Bet365
De aanbieding bekijken
ZEbet
 €50  GRATIS!
Betcity
 €20  GRATIS!
Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden
Bet365   Schrijf je in !

Premier League Voorspellingen en wedtips

19/05 21:00
Engeland - Premier League
in detail
Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+ | hands24x7.nl |

Tip 1X2

19/05
20:45
Everton
1 N 2
Crystal Palace
19/05 20:45
Premier League
Everton
Crystal Palace
1 N 2
19/05
21:00
Aston Villa
1 N 2
Burnley
19/05 21:00
Premier League
Aston Villa
Burnley
1 N 2
19/05
21:00
Chelsea
1 N 2
Leicester
19/05 21:00
Premier League
Chelsea
Leicester
1 N 2
22/05
17:00
Norwich
1 N 2
Tottenham
22/05 17:00
Premier League
Norwich
Tottenham
1 N 2
22/05
17:00
Manchester City
1 N 2
Aston Villa
22/05 17:00
Premier League
Manchester City
Aston Villa
1 N 2
22/05
17:00
Liverpool
1 N 2
Wolverhampton
22/05 17:00
Premier League
Liverpool
Wolverhampton
1 N 2
22/05
17:00
Leicester
1 X 2
Southampton
22/05 17:00
Premier League
Leicester
Southampton
1 X 2
22/05
17:00
Crystal Palace
1 N 2
Manchester United FC
22/05 17:00
Premier League
Crystal Palace
Manchester United FC
1 N 2
22/05
17:00
Chelsea
1 N 2
Watford
22/05 17:00
Premier League
Chelsea
Watford
1 N 2
22/05
17:00
Burnley
1 X 2
Newcastle
22/05 17:00
Premier League
Burnley
Newcastle
1 X 2
22/05
17:00
Brighton
1 N 2
West Ham
22/05 17:00
Premier League
Brighton
West Ham
1 N 2
22/05
17:00
Brentford
1 N 2
Leeds
22/05 17:00
Premier League
Brentford
Leeds
1 N 2
22/05
17:00
Arsenal
1 N 2
Everton
22/05 17:00
Premier League
Arsenal
Everton
1 N 2
Hier vind je informatie over het voorspellen van de stand en wedstrijden van de Engelse Premier League van het seizoen 2021/2022. Onze experts geven je gratis informatie over voetbalweddenschappen.

Presentatie Premier League seizoen 2021/2022 - voetbal

Voorspelling Premier League

Op 13 augustus 2021 gaat in Engeland het dertigste officiële Premier League seizoen van start. In het seizoen 2021/22 bestaat de competitie uit 20 teams die ieder een uit- en een thuiswedstrijd spelen om het nationale Engelse kampioenschap. De kampioen en de nummers 2, 3 en 4 plaatsen zich allen rechtstreeks voor de groepsfase van Champions League. De ploeg die als nummer 5 eindigt plaatst zich direct voor de groepsfase van de Europa League.

Net als in voorgaande jaren zullen de 3 ploegen die als laatsten eindigen rechtstreeks degraderen naar de EFL Championship, het tweede niveau in Engeland. De degradanten van het vorige seizoen waren Fulham, West Bromwich Albion en Sheffield United. De clubs die zijn gepromoveerd zijn Norwich City en Watford - beide na één seizoen afwezigheid weer terug - en Brentford FC, dat voor het eerst in 74 jaar weer eens meedoet in de hoogste Engelse voetbalklasse. 

De Engelse Premier League bestaat voornamelijk uit Engelse clubs. Echter, er kunnen ook clubs uit Wales meedoen. Dit jaar bestaat de competitie volledig uit teams van Engelse bodem. 

De huidige kampioen is Manchester City. Recordkampioen Manchester United (20x) dat als tweede eindigde plaatste zich samen met nummer 3 Liverpool en nummer 4 Chelsea eveneens voor de groepsfase van de Champions League. 

In de Europa League zal Engeland vertegenwoordigd worden door Leicester City, dat de FA Cup won en als vijfde eindigde in de competitie, waardoor nummer 6 West Ham United ook in zal instromen in de Europa League. 

Tottenham Hotspur verloor de League Cup finale van kampioen Manchester City en zal dus aantreden in de gloednieuwe UEFA Conference League.

Zoals gewoonlijk zal de competitie gedurende de feestdagen gewoon doorgaan, met wedstrijden dicht op elkaar op onder andere Tweede Kerstdag (‘Boxing Day’) en Nieuwjaarsdag. Wel volgt in februari een kleine stop in verband met het volle programma.

De laatste speeldag is 22 mei 2022.

Hier volgen verdere tips en voorspellingen voor het nieuwe Premier league seizoen. 

Aanmelden op de website van TOTO Sportweddenschappen!

Tips van onze experts voor Premier League voorspellingen

Voorspellingen Premier League 2021 2022

De Engelse Premier League staat al decennia lang bekend als de sterkste competitie van Europa. Hoewel Engeland slechts op de tweede plaats staat op de coëfficiëntenlijst - na Spanje - is de algemene opinie toch wel dat de EPL ‘overall’ de sterkste league van Europa is. 

De Premier League staat onder voetballiefhebbers bekend als de spectaculairste, maar ook de zwaarste competitie. Niet alleen is het voetbal wat er wordt gespeeld technisch van een zeer hoog niveau, vanwege het zware programma is het ook een van de fitste leagues. Dit heeft tot gevolg dat het een zeer fysieke competitie is, waarin ook nog eens in een uitzinnig hoog tempo wordt gespeeld. 

Op tactisch gebied wordt er nog wel eens lacherig gedaan over de EPL. Met name op het continent wordt het Engelse (Britse) spel weggezet als simplistisch of ‘kick and rush’. Echter, met de influx van een groot aantal buitenlandse toptrainers - denk aan Guardiola bij Manchester City of aan Jürgen Klopp bij Liverpool - gaat dit standpunt al lang niet meer op.

Zoals vermeld werd Manchester City vorig jaar kampioen. Het is dus niet verbazingwekkend dat de meeste sportweddenschap aanbieders de ‘Citizens’ ook dit jaar als de nieuwe kampioen tippen. Niet alleen werd ploeg de ploeg kampioen, maar werd het eerste met overmacht. De ploeg scoorde de meeste goals (83) en hield ook nog eens het vaakst de nul (19x). 

Qua weddenschappen kan men er vanuit gaan dat er veel goals gescoord gaan worden. Vorig seizoen lag het gemiddelde per wedstrijd in de EPL op 2,69 per wedstrijd en werd er over 380 wedstrijden iedere 33,5 minuut een doelpunt gemaakt. Een van de aspecten die de Premier League zo mooi en populair maakt is de onvoorspelbaarheid. Uit de statistieken van vorig seizoen blijkt dat er nauwelijks een thuisvoordeel bestaat. Thuisploegen scoorden gemiddeld namelijk 1% meer dan de uitspelende ploegen. Wellicht dat nu de stadions weer gevuld gaan zijn, dat het thuisvoordeel weer een grotere rol gaat spelen. 

Wedden op de Premier League bij TOTO

Hoe voorspel je Premier League wedstrijden?

Voorspelling Premier League - Engeland

Er zijn allerlei manieren om op zowel de eindstand van de Premier League van dit seizoen te wedden, als op individuele wedstrijden. De quoteringen zijn vaak hoog, maar je moet wel goed weten wat je doet en met welke aspecten je precies rekening moet houden. Stel je wedt op de wedstrijd Manchester United - Leeds United. De rode formatie uit Manchester heeft een aantal indrukwekkende aankopen gedaan tijdens de transferperiode. Laten we zeggen dat ze hun laatste 4 thuiswedstrijden niet hebben verloren, maar de laatste drie uitwedstrijden 2x gelijk hebben gespeeld en 1x pijnlijk hebben verloren. Leeds United daarentegen doet het naar behoren, is thuis wat slordig, maar pakt uit de meeste punten. Je zou dan voor Man U kunnen gaan. Echter moet je niet vergeten dat deze twee clubs al decennialang aartsrivalen zijn, wat betekent dat Leeds waarschijnlijk gemotiveerder dan normaal aan de wedstrijd zal beginnen. Een gelijkspel of een overwinning van Leeds kan dus een goede winst opleveren. 

Iets anders om aan te denken bij het wedden op wedstrijden is hoe de teams ervoor staan. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat bepaalde ploegen hun uiteindelijke doel van het seizoen al bereikt hebben, op het moment dat jij erop gaat wedden. Grotere clubs kunnen bepaalde spelers sparen als er een belangrijke midweekse Europese wedstrijd op het programma staat. 

Maar ook bij degradatiekandidaten kan het een belangrijke rol spelen. Omdat er in de EPL niet zoiets bestaat als een promotie/degradatie play-off, zullen de kleinere clubs er alles aan moeten doen om lijfsbehoud binnen de reguliere competitie te bewerkstelligen. Dit zorgt vaak voor onverwachte wendingen en uitslagen aan het eind van het seizoen. De kleintjes die vechten voor hun leven kunnen dan zeer verrassende uitslagen neerzetten tegen de grotere clubs. Feitelijk staat de Premier League hier zelfs enigszins bekend om, met name wanneer het onderaan spannend is. 

Blessures, trainerswissels en (helaas) corona zullen ook van invloed zijn op de uitslagen. Wij adviseren dus om te letten op ploegen met blessuregevoelige (ster)spelers. Je weet al van te voren dat deze spelers niet alle 38 wedstrijden gaan meespelen. Stel je daar op in. 

Voetbal is een teamsport en dat geldt eveneens voor de trainer staff en de directiekamer. Wij adviseren daarom om goed te letten op hoe lang de trainers al bij een bepaalde club zitten en of ze de doelstellingen van hun club hebben bereikt.

Hoewel de stadions in ieder geval weer (deels) gevuld zullen zijn, zal naar alle waarschijnlijkheid ook corona voor bepaalde ploegen weer roet in het eten gaan gooien. Een corona uitbraak ligt altijd op de loer en draagt daarom bij aan de onvoorspelbaarheid van Premier League wedstrijden. Houd dus altijd goed het corona nieuws bij de clubs waar jij op wedt in de gaten.

Voor informatie over de competitie en de clubs is het ook zeer aanraadbaar om de verschillende wedkantoren te checken. Meerdere kantoren hebben meerdere quoteringen. Bestudeer deze goed, met in je achterhoofd de bovenstaande statistieken. 

Aanmelden bij TOTO en direct beginnen met voetbalwedden

Hoe kun je wedden op de stand in de Premier League?

Prognose stand Premier League

Maar je hoeft het niet bij individuele wedstrijden te houden. Je kunt wedden op de stand in de Premier League. Ook hier komen de wedkantoren goed van pas. Als je alle quoteringen langsgaat, dan krijg je een idee van wat er plausibel is aan het einde van rit. Wie degradeert er? Wie blijft erin? Wie haalt de Europa League? 

Echter, dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Als je voor de lange adem gaat is het vooral belangrijk om de selecties van alle teams goed te bestuderen. Er zijn bijvoorbeeld clubs die een brede selectie hebben. Dit kan in het geval van bijvoorbeeld Manchester City budgettaire redenen hebben, maar het zou net zo goed kunnen zijn dat bepalende spelers in de selectie blessuregevoelig zijn. 

Ook het aankoopbeleid is belangrijk om in acht te nemen. Zijn clubs meer geneigd hun eigen jeugd de kans de te geven? Zo ja, hoe komt dat? Hebben ze een gereputeerde jeugdopleiding of is het om financiële redenen? Manchester United heeft in de laatste transfer window bijvoorbeeld flink ingekocht. Met Rafael Varane en Jaden Sancho hebben ze twee absolute wereldtoppers gehaald. Als je bedenkt wat er qua eigen kweek nog in de selectie zit (Marcus Rashford, Scott McTominay) en de sterspelers die ze al hebben (Bruno Fernandes, Paul Pogba), dan lijkt het zeer aannemelijk dat de ‘Red Devils’ dit jaar een serieuze gooi naar een eerste kampioenschap sinds het tijdperk Ferguson gaan doen. 

Europese wedstrijden gaan ook een rol spelen. Veel clubs hebben al een overvolle agenda in de EPL en de bekertoernooien. Maar Arsenal liep vorig seizoen Europees voetbal mis, iets wat zomaar in hun voordeel zou kunnen gaan werken tegen het eind van het seizoen. 

Vergeet ook niet dat Engeland niet één maar twee bekertoernooien heeft. De FA Cup en de League Cup, die recht geeft op een plek in de Conference League. Het zou zomaar kunnen dat bepaalde clubs lang in deze toernooien blijven strijden, maar dat dit ten koste gaat hun positie in de competitie. Een klassiek voorbeeld hiervan was het bitterzoete seizoen 96/97 voor het Middlesborough van onder andere Fabrizio Ravanelli en Juninho. De club behaalde zowel de FA Cup als de League Cup finales, verloor ze allebei en degradeerde tot overmaat van ramp ook uit Premier League. 

Iets anders wat je een goed inzicht zou kunnen geven voor het voorspellen van de eindstand van de Premier League is letten op uitspraken in de media van trainers en vooral spelers. Met name de meningen en de gemoedstoestand van ervaren spelers - tezamen met resultaten van de vorige seizoenen - in interviews kan zich een goed inkijkje verschaffen in de sfeer in de kleedkamer. Straalt hij vertrouwen uit of geeft hij kritiek op medespelers of de trainer? Sommige teams kunnen een slechte sfeer omzetten, terwijl bij anderen de resultaten minder worden. 

Premier League wedstrijden voorspellen op toto.nl

Wie wordt de topscorer van de Premier League?

Topscorer Premier League 2021 2022 prognose

De topscorer van de EPL van vorig seizoen was Harry Kane. Dat zal niet veel mensen verbazen. De nummer 9 is een ware doelpuntenmachine. De Engelsman scoorde 23 doelpunten in 35 Premier League wedstrijden in het afgelopen seizoen. 

Hij zal ook dit seizoen weer veel concurrentie gaan krijgen. Nu Virgil van Dijk weer terug is van een blessure bij Liverpool en misschien weer gaat lopen zoals twee seizoenen geleden dan zou de nummer 2 van vorig seizoen Mohamed Salah opnieuw een kans maken. 

Timo Werner, Romelu Lukaku en Raheem Sterling staan er op dit moment ook goed voor bij de Engelse bookmakers. 

De kans dat het niet een van deze spelers wordt, maar bijvoorbeeld Bruno Fernandes of een verrassing lijkt vrij klein, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Eredivisie waar vorig seizoen Giakoumakis van het gedegradeerde VVV de topscorer werd.

Registreren op de website van TOTO en wedden op de Premier League

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2021-2022

Kampioen Premier League - 2021-2022 prognose

Het lijkt erop dat de concurrentie voor Guardiola’s City steviger is dan in het vorige seizoen, toen alleen stadsgenoot United de club nog enigszins kon bijbenen. Liverpool lijkt na een teleurstellend vorige seizoen (waarin het overigens nog wel derde werd), weer een gooi naar de titel te gaan doen. Nu Van Dijk weer terug is en in uitstekend vorm lijkt te verkeren, zouden de ‘Reds’ zomaar hun tweede titel in drie seizoenen kunnen gaan pakken. 

City’s meest serieuze concurrenten lijken Liverpool en Chelsea te zijn. Wat ons betreft gaat het een absolute nek-aan-nek race worden tussen deze clubs. Het zou zelfs op de laatste dag kunnen gaan aankomen.

De topscorer van de Premier League voorspellen op toto.nl

Odds winnaar Premier League

Onze Premier League voorspellingen van het moment:

19/05/2022 Chelsea Leicester voorspelling 
22/05/2022 Liverpool Wolverhampton voorspelling 
22/05/2022 Crystal Palace Manchester United FC voorspelling 


Premier League: hoogste odds voetbalwedden

Datum en tijdstip Wedstrijd Quotering 1 Quotering N Quotering 2
19/05 20:45 Everton - Crystal Palace 1.88 Circus 3.7 ZEbet 4.45 Circus
19/05 21:00 Aston Villa - Burnley 2.08 Circus 3.55 ZEbet 3.7 Circus
19/05 21:00 Chelsea - Leicester 1.42 Toto 5.25 Toto 8.5 Bet365
22/05 17:00 Brighton - West Ham 2.55 Circus 3.5 Bet365 2.8 Bet365
22/05 17:00 Arsenal - Everton 1.55 Circus 4.55 Circus 6 Bet365
22/05 17:00 Norwich - Tottenham 11.5 Circus 7 Bet365 1.24 Circus
22/05 17:00 Liverpool - Wolverhampton 1.2 Circus 8 Bet365 19 Bet365
22/05 17:00 Crystal Palace - Manchester United FC 3.05 ZEbet 3.6 Bet365 2.31 Circus
22/05 17:00 Burnley - Newcastle 2.4 Bet365 3.4 Circus 3.05 Circus
22/05 17:00 Brentford - Leeds 2.36 Circus 3.8 Bet365 2.95 ZEbet
22/05 17:00 Manchester City - Aston Villa 1.17 Toto 8 Bet365 19 Bet365
22/05 17:00 Leicester - Southampton 1.94 Circus 4 Bet365 3.7 Circus
22/05 17:00 Chelsea - Watford 1.18 Circus 8 Bet365 19 Bet365


Andere weddenschappen

Ook bekijken
21/05 16:00
Glasgow Rangers Heart Of Midlothian FC
21/05 19:00
Panathinaikos PAOK Thessaloniki
21/05 19:00
Barcelona V Lyon V
21/05 20:00
Freiburg Leipzig