Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

La Liga Voorspellingen en wedtips

Op deze pagina vind je een gratis voorspelling voor La Liga, zowel voor de stand als voor alle wedstrijden in de hoogste Spaanse voetbaldivisie, seizoen 2022-2023. Allerlei info voor jouw voetbalweddenschappen!

Presentatie La Liga - voetbal

Voorspelling La Liga - Voetbal

LaLiga, ook wel de Primera Division genoemd, is de hoogste Spaanse voetbaldivisie. Deze competitie telt 20 professionele voetbalteams. Ieder jaar maken deze 20 teams samen uit wie er kampioen wordt, wie zich kwalificeert voor de Europese voetbalcompetities en wie er degradeert naar de op één na hoogste Spaanse voetbalcompetitie, de Segunda Division. Ieder team speelt in het seizoen 38 wedstrijden: tegen ieder ander team wordt er 1 keer in eigen huis gespeeld en 1 keer in het stadion van de tegenstander. Na 38 speelrondes mag de nummer 1 zich kampioen van Spanje noemen, terwijl de nummers 2, 3 en 4 zich voor de Champions League kwalificeren. De nummer 5 en de winnaar van de Copa del Rey plaatsen zich voor de Europa League, terwijl de nummer 6 mag deelnemen aan de Conference League. Onderin het klassement zijn het de laatste 3 clubs die degraderen naar de Segunda Division, ook wel de Liga Smartbank. Wedden op La Liga is gegarandeerd een mooie ervaring, omdat het niveau van de clubs hoog is en er veel sterren actief zijn in de Primera Division. Geniet van dit nieuwe LaLiga seizoen 2022-2023 en bereid je voorspellingen goed voor. 

Registreren op de website van TOTO Sportweddenschappen

Tips van specialisten voor jouw La Liga voorspellingen

Voorspellingen competitie Spanje - tips

Wat je allereerst moet weten over de hoogste Spaanse voetbaldivisie, is dat het een competitie is die gekenmerkt wordt door veel doelpunten. Hoewel het doelpuntengemiddelde de laatste jaren iets zakt, wordt er nog altijd veel gescoord. Vorig seizoen werden er gemiddeld 2.49 goals per wedstrijd gemaakt in La Liga, een hoog gemiddeld aantal vergeleken met de meeste andere Europese voetbalcompetities. Deze doelpunten maken LaLiga wedstrijden dan ook bij uitstek de moeite waard om te bekijken.

Het tweede dat je dient te weten, is dat 44% van de wedstrijden in het vorige seizoen meer dan 2.5 doelpunten zagen, terwijl in 25% van de wedstrijden ten minste 4 goals werden gemaakt (‘over 3.5 goals’). Dit is een statistiek die ook zichtbaar was in de voorgaande seizoenen en je dus kan helpen bij het opstellen van jouw La Liga voorspellingen. Weddenschappen op het aantal doelpunten dat in een wedstrijd worden gemaakt, worden vaak aangeboden tegen interessante odds. Met quoteringen die gemiddeld tussen de 1.75 en 1.95 liggen is de weddenschap ‘over 2.5’ goals een erg interessante. Je inleg kan bijna verdubbeld worden als je zo’n weddenschap goed blijkt te hebben.

Een derde tendens is het lage aantal uitoverwinningen van La Liga clubs. Met een winstpercentage van 29,7% worden weinig wedstrijden gewonnen door de uitspelende ploeg. Dit percentage aan uitoverwinningen in La Liga behoort tot de laagste percentages van Europa. Hoewel de quoteringen hoog kunnen zijn, is het dus af te raden om te vaak in te zetten op het uitspelende team. Een inzet op de thuisploeg zal je over het algemeen meer zekerheid bieden. Vorig seizoen werden 42% van de wedstrijden gewonnen door de thuisploeg, terwijl 29% van de wedstrijden in een gelijkspel eindigden. Kijk ook eens naar de dubbele kans (winst thuisploeg of gelijkspel), waarmee je een grote kans op succes zult hebben. Je kunt uiteraard best eens op de uitploeg inzetten, maar doe dit alleen als je hier echt van overtuigd bent.

Een volgend gegeven dat van belang is om te kennen wanneer je gaat wedden op Spaans voetbal, is het aantal wedstrijden waarin beide teams tot scoren komen. In iets meer dan de helft van de La Liga wedstrijden van vorig siezoen werd er door zowel de thuisploeg en de uitploeg gescoord (52%). De odds voor de weddenschap ‘beide teams scoren’ zijn vaak hoog, waardoor dit type weddenschap meer dan de moeite waard is om te onderzoeken.

Weet tot slot dat de meeste La Liga clubs afhankelijk zijn van hun basisspelers. Het is niet ongebruikelijk dat de prestaties van een team samenvallen met het wel of niet meedoen van een sterspeler. Messi was bij Barcelona bijvoorbeeld altijd erg doorslaggevend, terwijl Ronaldo Real Madrid in het verleden vaak bij de hand nam. Dit is niet alleen iets dat we terugzien bij de grootste Spaanse clubs, maar zeker ook bij relatief kleinere clubs in Spanje.

Aanmelden bij TOTO en beginnen met wedden op La Liga

Hoe La Liga wedstrijden voorspellen? 

Hulp voorspelling La Liga

Nu je de belangrijkste cijfers kent over de hoogste Spaanse voetbalcompetitie, is het nu tijd om naar een aantal belangrijke factoren te kijken die invloed hebben op het verloop van wedstrijden in La Liga. Alles valt en staat natuurlijk ten eerste met de vorm van sleutelspelers. Wil je inzetten op de wedstrijd Barcelona-Atletico Madrid? Dan kijk je vanzelfsprekend in welke vorm spelers al Jan Oblak, Antoine Griezmann, Frenkie de Jong en Robert Lewandowski steken. Is Jan Oblak al weken onzeker en mist Griezmann kans na kans? Dan is het natuurlijk een beter idee om in te zetten op Barcelona. Andersom geldt deze denkwijze vanzelfsprekend ook. Wanneer Lewandowski al wedstrijden lang geen schim meer is van de Lewandowski zoals we hem kennen, dan zal het interessanter zijn om op Atletico in te zetten. 

Vergelijk tot slot altijd de quoteringen die worden aangeboden op verschillende goksites voor La Liga wedstrijden. Of je nu op Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid of Sevilla wilt inzetten, het is altijd de moeite waard om de hoogte van de odds op verschillende goksites te bekijken en de allerhoogste quotering te kiezen voor jouw weddenschap. De concurrentie tussen bookmakers is enorm, waardoor quoteringen op verschillende goksites vaak verschillen in hoogte. Van plan om bijvoorbeeld op een gelijkspel tussen Valencia en Villareal in te zetten? Dan is het interessanter om op een goksite in te zetten die een quotering van 3.20 aanbiedt, dan dit te doen op een goksite die je ‘maar’ 3.05 biedt voor precies dezelfde weddenschap. Zeker op de lange termijn zul je zien dat het de moeite waard is om altijd op de hoogste quoteringen in te zetten. Vergelijk de quoteringen dus altijd even op de verschillende (legale!) goksites.

Wedden op La Liga wedstrijden bij TOTO

Hoe wedden op de stand in La Liga?

Wedden Spaans voetbal

Je kunt niet alleen wedden op de wedstrijden in de hoogste Spaanse voetbalafdeling, maar ook een gok wagen hoe de eindklassering er aan het eind van het seizoen 2022-2023 uitziet. Het interessante aan het inzetten op de stand is dat je het hele La Liga seizoen extra aandachtig naar de wedstrijden en de stand zult kijken en dat de quoteringen voor dit type weddenschap hoog liggen. Je kunt bij de bookmaker niet alleen bepalen wie er kampioen wordt aan het eind van het seizoen, maar ook inzetten op welke ploegen er Europees voetbal halen of degraderen uit de hoogste Spaanse voetbaldivisie. Neem vooral een kijkje, want de quoteringen zijn hoog.

Om dit soort lange termijn weddenschappen goed te hebben, is het van belang om naar een aantal factoren te kijken. Kijk bijvoorbeeld naar de motivatie van de clubs, het volledige speelschema (in alle competities) en de breedte van de selectie. Door ook te kijken naar de wisselspelers en aanstormende talenten kun je vaak inschatten of een team wel of niet in staat is om over een langere periode goed te presteren. Die analyse maakt je voorspelling in de regel een stuk betrouwbaarder.

De kampioen van Spanje voorspellen op toto.nl

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2022-2023

Voorspelling winnaar La Liga Spanje - 2021 2022

Hoewel het altijd moeilijk is om al zo vroeg in het seizoen te bepalen wie er kampioen wordt, kunnen we wel zeggen dat Real Madrid als regerend kampioen meer druk zal voelen dan vorig jaar. Maar ook Barcelona lijkt terug aan de top, met een grote renovatie van de selectie waarin vooral superspits Lewandowski in het oog spring. Real Madrid is volgens de bookmakers favoriet, op de voet gevolgd door Barcelona. De jackpot win je er echter niet meer mee, gezien de lage quotering, daarvoor zou je beter kunnen inzetten op de outsider Atletico Madrid van Diego Simeone.

De kampioen van Spanje voorspellen bij TOTO

De odds van de bookmaker voor de titel

De bookmakers bieden alweer quoteringen aan voor de kampioen van Spanje, seizoen 2022-2023. Hieronder de odds:

  • Barcelona - 1.51
  • Real Madrid - 2.46
  • Atlético Madrid - 90.00
  • Athletic Bilbao - 250
  • Real Sociedad - 250
  • Real Betis - 300

Kansen afkomstig van toto.nl

Zin om een gokje te wagen en de kampioen van Spanje te voorspellen? Dan weet je op welke goksites je moet kijken voor de beste quoteringen. 

Onze La Liga voorspellingen van het moment

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

La Liga: de hoogste quoteringen

De odds zijn nog niet beschikbaar voor deze wedstrijd.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer