Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Beste odds Tennis

Oddsvergelijker - Tennis

Exclusieve aanbieding

Maximale bonus van $1500

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Tennis odds: vergelijk ze voor meer winst

Odds, ook wel quoteringen, zijn belangrijk bij het sportwedden, zo ook bij weddenschappen op tennis. Odds geven je een goed idee wie de verwachte winnaar van een wedstrijd is en of je wel of niet moet wedden. Een quotering is een cijfer dat de kans weerspiegelt dat een bepaalde gebeurtenis daadwerkelijk plaatsvindt in een tenniswedstrijd. Hoe groter de kans volgens de bookmaker is dat een gebeurtenis plaatsvindt bij het tennis, hoe lager de odds zullen zijn. Neem de wedstrijd Rafael Nadal-Robin Haase als voorbeeld. De odds voor een winst voor Rafael Nadal zullen laag zijn (bijvoorbeeld 1.30), terwijl de quotering voor een overwinning van de Nederlander hoog zal zijn (bijvoorbeeld 5.00). Als je inzet op een bepaalde uitkomst van een tenniswedstrijd en dit wordt werkelijkheid, dan beloont de goksite jou met een winst. De hoogte van de quoteringen zijn daarom zo belangrijk bij je tennisweddenschappen.

Ontdek de beste quoteringen voor tennis bij TOTO

Odds voor tennisweddenschappen: hoe komen ze tot stand?

Zoals we zojuist bespraken worden de quoteringen voor een tenniswedstrijd berekend door de goksite op basis van de kans dat een gebeurtenis ook echt gaat plaatsvinden. Oftewel: een waarschijnlijke uitkomst (winst Nadal tegen Haase) krijgt lage odds, terwijl de onwaarschijnlijke uitkomst (winst Haase tegen Nadal) hoge odds krijgt. De odds berekent de bookmaker op basis van statistieken.

Je berekent je mogelijke winst van een tennisweddenschap door je inzet te vermenigvuldigen met de odds. Als je €100 inzet op een winst van Djokovic tegen Federer tegen een quotering van 2.00, dan is je potentiële brutowinst €200 (€100 inzet x 2.00 quotering). Als je €100 inzet op een winst van Federer tegen Djokovic tegen een quotering van 2.20, dan is je brutowinst bij een juiste weddenschap €220 (€100 inzet x 2.20 quotering). In dit voorbeeld is het verschil in odds voor Djokovic (2.00) en Federer (2.20) te verklaren doordat de bookmaker de kans op winst door Djokovic iets hoger inschat. Dit voorbeeld over de totstandkoming van de odds geldt voor alle tennistoernooien en wedstrijden.

Aanmelden bij TOTO

Waarom is het belangrijk om odds voor tennisweddenschappen te vergelijken?

Bij tennisweddenschappen is het net als bij iedere andere sport van belang om de odds goed te bekijken. De odds verschillen vaak per bookmaker, zelfs wanneer het om precies dezelfde tennisweddenschap gaat. Het vergelijken van de odds is dus een essentieel onderdeel bij het afsluiten van je tennisweddenschappen.

Door de odds van diverse goksites met elkaar te vergelijken, sluit je je weddenschap altijd af tegen de hoogste odds. Het afsluiten van weddenschappen tegen de hoogste odds betekent ook dat je je winst maximaliseert. Laten we de tenniswedstrijd Rafael Nadal-Roger Federer als voorbeeld nemen. Voordat je gaat wedden, vergelijk je de odds van de verschillende bookmakers. TOTO kan bijvoorbeeld 2.00 aanbieden voor een winst van Nadal, terwijl Unibet 2.10 biedt voor dezelfde weddenschap. Als je €100 plaatst op de weddenschap en je voorspelt de wedstrijd goed, dan win je bruto €200 bij TOTO, terwijl je bruto €210 wint bij Unibet. Je wint dus €10 meer bij de tweede bookmaker voor exact dezelfde weddenschap. Daarom is het zo belangrijk om je weddenschap altijd tegen de hoogste odds af te sluiten.

Wedden op Tennis bij TOTO

In aanvulling op het puur financiële aspect kun je met de quoteringen ook een inschatting maken of je gevoel over een wedstrijd overeenkomt met die van de bookmaker. Als je bij de wedstrijd Nadal-Haase sterk het gevoel hebt dat de Spanjaard gaat winnen en de bookmaker biedt een quotering van 1.30 aan, dan weet je dat het team van specialisten bij de bookmaker er hetzelfde over denkt als jij. Dit kan ervoor zorgen dat je jouw weddenschap met een geruster gevoel afsluit. Het kan ook zo zijn dat de bookmaker 2.00 aanbiedt voor 'winst Nadal'. In dit geval is het goed om te bekijken of Nadal daadwerkelijk in vorm is, of er een andere reden is waarom de bookmaker minder hoge verwachtingen van de Spanjaard heeft. Mocht je geen enkele reden zien waarom de Spanjaard de wedstrijd zal gaan verliezen en je denkt dat de bookmaker Nadal onderschat (en dus 'te hoge' odds aanbiedt), dan is het aan te raden om dit uit te buiten. Sluit je weddenschap dan vooral af tegen de gunstig aangeboden quotering, om te kunnen genieten van een hoge winst.

Een TOTO-account openen

Meerdere accounts openen!

Bookmakers bieden vaak andere odds aan voor eenzelfde weddenschap. Het is daarom van belang om de odds van de verschillende bookmakers te vergelijken, maar vooral ook om je op meerdere goksites aan te melden. Waarom? Het vergelijken van de odds voor tennis heeft weinig zin als je geen account hebt bij meerdere bookmakers. Als je bijvoorbeeld €100 wilt inzetten op de Davis Cup wedstrijd tussen Frankrijk en Spanje, dan kun je uitvinden dat Unibet een quotering van 2.00 aanbiedt voor 'winst Spanje', terwijl TOTO 2.10 biedt voor dezelfde weddenschap. Je potentiële winst is €200 als je inzet bij de eerste bookmaker, terwijl die €10 hoger is als je inzet bij de tweede bookmaker. Heb je echter geen account bij de bookmaker die de hoogste quotering aanbiedt, dan heeft het weinig nut gehad om de odds te vergelijken. Het voordeel van het hebben van een account op verschillende goksites is duidelijk. Bovendien ontvang je bij een eerste aanmelding op een goksite vaak interessante welkomstbonussen en andere acties. Het zou zonde zijn als je die voordelen zou laten lopen bij je tennisweddenschappen! 

Bekijk de tennis odds op toto.nl

Onze huidige tennis voorspellingen

30 mei 2024 - 05:00

ATP Roland Garros - Tennis

30 mei 2024 - 06:15

ATP Roland Garros - Tennis

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer