Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Afrika Cup Wedden op de beste odds - Afrika

Afrika - Afrika Cup
Volgende wedstrijden

De Afrika Cup is een belangrijk evenement voor je sportweddenschappen! Het is jouw kans om te wedden op een zeer interessante competitie die elke keer weer een geweldige show neerzet, met een aantal zeer grote namen op het veld. Maar voordat je begint met wedden, laten we het hebben over de befaamde odds. Lees hier alles wat je moet weten voor het maken van de beste Africa Cup 2023 voorspellingen.

Registreer je bij Bet365

Wat zijn winkansen?

Laten we eerst eens definiëren wat winkansen zijn. In sportweddenschappenjargon zijn winkansen een getal waarvan de waarde invloed heeft op je potentiële winst bij een weddenschap, maar ook op de kans dat de weddenschap wint. Wanneer je een weddenschap wilt plaatsen op het Afrikaans kampioenschap voetbal, zet je in op de kansen die worden gegeven door een sportweddenschapssite. Als je bijvoorbeeld wilt wedden op het succes van Algerije tegen Ivoorkust, dan zet je je geld in op de odds voor de "Algerije wint" weddenschap, die worden aangeboden door de verschillende bookmakers op de Nederlandse markt.

Wat de waarde betreft, is het erg belangrijk om te weten dat voetbal winkansen direct worden beïnvloed door waarschijnlijkheden. Hoe hoger de kansen op de Afrika Cup, hoe minder waarschijnlijk het is dat het team in kwestie de wedstrijd wint. Omgekeerd is het natuurlijk zo dat wanneer de kansen klein zijn en dicht bij 1 liggen, het team in kwestie de beste kans heeft om te winnen, ook weer volgens de kansen. Om dit te illustreren, nemen we het voorbeeld van de groepswedstrijd tussen Kameroen en Kaapverdië in de CAF Africa Cup of Nations van dit jaar.

Voor deze wedstrijd, waarin Kameroen de overweldigende favoriet is dankzij een zeer goed team, zullen de winkansen voor de weddenschap "Kameroen wint" logischerwijs vrij laag zijn (bijv. 1.50), terwijl de weddenschap "Kaapverdië wint" veel hoger zal zijn (bijv. 7.00). De Kameroeners, die al vijf keer de African Cup of Nations hebben gewonnen en een aantal uitstekende spelers hebben die voor Europese clubs spelen, zijn duidelijk de favorieten en de "Kameroen wint" weddenschap zal daarom eerder een winnaar zijn. En zo zal het gedurende de hele competitie gaan.

Maak een account aan bij Unibet!

Elke Afrika Cup odds bepaalt de winst van een weddenschap

Je potentiële winst wordt ook bepaald door de waarde van een winkans, door deze te vermenigvuldigen met je inzet. Dus door de formule winkans x inzet = winst te gebruiken, weet je hoeveel je zult verdienen als je weddenschap succesvol is. Dit geeft je een idee of het de moeite waard is om in te zetten. Als de potentiële winst erg klein is, is het misschien niet de moeite waard om in te zetten. Aan de andere kant, als de uitbetaling veel te groot is, is je weddenschap erg riskant. Laten we het voorbeeld nemen van de wedstrijd Marokko tegen Zambia in de groepsfase. Het logische succes van de Marokkanen wordt aangeboden tegen een kans van 1.45, terwijl het "uitbuiten" van de Zambianen wordt aangeboden tegen 7.50.

 • Ik zet €50 in op de overwinning van Marokko: kans 1.45 x €50 inzet = €72,5. Ik kan €72,5 winnen. Ik kan €72,5 winnen.
 • Ik zet €50 in op de overwinning van Zambia: Kans €7.50 x Inzet €50 = €375. Ik kan €375 winnen.

Het is dus duidelijk dat de waarde van je winst wordt bepaald door de waarde van de winkansen, en hoe groter de winkansen, hoe meer geld je mogelijk kunt winnen. Tijdens dit Afikaanse 2023 voetbaltoernooi is het aan jou om te beslissen of een weddenschap de moeite waard is, waarbij je goed moet letten op het risico en de potentiële waarde van de winst.

Registreer je bij Bet365

Hoe weet je of de kansen het waard zijn om op de Afrika Cup te wedden?

Je weet nu dat het belangrijk is om de potentiële winst van elke weddenschap te berekenen, maar ook om de tijd te nemen om deze te vergelijken met de risico's die je neemt in verhouding tot je inzet. Maar er is ook een belangrijke formule om ervoor te zorgen dat een odds-weddenschap de moeite waard is om te spelen of niet. Met de formule 1 / (odds) x 100 weet je meteen wat de bookmakers schatten voor elke weddenschap.

Om het eenvoudiger te maken, nemen we het voorbeeld van de wedstrijd tussen Senegal en Guinee, gespeeld in de groepsfase. De Senegalese overwinning wordt gemiddeld aangeboden aan 1.60, terwijl de Guinese overwinning wordt aangeboden aan 5.00.

 • 1 / (1.60) x 100 = 62,5%. Volgens de bookmaker heeft Senegal 62,5% kans om te winnen.
 • 1 / (5.00) x 100 = 20.00. Volgens de bookmaker heeft Guinee slechts 20% kans om te winnen.

Als je deze twee snelle berekeningen hebt gemaakt, is het aan jou om te beslissen of de winkansen interessant zijn in termen van de procentuele kans dat het ene of het andere team deze wedstrijd wint, en dus om te wedden op een van de twee aangeboden winkansen.

Om het eerder gebruikte voorbeeld te nemen: als je denkt dat de Guinezen in staat zijn om de odds en de percentages te verslaan, dan zou je de goede odds van 5.00 moeten proberen, die je zeer mooie winsten zullen opleveren als je slaagt. Voor dit soort weddenschappen raden we je aan om altijd kleine bedragen in te zetten, omdat de potentiële winsten hoe dan ook snel zullen stijgen dankzij de hoge waarde van de winkansen. Het is erg belangrijk voor je succes om vaak te analyseren en te berekenen.

Maak een account aan bij Unibet

Afrika Cup 2023 winkansen: wedden op de lange termijn

Naast weddenschappen op elke wedstrijd in het toernooi kun je tijdens de Afrika Cup of Nations ook weddenschappen afsluiten op de lange termijn, door voor of aan het begin van de competitie te wedden op de uiteindelijke winnaar. De kansen zijn vaak erg interessant en geven je de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te ervaren. Laten we als voorbeeld de gemiddelde kansen nemen die bookmakers aanbieden:

 • Ik zet €50 in op de overwinning van Senegal, gemiddelde winkans 4.20 = Potentiële winst van €210
 • Ik zet €50 in op de overwinning van Algerije, gemiddelde quotering 4.90 = potentiële winst €245
 • Ik zet €50 in op de overwinning van Egypte, gemiddelde winkans 6.40 = Potentiële winst €320
 • Ik zet €50 in op de overwinning van Ivoorkust, gemiddelde winkans 7.10 = Potentiële winst van €355
 • Ik zet €50 in op de overwinning van Nigeria, gemiddelde winkans 7.80 = Potentiële winst €390
 • Ik zet €50 in op de overwinning van Kameroen, gemiddelde winkans 7.80 = Potentiële winst €390
 • Ik zet €50 in op de overwinning van Marokko, gemiddelde winkans 7.80 = Potentiële winst €390

Registreer je bij Bet365

Meld je overal aan

Tot slot nog een laatste advies om deze pagina over de Afrika Cup odds af te sluiten: schrijf je in bij verschillende sportwedkantoren! Zo profiteer je niet alleen van de fantastische welkomstaanbiedingen van elke bookmaker, maar weet je ook zeker dat je weddenschappen kunt afsluiten met de beste quotes op de markt. Ter herinnering: niet alle sites bieden dezelfde kansen en sommige kunnen lager zijn bij de ene of de andere bookmaker. En op de lange termijn kan dit duidelijk invloed hebben op je potentiële winst. Als je niet lid wilt worden van te veel sites en de voorkeur geeft aan de beste, aarzel dan niet om onze ranglijst van de beste bookmakers te raadplegen. De beste Afrika Cup odds wachten op je, dus veel succes en weddenschappen toegewenst! Volg alle wedstrijden live op onze Africa Cup 2023 uitslagen pagina.

Maak een account aan bij Unibet

Onze Afrika Cup voorspellingen van het moment

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer