Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wimbledon 2023 Voorspellingen en wedtips

Vind onze gratis Wimbledon voorspelling voor de uiteindelijke winnaar, evenals onze deskundige voorspellingen voor de wedstrijden van het Grand Slam Toernooi van Londen 2023. Alle informatie die je nodig hebt voor je sportweddenschappen!

Wimbledon - Presentatie en voorspellingen voor het toernooi van 2023 (Tennis)

Pronostic Wimbledon - Tennis

Wil je voorspellingen doen over Wimbledon 2023? Dan ben je hier aan het juiste adres! Elke dag bieden onze tennisexperts je hun voorspellingen voor het meest prestigieuze Grand Slam toernooi van het seizoen. Het 136e Wimbledon toernooi, dat dit jaar tussen 3 en 16 juli 2023 wordt gehouden, belooft bijzonder interessant te worden. Na de tweede opeenvolgende titel van Novak Djokovic vorig jaar, wie kan de Serviër opvolgen op het grasveld in Londen? Kan één speler voor een verrassing zorgen? Welke sportweddenschappen moeten er worden geplaatst op het Engelse toernooi? Al deze vragen komen aan bod op deze pagina over het Wimbledon toernooi. Blader er gerust doorheen om je tennisvoorspellingen te optimaliseren!

Toernooi details

  • Plaats: Wimbledon, Londen (Verenigd Koninkrijk)
  • Data : Van 3 tot 16 juli 2023
  • De ondergrond: Gras (buiten)
  • Prijzengeld: €52M
  • De laatste winnaar: Novak Djokovic

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Voorspelling winnaar Wimbledon: Wie wint het toernooi in 2023?

Voorspelling Winnaar Wimbledon 2023 - Tennis

Tweevoudig Londens kampioen Novak Djokovic is duidelijk een van de favorieten om dit seizoen Wimbledon te winnen. Minder indrukwekkend dan de afgelopen jaren - niet in de laatste plaats door zijn afwezigheid op de Amerikaanse tour - is de Serviër niettemin de beste speler ter wereld op dit moment en degene die het Londense gras het beste kent. Terwijl Carlos Alcaraz en Jannik Sinner niet bepaald grasscourt-specialisten zijn, heeft Nole alle troeven in handen om zijn kroon te behouden. Met 7 gewonnen titels sinds het begin van zijn carrière is Djokovic nog maar één verwijderd van het record van Roger Federer, en hij is van plan om in de buurt te komen op dit toernooi in 2023. Door dit jaar in Londen te winnen, kan de Djoker het aantal overwinningen van William Renshaw en vooral Pete Sampras op Wimbledon definitief overtreffen. Stel je eens voor hoe gemotiveerd hij zal zijn om te presteren in Engeland.

Wimbledon voorspelling: ATP kansen voor de titel

  • Novak Djokovic, 1.70
  • Carlos Alcaraz, 4..2
  • Daniil Medvedev, 17.00
  • Jannik Sinner, 18.00
  • Alexander Zverev, 30.00
  • Sebastian Korda, 40.00
  • Holger Rune, 40.00
  • Nick Kyrgios, 40.00
  • Taylor Fritz, 40.00
  • Stefanos Tsitsipas, 51.00

Kansen overgenomen van www.bet365.nl, www.unibet.nl en www.zebet.nl.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Voorspelling Wimbledon Vrouwen: Wie wint het WTA-toernooi in 2023?

Voorspelling Winnaar Vrouwen Wimbledon WTA - 2023

De loting voor vrouwen op Wimbledon belooft opener te worden dan die van de mannen. Op het grasveld in Londen is titelverdedigster en in vorm zijnde Elena Rybakina een van de speelsters waar het meest naar wordt uitgekeken, samen met Iga Swiatek en Aryna Sabalenka. Terwijl je wacht tot het toernooi begint, kun je je sportweddenschappen op deze getalenteerde speelsters richten. Gedurende de twee weken zullen de specialisten van SportyTrader ook hun tennisvoorspellingen op de WTA tafel aanbieden. Je kunt dus ook goede kansen vinden op het vrouwentoernooi op Wimbledon.

Wimbledon voorspelling: WTA kansen voor de titel

  • Iga Swiatek,  4.50
  • Elena Rybakina, 5.00
  • Aryna Sabalenka, 5,50
  • Petra Kvitova, 13.00
  • Ons Jabeur, 13.00
  • Karolina Muchova, 15.00
  • Cori Gauff, 20.00
  • Barbora Krejcikova, 21.00
  • Jelena Ostapenko, 25.00
  • Caroline Garcia, 30.00

Kansen overgenomen van www.bet365.nl en www.unibet.nl.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

De statistieken die je moet weten voor je Wimbledon 2023 voorspellingen

Statistiques Wimbledon - Paris Sportifs

De juiste Wimbledon voorspellingen doen betekent ook de belangrijkste cijfers van de competitie kennen. Om je te helpen zoveel mogelijk weddenschappen te plaatsen deze zomer, zijn hier de belangrijkste statistieken voor het toernooi in Londen. Ze zullen je ongetwijfeld helpen bij het opstellen van je sportweddenschappen, vooral als je van alternatieve weddenschappen houdt.

  • Gemiddeld aantal games per wedstrijd: 36,8 games
  • Drie-set wedstrijden: 50% van de wedstrijden
  • Vier-set wedstrijden: 30% van de wedstrijden
  • Vijf-set wedstrijden: 20% van de wedstrijden
  • Wedstrijden waarbij de winnaar de 1e set won: 78% van de wedstrijden
  • Wedstrijden met een comeback (0-2 / 3-2): 2% van de wedstrijden
  • Wedstrijden met een bagel (6-0): 7% van de wedstrijden
  • Wedstrijden met een tie-break in de 1e set: 18% van de wedstrijden
  • Wedstrijden met een tie-break in de 2e set: 13% van de wedstrijden
  • Wedstrijden met een tie-break in de 3e set: 19% van de wedstrijden
  • Wedstrijden met een tie-break in de 4e set: 11% van de wedstrijden

Voor je voorspellingen op Wimbledon in 2023 moet je er rekening mee houden dat je de voorkeur moet geven aan wedstrijden in drie sets, dat een weddenschap op een gouden set (6-0) verre van dom zal zijn en dat het de voorkeur verdient om een Live weddenschap te plaatsen op de speler die de eerste set heeft gewonnen. Natuurlijk zal niet elke wedstrijd deze statistieken bevestigen, maar je kunt de meeste wel als richtlijn gebruiken. Advies van een expert.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Onze tips om te wedden op Wimbledon

wedtip advies Wimbledon 2023

Elk seizoen is het toernooi van Wimbledon ongetwijfeld een van de toernooien waar de voorspellers het meest naar uitkijken. Van de legendarische wedstrijden tot het prestigieuze karakter van de competitie en het belang ervan voor de ATP Ranking, Wimbledon fascineert zonder uitzondering alle liefhebbers van het gele balletje. Ben je van plan om van de zomer van 2023 te profiteren om een paar tennisweddenschappen te plaatsen? Je hebt gelijk, het toernooi belooft niets minder dan uitzonderlijk te worden. Hoewel bij sportweddenschappen winst nooit gegarandeerd is, hebben we hier een aantal tips van onze specialisten om je te helpen het beste uit jezelf te halen bij de bookmakers. Ze zullen je zeker helpen om te schitteren op Wimbledon 2023!

Let op de huidige vorm van de spelers

Om een succesvolle voorspelling te doen voor een Wimbledon wedstrijd, is het essentieel om de huidige vorm van de twee spelers die tegenover elkaar staan te noteren. Hiermee bedoelen we hun laatste prestaties in termen van resultaten (laatste wedstrijden, laatste toernooien), maar ook in termen van hun spel. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal unforced errors dat elke speler heeft gemaakt in recente wedstrijden, of omgekeerd naar het aantal gescoorde winstpunten. Dit geeft je een goede indicatie van de vorm aan beide kanten van het veld. Als het gaat om fysieke fitheid, aarzel dan niet om rekening te houden met hoeveel tijd je de afgelopen dagen hebt doorgebracht met spelen. Iemand die twee wedstrijden in drie sets heeft gewonnen, zal altijd frisser zijn dan iemand die twee wedstrijden in vijf sets heeft gewonnen. En dat zal altijd een rol spelen in de manier waarop een wedstrijd wordt gespeeld. Vergeet dat nooit.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Kijk naar de geschiedenis van de duels (onderling resultaat)

Om een betrouwbare Wimbledon voorspelling te doen, moet je ook kijken naar de laatste ontmoetingen tussen de twee spelers. Wie heeft de laatste duels gewonnen? Wie heeft het voordeel op gras? Deze twee vragen zijn van vitaal belang. Vergeet bij tennis, meer dan bij elke andere sport, niet dat psychologie belangrijk is. Het is dus het beste om de overhand te hebben over je tegenstander! Ons advies is als volgt: noteer de laatste resultaten van recente wedstrijden, vooral op gras. Dit zal je tennisweddenschap betrouwbaarder maken.

Houd rekening met het speeloppervlak

Bij tennis is het speeloppervlak een essentieel onderdeel van een goede sportvoorspelling. De spelers hebben allemaal hun sterke en zwakke punten op de verschillende ondergronden, dus vergeet niet om rekening te houden met deze parameter. Op Wimbledon wordt natuurlijk gras gebruikt sinds het begin van het toernooi. Het is een ondergrond die vaak in het voordeel is van grote servers, maar ook van spelers met een snel spel. Dus voordat je een voorspelling doet voor een wedstrijd op Wimbledon 2023, moet je even kijken naar de grasscourt vaardigheden van iedereen. Je kunt met name de officiële ATP-website bezoeken en de verschillende resultaten per ondergrond classificeren. Met slechts een paar klikken heb je een duidelijk beeld van welke spelers het beste presteren op gras. Vergeet niet dat deze parameter uiteraard wordt meegenomen in al onze voorspellingen als je geen tijd hebt om zelf een analyse uit te voeren.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Analyseer recente toernooien van Wimbledon

Vierde tip: analyseer recente edities van het Wimbledon toernooi. Spelers hebben vaak hun eigen favoriete toernooien, waarin ze weten te schitteren. In Londen herinneren we ons natuurlijk de legende Roger Federer, acht keer winnaar, waarvan vijf op rij tussen 2003 en 2007. Een extreem voorbeeld natuurlijk, maar wel een voorbeeld dat je erop moet wijzen dat je nooit een speler moet kiezen die zelden op Wimbledon heeft gewonnen. Zelfs als hij op papier de favoriet is tegen zijn tegenstander, zou hij wel eens moeite kunnen hebben om zijn status waar te maken. Publieke steun, geografische context, het weer... veel factoren kunnen dit fenomeen verklaren. Onthoud dit voordat je voorspellingen doet voor de wedstrijden van deze editie van Wimbledon 2023.

Houd rekening met de ATP ranking

Het laatste advies is om rekening te houden met de ATP-ranglijst. Je bent je er misschien niet van bewust, maar de ATP rankings zijn van groot belang bij het maken van een weddenschap op Wimbledon. Of het nu gaat om kwalificatie voor de ATP Finals aan het einde van het seizoen, een plaats op de nummer 1 ranglijst van je land of een plaats in de top 10 van de wereld, er zijn genoeg redenen om elk jaar goed te presteren op Wimbledon en ze spelen allemaal een rol bij het motiveren van jou. Houd dit in gedachten voor je Wimbledon voorspelling in 2023, ongeacht de wedstrijd. Het geldt ook voor alle ATP- en WTA-toernooien tussen nu en het einde van het seizoen. Het woord van een expert.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Samengevat: hoe doe je een goede Wimbledon-voorspelling in 2023?

Wil je dit seizoen schitteren met je Wimbledon-voorspellingen? Volg dan het advies van onze tennisexperts op deze pagina. Lees niet alleen de voorspellingen voor de beste wedstrijden van de dag, maar neem ook de tijd om de wedstrijden zelf te bestuderen en gebruik de bovengenoemde statistieken. Onze Wimbledon odds vergelijker en Live Wimbledon zijn ook hulpmiddelen om rekening mee te houden. Gebruik ze zoveel mogelijk voordat je gaat wedden op tennis!

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Onze actuele Wimbledon voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Wimbledon: de odds voor jouw voorspellingen

De odds zijn nog niet beschikbaar voor deze wedstrijd.

Topwedstrijden

26/04 14:45
KAS Eupen
KAS Eupen
Charleroi
Charleroi
27/04 07:30
West Ham
West Ham
Liverpool
Liverpool
27/04 10:00
Mechelen
Mechelen
Oud-Heverlee Leuven
Oud-Heverlee Leuven

Wimbledon 2023: Veelgestelde vragen

Zoals de naam al doet vermoeden, vindt het Wimbledon toernooi plaats in de wijk Wimbledon in het zuidwesten van Londen (Engeland).

Witte pakken zijn sinds 1963 verplicht op Wimbledon. Oorspronkelijk stond deze kleur symbool voor de Londense aristocratie, die een groot deel uitmaakte van de All England Lawn Tennis and Croquet Club, de club van Wimbledon. Sindsdien is wit verplicht op de banen om sociale verschillen te maskeren. Slechts een strook van één centimeter kleur is toegestaan.

Op Wimbledon worden wedstrijden gespeeld in drie winnende sets voor de mannen (ATP) en in twee winnende sets voor de vrouwen (WTA).

Sinds het begin van het Open Tijdperk in 1968 hebben 21 spelers het Wimbledon toernooi gewonnen. Dat zijn, in volgorde: Rod Laver, John Newcombe, Stan Smith, Jan Kodeš, Jimmy Connors, Arthur Ashe, Björn Borg, John McEnroe, Boris Becker, Pat Cash, Stefan Edberg, Michael Stich, Andre Agassi, Pete Sampras, Richard Krajicek, Goran Ivaniševic, Lleyton Hewitt, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray.

Het prijzengeld van de winnaar van Wimbledon varieert van jaar tot jaar. Volgens de laatste informatie is het €2,64 miljoen in 2023.

Wimbledon 2023 begint op 3 juli. De finale staat gepland voor 16 juli 2023.

Richard Krajicek won Wimbledon in 1996. Hij is de enige Nederlander die ooit de eindzege wist te halen op het prestigieuze Britse toernooi.

Roger Federer heeft Wimbledon 8 keer gewonnen. Hij ligt net voor op Novak Djokovic, de Amerikaan Pete Sampras (7 titels) en de Engelsman William Renshaw, als we toernooien meetellen die voor het Open Tijdperk werden gespeeld.

Novak Djokovic heeft 7 Wimbledon toernooien gewonnen. De Serviër is zelfs de tweevoudig titelverdediger, met overwinningen in 2021 en 2022.

Dit jaar wordt het Wimbledon toernooi uitgezonden op Eurosport en deels bij Ziggo Sport.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer