Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Ligue 1 Voorspellingen en wedtips

Vind onze gratis Ligue 1 voorspellingen voor de algemene stand en onze deskundige voorspellingen voor alle wedstrijden in het Franse voetbalcompetitie (2024-2025). Veel informatie voor je sportweddenschappen.

Ligue 1 voetbalvoorspelling en voorspellingen

Voorspelling Ligue 1

Ligue 1 voorspellingen behoren tot de populairste in Frankrijk. Bijna elke week van het jaar wedden gokkers op de wedstrijden van de 18 Franse topclubs die strijden om de titel, Europese plaatsen of overleven in Ligue 1. 

Van de eerste speeldag in augustus tot de laatste in mei 2025, de Ligue 1 voorspellingen van onze experts zullen je helpen om het beste uit online sportweddenschappen te halen. Ontdek onze algemene voorspellingen hieronder, evenals statistieken en tips over hoe je de beste Ligue 1 voetbalvoorspellingen kunt doen. Voorspellingen op elke Ligue 1 wedstrijddag zijn altijd spannend.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Ligue 1 winnaar voorspelling: Wie wordt dit seizoen de kampioen van Frankrijk?

Voorspelling Ligue 1 winnaar

In het tweede seizoen met 18 teams, en voor het eerst zonder Kylian Mbappé in de kleuren van PSG, lijkt Ligue 1 tot het einde van het seizoen 2024-2025 van hoog tot laag te worden betwist!

Van het Velodrome tot Pierre Mauroy, het Groupama Stadion en het Parc des Princes, de beste clubs van Frankrijk zullen strijden om de landstitel, plaatsen in de Champions League, Europa League en Conference League, en gewoon om in de hoogste regionen te blijven.

Wat betreft de landstitel is PSG natuurlijk opnieuw de favoriet bij de bookmakers voordat het seizoen begint. Zelfs met het vertrek van de clubtopscorer aller tijden is het onwaarschijnlijk dat de Parijzenaars hun kans laten liggen om een vierde opeenvolgende titel aan hun palmares toe te voegen en de trofee voor de hoofdstedelijke club te behouden.

Monaco, Lyon en Marseille kunnen daar allemaal iets over zeggen, maar zullen het moeilijk vinden om mee te doen in 34 speelrondes. Onze Ligue 1 voorspelling: PSG kampioen van Frankrijk 2024-2025!

Ontvang de Toto welkomstbonus!

Ligue 1 voorspelling - kansen op de favorieten voor de Franse competitietitel

De odds voor deze weddenschap op de Franse kampioenen zijn nog niet beschikbaar bij bookmakers. Ga in de tussentijd naar unibet.nl voor alle open weddenschappen.

Ligue 1 voorspelling voor de Top 4: Wie plaatst zich voor de Champions League?

Voorspelling Champions League kwalificatie - Ligue 1

Dit seizoen zullen, naast de uiteindelijke Franse kampioenen, de teams die als tweede en derde eindigen in Ligue 1 hun tickets verdienen voor de Champions League van 2024-2025. Dit is een kleine verandering ten opzichte van voorgaande jaren, toen de derde plaats alleen een plaats in de kwalificatieplay-offs verdiende. Onze voorspelling voor de drie Champions League-plaatsen is als volgt: PSG, Olympique Marseille, Monaco en Nice in de top 4.

Achter Paris-Saint-Germain, waarvan wordt verwacht dat ze kampioen van Frankrijk worden, lijkt OM meer dan in staat om een podiumplaats te veroveren. Wat Rennes betreft, de Bretons waren de afgelopen vijf jaar een van de meest consistente presteerders in Ligue 1 en zouden op weg terug kunnen zijn naar de Cup met de grote oren.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Ligue 1 voorspelling - Top 3 favorieten odds

Kansen zijn nog niet beschikbaar bij bookmakers voor deze Top 3 weddenschap. Ga in de tussentijd naar unibet.nl voor alle open Ligue 1 weddenschappen.

Europa League kwalificatie voorspelling: Welke ploegen maken kans?

Naast de winnaar van de Franse beker zal de uiteindelijke vijfde geplaatste Ligue 1 club zich kwalificeren voor de UEFA Europa League voor het seizoen 2025-2026. In de race voor de Europa League vinden we dezelfde clubs als hierboven genoemd (Monaco, Marseille, Lyon), samen met Lille, Nice, Lens en Rennes. En LOSC, dat zijn toekomst heeft veiliggesteld door een zeer goede coach aan te nemen (Bruno Genesio) die de Franse competitie goed kent en altijd goede resultaten heeft geboekt, zou wel eens de 5e plaats kunnen pakken.

Dus als we teruggaan naar onze voorspelling voor de top 4 in Ligue 1, kunnen we LOSC daar net achter zetten. Onze voorspelling: PSG, Monaco, Marseille, Lyon en Lille in de top 5!

Ontvang de Toto welkomstbonus!

Ligue 1 voorspelling - Top 5 favorieten odds

Kansen zijn nog niet beschikbaar bij bookmakers voor deze Top 5 weddenschap. Ga in de tussentijd naar unibet.nl voor alle open Ligue 1 weddenschappen.

Voorspelling Europa Conference League kwalificatie van de Ligue 1: Welke ploegen maken kans?

De club die dit seizoen als zesde eindigt in Ligue 1 - of zevende, afhankelijk van wie de Franse beker wint - verdient het recht om deel te nemen aan de volgende UEFA Europa Conference League. De ECL wordt beschouwd als de op twee na meest prestigieuze bekercompetitie van Europa en heeft al deelname van OGC Nice, Stade Rennais, Olympique de Marseille en LOSC gekend, waarbij de laatste vorig jaar de kwartfinales bereikte. Dit jaar doet RC Lens mee! Met andere woorden, de meeste Franse topclubs hebben hun zinnen gezet op de Europacup.

Als we terugkijken naar onze top 5, zien we dat Lens achter hen aan glipt en via de competitie de laatste kwalificatieplaats voor een Europacup in de wacht sleept. Lens heeft een aantal mooie seizoenen gehad sinds hun promotie, maar het niveau van de competitie lijkt te hoog voor hen om te streven naar iets beters dan een 3e Europa Cup... Onze voorspelling: PSG, Monaco, Marseille, Lyon, Lille en Lens in de top 6! Het is altijd moeilijk om een voorspelling te doen voor de Europa League Conference.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Ligue 1 voorspelling - Top 6 favorieten odds

Kansen zijn nog niet beschikbaar bij bookmakers voor deze Top 6 weddenschap. Ga in de tussentijd naar unibet.nl voor alle open Ligue 1 weddenschappen.

Voorspelling degradatie Ligue 1: Welke club blijft niet overeind en welke teams degraderen?

Onderaan de ranglijst wordt de strijd om te overleven dit seizoen ook in Ligue 1 uitgevochten. Ter herinnering: de clubs die aan het einde van het Franse kampioenschap 17e en 18e staan, degraderen naar Ligue 2 voor het seizoen 2025-2026 en de club die 16e staat, speelt tegen een club uit Ligue 2 om overeind te blijven. Een aantal clubs is betrokken bij deze zoektocht om de laatste drie plaatsen te vermijden, en we kunnen ons de volgende voorspellingen voorstellen: Le Havre, Nantes en Angers bij de onderste drie!

Terwijl de eerste twee vorig jaar het hele seizoen flirtten met de rode zone, lijkt Angers de gepromoveerde ploeg die het minst in staat is om zichzelf te redden. Tenminste op papier...

Ontvang de Toto welkomstbonus!

Ligue 1 voorspelling - degradatie kansen

Kansen zijn nog niet beschikbaar bij bookmakers voor de degradatiekansen. Ga in de tussentijd naar unibet.nl voor alle open Ligue 1 weddenschappen.

De Ligue 1 2023-2024 voorspelling voor topscorer Ligue 1: Welke speler zal de meeste doelpunten maken?

Naast de collectieve inzet is er een bijzonder felbevochten individuele titel in Ligue 1: topscorer. Dus welke spits kan de topscorer van de Franse competitie worden in 2024-2025? Dit is de lijst met spelers die je dit seizoen in de gaten moet houden:

 • Pierre-Emerick Aubameyang (Marseille)
 • Akor Adams (Montpellier)
 • Alexandre Lacazette (Lyon)
 • Elye Wahi (RC Lens)
 • Breel Embolo (Monaco)
 • Randal Kolo Muani (PSG)
 • Terem Moffi (Nice)
 • Gonçalo Ramos (PSG)
 • Folarin Balogun (Monaco)

Kylian Mbappé, de topscorer van Ligue 1 in de afgelopen zes seizoenen, is vertrokken naar Real Madrid in La Liga en zal geen zevende opeenvolgende titel winnen. De race is dus weer begonnen en de spanning zal tot het einde van het kampioenschap hoog blijven! 

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Ligue 1 voorspelling - kansen voor de topscorerstitel

Kansen zijn nog niet beschikbaar bij bookmakers voor de topscorer. Ga in de tussentijd naar unibet.nl voor alle open Ligue 1 weddenschappen.

Beginnende gokkers - hoe werkt Ligue 1 voetbal voor jouw sportweddenschap?

Ligue 1 is de hoogste voetbalcompetitie van Frankrijk. In deze elitecompetitie nemen de 18 beste teams van Frankrijk het tegen elkaar op met behulp van een thuis-en-weg wedstrijdschema. Tussen augustus en december spelen alle clubs één keer tegen elkaar en dit wordt herhaald tussen januari en mei. Elk team speelt dus twee keer tegen een tegenstander, één keer thuis en één keer uit. In totaal staan er 34 speeldagen op het programma, voor een totaal van 306 wedstrijden.

Aan het einde van het kampioenschap hebben verschillende plaatsen invloed op de toekomst van de clubs: 

 • De club op de eerste plaats is Frans kampioen en kwalificeert zich voor de Champions League.
 • De clubs op de 2e en 3e plaats kwalificeren zich voor de Champions League.
 • De 4e club kwalificeert zich voor de Europa League.
 • De club op plaats 5 kwalificeert zich voor de Europa Conference League
 • De club op de 16e plaats speelt in een play-off om degradatie te voorkomen
 • Clubs op de 17e en 18e plaats degraderen naar Ligue 2.

Er zijn dus verschillende belangen in dit Franse voetbalkampioenschap, wat verklaart waarom de Ligue 1 voorspelling elke week populair is bij de bookmakers.

Ontvang de Toto welkomstbonus!

Hoe maak je goede wedstrijdvoorspellingen voor de Ligue 1?

Voorspelling Ligue 1

Het maken van een winnende voorspelling voor Ligue 1 vereist kennis van de competitie, maar ook goede weddenschappen. SportyTrader is al een aantal jaar specialist op het gebied van Ligue 1 en heeft een aantal goede tips voor het maken van de juiste voorspellingen: 

 • Raadpleeg de collectieve vorm van de Ligue 1 teams
 • Houd rekening met de vorm van de sterspelers van Ligue 1
 • Ken de lijst van spelers die afwezig zijn
 • Inventariseer de psychologische context van het evenement in Ligue 1
 • Analyseer de laatste statistieken van de Franse competitie

Deze 5 tips voor het voorspellen van Ligue 1 wedstrijden zijn de belangrijkste volgens de redactie, hoewel het niet de enige zijn. We hebben ze hieronder voor je uitgesplitst.

Bekijk de collectieve vorm van de Ligue 1 teams

Het eerste wat je moet doen om een betrouwbare Ligue 1 voorspelling te doen is de laatste resultaten bekijken van de twee clubs die je voorspelt. Een club als PSG speelt tegen Lens, maar heeft al 3 weken niet gewonnen, terwijl Lens al 15 wedstrijden ongeslagen is? Ondanks PSG's status als favoriet, zou een betrouwbare voorspelling kunnen zijn om de dubbele kans op een gelijkspel of Lens te spelen. Een club in vorm heeft altijd de voorkeur voor je Ligue 1 weddenschappen.

Op dit punt willen we benadrukken dat het belangrijk is om niet alleen naar de laatste scores te kijken, maar ook naar de geleverde prestaties. Bezit, verwachte doelpunten (xG), aantal tegendoelpunten, schoten op doel, overtredingen begaan of geleden, enz. zullen altijd belangrijk zijn. Vergeet niet dat een team ten onder kan gaan aan een onverklaarbare nederlaag in een wedstrijd van de tegenstander waarin ze vooral pech hadden.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Ligue 1 voorspelling tips

Houd rekening met de vorm van de sterspelers in Ligue 1

Net zoals je rekening moet houden met de collectieve vorm van de clubs voor je voorspellingen Ligue 1 , moet je je ook richten op de individuele vorm van de sterspelers van elk team. Stel je bijvoorbeeld voor dat de topscorer van een club al 10 wedstrijden niet heeft gescoord, of dat de normaal gesproken briljante keeper twee opvallende blunders heeft gemaakt: hun slechte vorm moet dan worden meegenomen in het voorspellen van het scenario voor de wedstrijd in kwestie.

Vergeet nooit dat een Ligue 1-team vaak afhankelijk is van één of twee spelers als het gaat om prestaties, en dat als deze mannen niet goed presteren, er niet altijd resultaten worden geboekt. Een goed voorbeeld: de resultaten van Rennes zonder Martin Terrier en Benjamin Bourigeaud afgelopen seizoen.

Ontvang de Toto welkomstbonus!

De lijst met afwezige spelers

In navolging van de vorige tip raden we je aan om de lijst met afwezige spelers voor het Ligue 1-weekend te bekijken. Of het nu gaat om blessures, schorsingen of zelfs uitsluitingen door een coach, er kunnen belangrijke spelers ontbreken en hun afwezigheid kan een grote invloed hebben op de resultaten van hun teams.

Is de aanvoerder van de club geschorst? Kan hij niet opstellen in het gebruikelijke centrale team omdat een verdediger geblesseerd is? Is de topscorer aan de kant gezet wegens wangedrag tijdens de training? Wees op je hoede en zet niet te veel geld in bij de bookmakers met je Ligue 1 voorspelling. Helaas kun je voor een onaangename verrassing komen te staan.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Inventariseer de psychologische context van het evenement in de Ligue 1

Hulp wedden Ligue 1

Een andere goede Ligue 1 voorspellingsreflex is om te kijken naar de psychologische en mentale omgeving van de wedstrijd waar je op wilt wedden. Hier moet je met een aantal factoren rekening houden: rivaliteit tussen clubs, uitspraken in de media voor de aftrap, spannende laatste ontmoeting, grote belangen in de wedstrijd... alles wat een mentale impact kan hebben op de teams moet je niet over het hoofd zien.

Als je een fan bent van Over 2.5 voorspellingen in Ligue 1, bijvoorbeeld (meer dan 2.5 doelpunten in totaal), wees dan op je hoede voor duels waar de druk hoog is (degradatie aan het einde van het seizoen, derby), waar de kans op doelpunten minder groot is. Als een team nog steeds 6 wedstrijden verloren heeft van de tegenstander, moet je ook niet op hun succes rekenen, omdat ze ongetwijfeld een minderwaardigheidscomplex hebben. Er zijn veel mogelijke scenario's en het is aan jou om ze zorgvuldig te analyseren (onze tipgevers houden er rekening mee in hun voorspellingen voor de Ligue 1 wedstrijden van dit weekend).

Ontvang de Toto welkomstbonus!

Analyseer de laatste statistieken van het Frans kampioenschap

Het vijfde advies tot slot is om systematisch de statistieken van elke club in Ligue 1 te analyseren. Als je de verschillende statistieken kent, kun je betere voorspellingen doen over wedstrijden en kun je betere weddenschappen plaatsen op alternatieve weddenschappen (aantal doelpunten, exacte score, resultaat, rust met de meeste doelpunten, etc.). 

Heeft een team meer dan 2,5 doelpunten gescoord in 80% van zijn Ligue 1 wedstrijden sinds het begin van het seizoen? Je kunt het proberen in de wedstrijd van dit weekend. Dit is slechts een van de vele voorbeelden die je kunt vinden door de statistieken te lezen. Aarzel niet om te profiteren van een bonus van een bookmaker om je geluk te beproeven.

Om af te sluiten met deze belangrijkste tips, moet je weten dat ons team van schrijvers systematisch rekening houdt met deze tips voor elke Ligue 1 voorspelling dit seizoen, evenals ongeveer tien andere algoritmische factoren.

Door simpelweg onze Ligue 1 resultaatvoorspellingen te raadplegen, kun je er zeker van zijn dat je een zo betrouwbaar mogelijk totaaloverzicht krijgt van de verschillende wedstrijddagen. Maak er een gewoonte van om onze voorspellingen voor elk Ligue 1 weekend te lezen.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Wat je niet moet doen bij het maken van je Ligue 1 voorspellingen

Als je een succesvolle Ligue 1 voorspelling wilt doen, zijn er een paar dingen die je moet vermijden. Hier is wat we sterk afraden bij het maken van een Ligue 1 voorspelling: 

 • De Ligue 1 wedstrijd niet analyseren
 • Alleen rekening houden met de prestige van een club
 • Wedden op de laagste kansen zonder reden
 • Wedden op een Ligue 1 wedstrijd met niets op het spel aan het einde van het seizoen
 • Een verloren Ligue 1 weddenschap goed willen maken
 • Wedden op verhoogde quoteringen van bookmakers zonder analyse
 • Regelmatig wedden op je favoriete team

Elke week lopen veel beginnende en ervaren gokkers het risico geld te verliezen door een van deze gedragingen te vertonen. Zorg er dus voor dat je dit seizoen niet weer zo'n fout maakt bij Ligue 1.

Ontvang de Toto welkomstbonus!

Ligue 1 statistieken en tips die je moet weten voor je voorspellingen

Statistieken Ligue 1

Om het meeste uit je Ligue 1 weddenschappen te halen, moet je ook de belangrijkste statistieken van de Franse competitie kennen. Hier zijn de cijfers die je moet onthouden voor je Ligue 1 voorspellingen, uit de meest recente editie van de competitie (de eerste editie met 18 teams): 

 • Thuisoverwinningen: 39%
 • Gelijkspel: 26%
 • Uitoverwinningen: 34%
 • Gemiddeld aantal doelpunten: 2.70 doelpunten per wedstrijd
 • +1.5 doelpunten: 75%
 • -1.5 doelpunten: 25%
 • +2.5 doelpunten: 53%
 • -2.5 doelpunten: 47%
 • +3.5 doelpunten: 29%
 • -3.5 doelpunten: 71%
 • "Beide teams scoren: ja": 54%
 • Gemiddeld aantal doelpunten per thuiswedstrijd: 1,45%
 • Gemiddeld aantal doelpunten per uitwedstrijd: 1,25%
 • Eerste scores thuisploeg: 46%
 • Uitteam scoort als eerste: 45%
 • Overwinning met 2 doelpunten of meer (handicap): 36% van de duels
 • Exacte score 0-0: 9% van de wedstrijden
 • Meest voorkomende score: 2-1 of 1-2 (16% van de wedstrijden)
 • Kwartier met de meeste doelpunten: 76'-90' (22,6%)

Ga voor je Ligue 1 sportweddenschappen voor "Meer dan 2.5 doelpunten", "Beide teams scoren: ja", of zelfs een paar exacte scores. Bij interessante kansen kun je met de dubbele kans N2 ook een paar euro winnen. Ook al is er van tevoren natuurlijk niets gegarandeerd.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Kortom: hoe doe je de juiste voorspellingen voor een Ligue 1-wedstrijd?

Hoe je de juiste Ligue 1 voorspellingen doet

Om betrouwbare en winnende voorspellingen te doen voor Ligue 1 voetbal moet je een aantal dingen doen: de wedstrijden analyseren, rekening houden met de best practices die op deze pagina staan, weten hoe de competitie werkt en de belangrijkste statistieken kennen.

Als je geen tijd hebt om elke Ligue 1 wedstrijd grondig te bestuderen, kun je gewoon de voorspellingen van onze Ligue 1 specialisten raadplegen, die elke week bovenaan deze pagina beschikbaar zijn. Gratis, open toegang en 100% handmatig en geverifieerd (geen 100% automatische en gerobotiseerde analyse!), zullen ze je helpen om dit seizoen de juiste weddenschap aan te gaan op het Franse kampioenschap.

Ontvang de Toto welkomstbonus!

Onze huidige Ligue 1 voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Ligue 1: de beste odds voor weddenschappen

18 aug. 2024 - 14:00 Angers - Lens
1 4.2
X 3.7
2 1.8
18 aug. 2024 - 14:00 Auxerre - Nice
1 3.2
X 3.4
2 2.2
18 aug. 2024 - 14:00 Brest - Marseille
1 2.45
X 3.4
2 2.75
18 aug. 2024 - 14:00 Le Havre - PSG
1 6.75
X 4.4
2 1.5
18 aug. 2024 - 14:00 Montpellier - RC Strasbourg
1 2.05
X 3.4
2 3.5
18 aug. 2024 - 14:00 Mónaco - Saint Etienne
1 1.52
X 4.35
2 6.25
18 aug. 2024 - 14:00 Reims - Lille Osc
1 3.5
X 3.7
2 2
18 aug. 2024 - 14:00 Rennes - Lyon
1 2.25
X 3.4
2 3.1
18 aug. 2024 - 14:00 Toulouse - Nantes
1 2.05
X 3.4
2 3.6

Topwedstrijden

16/07 13:00
Noorwegen V
Noorwegen V
Nederland V
Nederland V

Ligue 1: Veelgestelde vragen

Sinds de overgang van 20 naar 18 clubs wordt het kampioenschap van Ligue 1 gespeeld over 34 ronden van negen wedstrijden. In totaal zijn er 306 wedstrijden in de Franse Ligue 1.
In Ligue 1 zijn er 5 wissels mogelijk per wedstrijd en per team. Een extra wissel is toegestaan in het geval van een hersenschuddingprotocol.
Voor het seizoen 2024-2025 kun je Ligue 1 kijken op Ziggo Sport. Je kan ook de Ligue 1 livescore volgen op onze pagina.
Aan het einde van het seizoen 2024-2025 promoveren de twee beste teams van Ligue 2 naar Ligue 1 voor het seizoen 2025-2026. De club die de Ligue 2 Play-offs wint, speelt een play-off tegen het team dat 16e staat in Ligue 1. De winnaar speelt dan in de Ligue 1.
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer