Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Oddsvergelijker sportweddenschappen

Oddsvergelijker - Voetbal

Oddsvergelijker - Tennis

Wil je tegen de beste odds wedden? Onze oddsvergelijker geeft aan welke aanbieder van sportweddenschappen de hoogste quoteringen aanbiedt op actuele sportevenementen. Met onze vergelijker kun je de odds van de bookmakers op je favoriete sporten vergelijken.

Wat zijn odds bij sportweddenschappen?

Ten eerste moet je begrijpen wat odds zijn bij sportwedden. Odds of quoteringen zijn getallen ofwel cijfers. Odds zijn de door de bookmaker geschatte waardes van weddenschappen. Een quotering houdt direct verband met de kans dat een evenement plaats zal vinden en de waarde ervan wordt aangepast aan de kansen dat een voorspelling werkelijkheid wordt. Hoe hoger de kans dat iets zich zal voordoen tijdens een sportwedstrijd, hoe lager de odds die op weddenschapssites worden aangeboden. En omgekeerd.

Stel je bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd voor tussen Real Madrid en Ajax. De Spanjaarden zijn favoriet. Omdat de context gunstig is voor Real zullen de odds die worden aangeboden voor de weddenschap “Winst van Real Madrid” relatief laag zijn (bijvoorbeeld 1.30). De odds voor “Winst Ajax” zullen daarentegen relatief hoog zijn (bijvoorbeeld 5.00). Dit principe geldt voor alle sporten, van tennis tot basketbal en van darts tot rugby. Het verschil tussen de waarde van de aangeboden odds wordt altijd verklaard door het verschil in de kans dat de verschillende aangeboden weddenschappen van de bookmakers werkelijkheid worden.

Aanmelden bij TOTO en beginnen met sportwedden!

De bookmakers houden rekening met verschillende factoren om deze kansen te berekenen (en daarmee dus ook indirect de odds). Ten eerste houden experts rekening met de statistische aspecten rond een ontmoeting. Om de odds te berekenen van een tenniswedstrijd tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic bijvoorbeeld, worden de resultaten van de laatste wedstrijden van de spelers geanalyseerd, hun prestaties op het betreffende toernooi, de resultaten van de laatste confrontaties en het aantal sets dat ze de voorgaande weken hebben verloren. Aan deze factoren worden vervolgens ook subjectieve elementen toegevoegd - zoals de werkelijke motivatie van de spelers, de inzet van de wedstrijd, de context, en de eventuele rivaliteit tussen de spelers - om op deze wijze een zo compleet mogelijke berekening te maken van de winkansen en odds. Dezelfde redenering gaat op voor voetbalodds, basketbalodds en rubgyodds.

Een laatste belangrijke opmerking. Een quotering ligt nooit vast in de tijd. Een quotering kan variëren afhankelijk van verschillende factoren die te maken hebben met een wedstrijd. Als een winst van Real Madrid tegen Ajax bijvoorbeeld vijf dagen voor de wedstrijd wordt aangeboden tegen een quotering van 1.30 en de drie beste spelers van Real raken 24 uur voor de wedstrijd geblesseerd, dan kan de quotering bij de bookmakers omhoog schieten (bijvoorbeeld: 1.80). Hetzelfde geldt bij live wedden (live odds). Als een winst van Ajax tegen Real voor de wedstrijd wordt aangeboden tegen 5.00, maar Ajax de score opent, dan worden de odds die worden aangeboden voor een winst van Ajax logischerwijs naar beneden aangepast op goksites. Dit is logisch, omdat de kans dat Ajax wint tegen Real toeneemt op het moment dat Ajax de openingsgoal maakt. Onderschat de schommelingen van de odds niet als je gaat wedden en probeer je weddenschap op het beste moment te plaatsen.

Een TOTO-account aanmaken

Waarom de quoteringen van de bookmakers vergelijken?

Odds worden door de bookmakers berekend op basis van de kans dat een mogelijke uitkomst zich daadwerkelijk zal voordoen. Odds dienen voor jou voornamelijk om de mogelijke winst van een sportweddenschap te bepalen. Door de odds te vermenigvuldigen met het bedrag dat je in wilt zetten, kun je de eventuele winst berekenen van je weddenschap (odds x inzet = winst). Als je bijvoorbeeld € 100 euro in wilt zetten tegen een quotering van 1.50, kun je € 150 winst maken als je voorspelling juist is. Hoe hoger de odds, hoe hoger de potentiële winst. Vergelijk daarom altijd de odds voordat je wedt.

Zoals je weet, kunnen de hoogte van de odds voor precies dezelfde weddenschap variëren per bookmaker. Zo kan het voorkomen dat er een quotering van 1.50 wordt aangeboden op een goksite voor een winst van Real tegen Ajax. Op een andere site kan vervolgens voor precies dezelfde weddenschap een quotering van 1.40 aangeboden worden. Het is dus duidelijk waarom vergelijken interessant is. Door te vergelijken profiteer je altijd van de beste odds en maak je de meeste winst op het moment dat je voorspelling juist blijkt te zijn. Dit is ook precies de reden waarom de oddsvergelijker van SportyTrader in het leven is geroepen.

Koning TOTO worden!

Wedden buiten de Kansspelautoriteit om: waarom af te raden?

Wat van belang is bij het online wedden op sport, is om alleen te wedden op odds van bookmakers die zijn goedgekeurd door de Kansspelautoriteit. Ook al kunnen sommige quoteringen in het buitenland hoger zijn dan die van de Nederlandse markt, onthoud dat deze goksites je niet volledig beschermen, net als dat je niet kunt verzekeren dat je je geld van je account kunt halen. Voorkom dit soort praktijken. Goksites die door de Nederlandse Kansspelautoriteit zijn toegestaan behoren bovendien tot de beste van Europa. Er is geen reden om je heil elders te zoeken. 

Registreren bij TOTO

Hoe profiteer je altijd van de beste odds?

Het laatste advies dat we je kunnen geven is om je in te schrijven bij meerdere bookmakers. Het heeft namelijk weinig zin om onze oddsvergelijker te gebruiken als je geen account hebt bij de sites die de beste voetbal odds, de beste quoteringen voor tennis, de beste odds voor basketbal of de beste odds voor rugby aanbieden. Dat werkt eerder frustrerend.

Om altijd te wedden tegen de beste quotering op de wedstrijd van je keuze, open je dus een account bij alle bookmakers. Zo haal je in het geval van succes altijd de grootste winst binnen. Volgens de berekening van onze specialisten kan een verschil van een paar cent over een heel jaar een groot verschil maken. Als je niet altijd tegen de beste odds wedt, haal je dus niet het maximale uit je weddenschappen. Laat die kans dus niet liggen, vooral omdat er ook hele mooie welkomstbonussen beschikbaar zijn bij de verschillende bookmakers. Profiteer dus altijd van de beste odds!

Over het algemeen genomen win je door het vergelijken van goksites 10% meer! Onze oddsvergelijker stelt je in staat om de beste odds te vinden van een sportwedstrijd met daarbij de mogelijkheid om te profiteren van welkomstbonussen en andere interessante acties die worden aangeboden op goksites! Onze oddsvergelijker vergelijkt alle aanbieders van sportweddenschappen in Nederland. Je wint tijd en geld!

Inschrijven bij TOTO en sportuitslagen voorspellen

Onze huidige voorspellingen

16 jul. 2024 - 06:00

Tour de France - Wielrennen

16 jul. 2024 - 13:00

EK women - Voetbal

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer