Eredivisie Voorspellingen en wedtips

Vind hier onze gratis voorspellingen over de stand en wedstrijden van de Nederlandse Eredivisie (2020-2021). Veel informatie voor uw sportweddenschappen!


Presentatie Eredivisie

Voorspelling Eredivisie

De Eredivisie is de hoogste voetbaldivisie van Nederland. De eredivisie bestaat uit 18 professionele voetbalteams die om de nationale titel spelen. Ieder team speelt 34 wedstrijden. Een ploeg speelt 2 keer tegen een ander team uit de competitie: 1 thuiswedstrijd en 1 uitwedstrijd. De kampioen plaatst zich direct voor de Champions League, het belangrijkste Europese toernooi voor clubs. De ploeg die tweede eindigt kwalificeert zich voor de tweede voorronde van de Champions League. De winnaar van de KNVB beker (het Nederlandse bekertoernooi), plaatst zich voor de laatste voorronde van de Europa League, het op één na grootste Europese toernooi. De nummer drie van de Eredivisie plaatst zich voor de derde voorronde van de Conference League, het op twee na grootste Europese toernooi. De nummers vier t/m zeven spelen play-offs om te bepalen wie er naar de tweede voorronde van de Conference League gaat. De nummer acht van de competitie speelt mee in de play-offs in het geval dat een ploeg die eindigt tussen plek 1 en 7 de KNVB beker wint. Dit is dit jaar het geval (KNVB beker gewonnen door Ajax). Onderaan de stand zijn het de nummer 17 en 18 die degraderen naar de eerste divisie. De nummer 16 speelt play-off wedstrijden om promotie/degradatie met zes clubs uit de eerste divisie. De winnaar van de play-off promoveert (in het geval dat een eerstedivisieclub wint) of blijft in de eredivisie (in het geval dat de nummer 16 van de Eredivisie de play-offs wint). De Eredivisie is onder Nederlanders één van de favoriete competities voor sportweddenschappen.Voetbalwedden bij TOTO!

Tips van onze experts voor uw Eredivisie voorspellingen

Voorspelling Eredivisie voetbal

Wat allereerst belangrijk is om te weten, is dat de Eredivisie een technische competitie is, waarbij de meeste selecties proberen te voetballen. Vergeleken met andere competities in omringende landen zoals België, Duitsland en Engeland wordt er minder op kracht en ook relatief aanvallend gespeeld. De gemiddelde leeftijd van spelers in de Eredivisie is lager dan veel andere Europese competities. De spelers hebben algemeen genomen een goede technische bagage, maar zijn verdedigend en fysiek gezien niet altijd net zo sterk ontwikkeld als op het technische vlak. Eredivisieteams worden vaak geprezen door hun positieve spelwijze, maar ontvangen ook geregeld het stempel ‘naïef’. Er zijn veel voorbeelden van spitsen die er in Nederland vrolijk op los scoorden, maar dit in het buitenland niet na konden doen (Mateja Kezman, Bjorn Vleminckx, John Guidetti, Afonso Alves).

Vorig jaar vielen er gemiddeld 3.1 doelpunten per wedstrijd en ook dit jaar staat het gemiddelde voorlopig op 3 doelpunten per wedstrijd. In het huidige seizoen 2020-2021 wordt er in 82% van de wedstrijden meer dan 1,5 doelpunt gemaakt, in 55% van de gevallen vallen er meer dan 2.5 goals en in 37% van de gevallen is dit zelfs meer dan 3.5 goals. Onze eerste tip is dan ook om te kijken naar wedstrijden waar je kunt inzetten op ‘doelpunten over 2.5’, omdat dit vaak hand in hand gaat met interessante odds. Kijk vooral ook naar de acties van de bookmaker, zoals Free Bets.

Veel aanbieders van sportweddenschappen bieden de mogelijkheid aan om op de exacte score te wedden. Dit is natuurlijk een erg lastige opgave gezien alle scores die mogelijk zijn. Als je de kans wilt wagen, weet dan dat een 1-1 eindscore duidelijk het vaakst voorkomt in het huidige seizoen (14%). De stand halverwege de wedstrijd is het vaakst 0-0 (26%), 1-0 (21%) of 0-1 (17%). Het is dan over het algemeen ook aan te raden om op dit soort scores in te zetten als je op exacte scores gaat wedden.

Aanmelden bij TOTOEen ander punt waar je rekening mee mee moet houden is het mogelijke thuisvoordeel. In het seizoen 2019-2020 won de thuisploeg het vaakst (52%), gevolgd door winst door de uitploeg (27%) en een gelijkspel (21%). De statistieken van het seizoen daarvoor laten dezelfde tendens zien. Opmerkelijk is dat in het huidige Eredivisieseizoen de thuisploeg nog altijd het vaakst wint wint (40%), maar dat het verschil met een winst voor uitploeg (34%) en een gelijkspel (26%) kleiner is. Houd hier dus rekening mee als je wedt op Eredivisiewedstrijden in het seizoen 2020-2021. De odds zijn vaak interessant voor uitploegen en in de laatste wedstrijden van dit seizoen kan het dan ook de moeite waard zijn om de gok te wagen.

Op de websites van bookmakers kun je ook wedden op het moment in de wedstrijd wanneer doelpunten vallen. Als we naar de eredivisiestatistieken van dit jaar kijken, dan blijkt 58% van de goals in de tweede helft te vallen. De meeste doelpunten vallen bovendien tussen minuut 76 en 90 (22%), gevolgd door minuut 46-60 (18,1%). Eredivisieploegen hebben dus moeite om geen doelpunten te incasseren in de tweede helft. Aanbieders van sportweddenschappen bieden interessante odds aan voor weddenschappen die bepalen in welke periode van de wedstrijd gescoord wordt. Houd de bovenstaande statistieken dus in uw achterhoofd als je dit soort weddenschappen afsluit.

Registreer je nu bij TOTO

Hoe voorspel je Eredivisiewedstrijden?

Voorspelling wedstrijden Eredivisie - 2020 2021

Laten we na het bespreken van de belangrijkste statistieken voor je weddenschappen nu ingaan op de vraag welke factoren invloed hebben op je voorspelling. Allereerst is het van belang om de recente vorm van de twee teams te bekijken waarop je wilt inzetten. Als team A in theorie sterker is dan team B, maar team A de laatste twee wedstrijden verloren heeft, dan kan het interessanter zijn om voor outsider team B te gaan.

Neem ook de recente prestaties van de belangrijkste individuele spelers mee in je afweging voor je weddenschap. Laten we bijvoorbeeld FC Twente nemen. Een belangrijke speler die in de eerste seizoenshelft uitblonk met veel assists en doelpunten, Danilo, heeft moeite om die vorm door te trekken naar de tweede seizoenshelft. Staat de tegenstander van FC Twente lager op de ranglijst, maar heeft het belangrijke spelers die in vorm zijn de laatste wedstrijden? Dan kan het een idee zijn om niet op FC Twente, maar op het andere team in te zetten. De recente vorm van een of enkele basisspelers kan voor een sterker team wellicht minder gevolgen hebben, maar voor teams die afhankelijk zijn van enkele spelers is het aan te raden om nader te bekijken hoe die betreffende spelers de afgelopen wedstrijden gepresteerd hebben.

Een andere factor om mee te nemen zijn de afwezigen tijdens een wedstrijd, denk aan blessures of schorsingen. De afwezigheid van een of meerdere belangrijke spelers kan een grote rol spelen in het eindresultaat van de wedstrijd. Feyenoord zal het bijvoorbeeld stukken lastiger krijgen zonder Steven Berghuis en ook VVV zal zonder Giorgos Giakoumakis lastiger het net weten te vinden. Houd daarom goed in de gaten wie er geschorst of geblesseerd zijn bij de teams waar je op inzet.

Hoe wedden op de Eredivisie?

Waar je ook rekening mee moet houden is het belang van de wedstrijd. Is de motivatie bij beide teams hetzelfde? Speelt een hoger geplaatste team dat zich al gekwalificeerd heeft voor de play-offs aan het einde van het seizoen tegen een elftal dat zich nog veilig moet spelen? Dan kan het niet zo’n gek idee zijn om op die tweede ploeg te wedden, ondanks de lagere positionering op de ranglijst. Bekijk daarom voor je een weddenschap afsluit naar de stand van de Eredivisie om er zeker van te zijn dat beide teams hetzelfde motivatieniveau hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor Ajax, dat mogelijk al ruim voor het einde van het seizoen kampioen is. Hoewel de huidige Eredivisiereeks van Ajax alleen maar uit winstpartijen bestaat, kan het wellicht later in het seizoen een mindere wedstrijd op de mat leggen, omdat er simpelweg weinig meer is om voor te spelen in de competitie.

Registreren en wedden bij TOTO

Hoe kun je wedden op de stand in de Eredivise?

Voorspelling stand Eredivisie - 2020 2021

Naast de mogelijkheid om op eredivisiewedstrijden te gokken, bestaat er ook de mogelijkheid om de stand van de Eredivisie te voorspellen. Als het avontuur van de lange termijn je trekt, weet dan dat er een aantal hordes te nemen zijn. Allereerst moet je natuurlijk goed de selecties bekijken van de Eredivisieteams. Bekijk niet alleen de basiself, maar ook hoe breed de selectie is en hoe sterk de instroom vanuit de jeugd is. Als team A een beter elftal heeft, maar team B een bredere selectie, dan kan het een idee zijn om voor team B te gaan, zeker gezien er in totaal 34 wedstrijden op het programma staan.

Bij aanvang en aan het begin van ieder seizoen bieden bookmakers aan om in te zetten op de eindstand van de Eredivisie. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen wie er kampioen wordt, wie er Europees voetbal haalt en welke ploegen er degraderen. Aangezien de competitie zich inmiddels al in een vergevorderd stadium bevindt, zijn de wedopties beperkter dan aan het begin van het seizoen. Desalniettemin heb je bij TOTO nog altijd de mogelijkheid om in te zetten wie er tweede eindigt en wie er direct degradeert uit de Eredivisie. Geloof je bijvoorbeeld dat FC Emmen na de laatste 7 ongeslagen wedstrijden het voor elkaar krijgt om VVV en/of Willem II achter zich te laten? Dan kun je hierop inzetten bij TOTO.

De Eredivisie voorspellen bij TOTO

Betrouwbare voorspelling Eredivisie

Wat je verder in ogenschouw moet nemen zijn de doelstellingen en uitlatingen van verschillende clubs. Als de Vitesse directeur en/of trainer bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook zou hebben verklaard dat het winnen van de KNVB beker belangrijker is dan de strijd om de tweede plaats in de competitie, dan kun je je afvragen of je vol moet inzetten op een winst van Vitesse in de resterende competitiewedstrijden.

Het kan ook geen slecht idee zijn om te bekijken hoe de Eredivisieteams de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Er zijn relatief veel teams die ieder jaar voor dezelfde plekken vechten, of dit nou om de titel, Europese tickets of om de degradatieplekken gaat. Er zijn altijd teams die verrassen of tegenvallen in een seizoen, maar er is wel zoiets als een tendens. Ajax speelt bijvoorbeeld ieder jaar mee om de titel, daar waar FC Utrecht meespeelt voor de Europese plekken en FC Emmen en RKC Waalwijk vaak bij de onderste plaatsen eindigen. Dit is vooral een tip als je voorafgaand aan een seizoen wilt voorspellen.

Aanmelden bij TOTO

Wie wordt de topscorer van de Eredivisie?

Voorspelling topscorer Eredivisie

Iets anders dat de afgelopen jaar een loop heeft genomen op online goksites, is het voorspellen van de topscorer van de Eredivisie. Bij aanvang of gedurende het seizoen bestaat de mogelijkheid om te voorspellen wie er topscorer wordt van de competitie. Het voorspellen van de topscorer van de Eredivisie kan interessant zijn, omdat er altijd wel spelers in de race zullen zijn die in de afgelopen jaren ook al gemakkelijk de weg naar het doel wisten te vinden. Het is bijvoorbeeld geen grote verrassing dat Steven Berghuis en Dusan Tadic net als in het seizoen 2019-2020 ook in dit seizoen 2020-2021 vaak scoren. Aangezien dit natuurlijk een erg precieze voorspelling is met meerdere kanshebbers, zijn de quoteringen bij weddenschappen over de topscorer de moeite waard.

Als het inzetten op de Eredivisie topscorer je trekt, dan zijn er nog een aantal punten die je kunnen helpen. Naast de intrinsieke kwaliteiten van een speler is het slim om ook naar de kwaliteiten van het gehele elftal te kijken, alsmede de tactiek van zijn team. Het is natuurlijk niet gek dat Donyell Malen van PSV en Dusan Tadic van Ajax meer kans maken om topscorer van de Eredivisie te worden dan Michiel Kramer van ADO Den Haag. Des te knapper is het van Georgios Giakoumakis, spits van nummer 16 VVV Venlo, dat hij de huidige topscorerslijst fier aanvoert met 24 goals (VVV maakte dit seizoen 39 goals). Je zou dan ook de jackpot hebben gewonnen als je aan het begin van dit seizoen voorspeld zou hebben dat Giakoumakis topscorer werd van de Eredivisie. Helaas is het in dit stadium van de competitie niet meer mogelijk om op de topscorer van de Eredivisie in te zetten, hiervoor zul je geduld moeten hebben tot het seizoen 2021-2022.

Wedden bij TOTO

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2020-2021

Gratis voorspelling en tips Eredivisie

Bij aanvang van dit seizoen leek het erop dat PSV met een nieuwe trainer en de aanvallende kwaliteiten van Mario Götze, Donyell Malen, Eran Zahavi en Cody Gakpo Ajax zou kunnen gaan uitdagen voor de titel. Datzelfde gold voor AZ, dat vorig jaar al op gelijke hoogte eindigde met Ajax en de selectie nagenoeg intact hield. Nu we in de eindfase van de competitie zijn aangekomen, kunnen we wel zeggen dat er geen spanning meer is in de strijd om de eerste plaats en dat Ajax glansrijk op weg is naar de titel.

Spannender is de strijd om de tweede plaats tussen PSV en AZ. PSV en AZ staan op hetzelfde puntenaantal en Vitesse volgt op 5 punten. Er moet veel gebeuren wil Vitesse nog boven PSV en AZ uitkomen. PSV speelt de laatste wedstrijden uitsluitend tegen middenmoters. AZ speelt op 25 april nog tegen Ajax, een wedstrijd waarin Ajax kampioen lijkt te kunnen worden. Vervolgens heeft AZ een vergelijkbaar programma als PSV. Als we naar de huidige odds kijken, dan ontvang je 1.65 als je op de tweede plek van PSV inzet, en 2.09 als je op AZ inzet. Doordat AZ nog tegen Ajax moet spelen, lijkt een weddenschap op een tweede plek voor PSV minder risicovol. Het is echter de vraag of de relatief lage quotering echt de moeite waard is.

Onderin de competitie voorspellen we een spannende strijd om de plekken 16 en met name 17. Er is nog een wedmogelijkheid bij TOTO waarin je bepaalt wie er rechtstreeks degradeert (herhaling: dit betreft de plaatsen 17 en 18). ADO Den Haag is voor ons een zekerheidje voor degradatie (quotering 1.01). Hierachter is het onzeker wie direct gaat degraderen. Wordt het FC Emmen (1.85), VVV Venlo (1.85) of Willem II (2.75)? Hoewel het allesbehalve een uitgemaakte zaak is, voorspellen wij dat Willem II de dans gaat ontspringen, gezien de hogere kwaliteit van de selectie. Wij voorspellen dat VVV Venlo en FC Emmen gaan uitmaken wie er direct degradeert. Het programma van VVV Venlo is lichter dan het programma van FC Emmen. VVV heeft de laatste 10 wedstrijden echter verloren, tegenover 7 ongeslagen wedstrijden van FC Emmen. Wij voorspellen dan ook dat de recente vorm de doorslag gaat geven in de degradatiestrijd en dat VVV Venlo als 17e eindigt.Inschrijven en meespelen bij TOTO

 


Eredivisie: de beste odds voor uw weddenschappen