Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Ligue 1 Voorspellingen en wedtips

Raadpleeg hier onze gratis Ligue 1 voorspelling (seizoen 2022-2023). Je vindt tips voor het voorspellen van de stand, wedstrijden en topscorers. Handige info voor je voetbalweddenschappen!

Overzicht Ligue 1 - Voetbal

Voorspelling Ligue 1

De Ligue 1 is de hoogste voetbaldivisie in Frankrijk. 20 Franse voetbalteams maken samen uit wie zich kampioen van Frankrijk mag noemen. Alle teams spelen twee keer tegen elkaar: 1 keer thuis, 1 keer uit. De nummers 1 en 2 plaatsen zich automatisch voor de Champions League en de nummer 3 mag zich via de kwalificaties proberen te plaatsen voor datzelfde Europese Kampioenenbal. De nummer 4 en de winnaar van de Coupe de France winnen een ticket voor de Europa League, terwijl de nummer 5 zich kwalificeert voor de nieuwe Conference League. Onderin het klassement zijn het de nummers 19 en 20 die direct degraderen naar de Ligue 2, terwijl de nummer 18 zich moet zien te handhaven door af te rekenen met een club uit de Ligue 2. De Ligue 1 is de favoriete competitie van Franse voetbalwedders, maar is ook een competitie waar andere Europeanen zich graag aan wagen. Bereid je goed voor wanneer je het seizoen 2022-2023 van de Ligue 1 wilt gaan voorspellen.

Op de Ligue 1 wedden bij TOTO

Tips voor voorspellingen Ligue 1

Voorspelling Ligue 1 - Voetbal

De Ligue 1 is de laatste jaren steeds technischer van aard geworden. Voorheen stond de competitie vooral bekend om de fysieke kracht, maar teams kiezen steeds meer voor een voetballende speelwijze. Vorig seizoen vielen er gemiddeld 2.81 doelpunten per wedstrijd, geen slecht ratio voor een tactische competitie als de Ligue 1. Dit percentage zou de komende jaren zomaar eens kunnen gaan stijgen, gezien meer en meer Ligue 1 teams kiezen voor een offensieve speelwijze. Als je gaat wedden op het aantal doelpunten in de wedstrijd, is het aan te raden om te gaan voor de ‘over 2.5 goals’ weddenschappen die vaak worden aangeboden tegen een quotering van zo’n 2.00.

Tweede tip: weet dat beide ploegen vorig seizoen in het merendeel van de wedstrijden een goal maakte (55%). Weddenschappen van het type ‘beide teams scoren’ krijgen vaak een quotering van rond de 1.90, wat best interessant kan zijn voor weddenschappen, zeker in combinatie met een van de beste bonussen sportweddenschappen naar keuze.

De derde tip betreft het wedden op een exacte score. Zoals bij alle andere voetbalcompetities mogelijk is, kun je ook bij Ligue 1 wedstrijden voorspellen wat de exacte uitslag van een wedstrijd wordt. Het bepalen van de exacte score blijft een moeilijke opdracht, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken door de meest voorkomende scores te analyseren. De uitslag 1-1 was vorig jaar de score die we het vaakst in de Ligue 1 zagen (12,63%). Als je echt op een exacte uitslag wilt gaan wedden, dan is het dus geen gek idee om voor 1-1 te kiezen. De twee andere uitslagen die hierna het meest voorkwamen waren 1-0 en 0-1. Doe er je voordeel mee, aangezien een exacte uitslag voorspellen een leuke, maar moeilijke bezigheid is.

Registreren op toto.nl

Een ander element dat je moet meenemen bij het voorspellen van Ligue 1 wedstrijden is het ratio uit-thuisoverwinningen. In de Franse Ligue 1 is het, in tegenstelling tot veel andere Europese competities, niet persé een voordeel om een thuiswedstrijd te spelen. Vorig jaar werden slechts 42% van de wedstrijden gewonnen door de thuisploeg, tegenover wederom 31% voor de uitploeg. 27% van de Ligue 1-wedstrijden eindigden vorig seizoen in een gelijkspel. Als je inzet op een wedstrijd waarin beide ploegen gelijkwaardig lijken te zijn, is het aan te raden om eerder voor de uitploeg te kiezen. De quoteringen voor de uitploeg zijn over het algemeen namelijk hoger dan de quoteringen voor de thuisploeg. De dubbele kans ‘gelijkspel of winst uitploeg’ gold in 58% van de wedstrijden in het seizoen 2021-2022 en is ook een interessante optie.

Een laatste statistiek die de moeite waard is om tot je te nemen, betreft de verdeling van de doelpunten in een Ligue 1 wedstrijd. Je kunt namelijk ook inzetten op het moment in de wedstrijd wanneer de goals vallen. In het seizoen 2021-2022 van de Ligue 1 vielen 22,5% van de goals in de laatste 15 minuten van de wedstrijd. Dit is overduidelijk de periode waarin de meeste doelpunten vallen. Je weet dus wat je te doen staat wanneer je dit type weddenschap wilt gaan afsluiten.

Voetbalwedden bij TOTO

Hoe voorspel je Ligue 1 wedstrijden?

Voorspelling wedstrijd Ligue 1 - 2021 2022

Nu we de belangrijkste Ligue 1 statistieken hebben bekeken, gaan we over naar de belangrijkste factoren die je moet meenemen als je Ligue 1 wedstrijden gaat voorspellen. Kijk ten eerste naar de vorm van de teams waarop je wilt gaan wedden. Wanneer een elftal dat hoger op de ranglijst staat tegen een lager geklasseerd team speelt, maar wanneer het lager geklasseerde elftal recent veel punten pakt, is het waarschijnlijk geen gek idee om op het lager geklasseerde team in te zetten.

Naast de vorm van het collectief moet je ook kijken naar de vorm van de vedettes van het elftal. Laten we als voorbeeld de wedstrijd Lyon-Marseille nemen. Normaal gesproken is dit een wedstrijd die beide kanten op zou kunnen gaan. Wanneer echter Dimitri Payet en Mattéo Guendouzi een erg slechte periode doormaken, zullen de kansen van Marseille flink afnemen. In dit geval zal het een beter idee zijn om in te zetten op Lyon (indien de spelers van Lyon wel in vorm zijn natuurlijk). De vorm van de beste spelers is met name bepalend voor de resultaten van de kleinere teams bijvoorbeeld Jonathan David bij Lille of Savanier bij Montpellier. Voor een ploeg als PSG hoeft het ontbreken van een topspeler minder gevolgen te hebben, omdat er een kwalitatief goede vervanger zal klaarstaan die alsnog tot de beste spelers van de Ligue 1 zal behoren.

Kijk ook naar blessures, schorsingen of andere redenen waarom spelers afwezig kunnen zijn in een wedstrijd. Zoals hierboven benoemd heeft de afwezigheid van een belangrijke speler van een club vaak negatieve gevolgen voor het resultaat in een wedstrijd. Zoek dus altijd even voordat je inzet uit wie er geschorst of geblesseerd zijn in de Ligue 1.

Aanmelden bij TOTO en direct beginnen met sportwedden

Een andere factor om naar te kijken is het belang van een duel. Stel jezelf de volgende vraag: is het duel voor beide clubs even belangrijk? Wanneer PSG of Lille bijvoorbeeld een belangrijke Europese wedstrijd speelt, kan het zijn dat er minder belang wordt gehecht aan de Ligue 1 wedstrijd die voorafgaat aan de Europese ontmoeting. Spelers kunnen gerouleerd worden of simpelweg minder op het randje gaan spelen. Dit kan bijvoorbeeld ook gelden voor een wedstrijd waarin slechts een van de twee teams nog ergens voor speelt, denk aan een duel tussen de nummer 19 en nummer 10 aan het einde van de competitie. De nummer 19 kan mogelijk nog directe degradatie ontlopen, terwijl er voor de nummer 10 niets meer op het spel staat. Hoewel spelers het niet snel zullen toegeven, heeft het belang van een wedstrijd vaak wel degelijk (bedoeld of onbedoeld) gevolgen voor de inzet van de spelers.

Tot slot is het voordat je je weddenschap afsluit aan te raden om de odds van de verschillende (legale) bookmakers te vergelijken. Er zullen vanaf oktober veel verschillende goksites met een licentie van de Kansspelautoriteit bestaan in Nederland, die allemaal hun eigen quoteringen opstellen. Dit betekent dat een overwinning van Lille tegen PSG bijvoorbeeld kan worden aangeboden tegen een quotering van 2.50 door een bookmaker, terwijl diezelfde weddenschap elders wordt aangeboden voor 2.60. Als je van plan bent om €100 in te zetten, maakt dit toch al gauw een verschil van €10 als je de weddenschap wint. Je maximaliseert je winst op de lange termijn door altijd op de hoogste quoteringen in te zetten. Door je in te schrijven bij de beste bookmakers, heb je altijd de mogelijkheid om dit te doen. Bijkomend voordeel is dat je op vrijwel iedere goksite een welkomstbonus ontvangt.

Inschrijven op www.toto.nl

Stand Ligue 1 voorspellen: hoe te doen?

Voorspelling stand Ligue 1 - 2021 2022

Je kunt ervoor kiezen om op Ligue 1 wedstrijden te wedden, maar er bestaat ook de optie om op de eindstand van de Ligue 1 te wedden. Ieder seizoen, zo ook in het seizoen 2022-2023, bieden bookmakers je de mogelijkheid om de eindstand van de competitie te voorspellen. Je kunt bepalen wie er kampioen wordt, wie er degradeert, wie er Europa ingaat (zie ook voorspelling Champions League) en ga zo maar door.

Wanneer jou het wel wat lijkt om dit avontuur aan te gaan, is het aan te raden om aan een aantal zaken te denken. Analyseer de selecties van de teams allereerst goed. Is de selectie van een club intact gebleven na vorig seizoen of zijn er belangrijke inkomende en/of uitgaande transfers gedaan? Hoe zit het met de jeugdinstroom? Zijn er grote talenten die dit jaar gaan doorbreken? Heeft een club sterke wisselspelers achter de hand? Een elftal met een brede selectie van kwalitatief goede spelers zal waarschijnlijk beter presteren op de lange termijn dan een club die een betere basiself heeft, maar een zwakke bank.

De Ligue 1 voorspellen op toto.nl

Het is ook aan te raden om het voetbalnieuws rondom een club te volgen en met name de doelstellingen van een club te bekijken. Die doelstellingen worden vaak voorafgaand aan een seizoen uitgesproken door de voorzitter of trainer. Wanneer een voorzitter aangeeft vol voor de top 4 te gaan en hier ook de portemonnee voor wil trekken, dan kan het goed zijn om de betreffende ploeg hoog in te schatten bij je voorspellingen. Wanneer een Ligue 1 club uitspreekt de nationale competitie minder belangrijk te vinden dan een Europese competitie, dan is het vanzelfsprekend aan te raden om minder te verwachten van de betreffende ploeg op nationaal niveau.

Raadpleeg ook de eindstand van de voorgaande jaren in de Ligue 1. Hoewel er altijd uitschieters naar boven en onder zijn, eindigen Ligue 1 clubs vaak rondom dezelfde plekken. Rennes en Nice eindigen bijvoorbeeld vaak tussen de 5e en de 8e plek, terwijl PSG en Lyon vaak bij de eerste drie eindigen.

Wedden op de eindstand in de Ligue 1 bij TOTO

Topscorer Ligue 1: wie kiezen?

Topscorer Ligue 1 voorspelling

De laatste jaren kiezen steeds meer liefhebbers van voetbalweddenschappen voor het voorspellen van de topscorer van een competitie, zo ook de topscorer van de Ligue 1. Het voorspellen van de topscorer van de Ligue 1 kan interessant zijn, omdat de quoteringen voor de kandidaten hoog zijn.

Kijk bij het bepalen van de topscorer altijd naar de topschutterslijst van de voorgaande jaren. Zo is Kylian Mbappé al 3 seizoenen op rij de topscorer van de Ligue 1, terwijl daarvoor ook Edinson Cavani constant hoog op de topscorerslijst eindigde. Het zal voor weinig mensen een verrassing zijn dat Mbappé ook dit seizoen de favoriet is bij de bookmakers voor de topscorerstitel in de Ligue 1. 

Wanneer je de topscorer van de Ligue 1 gaat voorspellen, is het aan te raden om niet alleen naar de specifieke kwaliteiten van het individu te kijken, maar ook naar de kwaliteiten van de spelers om de topschutter heen. Mbappé, Messi en Neymar hebben ijzersterke spelers om zich heen en spelen vrijwel altijd op de helft van de tegenstander, wat doelpunten maken voor hen een stuk makkelijker maakt dan voor de spits van een laagvlieger die vaak tot de middencirkel moet inzakken. Mohamed Bayo van Clermont heeft bijvoorbeeld niet dezelfde aanvoer als de spitsen van PSG. Waarschijnlijk klinkt dit logisch en een tikkeltje overbodig, maar vergeet het vooral niet.​​​​

 • Kylian Mbappe - 1.58
 • Neymar Jr - 3.15
 • Lionel Messi - 10.50
 • Alexandre Lacazette - 16.00
 • Martin Terrier - 17.00
 • Terem Moffi - 18.00
 • Jonathan David - 25.00
 • Breel Embolo - 40.00
 • Wissam Ben Yedder - 40.00

Odds afkomstig van www.unibet.nl

De topscorer van de Ligue 1 voorspellen op toto.nl

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2022-2023

voorspelling-ligue-1-dolberg

In het huidige seizoen is PSG zonder twijfel de favoriet voor de titel. De club uit Parijs moest heeft zich vorig jaar hersteld na de blamage van het seizoen 2019-2020 toen ze het kampioenschap aan Lille moesten laten. PSG heeft haar ijzersterke selectie versterkt met sterren als Messi, Sergio Ramos, Donnarumma en Hakimi. Het moet dan ook gek lopen willen de sterren uit Parijs het kampioenschap dit jaar mislopen. Achter PSG zijn Lyon, Marseille, Monaco en Lille de ploegen die hoogstwaarschijnlijk gaan uitvechten wie er zich als tweede direct kwalificeert voor de Champions League.

Aanmelden bij TOTO Sportweddenschappen

De odds voor de titel in de Ligue 1

De quoteringen voor het kampioenschap in het seizoen 2022-2023 zijn inmiddels al bekend. Hieronder vind je de belangrijkste quoteringen voor de titel in de Ligue 1:

 • Paris Saint-Germain - 1.02
 • RC Lens - 25.00
 • Stade Rennes - 35.00
 • Olympique Marseille - 40.00
 • AS Monaco - 100
 • Lille OSC - 150
 • Olympique Lyon - 200
 • Lorient - 250
 • OGC Nice - 1000

Odds afkomstig van toto.nl

Onze Ligue 1 voorspellingen van het moment:

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie


 

Ligue 1: de hoogste odds om te wedden

31 mrt. 2023 - 15:00 Marseille - Montpellier
1 1.44
X 4.75
2 7.25
01 apr. 2023 - 11:00 Auxerre - Troyes
1 1.9
X 3.5
2 4
01 apr. 2023 - 15:00 Rennes - Lens
1 2.4
X 3.35
2 2.92
02 apr. 2023 - 07:00 Lille Osc - Lorient
1 1.4
X 5.1
2 7
02 apr. 2023 - 09:00 Angers - Nice
1 5.7
X 3.8
2 1.62
02 apr. 2023 - 09:00 Brest - Toulouse
1 2.8
X 3.4
2 2.45
02 apr. 2023 - 09:00 Clermont - Ajaccio
1 2.15
X 3.2
2 3.55
02 apr. 2023 - 09:00 Nantes - Reims
1 2.75
X 3.3
2 2.55
02 apr. 2023 - 11:05 Mónaco - RC Strasbourg Alsace
1 1.48
X 4.6
2 6.3
02 apr. 2023 - 14:45 PSG - Lyon
1 1.41
X 5
2 6.5
07 apr. 2023 - 15:00 Lens - RC Strasbourg Alsace
1 1.44
X 4.4
2 7.5
08 apr. 2023 - 11:00 Angers - Lille Osc
1 5.9
X 4.4
2 1.53
08 apr. 2023 - 15:00 Nice - PSG
1 3.95
X 3.85
2 1.85
09 apr. 2023 - 07:00 Lyon - Rennes
1 2.2
X 3.5
2 3.25
09 apr. 2023 - 09:00 Ajaccio - Auxerre
1 2.45
X 3.1
2 3.05
09 apr. 2023 - 09:00 Montpellier - Toulouse
1 2.5
X 3.4
2 2.77
09 apr. 2023 - 09:00 Reims - Brest
1 1.7
X 3.95
2 4.75
09 apr. 2023 - 09:00 Troyes - Clermont
1 2.85
X 3.3
2 2.5
09 apr. 2023 - 11:05 Nantes - Mónaco
1 3.6
X 3.7
2 2
09 apr. 2023 - 14:45 Lorient - Marseille
1 4.5
X 3.85
2 1.75

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer