Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Europa League Wedden op de beste odds - Europa

Europa - Europa League
Volgende wedstrijden

In de wereld van het sportwedden zijn odds essentiële elementen. Alle fans van sportwedden weten dat odds een belangrijke factor is en onmisbaar zijn voor een sportweddenschap. Achter elke weddenschap op de Europa League gaan dus odds schuil die gebaseerd zijn op de kans dat een evenement zich voor zal doen tijdens de wedstrijd. Vaak zijn de odds in de Europa League bepalend voor je keuze om al dan niet op deze Europese competitie te wedden.

Op Europa League wedstrijden wedden bij TOTO

Een eenvoudige berekening voor odds in de Europa League

Wat je ten eerste moet weten over de odds voor de Europa League is dat ze berekend worden door de bookmakers op basis van verschillende elementen. Of het nu gaat om de Europa Ligue, of elke andere sportcompetitie waar dan ook, er gelden altijd cijferelementen waarmee rekening gehouden moet worden. De plaats van elk team in de stand, het aantal overwinningen in de competitie, het aantal gescoorde of geïncasseerde doelpunten, het aantal rode of gele kaarten, allemaal voorbeelden van elementen die van invloed zijn op de hoogte van de odds. En dat is niet alles. Naast deze statistische elementen worden de hoogtes van de odds voor de Europa League ook bepaald door het gevoel van de bookmakers. Concreet betekent dit dat de motivatie van een team voor de competitie, de eventuele rivaliteit tussen twee clubs of hoe belangrijk de inzet van de wedstrijd is voor de teams allemaal een rol spelen.

Registreren bij TOTO

Tweede belangrijke punt voor de berekening van de odds voor de Europa League, is dat de waarden altijd verband houden met de kansen van de weddenschappen waarmee ze verbonden zijn. Kortom, als de kans dat een evenement zich voordoet hoog is, zullen de odds die de bookmakers aanbieden vrij laag zijn. Integendeel, een uitkomst die zeer onwaarschijnlijk lijkt voor de Europa League wedstrijd, zal op goksites worden aangeboden tegen redelijk hoge odds. We nemen de wedstrijd AC Milan - Villareal als voorbeeld, waarbij de Italianen favoriet zijn op eigen terrein. In dit geval zullen de bookmakers relatief lage odds aanbieden voor winst van Milaan (bijv.: 1.80) terwijl een overwinning van de Spanjaarden hoger zal scoren (bijv.: 3.00). Een logisch verschil in waarde dus, aangezien deze scenario een andere kans van slagen hebben.

Voelbalwedden bij TOTO

Derde en laatste punt is dat odds op de Europa League altijd herzien zullen worden door de sites voor sportweddenschappen, afhankelijk van de verschillende evenementen die plaatsvinden. Een blessure van een belangrijke speler in de dag voorafgaand aan de wedstrijd kan de aangeboden odds veranderen. De club waar de geblesseerde spelers speelt zal misschien hogere odds krijgen en het andere team kan wat lagere odds krijgen. Hetzelfde principe gaat op bij een live weddenschap op de Europa League. We gaan ervan uit dat je wilt wedden op winst van Marseille tegen Kopenhagen waarvoor de bookmakers een quotering van 1.80 aanbieden. Als de Denen vlak na de aftrap van de wedstrijd de score openen in het Vélodrome, zullen de odds “winst Olympique Marseille” stijgen en bijvoorbeeld 3.00 worden. Laat je dus niet verrassen als je live wedt op de Europa League: de odds van het Europese toernooi worden continu bijgewerkt door de bookmakers.

Een TOTO-account aanmaken

Wat is het belang van odds in de Europa League?

Net als alle ander sportcompetities waarop sportweddenschappen aangeboden worden, zijn ook de odds voor de Europa League van essentieel belang om de potentiële winst van je weddenschap te berekenen. Kortom, door de odds van je keuze te vermenigvuldigen met de som die je in wilt zetten, kun je de potentiële winst van je weddenschap berekenen. We nemen de wedstrijd Glasgow Rangers - Sevilla als voorbeeld. Na een analyse van de wedstrijd, besluit je € 10 in te zetten op winst van de Spanjaarden in Schotland. De aangeboden quotering is 2.50 en daar zet je dus 10 euro op in. In dit geval zal de bruto winst bij een winnende weddenschap € 25 zijn (odds x inzet = winst). Het eerste voordeel van odds is dus duidelijk, de potentiële winst van een weddenschap bepalen om te beslissen of je wel of niet zal wedden.

Schrijf je in bij TOTO en profiteer van de beste odds

Behalve het berekenen van de potentiële winst van een weddenschap, hebben de odds van de bookmakers voor de Europa League ook nut om te beoordelen of jouw weddenschap correct is. Uitleg. We gaan ervan uit dat je wedt op winst voor Sevilla tegen Glasgow Rangers. Nadat je onze oddsvergelijker voor de Europa League hebt bekeken, zie je dat de odds van de Spanjaarden, de favoriet, op 2.50 staan. Alles is in orde want je zit op dezelfde lijn als de bookmakers. Als je echter ziet dat de aangeboden odds veel hoger zijn dan jouw schatting (bijv. 4.00), dan moet je alles nog eens goed bekijken voordat je wedt. Er zijn twee mogelijkheden.

Ten eerste kan het zijn dat je iets gemist hebt, zoals de schorsing van een speler of het feit dat Sevilla al gekwalificeerd is en de spelers laat rouleren. In dat geval moet je je plannen herzien. In het tweede geval begrijp je echt niet waarom de bookmakers zulke hoge odds aanbieden, aangezien alles in het voordeel van Sevilla lijkt te zijn voor de wedstrijd (talent, motivatie, voorgaande confrontaties). In dat geval moet je niet aarzelen om in te zetten, om zo te profiteren van de gunstige kansen.

Aanmelden bij TOTO

Odds winnaar Europa League: ook interessant

Als je geen vaste bezoeker bent van goksites weet je misschien niet dat er ook weddenschappen bestaan waarbij je de Europa League op lange termijn voorspelt. Een concreet voorbeeld hiervan is een weddenschap op de winnaar van de Europa League. Elk seizoen bieden de goksites voor of tijdens het seizoen de mogelijkheid aan om te wedden op het team dat de titel wint aan het einde van het seizoen. De odds zijn over het algemeen redelijk hoog (rond 8.00 - 9.00) en het kan dus de moeite zijn om dit te overwegen. Er worden ook andere lange termijn weddenschappen aangeboden voor de Europa League, zoals het voorspellen van de topscoorder van de competitie of welke clubs door de poulefase komen.

Op de Europa League wedden bij TOTO

Schrijf je in bij alle bookmakers!

Nog iets dat je moet weten over de odds van de UEFA Europa League, is dat het sterk aan te raden is om je bij zoveel mogelijk bookmakers in te schrijven. Het komt geregeld voor dat de quoteringen bij de bookmakers verschillen voor precies dezelfde weddenschap van dezelfde Europa League wedstrijd. We nemen weer het voorbeeld Glasgow Rangers-Sevilla waarbij je € 100 inzet op Sevilla.

Voor deze wedstrijd zien we een quotering van 2.50 bij Unibet voor winst van de Spanjaarden. Als we de odds bij bij Unibet bekijken voor dezelfde weddenschap, zien we 2.40. Dit is een duidelijk geval waarbij je beter je € 100 kunt inzetten bij Bet365 (potentiële winst van € 250), dan bij Unibet (potentiële winst € 240). Dit voorbeeld laat zien waarom inschrijven bij alle bookmakers van belang is.

Het heeft dus niet zoveel zin om odds voor de Europa League te vergelijiken wanneer je slechts ingeschreven staat bij één bookmaker. Een enkele bookmaker zal nooit de beste odds aanbieden voor alle wedstrijden. Een account openen bij alle sites betekent dus de mogelijkheid om altijd te profiteren van de beste odds op de Europa League, en daarmee de hoogst mogelijke winst. Klinkt logisch toch? De keuze is aan jou.

Inschrijven bij TOTO en direct meespelen

De odds voor de volgende Europa League wedstrijden:

18 jul. 2024 - 10:30 UEFA Europa League
18 jul. 2024 - 11:00 UEFA Europa League
18 jul. 2024 - 12:00 UEFA Europa League
18 jul. 2024 - 12:00 UEFA Europa League
18 jul. 2024 - 14:00 UEFA Europa League
18 jul. 2024 - 14:15 UEFA Europa League

Onze Europa League voorspellingen van het moment

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer