Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Eredivisie Voorspellingen en wedtips

5

14 apr. 2024 - 08:30

Nederland
Eredivisie

Voorspelling
FC Utrecht FC Utrecht
Go Ahead Eagles Go Ahead Eagles

Wedtip :

FC Utrecht wint

In detail
Exclusieve Aanbieding

Bonus :$150

14 apr. 2024 - 10:45

Nederland
Eredivisie

Voorspelling
Ajax Ajax
FC Twente FC Twente

Wedtip :

FC Twente +1 Asian Handicap

In detail
Exclusieve Aanbieding

Bonus :$150

14 apr. 2024 - 06:15

Nederland
Eredivisie

Voorspelling
Heracles Almelo Heracles Almelo
SC Heerenveen SC Heerenveen

Wedtip :

Heracles Almelo +1 Asian Handicap

In detail
Exclusieve Aanbieding

Bonus :$150

14 apr. 2024 - 08:30

Nederland
Eredivisie

Voorspelling
Fortuna Sittard Fortuna Sittard
Feyenoord Feyenoord

Wedtip :

Feyenoord wint

In detail
Exclusieve Aanbieding

Bonus :$150

14 apr. 2024 - 14:00

Nederland
Eredivisie

Voorspelling
NEC NEC
PEC Zwolle PEC Zwolle

Wedtip :

NEC wint

In detail
Exclusieve Aanbieding

Bonus :$150

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Voorspelling 1X2

14 apr. 2024 - 06:15

Eredivisie

Heracles Almelo Heracles Almelo
SC Heerenveen SC Heerenveen
1 X 2
Kans van 42%
14 apr. 2024 - 08:30

Eredivisie

FC Utrecht FC Utrecht
Go Ahead Eagles Go Ahead Eagles
1 X 2
Kans van 56%
14 apr. 2024 - 08:30

Eredivisie

Fortuna Sittard Fortuna Sittard
Feyenoord Feyenoord
1 X 2
Kans van 49%
14 apr. 2024 - 10:45

Eredivisie

Ajax Ajax
FC Twente FC Twente
1 X 2
Kans van 44%
14 apr. 2024 - 14:00

Eredivisie

NEC NEC
PEC Zwolle PEC Zwolle
1 X 2
Kans van 66%

Vind onze gratis Eredivisie voorspelling voor de eindstand en onze deskundige voorspellingen voor alle wedstrijden in het Nederlands Kampioenschap Voetbal (2023-2024). Alle informatie die je nodig hebt voor je sportweddenschappen!

Eredivisie: Introductie en voorspellingen - Voetbal

Voorspellingen Eredivisie - Voetbal

Op deze pagina vind je alle Eredivisie tips en voorspellingen van de SportyTrader experts. De Eredivisie is de Nederlandse eerste divisie voetbalcompetitie, waarin de 18 beste clubs van het land elk seizoen strijden om de kampioensschaal.

De Eredivisie werd lang beschouwd als een goede competitie, die echter nog steeds tweederangs was, maar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest interessante competities om te volgen. Elk weekend zijn er meer en meer weddenschappen op de Eredivisie, en de odds zijn de reis naar de online sportweddenschappen sites meer dan waard. Wil je het eens proberen? Lees het advies van onze Eredivisie specialisten!

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Onze gratis voorspelling en tips voor het seizoen 2023 2024

Voorspelling winnaar voetbal

Nadat Ajax Amsterdam drie titels op rij had gewonnen, maakte Feyenoord vorig seizoen een einde aan die reeks door de competitie te domineren. Dit jaar werd aanvankelijk gedacht dat Ajax de Nederlandse titel zou kunnen heroveren. Ondanks het feit dat de club uit de hoofdstad kan bogen op een uitzonderlijke pool van getalenteerde spelers, miste het de eerste helft van het Eredivisie-seizoen 2023-2024 volledig en is het ondanks een veel betere periode kansloos voor de titel.

In het kielzog van de negatieve reeks van Ajax, adviseerden we je al snel om de kansen te wagen op PSV, die een geweldig seizoen hebben. Als je een ander idee hebt, kun je een andere wedstrijd spelen, de kansen zijn interessant. Onze voorspelling is in ieder geval als volgt: PSV kampioen!

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Voorspelling Eredivisie - kansen voor de Eredivisie kampioen

De bookmakers bieden verleidelijke kansen voor de Nederlandse titel in 2023-2024. Hier zijn de belangrijkste kansen voor je sportweddenschappen:

 • PSV Eindhoven - 1.005
 • Feyenoord Rotterdam - 29.00

Kansen van Unibet.nl

Als je denkt dat je persoonlijke voorspelling de juiste zal zijn, aarzel dan niet om deze om te zetten in een weddenschap bij een online bookmaker door de Eredivisie odds te vergelijken. Je zou wel eens in zijn voor een leuke verrassing aan het einde van deze 23/24 editie.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Degradatievoorspellingen: welke Eredivisieclub valt af?

Voorspellinge degradatie Eredivisie

Er zal dit seizoen waarschijnlijk een behoorlijke strijd ontstaan aan de onderkant van de Eredivisie. De 3 gepromoveerde teams zullen het waarschijnlijk uitvechten om in de hoogste klasse te blijven, terwijl andere clubs die het vorig seizoen al moeilijk hadden zich waarschijnlijk in de race zullen mengen. De teams die dit seizoen waarschijnlijk zullen vechten om te overleven zijn : Almere City, Zwolle, Excelsior Rotterdam, RKC Waalwijk, FC Volendam en Heracles.

Met uitzondering van Almere hadden al deze teams degradatiekansen boven de 2.00 voor aanvang van het seizoen, wat geweldige weddenschappen biedt. Als je een wat riskantere weddenschap wilt afsluiten, raden we je aan om te gokken op de degradatie van RKC Waalwijk. De quotering van 5.70 leek ons erg hoog, vooral als je rekening houdt met het belangrijke vertrek van Mats Seuntjens, de beste passer van de club vorig seizoen. Onze voorspelling voor de onderste 3 in de Eredivisie: Volendam, Heracles en Waalwijk!

Eredivisie voorspelling - kansen op degradatie

 • FC Volendam - 1.02
 • Vitesse - 1.20
 • Excelsior Rotterdam - 3.25
 • RKC Waalwijk - 4.00
 • Heracles Almelo - 6.00
 • PEC Zwolle - 51.00
 • Almere City - 61.00

Kansen overgenomen van Unibet.nl 

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Beginners met sportweddenschappen - hoe werkt de Eredivisie?

Ter herinnering, de Eredivisie bestaat uit 18 teams, net als bijvoorbeeld de Bundesliga of de Belgische Pro League of sinds dit jaar de Ligue 1. De Eredivisie wordt beschouwd als een zeer goede competitie in Europa na de top 5, met de kampioen en runner-up die zich kwalificeren voor de Champions League groepsfase, terwijl het 3e geplaatste team een plaats in de kwalificatie verdient.

Het 4e geplaatste team gaat door naar de 2e kwalificatieronde van de Europa League. Daarachter spelen de clubs op de 5e tot 8e plaats voor een plaats in de Europa League Conference. Achteraan de ranglijst degraderen de clubs die op de onderste twee plaatsen eindigen naar de Eerste Divisie, terwijl de 16e geplaatste club in een play-off ronde speelt om niet ten onder te gaan.

Er zijn dus een paar veranderingen ten opzichte van de afgelopen jaren. Aan het einde van speelronde 34 zijn dit de plaatsen die de toekomst van de clubs beïnvloeden:

 • Eredivisie-leider en tweede plaats plaatsen zich voor de Champions League
 • Het als 3e geplaatste team in de competitie kwalificeert zich voor de Champions League
 • De 4e geplaatste club bereikt de 2e kwalificatieronde van de Europa League
 • Clubs op de 5e tot 8e plaats strijden om een plaats in de Europa League Conference
 • Clubs op de 17e en 18e plaats degraderen naar de Eerste Divisie
 • De 16e geplaatste club moet play-off spelen voor degradatie

Elk seizoen is er een geweldige kans om te gokken op de Eredivisie, omdat de inzet zo hoog is. Dus doe je voorspellingen voor het seizoen 2023-2024!

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Tips voor je Eredivisie weddenschappen

Voorspellingen Eredivisie

Om winnende Eredivisie voorspellingen te doen is het essentieel om de competitie goed te kennen en de juiste aanpak te hebben als punter. Onze Eredivisie specialisten delen met jou de best practices die zij toepassen bij het maken van hun Eredivisie wedtips. Hier zijn de belangrijkste:

 • Kijk naar de vorm van belangrijke spelers in de Eredivisie
 • Houd rekening met de speelstijlen in Nederland
 • Varieer de soorten weddenschappen op de Nederlandse competitie
 • Begrijp de echte inzet van de wedstrijd waarop je wedt
 • Vergelijk de odds voordat je een goede voorspelling doet.

Deze vijf tips, gegeven door onze Eredivisie voorspellingsexperts, behoren tot de belangrijkste voor het voorspellen van wedstrijden uit de Eredivisie, maar het zijn natuurlijk niet de enige. Hieronder lees je meer over elk van deze tips!

Bekijk de vorm van belangrijke spelers in de Eredivisie

Tips wedden Eredivisie

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de vorm van de hoofdrolspelers in de wedstrijd waarop je gaat wedden. In een competitie als de Eredivisie zijn bepaalde belangrijke spelers onmisbaar voor hun team en moeilijk te vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval met een spits die driekwart van de goals van zijn team maakt. Als deze speler geschorst of geblesseerd is, zal het voor zijn club veel moeilijker zijn om tegenstanders in de problemen te brengen. 

Als je bijvoorbeeld wilt wedden op de wedstrijd Ajax-PSV en de drie meest invloedrijke spelers van PSV zijn afwezig, dan is de kans dat Ajax wint misschien slimmer om te spelen dan wanneer alle drie de sterke mannen op het veld in Amsterdam hadden gestaan. Dezelfde redenering geldt voor alle clubs in de competitie, en des te meer wanneer twee ploegen uit de middenmoot elkaar ontmoeten.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Houd rekening met de speelstijlen in Nederland

De tweede beste manier om de Eredivisie te voorspellen is door rekening te houden met de speelstijlen, die per team sterk kunnen verschillen. Tussen de Nederlandse topteams zoals Ajax en Feyenoord, en de minder bekende teams zoals Fortuna Sittard en Volendam, zijn de manieren waarop ze aanvallen en verdedigen duidelijk niet identiek, en dit zal onvermijdelijk een rol spelen in de wedstrijden die je kunt verwachten. 

Als je een fan bent van sportweddenschappen op het aantal goals , handicaps of iets anders, zorg er dan voor dat je de verschillende manieren van spelen grondig analyseert. Het zou zonde zijn om je Eredivisie weddenschap te verliezen door een gebrek aan kennis van Nederlandse teams.

Varieer de soorten weddenschappen op de Nederlandse competitie

Nog een belangrijke reflex bij sportweddenschappen, maar eentje die veel gokkers niet hebben: varieer de soorten weddenschappen. Deze tip geldt vooral voor de Eredivisie, waar de verschillen tussen de teams groot kunnen zijn. Je zult het verderop op deze pagina zien, maar deze competitie is er een waar handicap weddenschappen en over weddenschappen het meest gevalideerd zijn.

In plaats van je alleen te concentreren op de "Uitslag van de wedstrijd" weddenschap, aarzel dan niet om af te wisselen en weddenschappen te proberen op het aantal doelpunten, handicaps, of zelfs het doelpunt voor beide teams. Je kunt voor leuke verrassingen komen te staan.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Inzicht in de echte inzet van je sportweddenschap

Voorspellingen Eredivisie

Vervolgens is het heel belangrijk om te begrijpen wat er echt op het spel staat bij de wedstrijd waar je op wedt. Een weddenschap als "Meer dan 2,5 doelpunten" (+2,5 doelpunten in de wedstrijd) heeft bijvoorbeeld minder kans om te winnen in een wedstrijd onderaan de ranglijst dan in een wedstrijd tussen twee topteams in de Eredivisie. Dat spreekt voor zich.

Op dezelfde manier moet je, tenzij de kansen extreem hoog zijn, vermijden om te wedden op een team dat aan het einde van het seizoen niets meer heeft om voor te spelen, vooral als de tegenstander veel op het spel heeft staan. Het zou bijvoorbeeld riskant zijn om te wedden op een overwinning van de koploper van de competitie op de laatste dag, wanneer de titel gegarandeerd is en de kans op een overwinning 1.10 is, tegen een team dat nog maar een punt nodig heeft om te overleven.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Vergelijk de odds voordat je je Eredivisie voorspelling doet

Tot slot moet je ook de odds vergelijken voordat je je Eredivisie voorspelling doet. Zoals je weet bieden veel sportweddenschappen sites elke week verschillende quotes voor dezelfde weddenschappen op dezelfde wedstrijd. Of je nu wilt wedden op Ajax, AZ, PSV of Feyenoord, je zult variaties in de kansen vinden die een directe invloed hebben op je potentiële winst.

Bij een wedstrijd als PSV-Feyenoord biedt Bet365 bijvoorbeeld Eindhoven-succes aan tegen 1.90, terwijl Unibet dit slechts tegen 1.85 aanbiedt. Dit lijkt misschien onbeduidend op dit moment, maar geloof onze sportweddenschappen specialisten, tegen het einde van het jaar kan het verschil niet te verwaarlozen proporties aannemen. Vergeet dit aspect dus niet als je nadenkt over je voetbal voorspellingen.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Wat je niet moet doen bij het Eredivisie voorspellen

Om de betrouwbaarheid van je Eredivisie-weddenschappen te verbeteren, zijn er een paar fouten die je niet moet maken. Hier zijn de dingen die je ten koste van alles moet vermijden bij het maken van je voorspellingen: 

 • Inzetten op een Nederlandse favoriet met lage quoteringen in een wedstrijd waar niets op het spel staat
 • Wedden zonder eerst de wedstrijden in de eredivisie te analyseren 
 • Wedden op een team dat de ene belangrijke wedstrijd na de andere speelt
 • In een opwelling inzetten op het Nederlands kampioenschap
 • Een live weddenschap plaatsen zonder de wedstrijd te zien of rekening te houden met de statistieken van de Eredivisie
 • Inzetten op een team met veel geblesseerde spelers

Zoals je ziet moeten deze valkuilen absoluut vermeden worden als je weddenschappen afsluit op het Eredivisie seizoen 2023-2024. Als je eenmaal de gewoonte hebt om deze fouten te vermijden, zul je zien dat de kwaliteit van je weddenschappen drastisch zal verbeteren. Lees hier wat de experts te zeggen hebben.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Voorspelling Eredivisie wedstrijden: kerncijfers

Statistieken Eredivisie

Om je kansen op succes bij het wedden op Eredivisie voetbal te maximaliseren, is het noodzakelijk om de belangrijkste statistieken van de competitie in je achterhoofd te hebben. Hier zijn de belangrijkste cijfers om te onthouden voor je voorspellingen, allemaal gebaseerd op de laatste editie van de competitie:

 • Thuisoverwinningen: 45%
 • Gelijkspel: 24%
 • Uitoverwinningen: 31%
 • Gemiddeld aantal doelpunten: 3.03 doelpunten per wedstrijd
 • Wedstrijden met +1.5 doelpunten: 79%
 • Wedstrijden met -1.5 doelpunten: 21%
 • Wedstrijden met +2.5 doelpunten: 59%
 • Wedstrijden met -2.5 doelpunten: 41%
 • Wedstrijden met +3.5 doelpunten: 38%
 • Wedstrijden met -3.5 doelpunten: 62%
 • Wedstrijden met "Beide teams scoren": 52%
 • Wedstrijden met een uitdoelpunt: 68%
 • Wedstrijden gewonnen met een marge van 2 doelpunten of meer (handicap): 45%.
 • Exacte score 0-0: 8% van de wedstrijden
 • Meest voorkomende score: 1-0 (13% van de wedstrijden)

We hebben het al eerder gezegd, maar met een gemiddelde van 3,03 gescoorde doelpunten per wedstrijd vorig seizoen is de competitie zonder twijfel een van de aantrekkelijkste in Europa. Vergeet dus niet te wedden op de doelpunten in 2023-2024, want de netten zullen waarschijnlijk nog vaak schudden.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat de Eredivisie niet vol zit met close games, met 59% van de duels die eindigen met ten minste 3 doelpunten, en met beide teams die vorig jaar 52% van de tijd het net vonden.

Deze competitie is ook erg ongelijkmatig, met een verschil van 2 doelpunten of meer tussen de teams in 45% van de wedstrijden.

Tot slot is de Nederlandse Eredivisie een van de Europese competities met het minste thuisvoordeel. Vorig seizoen eindigde slechts 45% van de wedstrijden in een thuisoverwinning, waarbij de uitploeg vaak het enige doelpunt maakte. 

Houd deze feiten dus in je achterhoofd als je wilt wedden op de Eredivisie 2023-2024.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Kortom: hoe wedden op de Eredivisie en voorspel met tips van onze experts

Voorspelling Eredivisie - Hulp en advies

Om zoveel mogelijk weddenschappen te winnen en goede kansen te vinden op dit Eredivisie-seizoen, zijn onze tips op deze pagina erg handig.

Vergeet niet dat er een aantal aspecten zijn die je niet over het hoofd mag zien bij het analyseren van een Eredivisiewedstrijd, zoals de echte motivatie van de clubs en spelers, wat er op het spel staat in de wedstrijd en de thuis- en uitwedstrijden.

Tot slot, kom zo vaak terug als je wilt om de belangrijkste statistieken over de competitie te raadplegen, die je een aantal goede gokideeën kunnen geven. Op onze Eredivisie livescore pagina kun je alle wedstrijden live volgen.

Naast de Eredivisie kan je ook onze Eerste Divisie voorspellingen en KNVB Beker voorspellingen lezen voor het Nederlands voetbal.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Onze Eredivisie voorspellingen

14 apr. 2024 - 06:15

Eredivisie - Voetbal

14 apr. 2024 - 08:30

Eredivisie - Voetbal

14 apr. 2024 - 08:30

Eredivisie - Voetbal

14 apr. 2024 - 10:45

Eredivisie - Voetbal

14 apr. 2024 - 14:00

Eredivisie - Voetbal

Eredivisie: de beste bookmakers odds voor weddenschappen

14 apr. 2024 - 06:15 Heracles Almelo - SC Heerenveen
1 2.9
X 3.7
2 2.5
14 apr. 2024 - 08:30 FC Utrecht - Go Ahead Eagles
1 1.83
X 4.1
2 4.6
14 apr. 2024 - 08:30 Fortuna Sittard - Feyenoord
1 10
X 5.6
2 1.36
14 apr. 2024 - 10:45 Ajax - FC Twente
1 2.7
X 3.65
2 2.75
14 apr. 2024 - 14:00 NEC - PEC Zwolle
1 1.57
X 4.7
2 6.4

Topwedstrijden

14/04 07:30
Club Brugge
Club Brugge
Royal Antwerp FC
Royal Antwerp FC
14/04 09:00
West Ham
West Ham
Fulham
Fulham
14/04 09:00
Liverpool
Liverpool
Crystal Palace
Crystal Palace
14/04 11:30
Arsenal
Arsenal
Aston Villa
Aston Villa
15/04 15:00
Chelsea
Chelsea
Everton
Everton

Eredivisie: Veelgestelde vragen

De uitzendrechten voor het seizoen 2023 - 2024 zijn, net als afgelopen seizoen, in handen van ESPN. 

De titelhouder van de Eredivisie is Ajax met 36 titels, gevolgd door PSV met 24 en daarna Feyenoord met 16 kampioenschappen.

De laatst geëindigde en de nummer 17 degraderen direct naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer 16 krijgt een kans in de play-offs om met de promotie kandidaten te strijden voor de laatste plek.

De landskampioen en de tweede plek zijn rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De nummer 3 komt in de 3e kwalificatieronde van de Champions League terwijl de nummer 4 in de 2e kwalificatieronde van de Europa League wordt geplaatst. Nummers 5 tot en met 8 strijden voor een plaats in de Europa Conference League.
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer