioen Divisie bestaat uit 20 professionele voetbalteams die om de titel en promotie naar de Eredivisie spelen. Ieder team speelt 38 wedstrijden. Een ploeg speelt 2 keer tegen een ander team uit de competitie: 1 thuiswedstrijd en 1 uitwedstrijd. De kampioen en de nummer twee van de Eerste Divisie promoveren direct naar de Eredivisie. Zes andere teams nemen het samen met de nummer 16 van de Eredivisie aan het eind van het seizoen tegen elkaar op in de play-offs om promotie/degradatie. De winnaar van deze play-offs promoveert of blijft in de Eredivisie. De zes teams uit de Eerste Divisie die meedoen aan de play-offs zijn de winnaars van de 4 periodetitels en de hoogst geplaatste andere teams. In tegenstelling tot veel eerste divisies in andere landen, bestaat er geen degradatie uit de Eerste Divisie. Dus ook al zou de nummer 20 aan het einde van de competitie 0 punten hebben, dan blijft het alsnog in de Eerste Divisie. Met Jong PSV, Jong Ajax, Jong AZ en Jong Utrecht zitten er bovendien vier beloftenteams in de competitie. Deze vier ploegen kunnen niet promoveren, omdat hun eerste teams al in de Eredivisie uitkomen. De Keuken Kampioen Divisie is een geliefde competitie onder Nederlanders voor sportweddenschappen.

Voetbalwedden bij TOTO!

Tips van onze experts voor je Eerste Divisie voorspellingen

Voorspelling Eerste Divisie - voetbal

De Keuken Kampioen Divisie staat bovenal voor jonge spelers en veel doelpunten. Het is een competitie die minder tactisch is dan de Eredivisie. Spectaculaire uitslagen komen geregeld voor. De Eerste Divisie is voor veel talentvolle voetballers een opstap naar de Eredivisie en het buitenland. Topspelers als Ruud van Nistelrooy, Klaas Jan Huntelaar en Dries Mertens hebben allen hun eerste stappen in hun loopbaan gezet in de Eerste Divisie. 

Gemiddeld vielen er zowel in het seizoen 2019-2020 als in het seizoen 2020-2021 bijna 3.3 doelpunt per wedstrijd, wat erg hoog is voor Europese maatstaven. In het seizoen 2020-2021 viel in 82% van de wedstrijden meer dan 1,5 goal, in 61% van de gevallen meer dan 2,5 goal en in 36% van de gevallen zelfs meer dan 3,5 goal. De eerste tip van onze experts is dan ook om op te zoek te gaan naar weddenschappen waar je in kunt zetten op ‘meer dan 2.5 doelpunten per wedstrijd’. Een andere optie is inzetten op een resultaat waarbij beide teams tot scoren komen. In 2020-2021 scoorden zowel de thuis als uitploeg in 57% van de wedstrijden.

Je hebt bij veel bookmakers de mogelijkheid om de exacte uitslag te voorspellen. Een eenvoudige opgave is dit niet. De meest voorkomende uitslagen in de Eerste Divisie zijn 1-1 (9%), 2-0 en 1-2 (beide 8%), gevolgd door 2-1, 0-1 (7%) en 3-0 (6%). Besluit je te wedden op de score na 45 minuten, weet dan dat 0-0 (25%), 1-0 (18%) en 0-1 (17%) het vaakst op het scorebord staan na de eerste helft. Onze tip is dan ook vooral om deze scores te onderzoeken voor je weddenschappen.

Aanmelden bij TOTO

Laten we vervolgens naar het thuisvoordeel gaan. In het huidige seizoen 2020-2021 trok de thuisploeg het vaakst aan het langste eind (43% winst), gevolgd door 36% voor de uitploeg en 21% van de wedstrijden eindigde in een gelijkspel. Het verschil tussen de thuis en uitploeg is er dus zeker, maar enorm is dit verschil niet. De odds zijn vaak hoger voor de uitploeg. Inzetten op een uitploeg die in vorm is, is dan ook geen gekke gedachte.

Als we kijken naar wanneer de doelpunten in de wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie vallen, dan valt op dat de meeste goals in het seizoen 2020-2021 vielen tussen de 76e en de 90e minuut (24%). De spreiding tussen alle andere periodes van de wedstrijd is vrijwel gelijk verdeeld met percentages tussen de 13,4% (voor minuut 0-15) en 16,7% (voor minuut 46-60). 44% van de goals vielen in de eerste helft en voor de tweede helft is dit dus 56%. Onze expert raden dus allereerst aan om de voorkeur te geven aan weddenschappen waarin je wedt dat (meer) doelpunten in de tweede helft vallen. Het tweede advies is om eerder in te zetten op een doelpunt tussen minuut 76 en 90 van de wedstrijd, dan in andere periodes van de wedstrijd. 

De Keuken Kampioen Divisie voorspellen bij TOTO

Hoe voorspel je wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie?

Keuken Kampioen Divisie voorspelling

Als je gaat wedden op voetbalwedstrijden en op wedstrijden in de Eerste Divisie in het specifiek, is het van belang te weten welke factoren de uitslag beïnvloeden. 

Onze eerste tip is om goed te kijken hoe de teams waar je op in wilt zetten recent gepresteerd hebben. Stel je voor dat NAC Breda tegen Jong Utrecht speelt. Op papier heeft NAC Breda een sterker team. Desondanks zou het interessanter kunnen zijn om op Jong Utrecht te spelen wanneer je ziet dat NAC Breda de laatste 3 wedstrijden verloren heeft en Jong Utrecht juist in een flow zit.

Een andere factor om mee te nemen in je afweging, is de recente vorm van de belangrijkste spelers van een team. Stel je bijvoorbeeld voor dat De Graafschap tegen Dordrecht speelt. Op papier zou je eerder neigen naar een winst voor de eerstgenoemde ploeg. Als echter blijkt dat basisspelers Ted van de Pavert, Elmo Lieftink en Johnatan Opoku in een vormcrisis zitten, dan kun je je afvragen of het een goed idee is om op De Graafschap in te zetten. Het feit dat de belangrijkste spelers van een elftal in of uit vorm zijn, heeft vaak grote invloed op het resultaat van de wedstrijd, zeker voor de ploegen die erg afhankelijk zijn van een beperkt aantal spelers. Kijk dus goed naar de vorm van de belangrijkste spelers als je gaat wedden op wedstrijden.

Eerste Divisie voorspellen jong Ajax

Bij het gokken op voetbalwedstrijden is het verder van belang om goed te onderzoeken of de motivatie bij de twee teams gelijk is. Als een ploeg in de laatste fase van de competitie al zeker is van promotie, dan kan de motivatie voor de laatste wedstrijden minder zijn. Hetzelfde geldt als een ploeg al een periodetitel heeft behaald en meer prioriteit geeft aan de play-offs dan aan de resterende competitiewedstrijden. Een andere situatie is als een ploeg uit de Eerste Divisie ver komt in de KNVB-beker. Stel een ploeg als TOP Oss komt tot de laatste fase van de KNVB beker, dan kan het zijn dat het hoofd minder bij de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie is, maar bij het bekertoernooi.

De beloftenteams vormen een speciaal geval in de Eerste Divisie. Het kan zo zijn dat een Jong Ajax op een enig moment spelers opstelt die ervaring hebben in Ajax 1 (vorig jaar was dit bijvoorbeeld het geval met Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Brian Brobbey), terwijl het een week later een veredeld jeugdteam laat spelen. Als Ajax 1 of PSV 1 een belangrijke wedstrijd gaan spelen, kan het zijn dat de beste spelers van het jong-elftal meegaan met de eerste selectie. Kijk hier goed naar wanneer je wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gaat voorspellen!

Registreren en wedden bij TOTO

Hoe wed je op de stand in de Eerste Divisie?

stand eerste divisie voorspellen

Naast het voorspellen van wedstrijden is het ook mogelijk om op goksites te wedden op de eindstand van de Keuken Kampioen Divisie of op de winnaar van een periodetitel. We leggen je graag uit hoe dit werkt, mocht je geïnteresseerd zijn om dit bij aanvang van dit seizoen te doen. Als je op de stand gaat wedden, is het van belang om de selecties van de Eerstedivisieteams onder de loep te nemen. Dit gaat niet alleen om de basisselectie, maar ook om de wisselspelers en de sterkte van de jeugd. Over een seizoen met 38 wedstrijden red je het als club niet met slechts 11 goede spelers. Clubs met bredere selecties zullen op lange termijn waarschijnlijk meer punten gaan pakken. Goksites bieden je de mogelijkheid bij aanvang en in de beginfase van het seizoen om de eindstand van de Eerste Divisie te voorspellen. Je voorspelt dan bijvoorbeeld wie er kampioen wordt, wie er als tweede direct promoveert en welke ploegen er in de play-offs terechtkomen. 

De stand van de Eerste Divisie voorspellen bij TOTO

Voorspelling Eerste divisie seizoen 2020/2021

Vaak kun je met de uitgesproken doelstellingen van clubs het een en ander afleiden voor welke plekken ze gaan spelen in het seizoen. Bekijk dit overigens kritisch, want voorzitters en trainers willen nog wel eens te hoog inzetten, of zich juist in een underdogrol manoeuvreren. Wel is het zo dat als een trainer van een team dat de play-offs al bereikt heeft uitspreekt dat de focus niet bij de laatste competitiewedstrijd, maar bij de play-offs ligt, je dit natuurlijk meeneemt in je voorspelling.

Een andere indicator die je kunt meenemen voor je voetbalweddenschappen is de eindstand van het vorige seizoen in de Eerste Divisie. Er moet gezegd worden dat het klassement van de Eerste Divisie veel schommelingen kent. Wel is het zo dat de teams die het voorgaande jaar uit de Eredivisie gedegradeerd zijn alles in het werk stellen om het verblijf in de Eerste Divisie tot een jaar te beperkten. Deze teams doen dan ook vaak mee voor de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Mocht je de gok willen wagen en het eindklassement willen voorspellen, dan kan dit binnenkort weer.

Aanmelden bij TOTO

Wie wordt topscorer van de Eerste Divisie?

Topscorer keuken kampioen divisie eerste divisie

Er bestaan ook meer en meer mogelijkheden bij online bookmakers om de topscorer van competities te voorspellen. Dit kan bij aanvang van het seizoen en vaak ook nog tijdens het seizoen. Een juiste voorspelling van de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie kan erg lucratief zijn wat betreft de odds. Eenvoudig is het niet om de topscorer van de Eerste Divisie te voorspellen, maar er zijn altijd mogelijkheden om je kansen te vergroten. Kijk bijvoorbeeld of er spelers actief zijn in de Eerste Divisie die in het afgelopen seizoen ook al makkelijk scoorden. Robert Mühren eindigde bijvoorbeeld in het seizoen 2019-2020 op de eerste plaats op de topscorerslijst met 26 goals en Ralf Seuntjes maakte 16 goals. Beide spelers waren ook in het seizoen 2020-2021 actief in de Keuken Kampioen Divisie. Mühren voerde ook vorig seizoen eenzaam de topscorerslijst aan met 38 (!) doelpunten en ook Ralf Seuntjes maakte 14 goals. De topscorer van vorig seizoen, Robert Mühren, besloot om niet met zijn ploeg Cambuur de Eredivisie in te gaan, maar tekende bij Volendam. Dat betekent dat alle ogen weer op Mühren zijn gericht in de strijd om de topscorerstitel. Ook Ralf Seuntjes blijft actief in de Eerste Divisie, hij tekende bij zijn favoriete club NAC Breda.

Bij het wedden op de topscorer van de Eerste Divisie zijn er nog een aantal andere tips die je kunnen helpen. Allereerst kijk je natuurlijk naar het talent en de kwaliteiten van de individuele speler. Daarnaast is het aan te raden om het team te analyseren waar de betreffende speler in speelt. Zijn er spelers aanwezig in zijn team die hem van assists kunnen voorzien? Staat de trainer van de betreffende speler erom bekend om het liefst de bus te parkeren? Dan is het niet erg aannemelijk dat de speler veel in de 16 meter van de tegenstander komt en scoort. Een spits die vrijwel de gehele wedstrijd in de buurt van de goal speelt, zal waarschijnlijk op een hoger doelpuntenaantal eindigen aan het einde van het seizoen.

Doelpuntenmakers voorspellen bij TOTO

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2021-2022

Gratis voorspelling en tips Eerste Divisie

Cambuur imponeerde vorig jaar en eindigde stijf bovenaan. Lange tijd leek het erop dat ook De Graafschap als nummer twee zou gaan promoveren, ware het niet dat de Doetinchemmers in de laatste wedstrijden onder de druk bezweken en de tweede plaats aan Go Ahead Eagles moesten afstaan. N.E.C zien we ook niet meer terug in de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren wonnen verrassend de play-offs, waarmee ze promoveerden naar de Eredivisie.

Den Haag, FC Emmen en VVV-Venlo daalden af naar de Eerste Divisie. Samen met NAC Breda (waar het nog altijd onrustig is) en De Graafschap lijken dit op het eerste oog de belangrijkste gegadigden te zijn voor promotie naar de Eredivisie. Desalniettemin zal veel afhangen van de transferperiode. Veel ploegen hebben de selectie nog niet rond en over enkele weken zal er dan ook meer te zeggen zijn over de favorieten en outsiders in de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Op dit moment gaat de voorkeur van de redactie echter uit naar achtereenvolgens FC Emmen, FC Volendam (met topschutter Mühren) en NAC Breda.

De Keuken Kampioen Divisie voorspellen bij TOTO

Onze voorspellingen van het moment voor de Keuken Kampioen Divisie


Eerste Divisie: de beste odds voor je weddenschappen

Datum en tijdstip Wedstrijd Quotering 1 Quotering N Quotering 2
01/10 14:00 FC Oss - De Graafschap 3.9 Toto 3.95 Toto 1.74 Toto
01/10 14:00 FC Utrecht - Emmen 3.45 Toto 3.75 Toto 1.91 Toto
01/10 14:00 Roda - FC Eindhoven 1.64 Toto 3.95 Toto 4.55 Toto
01/10 14:00 Helmond Sport - Jong Ajax 2.7 Toto 3.7 Toto 2.28 Toto
01/10 14:00 Volendam - Almere City 1.97 Toto 3.65 Toto 3.38 Toto
01/10 14:00 Den Bosch - Telstar 2.24 Toto 3.7 Toto 2.75 Toto
01/10 14:00 MVV Maastricht - ADO Den Haag 3.5 Toto 3.75 Toto 1.9 Toto
01/10 14:00 Jong PSV - VVV Venlo 2.43 Toto 3.4 Toto 2.65 Toto
01/10 14:00 AZ Alkmaar - Dordrecht 1.64 Toto 4.05 Toto 4.5 Toto
01/10 14:00 NAC - Excelsior 2.2 Toto 3.6 Toto 2.85 Toto