Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

KNVB Beker Voorspellingen en wedtips

Op deze webpagina vind je gratis de voorspellingen van onze voetbalspecialisten voor het Nederlandse bekertoernooi. Handige informatie voor het voetbalwedden.

KNVB beker - uitleg en opzet 2022/2023

Voorspelling KNVB beker

Het nationale bekertoernooi van Nederland, dat de sponsornaam TOTO KNVB Beker draagt (voorheen Amstel Cup en Gatorade Cup), wordt ieder jaar door Nederlandse clubs gespeeld naast de reguliere competitie. De winnaar van de KNVB beker plaatst zich voor de voorrondes van de Europa League. Bijzonder aan dit toernooi is dat er zowel profclubs als (sterke) amateurclubs meedoen aan de KNVB beker. De winnaar van de KNVB Beker speelt bovendien voorafgaand aan het seizoen 2022/2023 tegen de winnaar van de Eredivisie voor de Johan Cruijff schaal. De betaaldvoetbalclubs uit de Eredivisie en de Eerste Divisie zijn automatisch geplaatst voor de eerste ronde van het bekertoernooi, dat vanaf het begin uit knock-outwedstrijden bestaat. Een return bij een gelijkspel na 90 minuten zoals in sommige andere landen het geval is, komt bij het Nederlandse bekertoernooi niet voor. Als er na 90 minuten spelen geen winnaar is, moet een verlenging of penaltyserie voor een beslissing zorgen.

Amateurclubs spelen één of twee kwalificatierondes voordat ze zich kwalificeren voor de eerste ronde van de KNVB beker. In de eerste kwalificatieronde speelden 12 derdedivisieclubs in een knock-outwedstrijd tegen elkaar, terwijl 12 derdedivisieclubs werden vrijgeloot en zich automatisch plaatsten voor de tweede kwalificatieronde. De 6 winnaars van die eerste voorronde kwalificeerden zich voor de tweede voorronde. In de tweede voorronde werden er 25 duels afgewerkt (50 ploegen). De deelnemers waren de 6 winnaars van de eerste voorronde, allen uitkomend in de derde divisie, de 12 derdedivisieploegen die vrijgeloot waren voor de eerste ronde en alle ploegen uit de tweede divisie (18). Omdat amateurs door de coronacrisis vorig jaar vanaf november niet meer mee konden doen, werd er toegezegd dat de clubs die destijds nog in het toernooi zaten, ook mee mochten doen vanaf de tweede kwalificatieronde. Vanaf de eerste ronde in de KNVB beker, het hoofdtoernooi, doen er dus 18 clubs mee uit de Eredivisie, 18 clubs uit de Eerste Divisie en 25 amateurclubs, wat een totaal maakt van 61 Nederlandse clubs. Het is niet gek dat dit een oneven aantal is, omdat de 5 in Europa uitkomende Eredivisieteams, Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse, niet hoeven mee te doen aan deze ronde en zich direct kwalificeren voor de tweede ronde. De eerste kwalificatieronde is gespeeld in augustus en de tweede kwalificatieronde in september. De eerste ronde van het bekertoernooi wordt eind oktober gespeeld, de tweede ronde midden december, de achtste finales midden januari, de kwartfinales begin februari, de halve finales begin maart en de grote finale, die wordt gespeeld in de Kuip in Rotterdam, wordt gespeeld op 30 april 2023.

De KNVB beker is een spectaculaire competitie. Dit komt doordat teams tegen elkaar spelen die elkaar in competitieverband niet treffen. Voor amateurclubs is het bekertoernooi dé manier om zichzelf op de kaart te zetten en voor Eredivisieclubs is het de kortste weg naar een Europees ticket. In de voorgaande edities is het regelmatig voorgekomen dat een club uit de Keuken Kampioen van een Eredivisie club won, een amateurclub van een Keuken Kampioen Divisie club, of zelfs in uitzonderlijke gevallen dat een amateurclub van een Eredivisieclub won. Zo verloor Vitesse in 2017 van hoofdklasser AVV Swift. PSV won het bekertoernooi vorig jaar na een zinderende finale tegen landskampioen Ajax. De winnaar van de KNVB beker mag zich traditioneel in een badjas hijsen en de Dennenappel in ontvangst nemen. Wie volgt Ajax dit jaar op als winnaar van de beker?

De KNVB Beker voorspellen bij Bet365

Wedtips van experts voor jouw KNVB beker voorspellingen

Voorspelling KNVB Beker voetbal Nederland

Allereerst is het goed om te weten dat er traditioneel veel goals vallen in de beker. Dat is niet zo gek, want het wil nog weleens voorkomen dat een Eredivisieclub een amateurclub met grote cijfers oprolt. De doelpunten worden echter niet alleen gescoord in wedstrijden met daarin een amateurclub, zo won Heerenveen vorig seizoen in een knotsgekke bekerwedstrijd met 4-3 van Feyenoord. Vorig seizoen werd er gemiddeld 3.8 keer gescoord in een wedstrijd.. Een weddenschap ‘meer dan 3.5 doelpunten in de wedstrijd’, ook wel ‘over 3.5 goals’, is dan ook een wedtip die we kunnen meegeven. De odds zijn vaak correct voor dat soort weddenschappen. Een ontmoeting tussen bijvoorbeeld een sterke Eredivisieclub en een club uit de lagere regionen in de Eerste Divisie, kan tot een doelpuntenfestival uitlopen. Als je dat vermoed, kun je ook voor de ‘over 4.5 goals’ weddenschap gaan. Wij raden je echter aan om zulke weddenschappen eerder in de beginfase van het bekertoernooi af te sluiten dan in de wedstrijden waarin de finale in het zicht is. Vorig seizoen werd er in de 7 wedstrijden van de kwartfinale tot en met de finale, slechts in 1 wedstrijd vaker gescoord dan 3.5 keer. Een ander punt dat belangrijk is om te onthouden: van de 33 duels vanaf de eerste ronde eindigde geen enkele wedstrijd na 90 minuten in een 0-0 en werd er in 13 wedstrijden door slechts 1 team gescoord. In 4 van de 16 wedstrijden tussen een club uit de Eredivisie en Eerste Divisie, schakelde een eerstedivisieteam een eredivisieteam uit. In de kwartfinale waren nog 2 eerstedivisieteams aanwezig (2 van de 8 dus), terwijl er vanaf de halve finale alleen nog maar Eredivisieclubs actief waren.

Hoe voetbalwedden op een wedstrijd in de TOTO KNVB beker?

Voetbalwedden KNVB beker 2021 2022

Welke factoren dien je in ogenschouw te nemen wanneer je gaat wedden op een duel in de Nederlandse beker? Allereerst kijk je natuurlijk naar de vorm van de teams die tegen elkaar spelen. Als RKC Waalwijk al wekenlang achter elkaar flitsend voetbal laat zien, terwijl tegenstander De Graafschap dreun na dreun oploopt de laatste tijd, dan zal je voorkeur in de regel moeten uitgaan naar de ploeg uit Waalwijk. Blijkt echter dat Eerstedivisieclub De Graafschap op kop staat in de Keuken Kampioen Divisie en met vertrouwen speelt, terwijl RKC troosteloos onderaan bungelt in de Eredivisie, dan zal je de voorkeur moeten geven aan de Superboeren.

Je kijkt niet alleen naar de vorm van een team, maar zeker ook naar de vorm van de meest belangrijke spelers van een club. Voor veel clubs, met name de kleinere clubs, kan het nogal een verschil maken of een bepaalde speler meedoet of niet. Is Ralf Seuntjens uit vorm bij NAC, levert Joey Veerman al wekenlang slechte prestaties af en laat Ricky van Wolfswinkel wedstrijd na wedstrijd kans op kans liggen? Dan moet je je afvragen of je wilt inzetten op NAC, Heerenveen of FC Twente. Bij grotere clubs zal een vormcrisis van een belangrijke speler in de regel minder problemen moeten geven. Is Antony bijvoorbeeld uit vorm bij Ajax? Dan kan Ten Hag vervangers als David Neres of Mohamed Daramy opstellen, spelers die bij de meeste andere clubs altijd zouden spelen. Kijk niet alleen naar de vorm, maar onderzoek ook altijd even of de vedettes van een elftal überhaupt aan de aftrap zullen verschijnen. Een schorsing, blessure of andere reden kan het meespelen van een belangrijke speler verhinderen. Het is vervelend als je er pas aan het begin van de wedstrijd achterkomt dat het team waarop je hebt ingezet het moet stellen zonder de twee belangrijkste spelers.

Aanmelden bij TOTO en profiteren van mooie acties!

Werp ook altijd even een blik op het wedstrijdprogramma van deelnemende clubs. Speelt Vitesse bijvoorbeeld in iets meer dan een week tijd tegen achtereenvolgens Feyenoord (competitie), FC Emmen (beker) en Galatasaray (Conference League), dan kan de bekerwedstrijd minder prioriteit zijn, terwijl de wedstrijd voor de ploeg van Dick Lukkien wel als een finale wordt benaderd. Het speelschema kan je daarmee veel hints geven. Het speelschema van de teams vind je eenvoudig op de website van de KNVB en de UEFA. Let ook op de Afrika Cup die in januari gespeeld wordt. De achtste finale van de KNVB Beker valt namelijk samen met dit toernooi. Wie weet vertegenwoordigt een van de Afrikaanse spelers van het team waar jij op in wilt zetten in januari zijn land.

Een laatste wedtip is bovendien om de odds voor KNVB bekerwedstrijden te vergelijken op verschillende goksites. Zoals je weet zijn er inmiddels meerdere bookmakers legaal actief op de Nederlandse markt. Vrijwel al deze bookmakers zullen weddenschappen op duels in de KNVB beker aanbieden. Er bestaat een flinke concurrentie tussen de verschillende bookmakers, wat maakt dat iedere bookmaker andere quoteringen aanbiedt. Een winst van PEC Zwolle tegen Telstar kan bijvoorbeeld door de ene bookmaker tegen een quote van 1.90 worden aangeboden, terwijl een andere bookmaker voor exact dezelfde voorspelling een quotering van 1.80 aanbiedt. In dit geval is het dus aantrekkelijker om bij de eerste bookmaker te wedden. Je winst zal namelijk hoger zijn als je je weddenschap wint. Stel je zet €100 op een overwinning van PEC en de ploeg uit Zwolle wint, dan win je bij de eerste bookmaker bruto €190 (netto €90 winst), terwijl je bij de andere bookmaker voor precies dezelfde weddenschap bruto €180 wint (nettowinst €80). Door simpelweg op de hoogste quote in te zetten, pak je zo €10 extra winst. Zeker op de lange termijn zul je het gaan merken wanneer je altijd op de hoogste odds wedt. Wat bovendien extra aantrekkelijk is, is dat vrijwel alle bookmakers vandaag de dag welkomstbonussen aanbieden, waardoor je bij iedere inschrijving kunt profiteren van de mooiste bonussen en acties.

KNVB bekerwedstrijden voorspellen bij Bet365

Wie wint het bekertoernooi?

Inzetten Nederlands bekertoernooi - prognose 2021 2022

Je kunt ervoor kiezen om in te zetten op de winnaar van een bekerwedstrijd, of bijvoorbeeld op het aantal doelpunten dat gescoord wordt in die individuele wedstrijd, wie er scoort, etc. Je kunt er echter ook voor kiezen om te wedden op de winnaar van de beker. Dit is dus geen kortetermijn-, maar langetermijnweddenschap. Het interessante aan zo’n weddenschap is dat je het hele jaar met extra interesse naar de KNVB beker kijkt en de odds voor een winnaar van de KNVB beker in de regel hoog zijn.

Wanneer zo’n weddenschap op de lange termijn je wel wat lijkt, dien je met een aantal factoren rekening te houden. Bekijk bijvoorbeeld niet alleen de sterkte van de eerste elf basisspelers, maar neem ook een kijkje naar welke spelers er op de bank zitten. Een club kan bijvoorbeeld een basiself hebben die tot en met de 70e minuut meekunnen doen met de tegenstander, maar verzwakt op het moment dat er gewisseld moet worden. Bekerwedstrijden worden gespeeld tussen competitieduels door. Een club met een hele smalle selectie zal uiteindelijk in de problemen gaan komen als er blessures of schorsingen voorkomen.

Let bovendien ook goed op de doelstellingen die zijn uitgesproken door een club. Zegt een club als PSV dat de KNVB Beker geen enorme prioriteit is, omdat men vol voor de landstitel (en daarmee een Champions League plek) gaat, dan is het niet het beste idee om op de ploeg uit Eindhoven in te zetten, ondanks dat het op papier tot de sterkste teams behoort. Zegt een club als Vitesse echter dat het bekertoernooi de topprioriteit is, omdat het de snelste weg naar een Europees ticket is (en misschien later in het seizoen nog maar de enige mogelijkheid), dan is de club uit Arnhem, verliezend finalist van vorig jaar, een belangrijke gegadigde. De doelstellingen van de clubs vind je vaak door simpelweg het sportnieuws te volgen en te lezen wat trainers, spelers en de technische leiding hebben gezegd over de bekercompetitie.

Tot slot is het ook aan te raden om te kijken in welke ronde clubs er in de voorgaande jaren uitvlogen. Doet een club traditioneel tot en met de laatste rondes mee om de Dennenappel en badjas? Of wordt het vrijwel altijd in de eerste rondes uitgeschakeld, zelfs tegen mindere teams? Dit soort feitjes kunnen je zeker helpen bij het aanwijzen van de winnaar van de KNVB Beker 2022/2023.

Op de website van TOTO inzetten op de winnaar van de Nederlandse beker!

Topscorer KNVB Beker voorspellen

Een andere interessante markt die de laatste jaren steeds populairder wordt, betreft het wedden op de topscorer van een competitie. Zo kun je bij sommige bookmakers ook inzetten op de speler die de meeste doelpunten in het bekertoernooi maakt. Vorig jaar maakte Danilo voor FC Twente over de gehele competitie met alle rondes de meeste doelpunten (6). Let echter op! Bij de meeste weddenschappen gaat het om de topscorer vanaf de eerste ronde, de ronde waarin de betaaldvoetbalclubs instromen. Zoals eerder aangegeven stromen Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse pas een ronde later in, waardoor spelers van die clubs bovendien een wedstrijd minder hebben om aan hun doelpuntenaantal te werken.

Wanneer je de topscorer van de KNVB beker gaat voorspellen, raden wij je een aantal dingen aan. Zo is het handig om niet alleen te onderzoeken of een speler makkelijk scoort, maar ook of hij in een team speelt dat veel kansen zal gaan krijgen. Een speler van een laagvlieger zal zomaar eens de hele wedstrijd op de middencirkel staan in plaats van in de zestien meter van de tegenpartij. Bovendien zal een topschutter van een minder sterk team in de regel minder duels krijgen om te scoren, omdat zijn team niet heel ver in het toernooi komt. Kies dus een speler uit die over de kwaliteiten beschikt om te scoren, die in een team speelt dat kansen creëert en ver komt in de KNVB beker. In de eerste wedstrijden tegen amateurs of eerstedivisieclubs, kiezen bvo’s er vaak voor om hun wissels op te laten draven. Kijk dus ook naar wisselspelers van bijvoorbeeld Ajax en PSV. Spelers als Lorenzo Lucca, Yorbe Vertessen en Carlos Vinicius kunnen in een duel met een amateurclub zomaar meerdere doelpunten maken.

Wedden op de topscorer van de KNVB beker op betcity.nl!

Onze gratis voorspelling voor de KNVB Beker - seizoen 2022/2023

Voorspelling knvb beker seizoen 2021-2022 Nederland

PSV wist vorig jaar onder Schmidt landskampioen Ajax te verslaan. en zal ook dit jaar samen met de hoofdstedelingen weer favoriet zijn voor het winnen van de dennenappel. De Amsterdammers hebben de breedste en kwalitatief sterkste selectie, maar ook de Eindhovenaren hebben zich voor dit seizoen behoorlijk versterkt. De ploegen van Alfred Schreuder en Ruud van Nistelrooy kan tegen kleinere ploegen rouleren, zonder daarbij schade op te lopen. Desalniettemin blijft de KNVB beker ieder jaar met verrassingen komen. Heb jij een andere favoriet in je hoofd? Op naar je voorspellingen!

Registreren bij Bet365 en direct inzetten op de winnaar van de KNVB beker

De odds van de goksites voor de winst van de KNVB beker

  • Ajax, quote van 3.00
  • PSV, quote van 4.00
  • AZ, quote van 9.00
  • Vitesse, quote van 11.00
  • FC Utrecht, quote van 11.00
  • FC Twente, quote van 16.00
  • Heerenveen, quote van 21.00
  • Groningen, quote van 21.00

Onze huidige KNVB Beker voorspellingen:

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

TOTO KNVB Beker: de beste odds voor wedden op voetbal

De odds zijn nog niet beschikbaar voor deze wedstrijd.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer