Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Odds converter

Converteer de kansen van bookmakers naar decimaal formaat, Amerikaans formaat of fracties (fractionele kansen) en bepaal de verwachte winst van je weddenschap op basis van je inzet.

Odds Converter voor sportweddenschappen: optimaliseer je weddenschappen!

Wil je de winkansen van een goksite omzetten naar een ander formaat? Amerikaanse winkansen en fractionele winkansen begrijpen?

Wil je de potentiële winst van je weddenschap weten voordat je hem plaatst, of de waarschijnlijkheid dat hij wint? Dan is de SportyTrader odds converter iets voor jou!

Met onze 100% gratis en krachtige odds converter kun je de waarden van bookmakers beter begrijpen en je weddenschappen optimaliseren.

Hoe converteer je de kansen van je sportweddenschap met onze tool?

Het is heel eenvoudig om de kansen van je sportweddenschap om te rekenen met onze tool.

Voer in het veld van je keuze (decimale, fractionele of Amerikaanse kansen) je winkans in en zie direct hoe deze wordt omgezet in de andere formaten.

Door het inzetbedrag in het veld Inzet te veranderen, kun je ook de impliciete waarschijnlijkheid van de weddenschap (zie hier voor uitleg), de potentiële winst en de verwachte winst zien.

De odds converter is daarom een leuke en zeer eenvoudig te gebruiken tool, die zowel beginnende als ervaren gokkers helpt om hun coupons beter te beheren. Odds verdienen het om begrepen te worden.

Wat zijn de verschillende kansformaten bij sportweddenschappen?

Met de odds converter die wij aanbieden kun je het aanbod van sportweddenschappen omzetten in drie formaten: het decimale formaat, het factionele formaat (ook bekend als fractionele odds) en het Amerikaanse formaat.

Wat zijn deze kansformaten? Hoe worden ze omgerekend? Lees er meer over in de volgende paragrafen.

Decimale winkans

Decimale kansen worden ongetwijfeld het meest gebruikt in Europa. Als je ooit een site voor sportweddenschappen hebt bezocht, zul je er al bekend mee zijn.

Decimale winkansen worden uitgedrukt in cijfers met komma's, variërend van 1.01 tot winkansen tot 5000.00.

Hoe kleiner de kansen en hoe dichter ze bij 1,00 liggen, hoe groter de kans dat de weddenschap wint. Omgekeerd, hoe verder de kansen van 1,00 afliggen, hoe kleiner de kans dat de weddenschap wint.

Om de potentiële winst van een weddenschap met decimale winkansen te berekenen, vermenigvuldig je de winkansen met de inzet.

Potentiële winst berekenen met decimale winkansen

Voor een inzet van €10 op een winkans van 1.80 is hier de potentiële uitbetaling: 

  • 10 (inzet) x 1.80 (kans) = 18 (potentiële brutowinst)

In het geval van een winnende weddenschap op een kans van 1.80 met een inzet van €10, kan de gokker dus een brutowinst van €18 verwachten.

Het is duidelijk dat hoe verder de kansen van 1.00 afliggen, hoe groter de potentiële winst van een weddenschap is. Stel je een kans van 5.00 voor: 10 (inzet) x 5.00 (kans) = €50 aan mogelijke winst!

Fractionele winkans

Fractional odds, ook wel fractionele winkansen of Engelse winkansen genoemd, is een kansnotatie die vooral in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt.

Zoals de naam al zegt, worden fractionele winkansen uitgedrukt als een breuk, met de potentiële winst van de weddenschap in de teller (bovenste getal) en de inzet in de noemer (onderste getal).

Een winkans van 1/1 betekent bijvoorbeeld dat voor elke €1 inzet €1 winst wordt gemaakt. Een kans van 2/1 betekent dat voor elke €1 die wordt ingezet, de winst €2 is als de weddenschap wint.

Hoe groter de teller van een fractionele winkans, hoe groter de potentiële winst op de weddenschap. 

Om de potentiële winst op een weddenschap met fractionele winkansen te bepalen, vermenigvuldig je simpelweg de teller met de inzet. 

Met fractionele winkansen sla je de winstfase over en bepaal je direct de winst (zie hier het verschil).

Belangrijk is dat wanneer de teller (bovenste getal) kleiner is dan de noemer (onderste getal), dit betekent dat de oorspronkelijke inzet hoger is dan de potentiële uitbetaling (gelijk aan decimale kansen van minder dan 2,00). De berekening is dan anders (zie hieronder).

Potentiële winst berekenen met fractionele winkansen

Als de teller groter of gelijk is aan de noemer: voor een inzet van €10 op fractionele kansen van 1/1, is dit wat je krijgt: 

  • 10 (inzet) x 1 (teller van de breuk) = 10 (potentiële winst).

Dus als je €10 inzet op een kans van 1/1, kun je verwachten €10 te winnen als je inzet wint.

Als de teller kleiner is dan de noemer: voor een inzet van €10 op fractionele kansen van 4/5 nu, is dit wat je kunt krijgen: 

  • 10 (inzet) / 5 (noemer) = 2; dan is 2 x 4 (teller) = 8 (potentiële winst).

Je kunt dus verwachten om €8 netto te winnen met een inzet van €10 bij een winkans van 4/5.

Als het bovenste getal van de breuk kleiner is dan het onderste getal, moet je eerst de inzet delen door de noemer (onderste getal) en vervolgens het resultaat vermenigvuldigen met de inzet.

Door onze kans converter te gebruiken, kun je jezelf deze omslachtige berekeningen besparen!

Amerikaanse winskans

American odds zijn het derde grootste kansformaat in online sportweddenschappen tegenwoordig. Het wordt voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten.

Amerikaanse winkansen worden uitgedrukt in cijfers en kunnen negatief (bijv. -200) of positief (bijv. +100) zijn. 

Als het getal positief is, drukt het het bedrag uit dat gewonnen kan worden voor een inzet van €100. Als de winkans bijvoorbeeld +100 is, kan er €100 worden gewonnen voor een inzet van €100 (gelijk aan een decimale winkans van 2,00 in Europa).

Als het getal negatief is, drukt het het bedrag uit dat je moet inzetten om €100 te hopen te winnen. Bijvoorbeeld, als de Amerikaanse winkansen -200 zijn, betekent dit dat je €200 moet inzetten om €100 te winnen (gelijk aan winkansen van 1.50 in Europa).

Om de potentiële winst te berekenen op een weddenschap gebaseerd op positieve Amerikaanse winkansen (d.w.z. door de inzet af te trekken), deel je eerst de inzet door 100 en vermenigvuldig je vervolgens het resultaat met de winkansen.

Om de potentiële winst te berekenen op basis van negatieve Amerikaanse winkansen, deel je eerst 100 door de Amerikaanse winkansen (zonder de "-") en vermenigvuldig je vervolgens het resultaat met de inzet.

Berekening van potentiële winst met Amerikaanse winkansen

Voor een inzet van €10 op een positieve Amerikaanse winkans van +100,00 is dit de winst die kan worden behaald: 

  • 10 (inzet) / 100 = 0,1; dan 0,1 x 100,00 (winkans) = 10 (potentiële winst)

Als ik €10 inzet met een Amerikaanse winkans van +100.00, dan kan ik een winst verwachten van €10 (gelijk aan een Europese winkans van 2.00).

Een ander voorbeeld met negatieve Amerikaanse winkansen: voor een inzet van €10 op een Amerikaanse winkans van -200, is dit wat je kunt krijgen: 

  • 100 / 200 (winkans) = 0,5; dan 0,5 x 10 (inzet) = 5 (potentiële winst)

Voor een inzet van €10 op een Amerikaanse winkans van -200 kun je dus een winst van €5 verwachten, wat gelijk staat aan een inzet van €10 op een Europese winkans van 1.50. 

Wil je geen tijd verspillen met deze berekeningen, laat staan een fout maken? Gebruik dan meteen onze odds converter, die je ook in recordtijd de potentiële winst op een weddenschap geeft. Inclusief de verwachte nettowinst!

Hoe converteer ik een decimale waarde naar een fractionele?

Om een decimale waarde om te zetten in een breukwaarde kun je onze tool gebruiken om een berekening uit te voeren. Maar wees gewaarschuwd: het is niet altijd gemakkelijk en het kan tijdrovend zijn!

Om dit te doen, moet je de decimale waarde nemen, er één eenheid (1) van aftrekken en het uitdrukken als een breuk. In het geval van een notering van 2,00: 2 - 1 = 1/1.

Een decimale waarde van 2,00 wordt dus uitgedrukt als 1/1 in breukwaarde.

Hoe converteer ik een fractionele waarde naar een decimale waarde?

Om een breuk om te zetten in een decimale waarde zonder onze tool te gebruiken, doe je het volgende: voeg een eenheid (1) toe aan de teller van de breuk (bovenste getal) en verwijder de noemer.

Bijvoorbeeld, voor een breukwaarde van 5/1: 5 + 1 = 6.

Een breukwaarde van 5/1 wordt dan uitgedrukt als 6,00 in decimale termen. Nogmaals, de makkelijkste manier is om onze automatische kans converter te gebruiken!

Hoe zet ik decimale winkansen om in Amerikaanse winkansen?

Het omrekenen van decimale winkansen naar Amerikaanse winkansen vereist een kleine berekening.

Decimale kansen gelijk aan of groter dan 2,00 omrekenen

Als de decimale waarde die je wilt omrekenen groter is dan of gelijk is aan 2,00, moet je er één eenheid (1) van aftrekken en vervolgens vermenigvuldigen met 100.

Bijvoorbeeld, voor een decimale waarde van 2,20: 2,20 - 1 = 1,20; dan 1,20 x 100 = 120.

Een decimale waarde van 2,20 komt dus overeen met een Amerikaanse waarde van +120.

Decimale kansen onder 2,00 omrekenen

Als je een decimale waarde lager dan 2,00 wilt omrekenen naar een Amerikaanse waarde, moet je de waarde nemen en er één eenheid (1) van aftrekken. Deel vervolgens 100 door het verkregen resultaat en voeg een "-" teken toe voor de waarde.

Bijvoorbeeld, voor een decimale kans van 1,50: 1,50 - 1 = 0,5; dan is 100 / 0,5 = 200. Dus -200.

Een decimale waarde van 1.50 wordt dus uitgedrukt als -200 in Amerikaans formaat. Om je de moeite te besparen is onze automatische odds converter 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar.

Hoe zet ik Amerikaanse winkansen om in decimale winkansen?

Om handmatig een Amerikaanse rating om te zetten in een decimale rating, hangt de berekening weer af van de waarde van de Amerikaanse rating. Of deze nu negatief of positief is, de berekening is niet hetzelfde.

Een positieve Amerikaanse waardering omrekenen

Om positieve Amerikaanse kansen om te zetten in decimale kansen, deel je de Amerikaanse kansen door 100 en tel je dit resultaat op bij 1. 

Bijvoorbeeld, voor een Amerikaanse winkans van +400: 400 / 100 = 4; dan is 4 + 1 = 5.

Een Amerikaanse quotering van +400 wordt dus uitgedrukt als 5.00 in decimale termen.

Een negatieve Amerikaanse winkans omrekenen

Om negatieve Amerikaanse winkansen om te zetten in decimale winkansen, moet je 100 delen door de negatieve Amerikaanse winkans en dan dit resultaat aftrekken van 1. Het is een ingewikkelde berekening!

Bijvoorbeeld, voor een Amerikaanse quotering van -200: 100 / (-200) = -0.50; 1 - (-0.50) = 1.50.

Een Amerikaanse rating van -200 wordt dus uitgedrukt als 1,50 in decimale termen. 

Omdat deze berekeningsmethoden nogal moeilijk zijn tussen decimale en Amerikaanse kansen, kunnen we je alleen maar aanraden om onze tool te gebruiken. Het zal je kostbare tijd besparen.

Fractionele winkansen omrekenen naar Amerikaanse winkansen

Om fractionele kansen (ook wel Engelse kansen genoemd) om te zetten in Amerikaanse kansen, kun je de volgende berekeningen gebruiken.

Omrekenen van fractionele kansen met een teller groter dan of gelijk aan de noemer

Om een positieve breuk om te rekenen, bijvoorbeeld een breuk met een teller die groter is dan of gelijk is aan de noemer (bijvoorbeeld 1/1; 3/1; 10/1), moet je de breuk delen en vervolgens het resultaat vermenigvuldigen met 100.

Bijvoorbeeld, voor een quotering van 4/1: 4 / 1 = 4; dan 4 x 100 = 400.

Een fractionele quotering van 4/1 wordt dus uitgedrukt als +400 in het Amerikaanse ratingformaat.

Omrekenen van fractionele kansen met een teller lager dan de noemer

Om een negatieve fractionele rating (teller kleiner dan de noemer) om te zetten in een Amerikaanse rating, moet je de factiedeling maken en -100 delen in dit resultaat.

Bijvoorbeeld, voor een rating van 1/2: 1 / 2 = 0.50; dan is (-100) / 0.50 = -200.

Een fractionele rating van 1/2 wordt dus uitgedrukt als -200 in Amerikaans formaat.

Amerikaanse kansen omrekenen naar fractionele kansen

Er zijn twee berekeningen om Amerikaanse winkansen om te zetten in fractionele winkansen. De ene berekening wordt gebruikt voor een positief Amerikaans odd (bv. +200) en de andere berekening wordt gebruikt voor een negatief Amerikaans odd (bv. -200).

Positieve Amerikaanse kansen omrekenen

Om een positieve Amerikaanse notering om te zetten in een fractionele notering, moet je deze delen door 100 en vervolgens uitdrukken in fractioneel formaat (de waarde met een noemer van 1).

Bijvoorbeeld, voor een Amerikaanse quote van +200: 200 / 100 = 2; dan is 2 = 2/1.

Een Amerikaanse quote van +200 wordt dus in breukvorm vertaald als 2/1.

Negatieve Amerikaanse kansen omrekenen

Om negatieve Amerikaanse kansen om te zetten in fractionele kansen, deel je -100 door de kansen, verwijder je de negatieve tekens per vergelijking en doe je hetzelfde voor de twee '0's' in de honderdtallen.

Bijvoorbeeld, voor een Amerikaanse winkans van -500: (-100) / (-500) = 100 / 500 = 1/5.

Amerikaanse kansen van -500 worden daarom uitgedrukt als 1/5 in fractionele kansen.

Wil je niet al die ingewikkelde berekeningen doen en het risico lopen om een fout te maken? Gebruik dan nu onze automatische odds converter.

Het is snel, betrouwbaar en zit boordevol informatie, allemaal gratis.

Wat is het verschil tussen het winnen en winst maken op een weddenschap?

Dankzij onze tool voor het omrekenen van winkansen van bookmakers kun je niet alleen elke waarde omrekenen die wordt aangeboden door een online weddenschapssite, maar kun je ook in een seconde de potentiële winst en winst van je weddenschap bepalen. 

Wat is praktisch gezien het verschil tussen winnen en profiteren van een weddenschap? Het is eigenlijk heel eenvoudig.

Wat je wint met een weddenschap is in feite de bruto winst, wat de bookmaker uitbetaalt als je succesvol bent. Bijvoorbeeld, voor een weddenschap van €10 op een kans van 2.00, dan win je €20.

De winst, aan de andere kant, is  wat je wint op de weddenschap min de oorspronkelijke inzet. In zekere zin is dit de netto winst op de weddenschap en het geld dat daadwerkelijk wordt gewonnen in het geval van een winnende weddenschap. 

Voor een weddenschap van €10 op een kans van 2.00, bijvoorbeeld, zal de winst €10 zijn, omdat de oorspronkelijke inzet is afgetrokken, wat op geen enkele manier een winst is (je krijgt gewoon je inzet terug).

Wanneer je sportweddenschappen plaatst, moet je je dus richten op de winst, niet op de winst. Zo bouw je op de lange termijn een solide bankroll op.

Wat is de impliciete waarschijnlijkheid van een kans bij sportweddenschappen?

In onze kansconverter vind je een veld met de naam 'Waarschijnlijkheid'. Dit veld is alleen ter informatie en toont je de winkans van de weddenschap volgens de schatting van de bookmaker.

Als je bijvoorbeeld een decimale kans van 2,00 invoert in het hulpmiddel, zie je dat de impliciete kans dat de weddenschap wint 50% is volgens de bookmaker.

Hoe is dit nuttig? Heel eenvoudig door je te helpen beslissen of je wel of niet een weddenschap wilt plaatsen! 

Als jij persoonlijk het gevoel hebt dat je weddenschap een betere kans heeft om door te gaan dan de bookmaker denkt, aarzel dan niet om het te proberen. De sportweddenschappen site kan een belangrijk stukje informatie over het sportevenement gemist hebben, zoals een blessure of schorsing.

Of denk je dat je weddenschap minder kans van slagen heeft dan de bookmaker denkt? In dat geval zijn de winkansen volgens jou te laag en is het risico van je weddenschap waarschijnlijk de potentiële winst niet waard.

Dit veld is daarom erg interessant, omdat het je in één oogopslag laat zien of een weddenschap echt de moeite waard is of niet. Handig!

Waarom odds converteren die worden aangeboden door een bookmaker? 

De odds converter van SportyTrader biedt je verschillende opties.

Naast de mogelijkheid om kansen om te zetten van het ene formaat naar het andere, waardoor je aanbiedingen van verschillende aanbieders over de hele wereld kunt vergelijken, maakt SportyTrader's odds converter je leven makkelijker door je de potentiële uitbetaling van een weddenschap te geven, de winst of zelfs de waarschijnlijkheid dat de weddenschap wint volgens de bookmakers.

Drie zeer nuttige opties voor fervente gokkers die dagelijks veel weddenschappen plaatsen.

Ben je nieuw met sportweddenschappen? Deze converter is ook voor jou!

Met slechts één toetsaanslag kun je bepalen of je weddenschap het proberen waard is en wat de nettowinst is als je slaagt. Waar wacht je nog op?

Voor nog meer hulp bij je zoektocht naar de beste weddenschappen, kun je een kijkje nemen bij al onze tools voor sportweddenschappen. Ze zullen je allemaal helpen om succesvoller te zijn bij de bookmakers

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer