Bet365

Schrijf je in !

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Eredivisie 2021-2022 Voorspellingen en wedtips

Vind hier gratis de voorspellingen van onze experts over de stand en wedstrijden van de Nederlandse voetbalcompetitie (2021-2022). Veel informatie voor je voetbalweddenschappen!

Presentatie Eredivisie - Voetbal

Voorspelling Eredivisie

De Eredivisie is de hoogste voetbaldivisie van Nederland. Deze competitie bestaat uit 18 professionele Nederlandse voetbalteams die om de nationale titel spelen. Iedere club speelt 34 wedstrijden. Een ploeg speelt 2 keer tegen een ander team uit de competitie: 1 thuiswedstrijd en 1 uitwedstrijd. De kampioen plaatst zich direct voor de Champions League, het belangrijkste Europese toernooi voor clubs. De ploeg die tweede eindigt kwalificeert zich voor de tweede voorronde van dit kampioenenbal. De winnaar van de KNVB beker (het Nederlandse bekertoernooi) plaatst zich voor de laatste voorronde van de Europa League, het op één na grootste Europese toernooi. De nummer drie van de competitie in Nederland plaatst zich voor de derde voorronde van de Conference League, het op twee na grootste Europese toernooi. De nummers vier t/m zeven spelen play-offs om te bepalen wie er naar de tweede voorronde van de datzelfde Europese toernooi gaat. De nummer acht van de competitie speelt in de play-offs in het geval dat een ploeg die eindigt tussen plek 1 en 7 de KNVB beker wint. Onderaan de stand zijn het de nummer 17 en 18 die degraderen naar de eerste divisie. De nummer 16 speelt play-off duels om promotie/degradatie met zes clubs uit de eerste divisie. De winnaar van de play-off promoveert (in het geval dat een eerstedivisieclub wint) of blijft in de hoogste divisie actief (in het geval dat de nummer 16 van de Eredivisie de play-offs wint). De Eredivisie is onder Nederlanders één van de favoriete competities voor sportweddenschappen. SC Cambuur, N.E.C. en Go Ahead Eagles zijn de nieuwe ploegen in de allerhoogste Nederlandse competitie, terwijl Den Haag, FC Emmen en VVV-Venlo degradeerden naar de eerste divisie. Lees verder voor de tips en prognoses voor het Eredivisie seizoen 2021-2022.

Voetbalwedden bij Bet365!

Tips van onze experts voor Eredivisie voorspellingen

Voorspelling Eredivisie - voetbal

Wat allereerst belangrijk is om te weten, en niet voor iedereen nieuws zal zijn, is dat de competitie in Nederland een technische competitie is, waarbij de meeste selecties proberen te voetballen. Vergeleken met andere competities in omringende landen zoals België, Duitsland en Engeland wordt er minder op kracht en ook relatief aanvallend gespeeld. De gemiddelde leeftijd van spelers in de Eredivisie is lager dan veel andere Europese competities. De voetbalspelers hebben algemeen genomen een goede technische bagage, maar zijn verdedigend en fysiek gezien niet altijd net zo sterk ontwikkeld als op het technische vlak. Eredivisieteams worden vaak geprezen door hun positieve spelwijze, maar ontvangen ook geregeld het stempel ‘naïef’. Er zijn veel voorbeelden van spitsen die er in Nederland vrolijk op los scoorden, maar dit in het buitenland niet na konden doen (Mateja Kezman, Bjorn Vleminckx, John Guidetti, Afonso Alves, Alireza Jahanbakhsh).

Vorig jaar vielen er gemiddeld 3.01 doelpunten per duel. In 2020-2021 werd er verder in 82% van de ontmoetingen meer dan 1,5 doelpunt gemaakt, in 57% van de gevallen vielen er meer dan 2.5 goals en in 38% van de gevallen zelfs meer dan 3.5 goals. Onze eerste tip is dan ook om te kijken naar wedstrijden waar je kunt inzetten op ‘doelpunten over 2.5’, omdat dit vaak hand in hand gaat met interessante odds van rond de 2.00. In 56% van de duels in het seizoen 2020-2021 werd er door beide clubs gescoord. Goed om in overweging te nemen wanneer je voor wedmogelijkheden van het type 'beide teams scoren' wilt gaan.

Veel aanbieders van sportweddenschappen bieden de mogelijkheid aan om op de exacte score te wedden. Dit is natuurlijk een erg lastige opgave gezien alle scores die mogelijk zijn. Als je de gok toch wilt wagen, weet dan dat een 1-1 eindscore duidelijk het vaakst voorkwam in het afgelopen seizoen (13%). De stand halverwege een ontmoeting is het vaakst 0-0 (26%), 1-0 (22%) of 0-1 (18%). Het is dan over het algemeen ook aan te raden om op dit soort scores in te zetten als je op exacte scores gaat wedden.

Aanmelden bij BetCity

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is het mogelijke thuisvoordeel. In 2020-2021 won de thuisploeg het vaakst (41%), gevolgd door winst door de uitploeg (33%) en een gelijkspel (25%). De statistieken van het seizoen daarvoor laten dezelfde tendens zien. De odds zijn over het algemeen gezien interessanter voor uitploegen. Het kan daarom (met mate) de moeite waard zijn om een gokje te wagen op een uitploeg, als je echt denkt dat die ploeg gaat winnen. Het verschil tussen het percentage winst voor de thuisploeg en winst voor de uitploeg is er namelijk wel degelijk, maar is tegelijkertijd ook weer niet enorm.

Op de websites van bookmakers kun je ook wedden op het moment in de wedstrijd wanneer doelpunten vallen. Als we naar de eredivisiestatistieken van vorig jaar kijken, dan blijkt bijna 58% van de goals in de tweede helft vielen. De meeste doelpunten vielen bovendien tussen minuut 76 en 90 (21.6%), gevolgd door minuut 46-60 (18,6%). Eredivisieploegen hebben dus moeite om geen doelpunten te incasseren in de tweede helft. Aanbieders van sportweddenschappen bieden interessante odds aan voor weddenschappen die bepalen in welke periode van een duel gescoord wordt. Houd de bovenstaande statistieken dus in je achterhoofd als je op dit soort voorspellingen inzet.

Registreer je nu bij Bet365

Competitie Nederland: hoe voorspel je wedstrijden?

Voorspelling Eredivisie voetbal

Laten we na het bespreken van de belangrijkste statistieken voor je weddenschappen nu ingaan op de vraag welke factoren invloed hebben op je voetbalvoorspelling. Allereerst is het van belang om de recente vorm van de twee clubs te bekijken waarop je wilt inzetten. Als team A in theorie sterker is dan team B, maar team A de laatste twee duels verloren heeft, dan kan het interessanter zijn om voor outsider club B te gaan.

Betrek ook de recente prestaties van de belangrijkste individuele voetballers in je afweging voor je weddenschap. Laten we bijvoorbeeld FC Twente nemen in het vorige seizoen. Een belangrijke speler die tot de winterstop uitblonk met veel assists en doelpunten, Danilo, had duidelijk moeite om die vorm door te trekken naar de tweede seizoenshelft. Staat in zo'n geval de tegenstander van FC Twente lager op de ranglijst, maar heeft het belangrijke individuen die in vorm zijn de laatste wedstrijden? Dan kan het een idee zijn om niet op FC Twente, maar op het andere team in te zetten. De recente vorm van een of enkele vaste waarden kan voor een sterker team wellicht minder gevolgen hebben, maar voor teams die afhankelijk zijn van enkele vaste krachten is het aan te raden om nader te bekijken hoe die betreffende spelers de afgelopen wedstrijden gepresteerd hebben. In het geval van FC Twente was een van de belangrijkste spelers uit vorm, wat direct gevolgen had voor de prestaties van het collectief.

Een andere factor om mee te nemen zijn de afwezigen tijdens een duel, denk aan blessures of schorsingen. De afwezigheid van een of meerdere belangrijke topspelers kan een grote rol spelen in het eindresultaat van de wedstrijd. AZ zal het bijvoorbeeld stukken lastiger krijgen zonder Fredrik Midtsjö, Heracles pakt waarschijnlijk minder makkelijk punten zonder Rai Vloet en ook Heerenveen zal zonder Henk Veerman lastiger het net weten te vinden. Houd daarom nadrukkelijk het nieuws in de gaten wie er geschorst of geblesseerd zijn bij de elftallen waar je op inzet.

Nederland voetbalwedstrijden voorspellen 2021 2022

Waar je ook rekening mee moet houden is het belang van de wedstrijd. Is de motivatie bij beide teams hetzelfde? Speelt een hoger geplaatste team dat zich al gekwalificeerd heeft voor de play-offs aan het einde van het seizoen tegen een elftal dat zich nog veilig moet spelen? Dan kan het niet zo’n gek idee zijn om op die tweede ploeg te wedden, ondanks de lagere positionering op de ranglijst. Bekijk daarom voor je een weddenschap afsluit naar de stand van de Nederlandse competitie en het laatste nieuws, om er zo zeker van te zijn dat beide teams hetzelfde motivatieniveau hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor de ploegen die in Europa actief zullen zijn. Wanneer er een Europese wedstrijd op de planning staat, kan het zijn dat een trainer de Europese wedstrijd belangrijker vindt dan de wedstrijd in de nationale competitie. Ajax kan er bijvoorbeeld voor kiezen om belangrijke pionnen te sparen in een nationale wedstrijd, zodat de betreffende spelers zo fit mogelijk aan de aftrap verschijnen in de Champions League wedstrijd. Een duel in zo'n speelronde tegen bijvoorbeeld PEC Zwolle of Heracles Almelo zal dan minder makkelijk in winst resulteren, dan dat er geen speelronde in Europees verband wordt gespeeld.

Laatste belangrijke punt: vergeet niet om de quoteringen van de verschillende bookmakers te analyseren. Er zullen vanaf oktober meerdere goksites zijn in Nederland met een licentie van de kansspelautoriteit. Iedere goksite bepaalt zelf zijn quoteringen. Het komt vaak voor dat je bij de ene bookmaker een hogere quotering ontvangt voor een weddenschap dan bij een andere bookmaker. Een overwinning van FC Utrecht kan bijvoorbeeld bij Bookmaker 1 worden aangeboden tegen een quote van 2.00, terwijl die door bookmaker 2 wordt aangeboden tegen een quotering van 2.10. Bij een inzet van €100 maakt dit toch al gauw een verschil van €10 wanneer je voorspelde uitslag juist blijkt te zijn. Op de lange termijn kan je winst flink oplopen wanneer je altijd op de hoogste quote wedt. Het is daarom handig om je in te schrijven bij de beste goksites, zodat je altijd de hoogste quotering kunt kiezen.

Registreren en wedden bij BetCity

Hoe kun je wedden op de stand in de Eredivise?

Voorspelling stand eredivisie 2021 2022

Naast de mogelijkheid om op eredivisiewedstrijden te gokken, bestaat er ook de mogelijkheid om de stand van de Eredivisie te voorspellen. Als het avontuur van de lange termijn je trekt, weet dan dat er een aantal hordes te nemen zijn. Allereerst moet je natuurlijk goed de selecties analyseren van de Eredivisieteams. Bekijk niet alleen de basiself, maar ook hoe breed de selectie is en hoe sterk de instroom vanuit de jeugd is. Als team A een beter elftal heeft, maar team B een bredere selectie, dan kan het een idee zijn om voor team B te gaan, zeker gezien er in totaal 34 wedstrijden op het programma staan.

Bij aanvang en aan het begin van ieder voetbalseizoen, vanaf augustus bieden bookmakers aan om in te zetten op de eindstand van de Nederlandse competitie. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen wie er de schaal pakt, wie er Europees voetbal haalt en welke ploegen er degraderen (bekijk onze Keuken Kampioen Divisie voorspelling). Ajax is in 2021/2022 de grote favoriet op de goksites, gevolgd door PSV en AZ

De Eredivisie voorspellen bij Bet365

Prognose seizoen 2021 2022 competitie Nederland

Wat je verder in ogenschouw moet nemen zijn de doelstellingen en uitlatingen van verschillende clubs. Als de Vitesse directeur en/of trainer bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook zou verklaren dat het winnen van de KNVB beker belangrijker is dan de strijd om de bovenste plaatsen in de competitie, dan kun je je afvragen of je vol moet inzetten op een winst van Vitesse in de wedstrijden rondom de KNVB-bekerwedstrijden.

Het kan ook geen slecht idee zijn om te bekijken hoe de Eredivisieteams de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Er zijn relatief veel teams die altijd voor dezelfde plekken vechten, of dit nou om de titel, Europese tickets of om de degradatieplekken gaat. Er zijn altijd teams die verrassen of tegenvallen, maar er is wel zoiets als een tendens. Ajax speelt bijvoorbeeld traditioneel mee om de titel, daar waar FC Utrecht meespeelt voor de Europese plekken en Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk vaak bij de onderste plaatsen eindigen.

Aanmelden bij Bet365

Wie wordt de topscorer van de Eredivisie?

Voorspelling topscorer Eredivisie

Iets anders dat de afgelopen jaren populairder is geworden op online goksites, is het voorspellen van de topscorer van de Eredivisie. Bij aanvang of gedurende het voetbalseizoen bestaat de mogelijkheid om te voorspellen wie er topscorer wordt van de competitie. Het voorspellen van de topscorer van de Eredivisie kan interessant zijn, omdat er altijd wel spelers in de race zullen zijn die in de afgelopen jaren ook al gemakkelijk de weg naar het doel wisten te vinden. Het was bijvoorbeeld geen grote verrassing dat Steven Berghuis en Dusan Tadic net als in het seizoen 2019-2020 ook in 2020-2021 vaak scoorden. Aangezien dit natuurlijk een erg precieze voorspelling is met meerdere kanshebbers, zijn de quoteringen bij weddenschappen over de topscorer de moeite waard.

Als het inzetten op de Eredivisie topscorer je trekt, dan zijn er nog een aantal punten die je kunnen helpen. Naast de intrinsieke kwaliteiten van een speler is het slim om ook naar de kwaliteiten van het gehele elftal te kijken, alsmede de tactiek van zijn team. Het is natuurlijk niet gek dat Eran Zahavi van PSV en Dusan Tadic en Sébastien Haller van Ajax meer kans maken om topscorer van de Eredivisie te worden dan Finn Stokkers van RKC. Des te knapper was in het voorgaande jaargang van Georgios Giakoumakis, spits van nummer 17 VVV Venlo, om topscorer te worden met 26 goals (VVV maakte in totaal 43 goals). Je zou dan ook de jackpot hebben gewonnen als je aan het begin van vorig seizoen, in augustus 2020, voorspeld zou hebben dat Giakoumakis topscorer werd van de Eredivisie.

Wedden bij BetCity

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2021-2022

Winnaar competitie voetbal Nederland 2021 2022 voorspellen

Bij aanvang van het vorige seizoen leek het erop dat PSV met een nieuwe trainer en de aanvallende kwaliteiten van Mario Götze, Donyell Malen, Eran Zahavi en Cody Gakpo Ajax zou kunnen gaan uitdagen voor de titel. Datzelfde gold voor AZ, dat het jaar daarvoor al op gelijke hoogte eindigde met Ajax en de selectie nagenoeg intact hield. We kunnen echter wel zeggen dat er geen spanning was in de strijd om de eerste plaats en dat Ajax glansrijk de titel behaalde in het voorjaar van 2021.

In het seizoen 2021-2022 is Ajax zonder twijfel de topfavoriet voor de titel, ook volgens onze redactie. De Amsterdammers lijken de afgelopen jaren steeds meer afstand te nemen van ploegen als PSV, AZ en Feyenoord. Het binnenhalen van Steven Berghuis, aanvoerder van rivaal Feyenoord, liet wel zien hoe de verhoudingen momenteel liggen in de Eredivisie. Wat ons betreft zou alleen PSV mogelijk in staat kunnen zijn om de strijd met Ajax aan te gaan, zoals het aan het begin van het seizoen liet zien in de Johan Cruijff Schaal. De quote voor PSV is bovendien aantrekkelijker dan die van Ajax. Feyenoord is onder Arne Slot een outsider geworden voor de titel.

Inschrijven en meespelen bij Bet365

Odds landskampioen Eredivisie

De quoteringen voor de winnaar van de Eredivisie, seizoen 2021-2022 zijn bekend. Hieronder vind je de belangrijkste quoteringen:

  • Ajax kampioen, quote van 1.61 bij Bet365 
  • PSV wint de titel, quotering van 2.75 bij Bet365
  • Feyenoord eindigt als eerste, quotering van 6.00 bij BetCity
  • FC Utrecht eerste, quote van 61.00 bij BetCity
  • Vitesse titelwinst, quotering van 81.00.00 bij BetCity
  • AZ eerste plaats, quote van 101 bij Bet365

De nieuwste voorbeschouwingen voor de Eredivisie wedstrijden:

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Eredivisie: de beste odds voor voetbalwedden

06 aug. 2022 - 10:30 Fortuna Sittard - Ajax
1 16
X 8.75
2 1.16
06 aug. 2022 - 12:45 Cambuur - Excelsior
1 1.93
X 3.8
2 3.9
12 aug. 2022 - 14:00 Excelsior - Vitesse
1 3.45
X 3.5
2 2.05
13 aug. 2022 - 12:45 Go Ahead Eagles - PSV
1 9.25
X 5.2
2 1.35
13 aug. 2022 - 14:00 Emmen - RKC Waalwijk
1 2.15
X 3.45
2 3.25
13 aug. 2022 - 14:00 Utrecht - Cambuur
1 1.4
X 4.65
2 7.5
13 aug. 2022 - 15:00 Feyenoord - Heerenveen
1 1.35
X 5.2
2 9.25
14 aug. 2022 - 06:15 Volendam - NEC
1 2.55
X 3.4
2 2.65
14 aug. 2022 - 08:30 Ajax - Groningen
1 1.18
X 8
2 15
14 aug. 2022 - 08:30 Twente - Fortuna Sittard
1 1.4
X 4.65
2 7.5
14 aug. 2022 - 08:30 Sparta - AZ
1 4.65
X 3.65
2 1.75

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer