Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wimbledon 2022 Voorspellingen en wedtips

Vind hier onze gratis voorspelling van de winnaar van Wimbledon en de voorspellingen van onze experts voor alle wedstrijden. Veel informatie voor je sportweddenschappen!

Wimbledon 2022 - Presentatie en voorspellingen (Tennis)

Voorspelling Wimbledon - Tennis

Ben je van plan om in te zetten op  Wimbledon 2022? Dan ben je hier op de juiste plaats! Elke dag presenteren onze tennis experts hier hun wedtips voor het meest prestigieuze Grand Slam toernooi van het seizoen. De 135e editie van Wimbledon, dat dit jaar tussen 27 juni en 10 juli 2022 zal plaatsvinden, belooft een zeer interessant toernooi te worden. Na de triomf van Novak Djokovic vorig jaar is de grote vraag van de aankomende editie of er iemand de Serviër op het gras in Londen kan verslaan? Zijn er spelers die voor een verrassing kunnen zorgen? Wat zijn de beste weddenschappen voor het Engelse toernooi? Al deze vragen worden op deze pagina behandeld. Aarzel niet om het aandachtig te lezen om je tennisvoorspellingen te optimaliseren!

Toernooidetails

 • Locatie: Wimbledon, Londen (Verenigd Koninkrijk)
 • De data: Van 27 juni tot 10 juli 2022
 • De ondergrond : Gras (buitenlucht)
 • Prijzengeld: N.N.B. (€41m in 2021)
 • Laatste winnaar: Novak Djokovic

ZEbet biedt hier een bonus aan

Onze tips om te wedden op Wimbledon

Voorspellingen tips - Wimbledon

Elk seizoen is Wimbledon een van de toernooien waar door gokkers het meest naar wordt uitgekeken. Dankzij de legendarische wedstrijden, zijn prestigieuze karakter en zijn grote invloed op de ATP-ranking (behalve dit jaar, want er worden eenmalig geen punten toegekend), fascineert Wimbledon alle liefhebbers van het gele balletje zonder uitzondering. Bent u van plan om tijdens deze zomer 2022 van de gelegenheid gebruik te maken om enkele tennisweddenschappen te plaatsen? Dat is een goed idee, want het belooft een uitzonderlijk toernooi te worden. Hoewel winst bij sportweddenschappen nooit gegarandeerd is, geven onze specialisten je hier tips waarmee je bij de bookmakers je slag kunt slaan. Ze zullen je ongetwijfeld helpen om van jouw Wimbledon 2022 een succes te maken!

De huidige vorm van de spelers analyseren

Om een succesvolle voorspelling te doen over een Wimbledon wedstrijd, is het essentieel om de vorm van de twee spelers die tegen elkaar spelen te kennen. Hierbij moet gelet worden op recente prestaties in op het gebied van geboekte resultaten (laatste wedstrijden, laatste toernooien), maar ook op het gebied van het spel. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal unforced errors dat elke speler in recente wedstrijden heeft gemaakt, of omgekeerd naar het aantal gescoorde winstpunten. Dit zal een goede indicatie geven van de vorm van beide spelers. Wat het fysieke aspect betreft is het verstandig om rekening te houden met de duur van de partijen, iemand die twee wedstrijden in drie sets heeft gewonnen, is altijd frisser dan iemand die zijn wedstrijden in vijf sets heeft gewonnen. Dit zal altijd een rol spelen in het verloop van een wedstrijd, houd hier dus rekening mee!

ZEbet biedt hier een bonus

Bekijk de onderlinge resultaten

Om een betrouwbare Wimbledon voorspelling te doen, moet je ook kijken naar de resultaten van de laatst gespeelde partijen tussen de twee spelers die tegenover elkaar staan. Wie heeft de laatste duels gewonnen? Wie heeft een sterker track-record  op gras? Deze twee vragen zijn van groot belang. In tennis, meer dan in welke andere sport ook, is de invloed van het psychologische zeer groot. Het is een groot voordeel om een mentale voorsprong op je tegenstander te hebben! Ons advies is om te kijken naar de resultaten van recente wedstrijden, vooral op gras. Dit zal je tennisvoorspellingen betrouwbaarder maken.

Denk aan de ondergrond

Bij het voorspellen van een tenniswedstrijd is het van cruciaal belang om rekening te houden met de ondergrond waarop gespeeld wordt. Alle spelers hebben hun sterke en zwakke punten op verschillende ondergronden, dus neem dit mee in je weddenschappen. Wimbledon wordt natuurlijk al sinds het begin van het toernooi op gras gespeeld. Een ondergrond die vaak gunstig is voor tennissers met een sterke service, en voor spelers die het niet van hun snelheid moeten hebben. Voordat u een wedstrijd op Wimbledon 2022 voorspelt, moet u de vaardigheden van elke speler op gras controleren. Je kunt naar de officiële ATP website gaan en de resultaten sorteren op ondergrond. Met een paar klikken heb je een duidelijk beeld van de beste spelers op gras. Met dit aspect wordt uiteraard rekening gehouden in elk van onze voorspellingen, als je geen tijd hebt om zelf een analyse te maken.

Circus biedt hier een bonus

Analyseer de laatste Wimbledon toernooien

Tip nummer vier: Analyseer de laatste paar Wimbledon toernooien. Spelers hebben vaak hun eigen favoriete toernooien waarin zij bijzonder succesvol zijn. In Londen denken we natuurlijk aan de legende Roger Federer, die acht keer won, waaronder vijf keer op rij tussen 2003 en 2007. Dit is natuurlijk een uitzonderlijk voorbeeld, maar laat het duidelijk zijn dat het niet voor de hand liggend is om in te zetten op een speler die Wimbledon nog nooit gewonnen heeft. Ook al is de speler waar je op wil wedden op papier de favoriet ten opzichte van zijn tegenstander, hij zou het vanwege zijn mindere historie in dit toernooi lastig kunnen krijgen om zijn status waar te maken. De steun van het publiek, de locatie, het weer... er zijn vele factoren die dit fenomeen kunnen verklaren. Onthoud dit voordat je een wedstrijd voorspelt.

Houd rekening met de ATP ranking

De laatste grote tip is om rekening te houden met de ATP-ranking. Let op, deze factor is dit jaar minder van toepassing, aangezien er tijdens editie van 2022 geen punten worden toegekend. Normaliter is de ATP-ranking echter van aanzienlijk belang bij het afsluiten van een weddenschap op Wimbledon. Of het nu gaat om kwalificatie voor de ATP Finals aan het eind van het seizoen, de nummer 1 positie in een land of in de top 10 van de wereld, er zijn veel redenen om elk jaar op Wimbledon te presteren, en ze spelen allemaal een rol in de individuele motivatie van de spelers. Ook al zal dit in 2022 geen gevolgen hebben, hou het in gedachten voor de volgende edities. Dit geldt ook voor alle andere ATP-toernooien van het huidige seizoen. 

Open vandaag nog een Bet365 account!

Statistieken die je moet kennen voor al je Wimbledon 2022 voorspellingen

Statistieken Wimbledon - Sportweddenschappen

Om een goede Wimbledon voorspelling te doen, moet je ook de kerncijfers van het toernooi kennen. Om je te helpen het meeste uit je weddenschappen te halen deze zomer, zijn hier de belangrijke statistieken van het toernooi in Londen. Deze cijfers zullen ongetwijfeld van pas komen bij het afsluiten van al jouw sportweddenschappen. Vooral als je van alternatieve weddenschappen houdt.

 • Gemiddeld aantal games per wedstrijd: 37,6 games
 • Wedstrijden in drie sets: 44% van de wedstrijden
 • Wedstrijden in vier sets: 36% van de wedstrijden
 • Wedstrijden in vijf sets: 20% van de wedstrijden
 • Wedstrijden waarin de winnaar de eerste set won: 81% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met een comeback (0-2 / 3-2): 2% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met een bagel (6-0): 10% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met tie-break in de 1e set: 19% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met tie-break in de 2e set: 14% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met tie-break in de 3e set : 15% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met tie-break in de 4e set: 11% van de wedstrijden

Om Wimbledon 2022 succesvol te voorspellen is het verstandiger om uit te gaan van wedstrijden in drie sets, dan in te zetten op een bagel (6-0). Mocht je van plan zijn live te wedden is het geen gek idee om een gokje te wagen op de speler die de eerste set heeft gewonnen.. Natuurlijk zal niet elke wedstrijd deze statistieken bevestigen, maar je kunt ze gebruiken als een uitgangspunt dat voor de meerderheid van de wedstrijden opgaat. Tot zover het advies van onze experts.

Betcity biedt hier een bonus

Onze voorspelling voor de winnaar van Wimbledon 2022

Voorspelling winnaar Wimbledon - 2022

Hoewel het nog te vroeg is om een definitieve voorspelling te publiceren, is één ding zeker: Novak Djokovic is de topfavoriet voor de eindzege op Wimbledon. Terwijl Rafael Nadal en Carlos Alcaraz meer gravel- en hardcourtspelers zijn, heeft de Serviër al lang bewezen dat hij op gras haast onverslaanbaar is. Met zes Wimbledon titels op zak, is Djokovic slechts twee overwinningen verwijderd van het record van Roger Federer en is hij zal ongetwijfeld van plan zijn om op het toernooi van 2022 nog dichterbij te komen. Door dit jaar in Londen te winnen, zou de nummer een van de ATP ranglijst  het aantal overwinngen van William Renshaw en Pete Sampras op Wimbledon kunnen evenaren. Hij zal naar verwachting dus zeer gemotiveerd zijn, ondanks het feit dat er geen ATP punten te verdienen zijn.

Odds voor de eindwinst

 • Djokovic, quotering: 2.10
 • Alcaraz, quotering: 7.00
 • Nadal, quotering: 7.00
 • Berrettini, quotering: 9.00
 • Tsitsipas, quotering: 12.00
 • Zverev, quotering: 12.00
 • Federer, quotering: 20.00

Odds afkomstig van www.zebet.nl en www.betcity.nl.

TOTO biedt hier een bonus

Voorspelling van het WTA toernooi op Wimbledon

Voorspelling WTA - Wimbledon 2022

Net als voor het mannentoernooi is het nog te vroeg om de toekomstige winnares van Wimbledon 2022 te voorspellen. Met vijf verschillende winnaars in de laatste vijf edities (Williams, Muguruza, Kerber, Halep, Barty) is de WTA Tour sowieso lastig te voorspellen, en de kaarten lijken opnieuw geschud te zijn sinds het pensioen van Ashleigh Barty eerder dit jaar. Het is duidelijk dat Iga Swiatek dit seizoen het best in vorm is, maar men mag niet vergeten dat zij in Londen nog nooit verder is gekomen dan de achtste finales. Eén ding is zeker, het gaat een spannend toernooi worden bij de vrouwen zonder duidelijke topfavoriet. Dit zal dus ook interessante odds opleveren bij de verschillende bookmakers!

WTA odds voor de titel

 • Swiatek, quotering: 4.50
 • Osaka, quotering: 7.00
 • Raducanu, quotering:  11.00
 • Halep, quotering:  12.00
 • Pliskova, quotering: 14.50
 • Kvitova, quotering: 16.00
 • S. Williams,quotering:  16.00
 • Muguruza, quotering:  17.00
 • Badosa, quotering:  20.00
 • Kontaveit, quotering:  21.00

Odds afkomstig van www.bet365.nl, www.zebet.nl en www.jacks.nl.

Open een Bet365 accont

Veel gestelde vragen over Wimbledon

Hieronder staan de meest gestelde vragen over het Wimbledon toernooi. Sommige van de informatie kan van waarde zijn voor je weddenschappen.

1. Waar vindt Wimbledon plaats?

Zoals de naam al doet vermoeden, vindt het toernooi van Wimbledon plaats in de wijk Wimbledon in Zuidwest-Londen, Engeland.

2. Waarom spelen de spelers in het wit op Wimbledon?

Sinds 1963 is witte kleding verplicht op Wimbledon. Oorspronkelijk was deze kleur een symbool van de Londense aristocratie, die een groot deel uitmaakte van de All England Lawn Tennis and Croquet Club, de organisator van Wimbledon. Sindsdien is wit een verplichte kleur op de tennisbaan, slechts één strook van 1 centimeter kleur wordt getolereerd.

3. Hoeveel sets worden er gespeeld op Wimbledon?

Op Wimbledon worden de wedstrijden gespeeld in drie gewonnen sets voor mannen (ATP) en twee gewonnen sets voor vrouwen (WTA).

4. Wie heeft Wimbledon gewonnen?

Sinds het begin van het Open tijjdperk in 1968 hebben 21 spelers het toernooi van Wimbledon gewonnen. Dit zijn, in chronologische volgorde: Rod Laver, John Newcombe, Stan Smith, Jan Kodeš, Jimmy Connors, Arthur Ashe, Björn Borg, John McEnroe, Boris Becker, Pat Cash, Stefan Edberg, Michael Stich, Andre Agassi, Pete Sampras, Richard Krajicek, Goran Ivanišević, Lleyton Hewitt, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray.

5. Hoeveel verdient de winnaar van Wimbledon?

Het prijzengeld dat aan de winnaar van Wimbledon wordt toegekend, varieert elk jaar. Vorig jaar, was dat 1,7 miljoen pond, oftewel ongeveer twee miljoen euro.

6. Wanneer begint Wimbledon 2022?

De 2022-editie van Wimbledon begint op 27 juni. De finale is gepland op 10 juli.

7. Hoe vaak heeft Roger Federer Wimbledon gewonnen?

Roger Federer heeft Wimbledon acht keer gewonnen. Hij staat net voor op de Amerikaan Pete Sampras (7 titels), en de Engelsman William Renshaw als je ook de toernooien meerekent die voor de Open tijdperk werden gespeeld.

8. Hoeveel Wimbledons heeft Novak Djokovic gewonnen?

Novak Djokovic heeft Wimbledon zesmaal gewonnen. De Serviër is de titelverdediger is dit jaar de titelverdediger na in 2021 de titel te hebben veroverd. 

9. Welke Nederlands speler heeft Wimbledon gewonnen?

In het enkelspel kent Wimbledon slechts één Nederlandse winnaar, dit is Richard Krajicek die het toernooi in 1996 op zijn naam schreef. 

10. Waar is Wimbledon op TV te zien?

Wimbledon is ook dit jaar weer live te volgen via Eurosport, en ook Ziggo Sport Totaal zendt een deel van de wedstrijden uit.

11. Wimbledon 2022 finale: welke zender?

Zoals het hele toernooi is ook de finale van Wimbledon 2022 te zien op Eurosportn

TOTO biedt hier een bonus

Onze actuele Wimbledon voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Wimbledon: de odds voor jouw voorspellingen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer