Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Top 14 Wedden op de beste odds - Frankrijk

Frankrijk - Top 14
Volgende wedstrijden

Bij het plaatsen van een weddenschap op Frans rugby wordt altijd gekeken naar de kansen die voor de Top 14 worden geboden. De winkansen zijn een belangrijk onderdeel van de sportweddenschappenwereld en essentieel voor online gokken, omdat zij bepalen of een weddenschap al dan niet wordt geplaatst. Op basis van waarschijnlijkheden variëren de Top 14 odds per weddenschap en per bookmaker. Vandaar het belang om er meer over te weten.

Registreer je bij Bet365

Kansberekening Top 14: verschillende parameters

Het eerste wat je moet weten over de Top 14 odds is dat ze rechtstreeks verband houden met de waarschijnlijkheid dat een gebeurtenis zich voordoet tijdens een wedstrijd in de Franse rugby elite. Laten we het uitleggen. De kansen, die met name gebaseerd zijn op historische en statistische factoren, zijn numerieke waarden die gekoppeld zijn aan de sportweddenschappen die op de markt worden aangeboden. Hoe waarschijnlijker een gebeurtenis tijdens een Top 14-wedstrijd is, hoe lager de kansen. En omgekeerd, als het niet erg waarschijnlijk is dat een gebeurtenis tijdens een wedstrijd plaatsvindt, zijn de winkansen hoger.

Laten we het voorbeeld nemen van een kampioenschapswedstrijd tussen ASM Clermont en Stade Toulousain. Zoals we weten, is Clermont al een paar jaar een dominant team in de Franse Top 14, terwijl Toulouse al een paar seizoenen een duidelijke terugval kent. Daarom wordt de weddenschap "Clermont wint" bij de bookmakers niet tegen zeer hoge quoteringen aangeboden (bijv. 1,30), in tegenstelling tot de weddenschap "Toulouse wint" (bijv. 3,00). Het verschil in waarde, van de ene Top 14 rugby kans naar de andere, wordt verklaard door het verschil in waarschijnlijkheid tussen de verschillende scenario's die aan sportwedders worden aangeboden.

Bovendien worden deze kansen rechtstreeks berekend door de sportwedkantoren, volgens enkele voor de hand liggende factoren. Reeds vanuit numeriek en statistisch oogpunt zullen vele criteria in aanmerking worden genomen om een waarde vast te stellen. Zo zal de officiële competitiestand van invloed zijn bij het bepalen van de favoriet, evenals het aantal gescoorde punten sinds het begin van het seizoen, het aantal tegendoelpunten en de verhouding tussen thuis- en uitwedstrijden. En dat is nog niet alles. 

Registreer je bij BetCity

Naast deze wiskundige elementen zal ook het gevoel van de bookmakers een belangrijke rol spelen in de waarde van de odds. Of het nu gaat om de manier waarop een team speelt, de recente uitspraken van een coach, de blessures van belangrijke spelers of de inhoud van het schema van de teams, veel aspecten zullen ook op menselijk niveau belangrijk zijn om de kansen op de Top 14 te bepalen. Dit verklaart soms het mogelijke verschil in waarden die door de verschillende sportwedkantoren op de markt worden aangeboden.

Het laatste belangrijke punt dat je moet weten over de Top 14 odds is dat je niet moet vergeten dat de odds live kunnen veranderen bij de bookmakers, voor het begin van een wedstrijd of zelfs tijdens een live weddenschap. De bookmakers kunnen namelijk in real time hun odds herzien, afhankelijk van de omstandigheden van de wedstrijd. Zo kan de late aankondiging van een blessure van een belangrijke speler de odds van de betrokken wedstrijd rechtstreeks beïnvloeden. Het team waarvan de speler deel uitmaakt zal dan zijn kansen zien stijgen, terwijl de kansen voor een succes van de tegenstanders naar beneden kunnen worden bijgesteld. Altijd goed om te weten voordat je je weddenschap op de Franse Top 14 plaatst.

Word Koning TOTO!

Wat zijn de voordelen van Top 14 odds?

Bij sportweddenschappen hebben de odds twee grote belangen voor de gokker. Ten eerste, of het nu gaat om de Top 14 of een andere sportcompetitie, de quotering bepaalt de potentiële winst van een online weddenschap. Door de kansen van een weddenschap te vermenigvuldigen met de inzet van de gokker (het ingezette bedrag) wordt de potentiële winst van de weddenschap duidelijk (kansen x inzet = winst). Neem bijvoorbeeld de Franse rugbywedstrijd tussen Stade Français en Racing 92. Als de kans op een overwinning van SF in deze wedstrijd 2.00 is en je wilt € 100 inzetten, kun je bruto €200 winnen (€ 100 netto, als de oorspronkelijke inzet wordt afgetrokken).

Bovendien kan de gokker aan de hand van de TOP 14-kansen zijn indruk van vóór de wedstrijd bevestigen (of niet). Bijvoorbeeld, als je voor het begin van de wedstrijd tussen Toulon en Montpellier de RCT ziet winnen, en de bookmakers stellen de weddenschap "Toulon wint" voor met een kans van 1,50, dan lijkt de logica te worden gerespecteerd. Nu, en hier wordt het interessant, als je daarentegen merkt dat de geboden kansen voor een overwinning van Toulon zeer hoog zijn (bijv. 2,80), moet je verschillende elementen controleren voordat je je weddenschap valideert. Een dergelijk verschil tussen jouw gevoel en de aangeboden kansen op de weddenschapsites kan namelijk soms te wijten zijn aan gemiste informatie van jou, zoals een blessure van een belangrijke speler of een groot gebrek aan inzet voor de wedstrijd. Onderschat dit niet, het succes van je Top 14 weddenschap kan ervan afhangen.

Meld je aan bij alle bookmakers!

Last but not least, vergeet niet om je bij zoveel mogelijk bookmakers in te schrijven. Want wat zou het belang zijn om de kansen op het Franse rugbykampioenschap te vergelijken, als je geen rekening opent bij de bookmaker die het beste voorstelt? Vergeet niet dat voor dezelfde weddenschap op dezelfde wedstrijd, de goksites verschillende kansen kunnen bieden, wat een directe invloed heeft op het bedrag van de potentiële winst. Om je winst te maximaliseren, zorg je er dus voor dat je je zo vaak mogelijk inschrijft, je prijzenpot zal je dankbaar zijn!

Maak een account aan bij Unibet

De odds voor de volgende wedstrijden Top 14

Onze Top 14 voorspellingen van het moment

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer