Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Eredivisie Voorspellingen en wedtips

Vind hier gratis de voorspellingen van onze experts over de stand en wedstrijden van de Nederlandse voetbalcompetitie (2022-2023). Veel informatie voor je voetbalweddenschappen!

Presentatie Eredivisie - Voetbal

Voorspelling Eredivisie

De Eredivisie is de hoogste voetbaldivisie van Nederland. Deze competitie bestaat uit 18 professionele Nederlandse voetbalteams die om de nationale titel spelen. Iedere club speelt 34 wedstrijden. Een ploeg speelt 2 keer tegen een ander team uit de competitie: 1 thuiswedstrijd en 1 uitwedstrijd. De kampioen plaatst zich direct voor de Champions League, het belangrijkste Europese toernooi voor clubs. De ploeg die tweede eindigt kwalificeert zich voor de tweede voorronde van dit kampioenenbal. De winnaar van de KNVB beker (het Nederlandse bekertoernooi) plaatst zich voor de laatste voorronde van de Europa League, het op één na grootste Europese toernooi. De nummer drie van de competitie in Nederland plaatst zich voor de derde voorronde van de Conference League, het op twee na grootste Europese toernooi. De nummers vier t/m zeven spelen play-offs om te bepalen wie er naar de tweede voorronde van de datzelfde Europese toernooi gaat. De nummer acht van de competitie speelt in de play-offs in het geval dat een ploeg die eindigt tussen plek 1 en 7 de KNVB beker wint. Onderaan de stand zijn het de nummer 17 en 18 die degraderen naar de eerste divisie. De nummer 16 speelt play-off duels om promotie/degradatie met zes clubs uit de eerste divisie. De winnaar van de play-off promoveert (in het geval dat een eerstedivisieclub wint) of blijft in de hoogste divisie actief (in het geval dat de nummer 16 van de Eredivisie de play-offs wint). De Eredivisie is onder Nederlanders één van de favoriete competities voor sportweddenschappen. FC Volendam, FC Emmen en Excelsior zijn de nieuwe ploegen in de allerhoogste Nederlandse competitie, terwijl Heracles, PEC Zwolle, en Willem II degradeerden naar de eerste divisie. Lees verder voor de tips en prognoses voor het Eredivisie seizoen 2022-2023.

Voetbalwedden bij Bet365!

Tips van onze experts voor Eredivisie voorspellingen

Voorspelling Eredivisie - voetbal

Wat allereerst belangrijk is om te weten, en niet voor iedereen nieuws zal zijn, is dat de competitie in Nederland een technische competitie is, waarbij de meeste selecties proberen te voetballen. Vergeleken met andere competities in omringende landen zoals België, Duitsland en Engeland wordt er minder op kracht en ook relatief aanvallend gespeeld. De gemiddelde leeftijd van spelers in de Eredivisie is lager dan veel andere Europese competities. De voetbalspelers hebben algemeen genomen een goede technische bagage, maar zijn verdedigend en fysiek gezien niet altijd net zo sterk ontwikkeld als op het technische vlak. Eredivisieteams worden vaak geprezen door hun positieve spelwijze, maar ontvangen ook geregeld het stempel ‘naïef’. Er zijn veel voorbeelden van spitsen die er in Nederland vrolijk op los scoorden, maar dit in het buitenland niet na konden doen (Mateja Kezman, Bjorn Vleminckx, John Guidetti, Afonso Alves, Alireza Jahanbakhsh).

Het resultaat hiervan is dat de eredivisie met 2,86 gescoorde doelpunten per wedstrijd vorig seizoen,  zeker een van de aantrekkelijkste competities in Europa is. Het is dus niet onverstandig om in te zetten op veel doelpunten in 2022-2023, de kans is groot dat er wederom veel gescoord zal worden.

Zo vielen er vorig seizoen in 55,5% van de wedstrijden ten minste drie doelpunten. Een feit dat je er natuurlijk toe kan aanzetten om de '+2.5 doelpunten' weddenschap te proberen, meestal aangeboden aan mooie quotering op de beste goksites. Over het algemeen zullen ze uw inzet min of meer verdubbelen, dus het zou zonde zijn het niet te proberen. De '+3.5 doelpunten' weddenschap was vorig seizoen winnend in 32.5% van de wedstrijden.

Een andere belangrijke statistiek voor een betrouwbare Eredivisie-voorspelling is het aantal wedstrijden dat eindigde met minsten één doelpunt voor beide teams. Vorig jaar werd de weddenschap 'Beide teams scoren' in meer dan 55% van de wedstrijden waar gemaakt, wat een interessante statistiek is als je de odds kent die door de verschillende sportweddenschappen sites worden aangeboden. Vergeet dus niet om dit jaar je geluk te beproeven, en waag een gokje op de eredivisie!

Daarnaast is het goed om te weten dat eredivisieploen niet erg succesvol zijn in uitwedstrijden (slechts in 36% van de wedstrijden wist vorig seizoen de uitploeg te winnen). Het is dus verstandig om in te zetten op een gunstig resultaat van de thuisploeg, maar vergeet natuurlijk nooit eveneens te kijken naar de onderlinge krachtsverhoudingen van de teams.

Tot slot, als je van alternatieve voorspellingen houdt, merk op dat de meest voorkomende score in de Eredivisie nog steeds 1-0 (of 0-1) is (19% van de wedstrijden vorig seizoen), dat het meest doelpuntrijke kwartier het laatste is (20,5% van de doelpunten vorig seizoen), en dat er veel goalgetters rondlopen  (14 spelers met 10 doelpunten of meer vorig jaar). Met al deze statistieken op zak ben je helemaal klaar voor het voorspellingen van de eredivisie voor komend seizoen! 

Competitie Nederland: hoe voorspel je wedstrijden?

Voorspelling Eredivisie voetbal

Laten we na het bespreken van de belangrijkste statistieken voor je weddenschappen nu ingaan op de vraag welke factoren invloed hebben op je voetbalvoorspelling. Allereerst is het van belang om de recente vorm van de twee clubs te bekijken waarop je wilt inzetten. Als team A in theorie sterker is dan team B, maar team A de laatste twee duels verloren heeft, dan kan het interessanter zijn om voor outsider club B te gaan.

Betrek ook de recente prestaties van de belangrijkste individuele voetballers in je afweging voor je weddenschap. Laten we bijvoorbeeld Ajax nemen in het vorige seizoen. Op een van de belangrijkste posities, onder de lat, hadden gingen de Amsterdammers het seizoen in met Pasveer die het eerste halfjaar sterk keepte, en zo definitief een basisplaats veroverde ten koste van de langdurig geblesseerde Stekelenburg. Uiteindelijk gebeurde het echter dat richting het eind van het seizoen zowel Pasveer als Stekelenburg geblesseerd waren en er plotseling beroep moest worden gedaan op Onana die net terug kwam van een dopingschorsing en wedstrijdritme miste. Hierdoor liet hij zowel in de Champions League als in de Eredivisie niet het niveau zien dat men van hem gewend was, met puntverlies als gevolg. Het heeft de Amsterdammers de titel uiteindelijk niet gekost, maar het laat wel zien hoe de afwezigheid van individuele spelers uitslagen kunnen beïnvloeden, en waarom het dus verstandig is om altijd voor het plaatsen van een weddenschap de afwezige spelers na te lopen.

Een andere factor om mee te nemen zijn de afwezigen tijdens een duel, denk aan transfers of schorsingen. De afwezigheid van een of meerdere belangrijke topspelers kan een grote rol spelen in het eindresultaat van de wedstrijd. AZ zal het bijvoorbeeld stukken lastiger krijgen zonder doelpuntenmaker Pavlidis, en Feyenoordpakt waarschijnlijk minder makkelijk punten als Orkun Kökcü in de winterstap verkocht zou worden. Houd daarom nadrukkelijk het nieuws in de gaten omtrent de elftallen waar je op inzet.

Nederland voetbalwedstrijden voorspellen 2021 2022

Waar je ook rekening mee moet houden is het belang van de wedstrijd. Is de motivatie bij beide teams hetzelfde? Speelt een hoger geplaatste team dat zich al gekwalificeerd heeft voor de play-offs aan het einde van het seizoen tegen een elftal dat zich nog veilig moet spelen? Dan kan het niet zo’n gek idee zijn om op die tweede ploeg te wedden, ondanks de lagere positionering op de ranglijst. Bekijk daarom voor je een weddenschap afsluit naar de stand van de Nederlandse competitie en het laatste nieuws, om er zo zeker van te zijn dat beide teams hetzelfde motivatieniveau hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor de ploegen die in Europa actief zullen zijn. Wanneer er een Europese wedstrijd op de planning staat, kan het zijn dat een trainer de Europese wedstrijd belangrijker vindt dan de wedstrijd in de nationale competitie. Ajax kan er bijvoorbeeld voor kiezen om belangrijke pionnen te sparen in een nationale wedstrijd, zodat de betreffende spelers zo fit mogelijk aan de aftrap verschijnen in de Champions League wedstrijd. Een duel in zo'n speelronde tegen bijvoorbeeld PEC Zwolle of Heracles Almelo zal dan minder makkelijk in winst resulteren, dan dat er geen speelronde in Europees verband wordt gespeeld.

Laatste belangrijke punt: vergeet niet om de quoteringen van de verschillende bookmakers te analyseren. Er zullen vanaf oktober meerdere goksites zijn in Nederland met een licentie van de kansspelautoriteit. Iedere goksite bepaalt zelf zijn quoteringen. Het komt vaak voor dat je bij de ene bookmaker een hogere quotering ontvangt voor een weddenschap dan bij een andere bookmaker. Een overwinning van FC Utrecht kan bijvoorbeeld bij Bookmaker 1 worden aangeboden tegen een quote van 2.00, terwijl die door bookmaker 2 wordt aangeboden tegen een quotering van 2.10. Bij een inzet van €100 maakt dit toch al gauw een verschil van €10 wanneer je voorspelde uitslag juist blijkt te zijn. Op de lange termijn kan je winst flink oplopen wanneer je altijd op de hoogste quote wedt. Het is daarom handig om je in te schrijven bij de beste goksites, zodat je altijd de hoogste quotering kunt kiezen.

Registreren en wedden bij BetCity

Hoe kun je wedden op de stand in de Eredivise?

Voorspelling stand eredivisie 2021 2022

Naast de mogelijkheid om op eredivisiewedstrijden te gokken, bestaat er ook de mogelijkheid om de stand van de Eredivisie te voorspellen. Als het avontuur van de lange termijn je trekt, weet dan dat er een aantal hordes te nemen zijn. Allereerst moet je natuurlijk goed de selecties analyseren van de Eredivisieteams. Bekijk niet alleen de basiself, maar ook hoe breed de selectie is en hoe sterk de instroom vanuit de jeugd is. Als team A een beter elftal heeft, maar team B een bredere selectie, dan kan het een idee zijn om voor team B te gaan, zeker gezien er in totaal 34 wedstrijden op het programma staan.

Bij aanvang en aan het begin van ieder voetbalseizoen, vanaf augustus bieden bookmakers aan om in te zetten op de eindstand van de Nederlandse competitie. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen wie er de schaal pakt, wie er Europees voetbal haalt en welke ploegen er degraderen (bekijk onze Keuken Kampioen Divisie voorspelling). Ajax is in 2022/2023 de grote favoriet op de goksites, gevolgd door PSV en Feyenoord

De Eredivisie voorspellen bij Bet365

Prognose seizoen 2021 2022 competitie Nederland

Wat je verder in ogenschouw moet nemen zijn de doelstellingen en uitlatingen van verschillende clubs. Als de Vitesse directeur en/of trainer bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook zou verklaren dat het winnen van de KNVB beker belangrijker is dan de strijd om de bovenste plaatsen in de competitie, dan kun je je afvragen of je vol moet inzetten op een winst van Vitesse in de wedstrijden rondom de KNVB-bekerwedstrijden.

Het kan ook geen slecht idee zijn om te bekijken hoe de Eredivisieteams de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Er zijn relatief veel teams die altijd voor dezelfde plekken vechten, of dit nou om de titel, Europese tickets of om de degradatieplekken gaat. Er zijn altijd teams die verrassen of tegenvallen, maar er is wel zoiets als een tendens. Ajax speelt bijvoorbeeld traditioneel mee om de titel, daar waar FC Utrecht meespeelt voor de Europese plekken en Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk vaak bij de onderste plaatsen eindigen.

Aanmelden bij Bet365

Wie wordt de topscorer van de Eredivisie?

Iets anders dat de afgelopen jaren populairder is geworden op online goksites, is het voorspellen van de topscorer van de Eredivisie. Bij aanvang of gedurende het voetbalseizoen bestaat de mogelijkheid om te voorspellen wie er topscorer wordt van de competitie. Het voorspellen van de topscorer van de Eredivisie kan interessant zijn, omdat er altijd wel spelers in de race zullen zijn die in de afgelopen jaren ook al gemakkelijk de weg naar het doel wisten te vinden. Het was bijvoorbeeld geen grote verrassing dat Steven Berghuis en Dusan Tadic net als in het seizoen 2020-2021 ook in 2021-2022 vaak scoorden. Aangezien dit natuurlijk een erg precieze voorspelling is met meerdere kanshebbers, zijn de quoteringen bij weddenschappen over de topscorer de moeite waard.

Als het inzetten op de Eredivisie topscorer je trekt, dan zijn er nog een aantal punten die je kunnen helpen. Naast de intrinsieke kwaliteiten van een speler is het slim om ook naar de kwaliteiten van het gehele elftal te kijken, alsmede de tactiek van zijn team. Het is natuurlijk niet gek dat Luuk de Jong en Cody Gakpo van PSV en Dusan Tadic en Steven Bergwijn van Ajax meer kans maken om topscorer van de Eredivisie te worden dan Finn Stokkers van RKC. Des te knapper was het seizoen 2020-2021 waarin Georgios Giakoumakis, spits van nummer 17 VVV Venlo, om topscorer te worden met 26 goals maakt  (VVV maakte in totaal 43 goals). Je zou dan ook de jackpot hebben gewonnen als je aan het begin van dat seizoen, in augustus 2020, voorspeld zou hebben dat Giakoumakis topscorer werd van de Eredivisie.

Wedden bij BetCity

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2022-2023

Winnaar competitie voetbal Nederland 2021 2022 voorspellen

Bij aanvang van het vorige seizoen leek het erop dat PSV met een solide team waar flink in was geïnvesteerd en een ambitieuze trainer die zich in zijn tweede seizoen wilde bewijzen met behulp van de aanvallende kwaliteiten van Mario Götze, Donyell Malen, Eran Zahavi en Cody Gakpo Ajax zou kunnen gaan uitdagen voor de titel. En tot op zekere hoogte is die belofte ook waargemaakt, de Eindhovenaren streden tot het eind mee om de landstitel, en moesten pas op de laatste speeldag het hoofd definitief buigen voor de Amsterdammers. Zo eindigden ze op een achterstand van slechts twee punten op Ajax, en completeerde Feyenoord met een ruime achterstand van 10 punten het podium. Dezelfde krachtsverhoudingen worden ook voor het aankomende seizoen 2022-2023 verwacht.  Ajax is zonder twijfel wederom de topfavoriet voor de titel, ook volgens onze redactie. De Amsterdammers lijken de afgelopen jaren steeds meer afstand te nemen van ploegen als PSV, AZ en Feyenoord. Het binnenhalen van Steven Bergwijn waarmee ze het transferrecord van de Eredivisie verpulverden, liet wel zien hoe de verhoudingen momenteel liggen in de Eredivisie. Wat ons betreft zou alleen PSV mogelijk in staat kunnen zijn om de strijd met Ajax aan te gaan, zoals het aan het begin van het seizoen liet zien in de Johan Cruijff Schaal. Ze hebben zich dit seizoen op de transfermarkt weten te versterken met een combinatie van jonge veelbelovende spelers zoals Xavi Simons en Ki-Jana Hoever en tegelijkertijd een schat aan ervaring aangetrokken met Luuk de Jong. Daarnaast zal het interessant zijn om te zien hoe de aanpak van de ambitieuze Ruud van Nistelrooy zal uitwerken. Bovendien is de quotering voor PSV aantrekkelijker dan die van Ajax. Tenslotte is Feyenoord onder Arne Slot na het exceptionele afgelopen seizoen in Europa een outsider voor de titel die we toch ook even willen benoemen.

Inschrijven en meespelen bij Bet365

Odds landskampioen Eredivisie

De quoteringen voor de winnaar van de Eredivisie, seizoen 2022-2023 zijn bekend. Hieronder vind je de belangrijkste quoteringen:

  • Ajax - 1.93
  • PSV - 3.05
  • Feyenoord - 4.25
  • AZ - 50.00
  • FC Twente - 90.00

Kansen afkomstig van toto.nl

De nieuwste voorbeschouwingen voor de Eredivisie wedstrijden:

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie


 

Eredivisie: de beste odds voor voetbalwedden

01 apr. 2023 - 10:30 AZ - Heerenveen
1 1.48
X 4.6
2 6.5
01 apr. 2023 - 12:45 Excelsior - Twente
1 5.5
X 4.4
2 1.58
01 apr. 2023 - 14:00 Cambuur - Emmen
1 2.4
X 3.3
2 3.15
01 apr. 2023 - 14:00 NEC - PSV
1 5
X 4.2
2 1.65
01 apr. 2023 - 15:00 RKC Waalwijk - Vitesse
1 2.45
X 3.5
2 2.92
02 apr. 2023 - 06:15 Go Ahead Eagles - Ajax
1 8
X 5.4
2 1.36
02 apr. 2023 - 08:30 Sparta - Feyenoord
1 5.2
X 3.95
2 1.67
02 apr. 2023 - 08:30 Utrecht - Volendam
1 1.41
X 5.2
2 7
02 apr. 2023 - 10:45 Fortuna Sittard - Groningen
1 2.15
X 3.55
2 3.5
09 apr. 2023 - 10:45 AZ - Sparta
1 1.36
X 5
2 7.5
09 apr. 2023 - 14:00 Feyenoord - RKC Waalwijk
1 1.14
X 9
2 19

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer