Bet365

Schrijf je in !

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Afrika Cup Wedden op de beste odds

Afrika - Afrika Cup Afrika Cup Odds winnaar
Senegal Senegal
1.91
Kameroen Kameroen
2.88
Egypte Egypte
4.5

Alle odds

Volgende wedstrijden

De Afrika Cup, ook wel de Africa Cup of Nations, is een competitie die uitermate geschikt is voor het plaatsen van sportweddenschappen. Het is een toernooi dat interessant is om te volgen en dat iedere editie spektakel biedt. De grootste Afrikaanse voetballers van het moment nemen het in de Afrika Cup tegen elkaar op. Voordat je gaat inzetten op de Africa Cup, hebben wij nog de volgende informatie voor je over de aangeboden odds voor de Afrika Cup. 

De welkomstbonus van Bet365 pakken!

Wat is een quotering bij een bookmaker?

Allereerst is het van belang om een quotering of quote te definiëren. In het jargon van sportweddenschappen betekent een quotering een cijfer die je potentiële winst gaat beïnvloeden, maar ook een winkans. Wanneer je wilt gaan inzetten op een Afrika Cup wedstrijd, zul je zien dat de goksites op iedere mogelijke uitslag een andere quote aanbieden. Wanneer je bijvoorbeeld op een overwinning van Algerije wilt inzetten tegen Ivoorkust, zet je in op ‘overwinning Algerije’, een optie die door alle bookmakers op de Nederlandse markt zal worden aangeboden. 

Wat betreft de waarde van de quote, is het erg belangrijk om te weten dat de hoogte van de quotering tot stand komt door een inschatting van de kans dat dit resultaat daadwerkelijk plaats gaat vinden. Dus hoe hoger een quote voor team dat op de Afrika Cup speelt is, hoe kleiner de kans normaal gesproken is dat het betreffende team de wedstrijd gaat winnen. Om dit duidelijker te illustreren, pakken wij de ontmoeting tussen Kameroen en Kaapverdië erbij, twee teams die tegen elkaar spelen op de Afrika Cup 2021.

Kameroen is in dit duel zonder twijfel de grote favoriet, omdat het een sterker team heeft. De quotering die voor een overwinning van Kameroen wordt aangeboden, zal logischerwijs laag zijn (bijv. 1.50), terwijl de quotering voor een overwinning van Kaapverdië erg hoog zal liggen (bijv. 7.00). De quotering voor Kameroen is dus aanzienlijk hoger, wat niet gek is, omdat het waarschijnlijker is dat dit elftal, dat sterke spelers bevat, gaat winnen, dan dat Kaapverdië de drie punten pakt. Dit principe geldt voor alle duels van dit toernooi. 

Profiteren van de hoogste welkomstbonus van Bet365!

De Afrika Cup odds bepalen hoeveel jij wint met een weddenschap

Je potentielles winst komt tot stand door de hoogte van de quote te vermenigvuldigen met je inzet. De formule voor het weten van je mogelijke winst is dus simpel: quotering X inzet = winst. Dit geeft je een helder beeld of je wilt gaan inzetten op je wedstrijd, of dat je voor een ander duel kiest. Wanneer de mogelijke winst niet opweegt tegen het risico dat je neemt, is het geen goed idee om te wedden. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd Marokko-De Comoren, een duel dat in de poulefase wordt gespeeld. De quote voor een winst van Marokko is 1.25, terwijl die voor De Comoren op 10.00 staat.

 • Ik zet €50 in op een overwinning van Marokko: quotering 1.25 X inzet van €50 = €62,50 dat je bruto kunt winnen.
 • Ik zet €50 in op een winst van de Comoren: quotering van 10.00 X inzet van €50 = bruto winst van €500.

Je ziet dus duidelijk wat de hoogte van een quotering (ook wel odds) doet met het bedrag dat je kunt winnen. Tijdens de Afrika Cup 2021 is het dus aan jou om te bepalen of een weddenschap interessant genoeg is of niet. Hierbij weeg je het risico af met de potentiële winst.

De mooie bonus van €100 van Bet365 pakken!

Hoe weet je of een quotering interessant genoeg is om op in te zetten tijdens de Afrika Cup?

Je weet nu dat het erg belangrijk is om de potentiële winst van iedere weddenschap te onderzoeken, maar ook dat je een risicoinschatting moet maken van iedere sportweddenschap. Er is een formule die je kunt gebruiken om te bepalen of je weddenschap de moeite waard is om op te spelen. Met de formule 1 / (quotering) X 100, vind je de verwachting van de bookmaker voor ieder duel.

Om dit beter te begrijpen, pakken wij de wedstrijd Senegal-Guinee erbij, een duel dat in de groepsfase wordt gespeeld. Een overwinning van Senegal wordt aangeboden tegen een quote van 1.60. Een verrassende overwinning van Guinee wordt op de website van de bookmaker aangeboden tegen een quote van 1.50.

 • 1 / (1.60) x 100 = 62,5%. Volgens de bookmaker heeft Senegal 62,5% kans om te winnen.
 • 1 / (5.00) x 100 = 20.00. De bookmaker schat in dat Guinee slechts 20% kans maakt om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Wanneer je deze twee snelle berekeningen hebt gemaakt, is het aan jou om te bepalen of je de kansen hoger of lager inschat, en in te zetten of niet.

Om bij het bovengenoemde voorbeeld te blijven: wanneer je denkt dat Guinee meer kans maakt om te winnen dan dat het percentage van de bookmaker, dan kun je gaan voor die mooie quotering van 5.00, die je een flinke winst oplevert in het geval van succes. Voor dit soort weddenschappen raden wij je echter aan om niet teveel geld in te zetten, aangezien de potentiële winst in alle gevallen flink zal zijn. Neem dus de gewoonte om goed na te denken over de quoteringen en gebruik bovengenoemde rekensom om te bepalen of je wilt gaan inzetten. Dit is erg belangrijk voor het succes van je weddenschappen.

De welkomstbonus van Bet365 pakken!

Quote winnaar Afrika Cup 2022 (2021): inzetten op de lange termijn !

Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om in te zetten op iedere Afrika Cup-wedstrijd, maar weet ook dat je ook langetermijn weddenschappen kunt afsluiten op dit toernooi. Je kunt dus voordat het toernooi begint of zelfs nog tijdens de Afrika Cup inzetten wie er in de finale terecht komt en/of wie de Afrika Cup 2021 gaat winnen. Hieronder vind je een lijstje van odds (quoteringen) voor de winnaars van de editie van dit jaar, alsmede een voorbeeld wat je kunt winnen met een inzet van €50.

 • Ik wed €50 op de titel voor Senegal, gemiddelde quote 3.50 = winst potentieel €175
 • Ik wed €50 op de titel voor Kameroen, gemiddelde quote 4.00 = winst potentieel €200
 • Ik wed €50 op de titel voor Algerije, gemiddelde quote 4.00 = winst potentieel €200
 • Ik wed €50 op de titel voor Nigeria, gemiddelde quote 6.00 = winst potentieel €300
 • Ik wed €50 op de titel voor Egypte, gemiddelde quote 7.00 = winst potentieel €350
 • Ik wed €50 op de titel voor Ivoorkust, gemiddelde quote 7.50 = winst potentieel €375
 • Ik wed €50 op de titel voor Marokko, gemiddelde quote 7.70 = winst potentieel €385

Registreren bij Bet365 en profiteren van de welkomstbonus !

Schrijf je overal in voor de Afrika Cup

Tot slot een laatste tip om deze pagina over de Afrika Cup quoteringen af te sluiten: schrijf je in bij meerdere legale sportweddenschappen sites. Je profiteert op die wijze van alle welkomstbonussen die worden aangeboden door de goksites en kunt daarnaast altijd op de hoogste quotering inzetten. De quoteringen verschillen inderdaad van goksite tot goksite, ook bij exact dezelfde sportwedstrijden. Op de lange termijn ga je zien dat het altijd inzetten op de hoogste quotering je een aanzienlijk hogere winst oplevert. Aarzel niet om ons klassement van beste bookmakers te raadplegen. De beste quotes liggen op je te wachten tijdens de Afrika Cup. Veel wedplezier en succes!

Genieten van de Bet365 welkomstbonus voor sportwedden!

Onze huidige Afrika Cup voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer