Europa League Voorspellingen en wedtips

Vind hier onze gratis tips over de Europa League, evenals voorspellingen van onze experts voor alle wedstrijden in de Europa League (2020-2021). Veel informatie voor je voetbalweddenschap!

Presentatie Europa League

Pronostic Europa League 2020-2021

De Europa League is het op één na belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs. Hoewel de Europa League minder prestigieus is dan de Champions League, is het toernooi de afgelopen 10 jaar wel belangrijker en populairder geworden. De winst van de Europa League door grote teams als Sevilla, Chelsea, Manchester United en Atletico Madrid is hier het levende bewijs van. De Europa League brengt de betere Europese teams samen. Clubs kwalificeren zich voor de Europa League door hun prestaties in de nationale competitie of in het nationale bekertoernooi. Na de groepsfase van de Europa League sluiten de nummers 3 uit de poules van de Champions League aan in de knock-outfase van de Europa League. De Europa League is een rijk en spectaculair toernooi, die bovendien veel goeds kan brengen voor je weddenschappen. De vorige editie van de Europa League werd gewonnen door Sevilla, dat in de finale mede door 2 doelpunten van Luuk de Jong te sterk bleek voor Inter Milan. Welke club volgt de Andalusiërs op in 2021?

Aanmelden bij TOTO

De Europa League finale 2020-2021

Voorspelling finale Europa League

De twee kanshebbers voor de Europa League zijn bekend. Manchester United neemt het op 26 mei in Gdansk op tegen Villareal. De Engelsen schakelden AS Roma overtuigend uit in de halve finale en zijn door de bookmakers tot favoriet gebombardeerd. De Spanjaarden hadden in de halve finale in de tweede wedstrijd uit tegen Arsenal aan 0-0 genoeg om de finale te bereiken. Villareal weet dus hoe het is om op papier grotere tegenstanders uit te schakelen. De finale van de Europa League 2020-2021:

  • Villareal-Manchester United

Of je hart nu sneller klopt voor Manchester United of voor Villareal, er zijn interessante odds beschikbaar op de gokistes. TOTO is op de Nederlandse markt dé aanbieder van sportweddenschappen en is dan ook een goede optie. Deze bookmaker biedt bovendien regelmatig interessante acties aan zoals Free Bets.

Inschrijven en op voetbal wedden bij TOTO

Tips van onze experts voor je Europa League voorspellingen

Pronostic Europa League - Football

Wat bovenal belangrijk is om te weten over de Europa League, is dat het over het algemeen gezien een van de meest spectaculaire competities van de wereld blijft. Het doelpuntengemiddelde per wedstrijd staat in zowel de groepsfase in als de knock-outfase op 2,74. Dit doelpuntengemiddelde is een van de hoogste onder de internationale toernooien. Het is dus overbodig om aan te merken dat de Europa League het gehele seizoen spektakel biedt, tot groot plezier van vele zelfverklaarde voetbalkenners. In het Europa League seizoen 2020-2021 is het dan ook interessant om in te zetten op de weddenschap  'meer dan gescoorde 2,5 doelpunten in de wedstrijd'. 

Een ander belangrijk gegeven is het opmerkelijk hoge aantal gelijke spelen. In veel voorgaande edities van het toernooi, en in het seizoen 2019-2020 specifiiek, eindigde bijna een op de vier wedstrijden in een gelijkspel (24,8% van de wedstrijden). Gezien de aantrekkelijke odds die voor een gelijkspel worden aangeboden, vaak tussen de 3.00 en 3.40, is het daarom de moeite waard om tijdens de huidige editie in te zetten op een gelijkspel. Weet ook dat 46% van de wedstrijden in het vorige Europa League seizoen werd gewonnen door de thuisploeg, tegenover 29% door de uitploeg.

Om een goede weddenschap af te sluiten, is het ook van belang om je te bedenken dat het regelmatig regent met doelpunten in de Europa League. Vorig seizoen werd er in 53% van de wedstrijden meer dan 2,5 keer gescoord, terwijl in 29% van de ontmoetingen zelfs meer dan 3,5 goal werd gemaakt. Ook bij dit soort weddenschappen zijn de odds vaak relatief hoog. In combinatie met interessante acties bij de bookmakers, is het daarom zeker geen gek idee om op dit soort weddenschappen in te zetten.

Een ander interessant statistiek van de Europa League betreft de aanvallende prestaties van de teams. In 71% van de wedstrijden in de groepsfase maakte de uitploeg minstens een doelpunt. Dit ratio blijft op 70% liggen in de knock-outfase. Dit type weddenschap lijk je dan ook niet links te moeten laten liggen.

Als je iemand bent die graag voorspelt in welke periode van de wedstrijd de goals vallen, weet dan dat de Europa League statistieken op dit gebied vergelijkbaar zijn met andere competities. Tijdens de vorige editie werden de meeste goals gemaakt tussen minuut 76 en 90. Dit gaat om zo'n 25% van de goals. Onderschat deze kans niet, zeker gezien het feit dat dit soort weddenschappen vaak tegen een quotering van rond de 1.80 wordt aangeboden.

Als je een weddenschap op de lange termijn wilt afsluiten, is het van belang om te weten dat 11 spelers meer dan 5 goals maakten in het afgelopen seizoen. 4 van de 10 laatste topscorers van de Europa League waren afkomstig van clubs die instroomden uit de Champions League. Voordat je wedt op de Europa League, aarzel dan niet om ook de tips over de Champions League te raadplegen. Deze tips over de Champions League kunnen namelijk ook nuttig zijn voor je Europa League voorspelling.

De Europa League voorspellen bij TOTO

Hoe voorspel je Europa League wedstrijden?

Parier Europa League - 2020 2021

Laten we nu eens naar de factoren gaan kijken waar je rekening mee moet houden voordat je gokt op een wedstrijd in de Europa League. Allereerst is het belangrijk om de huidige vorm van de basisspelers te peilen. Een team is vaak afhankelijk van enkele spelers. Als Dusan Tadic, Davy Klaassen en Daley Blind bijvoorbeeld niet in vorm zijn, moet je je afvragen of het een goed idee is om op Ajax te wedden. De afwezigheid van spelers door bijvoorbeeld een schorsing of blessure heeft eenzelfde effect. Kijk dus vooral goed wie er meespelen en of de belangrijkste spelers op zijn minst degelijk presteren.

Naast het analyseren van de vorm van de spelers, is het verstandig om een inschatting te maken van het belang van de competitie voor een club. Wat bedoelen we hiermee? Een club die in de nationale competitie meespeelt om de Champions League plekken, kan minder prioriteit geven aan de midweekse Europa League wedstrijden. Als een club de Europa League niet enorm belangrijk lijkt te vinden, is het aan te raden om af te zien van een weddenschap in het voordeel van het betreffende team. Op papier minder sterke en minder prestigieuze clubs kunnen de Europa League daarentegen hét podium vinden om zich te laten zien en te presteren.

Het is daarnaast belangrijk om te kijken wat er op het spel staat in een wedstrijd. Stel dat een team dat zich al heeft gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Europa League speelt tegen een team dat lager in de poule staat, maar nog alles om voor te spelen heeft. Het kan zijn dat het tweede team veel gemotiveerder is dan het eerste, en/of de coach van het al gekwalificeerde team een geheel nieuw elftal opstelt van reserves en jongelingen. Vergeet echter niet dat een ontmoeting tussen twee clubs die beiden al gekwalificeerd zijn zeker van belang kan zijn. Door eerste te worden in een poule, kan een team een minder sterk team treffen in de volgende ronde.

Ten slotte, en we kunnen het niet vaak genoeg herhalen, vergeet niet om je voetbalweddenschappen tegen de beste odds te plaatsen. Schrijf je in op zoveel mogelijk goksites, profiteer van welkomstacties, vergelijk de aangeboden quoteringen en sluit je weddenschap af op de website waar de odds het hoogst zijn en je dus het meeste kunt winnen. Bookmakers bieden vaak verschillende quoteringen aan voor precies dezelfde weddenschap. De ene bookmaker kan bijvoorbeeld een quotering van 2.00 aanbieden voor een winst voor Arsenal, terwijl een andere bookmaker 2.10 aanbiedt. Onthoud dat dit soort verschillen in quoteringen je winst sterk beïnvloeden op de lange termijn!

Inschrijven en meespelen bij TOTO sportweddenschappen

Wie wordt de topscorer van de Europa League?

Pronostic Meilleur Buteur Europa League

Net als op veel andere competities bieden goksites je ook de optie om te wedden op de topscorer van de Europa League 2020-2021. De concurrentie voor de titel van topscorer van de Europa League is vaak hevig. Als je echter een gokje wilt wagen op de topscorer, dan zijn er een paar regels om je op de goede weg te helpen.

Het is bijvoorbeeld slim om naar de speelwijze van de club te kijken waarin de speler speelt. Ondanks een overvloed aan talent bij een speler, kan het lastig voor hem zijn om tot scoren te komen als de trainer een voorkeur heeft voor een speelwijze waarin het hele elftal op eigen helft inzakt. Daarnaast is het belangrijk om een speler te kiezen die tot veel wedstrijden in de Europa League komt. Je geeft de voorkeur dus aan een speler waarvan de club ver reikt in het toernooi. Hoe getalenteerd een speler van Sparta Praag ook is, zo'n speler zal minder kans maken op de topscorerstitel dan een aanvaller van Arsenal.

Wat betreft de voorspelling van de topscorer van dit seizoen zijn er 5 belangrijke kanshebbers. Borja Mayoral (AS Roma), Pizzi (Benfica) en Yusuf Yazici (Lille) staan gedeeld eerste op de topscorerslijst met 7 goals. Villareal-spelers Gerard Moreno en Paco Alcácer staan allebei op 6 goals en hebben de finale nog voor de boeg. Een van deze twee spelers kan dus zomaar aan de haal gaan met de prijs van beste topschutter van het Europa League seizoen 2020-2021. Bij de Nederlandse aanbieder TOTO is er momenteel helaas niet meer de mogelijkheid om op de topscorer van de Europa League te wedden.

Voetbal en andere sporten voorspellen bij TOTO

Onze gratis voorspelling voor het seizoen 2020-2021

Pronostic Vainqueur Europa League - 2020 2021

Het Europa League seizoen 2020-2021 nadert zijn ontknoping. De finalisten Manchester United en Villareal die respectievelijk AS Roma en Arsenal elimineerden beschikken allebei over veel kwaliteit. De Red Devils van trainer Solksjaer zijn op papier (en volgens de bookmakers) sterker dan het Villareal van Emery. Veel mensen zullen dan ook op inzetten op Manchester United. Wees echter op je hoede, de Europa League finale is allesbehalve een gelopen race. Villareal is goed op dreef dit Europa League seizoen en lijkt in staat te zijn om het Manchester United het vuur aan de schenen te leggen. De Spanjaarden worden bovendien gecoacht door een trainer die voor de vijfde keer in zijn carriëre in de Europa League finale staat en ervaring heeft met het winnen van de eindstrijd. Opgepast dus, de winst voor Manchester United is allesbehalve een zekerheid.

Registreren bij TOTO en direct wedden op de Europa League

Winnaar Europa League 2020-2021: de odds van de bookmakers

  • Manchester United, quotering van 1.36
  • Villareal, quotering van 2.90

Onze voorspellingen van het moment voor de Europa League:


Europa League: de beste odds voor je weddenschappen