Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Eerste Divisie Wedden op de beste odds - Nederland

Nederland - Eerste Divisie
Volgende wedstrijden

Alle fans van weddenschappen op de Eerste Divisie weten dat als we het hebben over sportwedden, we het natuurlijk hebben over odds. De odds zijn onlosmakelijk verbonden met wedden, het zijn cijferwaarden die een directe indicatie geven van de kans dat een evenement zich voor zal doen tijdens en sportwedstrijd. Op welke sport of competitie je ook wilt wedden, de odds zijn een essentieel onderdeel zijn van online wedden. Online wedden is voornamelijk gebaseerd op odds. Ze worden met name gebruikt om de potentiële winst te berekenen van een weddenschap op de Eerste Divisie. De odds voor de Eerste Divisie bepalen in vaak hoe en waarop je wedt.

Op de Eerste Divisie wedden bij TOTO!

Hoe worden de odds voor de Eerste Divisie berekend?

Wat je in de eerste plaats moet weten over de odds voor de Eerste Divisie, is dat ze worden berekend door de bookmakers op basis van verschillende factoren. Naast statistische gegevens zoals recente competitieresultaten, statistieken van de aanvallers en de historie van de wedstrijden tussen de clubs in de Eerste Divisie, spelen ook de “instinctieve” verwachtingen van de bookmakers een rol. De speelwijze van een team of verklaringen van een belangrijke speler voorafgaand aan een wedstrijd kunnen van invloed zijn op de odds.

Je moet ook rekening houden met het feit dat de waarde van een odds direct gekoppeld is aan de kans dat een feit al dan niet werkelijkheid wordt tijdens een voetbalwedstrijd in de Eerste Divisie. Hoe groter de kans is dat een scenario werkelijkheid wordt, hoe lager de daarbij behorende odds zullen zijn. We nemen de wedstrijd tussen Roda JC en Den Bosch als voorbeeld. Roda JC is favoriet. 

Inschrijven bij TOTO

In dit geval zullen de odds die de bookmakers aanbieden op de weddenschap “Winst voor Roda JC” niet enorm hoog zijn (bijvoorbeeld 1.50). De odds die worden aangeboden voor winst van Den Bosch zullen veel hoger zijn (bijvoorbeeld: 3.00). De relatie tussen de kansen en de aangeboden odds is dus duidelijk, ongeacht de wedstrijd waarop je wilt wedden. Bij een wedstrijd tussen twee teams van hetzelfde niveau bieden bookmakers dan ook logischerwijs vaak ongeveer dezelfde odds aan voor beide teams. Voor de wedstrijd Zwolle - Heerenveen zal bijvoorbeeld een quotering van 2.00 worden aangeboden voor winst van Heerenveen, 3.00 voor een gelijkspel en 2.20 voor winst van Zwolle.

Tot slot moet je ook in je achterhoofd houden dat odds kunnen variëren in de loop van de wedstrijd. Dit is vooral van belang als je fan bent van live wedden op de Eerste Divisie. Allerlei factoren in en rondom de wedstrijd (doelpunten, schorsingen, blessures, het aantal gespeelde minuten) zijn van invloed op de kans dat bepaalde scenario’s werkelijk plaatsvinden. Daarom veranderen de odds die worden aangeboden constant. Als Den Bosch de score opent tegen Roda JC, dan zullen de odds voor winst van Den Bosch ongetwijfeld zakken, bijvoorbeeld naar 1.80. Dit is goed om te weten voordat je gaat wedden op de Eerste Divisie.

Een TOTO)account aanmaken!

Wat is het belang van odds voor de Eerste Divisie?

Belangrijk bij odds in de Eerste Divisie is dat ze voor precies dezelfde weddenschap per goksite kunnen varieren. Winst van Cambuur tegen MVV kan bij de ene bookmaker worden aangeboden tegen 1.90 en bij de andere tegen 1.80. Het grote voordeel van odds is natuurlijk dat de verschillende bookmakers met elkaar vergeleken kunnen worden. Als je de odds met je inzet vermenigvuldigt, krijg je een idee van de winst die je ontvangt in het geval van succes (odds x inzet = winst van de weddenschap). Hoe hoger de odds, hoe hoger de winst. Daarom is het belangrijk dat je de odds van de Eerste Divisie vergelijkt, zodat je altijd je winst optimaliseert.

De Eerste Divisie voorspellen bij TOTO

Het tweede grote voordeel van odds is tactisch van aard: het beoordelen van je voorspelling voor de wedstrijd. We nemen het voorbeeld Jong Ajax - Telstar, waarbij je wilt inzetten op winst van Jong Ajax. Als je op het moment van inzetten ziet dat de bookmakers een quotering aanbieden van 1.50 voor winst van Jong Ajax, dan lijkt alles oké. Je verwachting is namelijk vergelijkbaar met die van de bookmakers. Als je echter ziet dat de goksites winst van Jong Ajax aanbieden tegen veel hogere odds dan jij inschat (bijvoorbeeld: 2.50), dan moet je je eigen voorspelling nogmaals controleren. Twee dingen kunnen gebeuren. In het eerste geval zie je dat je bepaalde factoren vergeten bent bij je inschatting, zoals verschillende afwezige spelers aan de kant van Jong Ajax. In dit geval pas je je plannen aan. In het tweede geval begrijp je zelfs na een grondige analyse niet waarom de bookmakers Jong Ajax onderschat hebben voor deze wedstrijd en zulke hoge odds aanbieden. Het is dan dus slim om veel in te zetten op deze Eerste Divisie wedstrijd. De winst kan namelijk heel interessant voor je zijn gezien de hoge odds.

Een account openen bij TOTO

Wedden op lange termijn

Naast de wekelijkse wedstrijden in de Eerste Divisie zijn er weddenschappen op de lange termijn beschikbaar. Je kunt op goksites bijvoorbeeld inzetten op de kampioen van de Eerste Divisie, wie er laatste wordt, wie er topscorer wordt, etc. De odds zijn vaak erg interessant en geven een extra dimensie aan je weddenschap op de Eerste Divisie.

Schrijf je overal in!

Om deze speciale pagina over odds voor de eerste divisie af te sluiten, raden we je aan je in te schrijven bij alle bookmakers. Dit is het volgen van een bepaalde logica. Raadpleeg voordat je gaat wedden op een eerstedivisiewedstrijd naar keuze eerst onze oddsvergelijker om de hoogste quoteringen te vinden. Zo profiteer je van de hoogste odds. Echter, als je niet bij alle bookmakers ingeschreven staat, heb je niets aan het vergelijken van odds. We nemen nog een keer het voorbeeld van de wedstrijd Roda JC - Den Bosch.

Na vergelijking zie je dat Bet365 een quotering aanbiedt van 1.90 voor winst van Roda JC, en dat Unibet maar 1.80 aanbiedt. Als je alleen een account bij Unibet hebt, heb je een probleem. Je kunt namelijk  “slechts” profiteren van een quotering van 1.80. Door een account te openen bij Bet365 had je echter kunnen profiteren van betere odds en dus meer winst kunnen maken. Het is dus aan te raden om je aan te melden bij meerdere aanbieders van sportweddenschappen, om zo je winst te optimaliseren. Aarzel vooral niet om onze pagina’s te raadplegen.

Inschrijven bij TOTO!

De odds voor de volgende Eerste Divisie wedstrijden:

Onze huidige Eerste Divisie voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer