Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Nations League Voorspellingen en wedtips

Op deze webpagina vind je onze gratis voorspelling voor de winnaar en de wedstrijden van de Nations League (2022-2023). Informatie die van pas kan komen bij jouw voetbalweddenschappen!

Presentatie van de Nations League - Voetbal

Voorspelling Nations League

De UEFA Nations League is een nieuwe Europese competitie, die in 2018 door de UEFA is opgezet en waarin de 55 nationale teams van het Europese continent tegen elkaar strijden. De competitie, ook bekend als de Nations League, vindt om de twee jaar plaats, tijdens de seizoenen waarin geen grote competitie wordt georganiseerd (WK of EK). Tijdens de Nations League 2022-2023 is er een plaats in de play-offs voor Euro 2024 te verdienen, zodoende staat er meer op het spel dan tijdens de vroegere vriendschappelijke wedstrijden. Een competitie die je tijdens elke editie goed moet volgen, voor al je voetbalvoorspellingen!

Aanmelden bij Bet365 en wedden op de UEFA Nations League

Hoe werkt de Nations League?

Hoewel de Nations League op het eerste gezicht onoverzichtelijk overkomt, is de competitieopzet eigenlijk vrij eenvoudig te begrijpen. De 55 deelnemende ploegen zijn onderverdeeld in vier divisies, volgens hun UEFA-coëfficiënten (gebaseerd op prestaties uit het verleden). Deze vier divisies, League A, League B, League C en League D genoemd, zijn op hun beurt onderverdeeld in verschillende groepen van drie tot vier teams. Een concreet voorbeeld is het Nederlands elftal dat voor de huidige editie 2022-2023 is ingedeeld in groep 4, in League A (met België, Polen en Wales). In dezelfde League zit Duitsland in groep 3, Frankrijk in groep 1, en Spanje en Portugal in groep 2. De verdeling in de lagere divisies (B, C en D) is hetzelfde, met telkens vier poules bestaande uit vier teams per divisie. Alleen Divisie D, waarin  de zwakste ploegen uitkomen, heeft twee poules, waarvan er één uit drie landen bestaat.

Wat staat er op het spel in de UEFA Nations League?

Voor de vorige editie (2020-2021) van de Nations League werden twee play-offplaatsen voor het WK 2022 verdiend door de beste twee ploegen in de groepsfasen. Dit als extra stimulans om het toernooi van spanning te voorzien, waardoor de Nations League ook voor wedders interessant bleef. Een grote vooruitgang ten opzichte van de vroegere vriendschappelijke wedstrijden waar niet veel op het spel stond. Voor deze derde editie (2022-2023) zullen de te behalen kwalificatieplaatsen betrekking hebben op Euro 2024, die in Duitsland zal plaatsvinden. Dit zal een ongetwijfeld een gevoel van urgentie bij de deelnemende teams opwekken.

Voetbalwedden bij Bet365 Sportweddenschappen

Wie gaat de Nations League winnen?

Pronostic vainqueur Ligue des Nations 2022 2023

Nu de groepsfase zijn oordeel heeft geveld en er nog maar vier teams over zijn, is het duidelijk wie de Nations League gaat winnen. Vergeet niet dat de eindfase in juni 2023 wordt gespeeld, na het WK van 2022. De weddenschappen worden nu aangeboden door de bookmakers, die geen grote favorieten aanwijzen, gezien het uniforme niveau van de vier overblijvende landen. Wij verwachten dat Nederland aan het einde van de competitie als winnaar uit de bus komt en Frankrijk, dat de vorige editie won, opvolgt. De kansen voor Virgil van Dijk en zijn teamgenoten om te winnen zijn duidelijk aantrekkelijk, dus aarzel niet om een kans te wagen!

Bekijk de odds van Bet365!

Odds voor de winnaar

Wil je de winnaar van de Nations League 2022-2023 voorspellen? Hier zijn de beste quoteringen aangeboden op de verschillende goksites. Wacht niet langer en profiteer direct!

 • Spanje, kans op 3.00
 • Nederland, kans op 3.25
 • Italië, kans op 3.75
 • Kroatië, kans op 5.00

Odds afkomstig van www.zebet.nl, www.bet365.nl en www.toto.nl

Welke team je voorkeur ook heeft, er wachten je mooie kansen en interessante quoteringen bij de bookmakers op de Nederlandse markt. Aarzel niet om er in Juni 2023 van te profiteren!

Beginnen met wedden op voetbal bij Bet365!

Hoe voorspel je de wedstrijden in de Nations League?

Wedden nations league

Nu we hebben gezien hoe de competitie in elkaar zit, gaan we kijken naar de cijfers en omstandigheden om rekening mee te houden om de resultaten in de Nations League zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen.

Het eerste en belangrijkste om te analyseren is uiteraard de vorm van de teams waarop je in wil zetten. Heeft het team waarop je wilt wedden net een een sterke fase met veel overwinningen achter de rug, of heeft het juist net een teleurstellende reeks neergezet? Is de belangrijkste speler fit of geblesseerd? In termen van head-to-head, wie is leidend tussen de twee teams? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen om een succesvolle voetbalvoorspelling te doen.

Ten tweede moet je niet vergeten de werkelijke inzet van de wedstrijd te analyseren. In een competitie als de UEFA Nations League staat er veel op het spel, zoals promotie naar de hoogste divisie, handhaving in de huidige divisie, de titel of zelfs de waarschijnlijke kwalificatieplaatsen voor het volgende Euro 2024. Alvorens te wedden, moet je dus rekening houden met de ambitie van elk team, om zijn echte motivatie te kennen. Een op papier sterker team dat niets meer heeft om voor te spelen, kan bijvoorbeeld worden verslagen door een zwakker team dat speelt om te overleven. Houd hier dus rekening mee!

Tot slot, om te slagen in je sportweddenschappen op de Nations League, moet je niet vergeten de juiste bookmaker te kiezen om je weddenschap te plaatsen. Zoals je weet, kunnen verschillende goksites voor dezelfde wedstrijd verschillende winkansen bieden, en dus verschillende potentiële winsten. Voor een zo hoog mogelijke winst dien je de bookmaker te kiezen die de beste odds biedt voor de wedstrijd waarop je wedt. Om in enkele ogenblikken te weten te komen welke bookmaker je het best kan kiezen, aarzel dan niet om onze pagina over de beste bookmakers te raadplegen.

Open een account bij Bet365!

Tips van onze experts voor jouw Nations League-voorspellingen

Tips van experts voor de nations league

Om betrouwbare voorspellingen te doen over de Nations League, is het nuttig om kennis te nemen van de belangrijkste statistieken. Wij presenteren daarom hier de cijfers die volgens onze experts van belang om te bestuderen voordat je een weddenschap bij de bookmakers plaatst. De cijfers zijn afkomstig van de laatste editie en kunnen dus behulpzaam zijn voor het voorspellen van het komende seizoen 2022-2023.De vetgedrukte cijfers omvatten de wedstrijden van alle divisies,terwijl de cijfers tussen haakjes alleen gebaseerd zijn op de A divisie. 

 • Thuisoverwinningen: 38% van de wedstrijden (48%)
 • Gelijkspel: 29% van de wedstrijden (21%)
 • Uitwedstrijden gewonnen: 33% van de wedstrijden (31%)
 • Gelijkspel bij rust : 45% van de wedstrijden (32%)
 • Gemiddeld aantal doelpunten : 2.28 doelpunten per wedstrijd (2.75)
 • Wedstrijden met +0.5 doelpunten : 87% van de wedstrijden (92%)
 • Wedstrijden met +1.5 doelpunten : 65% van de wedstrijden (75%)
 • Wedstrijden met +2.5 doelpunten : 40% van de wedstrijden (54%)
 • Wedstrijden met +3.5 doelpunten : 20% van de wedstrijden (25%)
 • Wedstrijden met "Beide teams scoren" : 45% van de wedstrijden (50%)
 • Wedstrijden met precies 1 doelpunt verschil: 44% van de wedstrijden (40%)
 • Wedstrijden met een verschil van 2 doelpunten of meer: 28% van de wedstrijden (40%)

Je kunt onder meer zien dat het verstandig kan zijn om in deze Nations League te wedden op gelijke spelen, of zelfs op X2 om je in te dekken, evenals op de meer dan 1,5. De odds zijn interessant bij online bookmakers, dus het zou zonde zijn om dat te missen!

Voorspel de winnaar van de Nations League

De Nations League Final Four

Voorspelling Final 4 Nations League

Na het einde van de groepsfase in september blijven nog slechts 4 landen over in de strijd om de eindzege:

 • Nederland
 • Spanje
 • Italië
 • Kroatië

Er zijn een aantal verrassingen geweest, waaronder de slechte wedstrijd van Frankrijk en de eerste plaats van Kroatië, evenals de degradatie van Engeland naar League B. In juni wacht ons echter een geweldige Final Four (halve finales op 14 en 15 juni 2023 en kleine finale plus finale op 18 juni).

Nations League I Groepen - Afgeronde fase

Verdeeld in vier divisies zijn de 55 Europese teams per niveau ingedeeld in verschillende groepen. Dit zijn de groepen.

Divisie A

League A bestond uit de 16 beste Europese landen volgens de UEFA-coëfficiënt. Verdeeld in vier groepen van vier, strijden zij om de eerste plaats en het bereiken van de Final Four in een poging om de titel van de Nations League 2022-2023 te veroveren. En in de voetsporen treden van Frankrijk en Portugal, winnaars van de eerste twee edities.

Groep 1 - Frankrijk, Denemarken, Kroatië, Oostenrijk

voorspelling group A nations league

In de eerste groep van de Nations League zat Frankrijk, de regerend kampioen. Een zeer gelijkwaardige groep, met Denemarken, Kroatië en ook Oostenrijk. De ploeggenoten van Mbappé waren de logische favorieten, maar na de 4 wedstrijden in juni waren ze al kansloos voor de toppositie en dus de Final Four. De twee wedstrijden in september zorgden ervoor dat Frankrijk niet afzakte naar League B, in tegenstelling tot Oostenrijk. Kroatië won het duel om de koppositie tegen Denemarken en speelt nu de rest van de competitie in juni!

Stand van de groep

 • Kroatië - 13 punten
 • Denemarken - 12 punten
 • Frankrijk - 5 punten
 • Oostenrijk - 4 punten

Ontdek de odds van Bet365 voor de Nations League

Groep 2 - Spanje, Portugal, Zwitserland, Tsjechië

groep 2 nations league

Het was ook een zeer goede groep, bestaande uit de buurlanden Spanje en Portugal, evenals Zwitserland en Tsjechië. In deze groep werden we getrakteerd op een aantal uitstekende wedstrijden, waarbij de Selecao van Cristiano Ronaldo in de laatste wedstrijd verloor van La Roja van Pedri. Zwitserland en vooral Tsjechië, hoewel niet verdienstelijk, leken een stuk beter dan de rest, en het zijn de Tsjechen van Patrik Schick die zullen degraderen naar Divisie B.

Stand van de groep

 • Spanje - 11 punten
 • Portugal - 10 punten
 • Zwitserland - 9 punten
 • Tsjechië - 4 punten

Maak vandaag nog een account aan!

Groep 3 - Italië, Duitsland, Engeland, Hongarije

groep 3 nations 2022

Duidelijk de groep des doods, met drie van de beste landen ter wereld. We verwachtten uiteraard veel spektakel in deze groep, met enkele schitterende confrontaties, en we kregen wat we verdienden! Italië eindigde, tot ieders verrassing, bovenaan in de groep en zal de rest van de competitie uitzitten. Duitsland en Hongarije blijven in Divisie A. Maar de grote verrassing was de degradatie van Engeland naar League B! Dat zag bijna niemand aankomen.

Stand van de groep

 • Italië - 11 punten
 • Hongarije - 10 punten
 • Duitsland - 7 punten
 • Engeland - 3 punten

Zet in op de Nations League bij Bet365

Groep 4 - België, Nederland, Polen, Wales

Voorspelling Nations League - Poule 1 - Divisie A Nederland

Het was een geweldige laatste groep met twee buren, België en Nederland, plus het Polen van Robert Lewandowski en het Wales van Gareth Bale. Dit zijn allemaal zeer speelse teams, en we werden getrakteerd op enkele schitterende wedstrijden in groep 4. Wat de eerste plaats betreft, verdiende Nederland van Memphis Depay zijn toppositie door België tweemaal te verslaan. De Belgen en de Polen blijven in de competitie, terwijl de Welsh terugkeren naar League B!

Stand van de groep

 • Nederland - 16 punten
 • België - 10 punten
 • Polen - 7 punten
 • Wales - 1 punt

Zet in op het Nederlands elftal bij Bet365!

Divisie B

In deze Nations League Division B vormen Oekraïne, Schotland, de Republiek Ierland en Armenië groep 1, en het is Schotland dat zal toetreden tot League A, terwijl Armenië zal zakken. De tweede groep bestaat uit IJsland, Israël en Albanië (Rusland was aanwezig, maar werd gediskwalificeerd), en het is Israël dat zal toetreden tot League One. Groep 3 bestaat uit Bosnië, Finland, Roemenië en Montenegro. Bosnië heeft zijn plaats in Liga A gereserveerd, terwijl Roemenië is gedegradeerd. Zweden, Noorwegen, Servië en Slovenië vormen de vierde en laatste groep. In de laatste wedstrijd kwalificeerde Servië zich ten koste van het Noorwegen van Erling Haaland, terwijl Zweden in League C zal spelen.

Divisie C

Turkije, Luxemburg, Litouwen en de Faeröer vormen de eerste groep. Turkije komt in Liga B, terwijl Litouwen in Liga D speelt. De tweede groep bestaat uit Noord-Ierland, Griekenland, Kosovo en Cyprus. Griekenland komt in de hoogste divisie, terwijl Cyprus degradeert. Groep 3 bestond uit Slowakije, Wit-Rusland, Azerbeidzjan en Kazachstan. Laatstgenoemd land boekte zijn plaats in Liga B, terwijl Wit-Rusland één plaats zakte. In de vierde en laatste groep zitten Bulgarije, Noord-Macedonië, Georgië en Gibraltar. Georgië eindigde als eerste, terwijl Gibraltar als laatste eindigde.

Divisie D

In deze laatste Liga D vormden Liechtenstein, Moldavië, Andorra en Letland de eerste groep. De tweede groep bestond uit Malta, Estland en San Marino. Letland en Estland spelen in de volgende editie van de Nations League in League C!

Open een account bij Bet365!

Onze huidige Nations League voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

UEFA Nations League: de beste odds om te wedden op voetbal

De odds zijn nog niet beschikbaar voor deze wedstrijd.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer