Bet365
De aanbieding bekijken
ZEbet
 €50  GRATIS!
Betcity
 €20  GRATIS!
Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden
Bet365   Schrijf je in !

Afrika Cup Voorspellingen en wedtips

Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+ | hands24x7.nl |
Vind op deze pagina onze gratis voorspelling voor de CAN Africa Cup of Nations 2022 (2021), net als alle voorspellingen van onze experts voor alle Afrika cup wedstrijden. Veel informatie voor jouw voetbal weddenschap!

Presentatie en voorspellingen Afrika Cup 2022 (2021)

Voorspellingen Africa Cup 2021 2022

Houd je van voetbal en van voetbalweddenschappen? Bereid dan nu je prognoses voor voor de Afrika Cup van 2022 (2021)! Het toernooi voor Afrikaanse landenteams wordt deze winter van 9 januari tot en met 6 februari 2022 afgewerkt. In deze 33e editie van de CAF Africa Cup, zullen de beste voetballers van het Afrikaanse continent het weer tegen elkaar opnemen.

Dit jaar wordt de Afrika Cup afgewerkt in Kameroen en wel in de steden Douala, Yaoundé, Bafoussam, Garoua en Limbé. Dit kampioenschap belooft weer een spektakel te worden, met name op het gebied van intensiteit. De finale wordt gespeeld in het Olembe Stadion in Yaoundé. 24 Afrikaanse landen zullen alles in het werk stellen om in die finale te staan en om deze te winnen. Wie volgt Algerije op, dat met de Afrika Cup van 2019 aan de haal ging? Op naar jouw voetbalvoorspellingen!

Aanmelden bij Bet365!

Beginners sportweddenschappen - hoe werkt de Afrika Cup 2022 (2021)?

Overzicht Afrika Cup 2021

Net zoals tijdens de editie van 2019 die werd gewonnen door Algerije, zullen op deze Afrika Cup wederom 24 landen strijden om de titel van kampioen van Afrika. Van 9 tot en met 20 januari 2022 wordt de poulefase afgewerkt, waarbij er 6 groepen bestaan van ieder 4 landen. De nummers 1 en 2 van deze poules kwalificeren zich voor de volgende ronde van de Afrika cup. De 4 beste nummers 3 van de poules gaan ook door naar de volgende ronde. Vervolgens gaat de knock-outfase van start.

De 16 ploegen die zich voor de knock-outfase hebben gekwalificeerd, gaan in de finalefase (23 januari tot en met 6 februari) uitmaken wie de sterkste is. Hiervoor moet de winnende ploeg de achtste finale, kwartfinale, halve finale en finale winnen. Een verlies in één van deze rondes betekent directe eliminatie, net zoals we zien in de finalerondes van competities als het EK, WK en de Champions League. Een enkele misstap in de finaleronde is dus fataal en betekent dat een land zijn koffers kan pakken en naar huis kan.

Al vroeg in het jaar 2022 zullen er mooie mogelijkheden worden aangeboden voor een weddenschap, tot groot plezier van veel mensen die houden van voetbalwedden. Salah, Mané, Aubameyang, Haller, Onana, Mahrez, Keita, Hakimi,.. er zullen weer meer dan genoeg sterren aanwezig zijn dit jaar. Prepareer je weddenschappen voor de Afrika Cup echter goed!

Registreren op de website van BetCity!

Statistieken CAF Africa Cup: wat je moet weten voordat je gaat voorspellen

Statistieken en wedtips Africa Cup voetbal 2021 2022

Het is sterk aan te raden om de feiten en cijfers goed te kennen voordat je gaat wedden op de Afrika cup. Dit zal je voorspellingen over het algemeen een stuk betrouwbaarder gaan maken. Zowel in groepsfase als in de finaleronde zul je dankzij statistieken een beter beeld kunnen vormen van het verloop van de wedstrijden. Hieronder een aantal statistieken van de vorige editie van de Afrika Cup. 

1.96 doelpunt per wedstrijd

Onthoud allereerst dat de Afrika Cup niet zo spectaculair meer is als voorheen wat doelpunten betreft. Tijdens het vorige seizoen dat werd afgewerkt in Egypte, dat hetzelfde toernooiformat kende, werd er gemiddeld 1.96 doelpunt per duel gemaakt. Dit gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd is één van de laagste in de internationale competities. Let er echter op dat het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd met name laag lag in de poulefase (1.88 in 2019) en hoger uitviel in de knock-outfase (2.12 doelpunten gemiddeld). Een belangrijke statistiek om in je achterhoofd te houden.

73% van de wedstrijden produceerden minder dan 2.5 doelpunten

Een ander feitje dat hetgene bevestigt dat we even hiervoor aanhaalden: 73% van de duels van 2019 overschreven de grens van 2.5 doelpunten per wedstrijd niet. In andere woorden: in zo’n 7 op de 10 duels werden er 2 of minder doelpunten gescoord. Hele doelpuntrijke duels zijn nooit uit te sluiten, maar liggen dus niet in de lijn der verwachting als we naar de statistieken van de vorige CAF Africa Cup kijken. De Afrikaanse landen kiezen vaak voor een verdedigende speelstijl en pogen weinig weg te geven. Tegelijkertijd kan vrijwel ieder land van een ander land winnen. 

Voetbalwedden bij Bet365!

56% van de wedstrijden meer dan 1.5 doelpunten

Een derde statistiek dat de liefhebbers van veel doelpunten iets beter zal bevallen. Tijdens de vorige Afrika Cup van 2019 werd er in 56% van de duels vaker dan 1.5 keer gescoord, een aantal dat in de groepsfase en in de finalewedstrijden ongeveer gelijk was. Een weddenschap ‘over 1.5 goals’ wordt in de regel aangeboden tegen een quote van zo’n 1.50, waarmee het een optie kan zijn voor je weddenschappen deze winter. 

« Beide teams scoren », 29% van de duels

Ben je een liefhebber van de weddenschap  « Beide teams scoren »? Vergeet deze strategie dan vooral tijdens de Afrika Cup! Tijdens de vorige edities en met name in 2019 in Egypte, werd er in slechts 29% van de duels door beide teams gescoord. Dit is dus nog minder dan één op de drie wedstrijden. In de poulefase was dit wederom het meest extreem (22% van de duels met goal voor beide teams). Wat ons betreft een erg belangrijke statistiek om mee te nemen wanneer je gaat wedden op voetbal deze Afrika Cup.

27% van de duels gelijk

Tot slot. Noteer goed dat het percentage gelijke spelen redelijk hoog lag tijdens de vorige editie. 27% van de duels eindigden tijdens de meest recente Afrika Cup in een gelijkspel. Met gemiddelde odds die relatief hoog liggen voor dit soort weddenschappen (rond de 3.00), kan het dus geen slecht idee zijn om dit jaar gedurende de Africa Cup in Kameroen in te zetten op een gelijkspel. Extra detail: 36% van die gelijke spelen enkele jaren terug eindigden in een doelpuntloze 0-0.

Wedden op sport bij Bet365!

Hoe plaats ik een betrouwbare voorspelling op de Afrika Cup 2022 (2021)?

Goed voorspellen - CAF Africa Cup of Nations 2021

Ben je op zoek naar adviezen om goed te wedden op de Afrika Cup van deze winter? Weet dan dat er een aantal basisstappen zijn om te doorlopen voor het voorspellen van de wedstrijden. Hieronder de meest belangrijke:

 1. Analyseer de laatste uitslagen
 2. Observeer de vorm van de sleutelspelers
 3. Bekijk de afwezigen
 4. Verifieer of er sprake is van rivaliteit
 5. Controleer het belang van het duel

Door deze 5 factoren zorgvuldig langs te lopen, zullen je CAF Africa Cup of Nations weddenschappen betrouwbaarder moeten worden. Meer details vind je hieronder:

1. Analyseer de laatste uitslagen

Allereerst is het handig om de laatste uitslagen te analyseren van de clubs waar jij op gaat inzetten. Hoewel dit heel logisch klinkt, wordt dit door sommige voetballiefhebbers weleens vergeten en dat is hartstikke zonde. Wanneer Marokko bijvoorbeeld al 8 wedstrijden hopeloos faalt, zal je in de regel niet op dat land willen zetten. Wanneer je er echter achterkomt dat Marokko al interland na interland wint, dan zal de kans op een nieuwe overwinning ook groter zijn.

Beginnen met wedden op voetbal bij BetCity!

2. Observeer de vorm van sleutelspelers

Tweede factor waar je goed naar moet kijken: de hoofdrolspelers van een elftal. De vorm van de belangrijkste spelers zal in de meeste gevallen grote gevolgen hebben voor de resultaten van hun teams. Sadio Mané van Senegal, Mohamed Salah van Egypte, Naby Keita van Guinée en Youssef En-Nesyri van Marokko zijn zulke sleutelspelers. Bij deze spelers moet je jezelf de volgende vragen stellen: Zijn ze in vorm? Zijn ze de laatste tijd beslissend? Leven ze in onmin met hun coach? Spelen ze momenteel dramatisch bij hun club? De antwoorden op deze vragen zullen goed van pas komen bij het opstellen van een voorspelling!

3. Bekijk de afwezigen

Net als dat je moet raadplegen wat de vorm is van de aanwezige spelers, is het net zo belangrijk om goed na te gaan welke spelers er afwezig zullen zijn voor een duel. Wanneer een doelman absent is die normaal gesproken de verdediging fantastisch organiseert, of een spits ontbreekt die in vrijwel iedere wedstrijd een goal maakt, zal een team minder kans hebben om te winnen. De afwezigheid van slechts 1 of 2 spelers kan soms enorme gevolgen hebben. Het zou erg jammer zijn als je je weddenschap verliest, omdat je simpelweg niet hebt gecontroleerd of er spelers ontbreken.

4. Verifieer of er sprake is van rivaliteit

Algerije-Marokko, Senegal-Kameroen, Ivoorkust-Kameroen, Egypte-Algerije,... er bestaan veel rivaliteiten tussen de Afrikaanse voetballanden. Let hier tijdens de Afrika Cup goed op. Wedstrijden tussen twee rivalen eindigen vaak net iets anders dan een wedstrijd tussen twee landen die weinig onderlinge rivaliteit kennen. Wanneer je dus op een wedstrijd tussen twee eeuwige rivalen gaat wedden, is het bijvoorbeeld af te raden om op heel veel doelpunten te gaan wedden, omdat zo’n beladen wedstrijd vaker uitloopt op een tactisch steekspel.

5. Controleer het belang van het duel

Vergeet ten slotte ook niet om na te gaan wat de belangen zijn. Niet iedere wedstrijd is even belangrijk voor een ploeg en dit kan gevolgen hebben op het wedstrijdresultaat. Tijdens de derde speelronde in de poulefase bijvoorbeeld, kan het zo zijn dat al geplaatste landen wat gas terugnemen. In zulke gevallen kunnen uitslagen worden neergezet die je op het eerste gezicht niet zou verwachten. Tijdens de vorige Afrika cup verloor Nigeria bijvoorbeeld in de laatste poulewedstrijd van Madagascar toen het al gekwalificeerd was voor de volgende ronde. In een wedstrijd waarin de belangen even groot zouden zijn geweest, was dit waarschijnlijk niet gebeurd. Houd hier rekening mee deze Afrika cup.

Aanmelden bij Bet365 en wedden op sport!

Afrika Cup Finale

Voorspelling achtste finales - afrika cup

We zijn aanbeland bij de belangrijkste wedstrijd van de Afrika Cup: de finale. En wat voor wedstrijd ligt er op je te wachten zeg! Het Senegal van Mané speelt tegen het Egypte van Salah. Hieronder het speelschema, met naast de finale ook nog het duel om de derde en vierde plaats:

 • Burkina Faso-Kameroen | Zaterdag 05/02 (20:00 uur)
 • Senegal-Egypte | Zondag 06/02 (20:00 uur)

Wil jij wedden op de laatste twee wedstrijden op de Afrika Cup, en in het bijzonder op de winnaar van de competitie? Dan kun je terecht bij de bookmakers, die interessante odds aanbieden voor de laatste twee duels. Wanneer je nog geen account hebt bij Bet365, kunnen wij je aanraden om je te registreren. Bet365 biedt in Nederland immers momenteel de hoogste welkomstbonus aan.

Registreren op bet365.nl en genieten van de Bet365 welkomstbonus!

HALVE FINALES TEN EINDE | Afrika Cup halve finale

De halve finales zijn gespeeld op 2 en 3 februari:

 • Burkina Faso-Senegal | Woensdag 02/02 (20:00 uur)
 • Kameroen-Egypte | Donderdag 03/01 (20:00 uur)

Naar de Bet365 welkomstbonus gaan

KWARTFINALES TEN EINDE | Kwartfinales Afrika Cup 2022 (2021)

De kwartfinales werden op zaterdag 29 en zondag 30 januari gespeeld en leverden enkele verrassingen op:

 • Gambia-Kameroen | Zaterdag 29/01
 • Burkina Faso-Tunesië | Zaterdag 29/01
 • Egypte-Marokko | Zondag 30/01
 • Senegal-Equatoriaal Guinea | Zondag 30/01

ACHTSTE FINALES TEN EINDE | Achtste finales Afrika Cup 2022 (2021)

De achtste finales, die gespeeld werden van 23 tot en met 26 januari, zitten er op:

 • Burkina Faso-Gabon | Zondag 23/01
 • Nigeria-Tunesië | Zondag 23/01
 • Guinee-Gambia | Maandag 24/01
 • Kameroen-De Comoren | Maandag 24/01
 • Senegal-Kaapverdië | Dinsdag 25/01
 • Marokko-Malawi | Dinsdagi 25/01
 • Ivoorkust-Egypte | Woensdag 26/01
 • Mali-Equatoriaal Guinea | Woensdag 26/01

POULEFASE TEN EINDE | Poules Afrika Cup 2022 (2021)

Nu we op de hoogte zijn van de basisinformatie over hoe een voorspelling op te stellen voor de Afrika Cup, is het tijd om details te bespreken. We starten met de groepsindeling. Wie speelt tegen wie op de Afrika cup?

Poule A - Burkina Faso, Kameroen, Kaapverdië, Ethiopië

In deze eerste groep van de Afrika cup, vinden we gastland Kameroen (met onder meer Aboubakar, Choupo-Moting en Bassogog), Burkina Faso, Kaapverdië en Ethiopië. Hoewel Burkina Faso enkele talenten in de selectie heeft (Hervé Koffi, Lassina Traoré, Bryan Dabo), moeten de Ontembare Leeuwen zich eenvoudig moeten kunnen kwalificeren voor de volgende ronde. Kaapverdië, enkele oud-Ligue 1 spelers in de selectie heeft (Ryan Mendes, Julio Tavares, Jamiro Monteiro), en Fortuna-speler Lisandro Semedo, verwachten wij op een derde plek, met genoeg punten om zich als beste nummer 3 te plaatsen voor de knoc-outfase. Ethiopië zal naar verwachting moeite hebben om aan te haken. Het is voor het eerst sinds 2013 weer present op de Afrika Cup en heeft nog nooit een wedstrijd op dit toernooi gewonnen.

Onze voorspelling: Kameroen wint groep A

Poule A van de Afrika Cup voorspellen!

Poule B - Guinée, Malawi, Senegal, Zimbabwe

In de tweede groep, vinden we Senegal terug, één van de favorieten voor de eindzege. Sadio Mané, Champions League winnaar van 2019, is natuurlijk dé grote man aan de kant van Senegal. Tegenstanders Malawi, Zimbabwe en Guinée zijn naar verwachting niet sterk genoeg om Senegal te verhinderen groepshoofd te worden. De finalist van 2019 zullen dit jaar weer tot de finale willen komen en deze ditmaal winnen. Achter Senegal verwachten wij Guinée, dat met spelers als Naby Keita, Mohamed Bayo en Amadou Diawara genoeg kwaliteit zou moeten hebben om tweede te worden in de poule. Malawi doet voor het eerst sinds 11 jaar weer mee aan een Afrika cup en hoge verwachtingen hebben wij niet voor het team van bondscoach Meke Mwasa. Wij verwachten dat Zimbabwe hoger eindigt dan Malawi, mede door de aanwezigheid van spits Tino Kadewere.

Onze voorspelling: Senegal winnaar van de groep

Wedden op de Africa Cup bij BetCity!

Poule C - Comoren, Gabon, Ghana, Marokko

Met Gabon, Ghana, Marokko en de Comoren is groep C een zware poule. Met spelers als Aubameyang en Lemina bij Gabon, de gebroeders Ayew en Kudus bij Ghana, Hakimi en En-Nesyri bij Marokko, is het allesbehalve direct bepaalt wie zich kwalificeert voor de finalefase. Vahid Halilhodzic is echter een ervaren coach en Marokko heeft wat ons betreft een licht voordeel boven Ghana en Gabon. Voor de Comoren wordt het waarschijnlijk een lastig verhaal. Zij doen voor het eerst mee aan een Afrika Cup en hebben het niet getroffen met hun pouleindeling. Wij zien de Comoren dan ook niet in de knock-outfase geraken.

Onze voorspelling: Marokko groepswinnaar

Sportwedden op bet365.nl

Poule D - Egypte, Guinée Bissau, Nigeria, Soedan

In Groep D van de CAF spelen Egypte, Guinée-Bissau, Nigeria en Soedan tegen elkaar. Het Egypte van Mohamed Salah is op papier de favoriet, zeker omdat Egypte het land is dat het vaakst de Afrika Cup won (7 keer). Wanneer we echter naar de selectie van Nigeria kijken, kijken wij er niet gek van op dat de Super Eagles groepshoofd worden. Met talenten als Osimhen, Iwobi, Moffi, Iheanacho en Ndidi, hoeft de winnaar van de Afrika Cup in 2013 wat ons betreft niet te vrezen voor Egypte en is het zelfs een serieuze outsider voor de finale. Guinée-Bissau zal het met name van het collectief moeten hebben, wil het wat kunnen bereiken. Soedan doet voor het eerst sinds 2012 mee. Wij verwachten dat Guinée derde wordt in de poule en Soedan vierde.

Onze voorspelling: Nigeria winnaar van poule D

De poulewedstrijden van de Africa Cup voorspellen bij Bet365

Poule E - Algerije, Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Sierra Leone

In Groep E gaan we de huidig Afrikaans kampioen, Algerije, zien spelen tegen het sterke Ivoorkust. De andere twee ploegen zijn Sierra Leone en Equatoriaal-Guinea. Wij verwachten dat Algerije en Ivoorkust samen gaan uitvechten wie er eerste en tweede wordt, omdat deze landen over veel meer kwaliteit beschikken dan de andere twee landen. Hoewel Ivoorkust niet meer zo sterk is als het vroeger was (Drogba, Yaya Touré, Gervinho,..), beschikt het nog altijd over toppers als Kessie, Haller en Fofana. Desondanks verwachten wij dat Algerije met onder andere Mahrez, Delort en Ghezzal de favorietenrol waarmaakt en eerste wordt in de poule. 

Onze voorspelling: Algerije wint poule E

Een account aanmaken bij BetCity en direct beginnen met wedden op voetbal!

Poule F - Gambia, Mali, Mauritanië, Tunesië

De strijd om kwalificatie in de laatste groep, poule F, lijkt opener te liggen dan in veel andere groepen. Met Gambia, Mali, Mauritanië en Tunesië beloven de duels in deze groep spannend te worden en kan het zomaar eens zo zijn dat we tot en met de laatste minuten moeten wachten om te weten wie zich kwalificeert voor de finaleronde. Mali heeft met spelers als Bissouma, Samassékou, Haidara, Djenepo en Cheick Doucouré een aantal interessante spelers, die wat ons betreft de strijd aan kunnen gaan met de favoriet van de bookmakers, Tunesië. Hoewel Tunesië een aantal talenten heeft, zijn deze spelers voor ons allesbehalve een garantie op een goede prestatie tijdens deze Africa cup. Wij verwachten meer van Mali.

Onze voorspelling: Mali groepshoofd poule F

Een transfer maken naar BetCity!

Winnaar Afrika Cup: onze gratis voorspelling en wedtips

Voorspelling kampioen Africa Cup 2021 - voetbal

Het moment waar we zo lang op hebben gewacht is eindelijk daar: de Afrika Cup finale. Het Senegal van Liverpool-ster Sadio Mané tegen het Egypte van de andere Liverpool-vedette Mohamed Salah! Senegal is favoriet voor deze ontmoeting en zal volgens ons team van experts aan de haal gaan met de Afrika Cup 2022, en dit toernooi daarmee voor het eerst winnen. Mané en zijn teamgenoten zullen na de verloren finale in 2019 extra hongerig zijn om deze finale in 2022 wel tot een succes te maken. Egypte heeft bewezen een stugge ploeg te zijn, maar toch denken wij dat zij het onderspit gaan delven tegen het sterkere Senegal. Ben je het eens met onze keuze? Of zie je toch Mohamed Salah zondagavond met de beker in zijn handen staan? Geniet van de hoge odds die momenteel beschikbaar zijn op de legale goksites in Nederland.

De winnaar van de Afrika Cup voorspellen op bet365.nl!

CAF Africa Cup of Nations 2022 (2021) - de beste odds voor de titel

De online bookmakers hebben allemaal hun odds klaarstaan voor de Afrika Cup. Hieronder vind je de beste odds voor de Afrika Cup winnaars:

 • Senegal, quotering 1.44
 • Egypte, quotering 2.62

Wanneer je denkt te weten wie de Afrika Cup gaat winnen, kun je jouw weddenschap plaatsen bij verschillende bookmaker. Interessant is hierbij dat je als nieuwe klant van sportweddenschappen sites mooie welkomstbonussen kunt meepakken in Mei 2022.

Registreren bij de gigant Bet365!

Deze onderwerpen over de Afrika Cup 2022 (2021) kunnen je ook interesseren:

De officiele website van het toernooi: https://www.cafonline.com

De beste Afrika Cup voorspellingen van het moment:


Afrika Cup - Alle odds voor voetbalwedden


Andere weddenschappen

Ook bekijken
21/05 16:00
Glasgow Rangers Heart Of Midlothian FC
21/05 19:00
Panathinaikos PAOK Thessaloniki
21/05 19:00
Barcelona V Lyon V
21/05 20:00
Freiburg Leipzig