Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Euro 2024: Informatie voor de achtste finales Nederland en Turkiye

door Max Lanters | door Max Lanters

image Euro 2024: Informatie voor de achtste finales Nederland en Turkiye
Nadat Frankrijk en Portugal zich gisteren kwalificeerden en elkaar vrijdagavond weer treffen, is het vandaag tijd voor de laatste twee wedstrijden van de 16e ronde. Wie zal de laatste tickets voor de kwartfinales bemachtigen? Lees er alles over in dit artikel!

18:00: Roemenië - Nederland: Oranje overweldigend favoriet

Weddenschappen Roemenië Nederland

Tot nu toe zijn er geen grote verrassingen geweest in de ronde van 16. En Nederland, serieuze outsiders in de competitie, zal vandaag ook het werk moeten doen in een wedstrijd waarin ze zwaar favoriet zullen zijn. En toch kan dit team op dit moment niet echt geruststellend worden genoemd, na slechts één wedstrijd te hebben gewonnen in de groepsfase...

Sterker nog, na een zwaarbevochten overwinning op Polen (1-2) produceerde Nederland een gelijk spel tegen Frankrijk, en ook duidelijk spelend voor een gelijkspel. Hoewel een speling van het lot hen de 3 punten had kunnen geven (als de VAR niet had ingegrepen, terecht of onterecht, afhankelijk van de interpretatie), kregen de Nederlanders uiteindelijk wat ze wilden, een gelijkspel. Maar helaas voor hen was dat niet genoeg, want de nederlaag van Oostenrijk op de laatste speeldag (2-3) veroordeelde hen tot de 3e plaats. Toeval of niet, Nederland eindigde op papier in het meest voordelige deel van de ranglijst en ontliep alle grote jongens tot aan de halve finales tegen respectievelijk Engeland of Zwitserland. 

Nederland zal het vandaag veel beter moeten doen na 3 zeer matige openingswedstrijden.

Roemenië van zijn kant maakte indruk op een groot aantal mensen die niet bekend waren met dit team. Strijdlustig, rigoureus en met geheel eigen kwaliteiten eindigde dit land eenvoudigweg bovenaan in Groep E, vóór België, Slowakije en Oekraïne! 
Weinigen dachten dat ze zelfs maar een kans hadden om in de top 2 te eindigen, maar hier staan ze dan bij de laatste 16 als groepswinnaars.

Maar natuurlijk was niet alles perfect, en Roemenië heeft een paar dingen recht te zetten voor hun ontmoeting met Nederland. Ik denk bijvoorbeeld aan de wedstrijd tegen België, waar te veel ruimte werd gelaten aan kwaliteitsspelers als Doku en De Bruyne. Aanvallend zijn de kansen er, maar de afwerking ontbreekt nog, zoals we zagen in de wedstrijd tegen de Rode Duivels. Bekijk onze Roemenië tegen Nederland voorspelling voor meer informatie en statistieken over de wedstrijd!

Belangrijke wedstrijdinformatie

  • TV-zender: NPO1
  • Tijd: 18:00 (dinsdag 2 juli 2024)
  • Stadion: Allianz Arena (München, Duitsland)
  • Scheidsrechter: Félix Zwayer (Duits)
  • Livescore: Roemenië - Nederland Livescore

21.00: Oostenrijk - Turkije: Een open wedstrijd?

Weddenschappen Turkije Oostenrijk

In deze laatste ronde van 16 op Euro 2024 worden we getrakteerd op wat op papier waarschijnlijk de meest evenwichtige tegenstanders zijn, ook al heeft Oostenrijk een zeker voordeel. En niet voor niets! Na een solide prestatie tegen Frankrijk en het nipte verlies na een doelpunt, heeft Oostenrijk duidelijk laten zien waartoe ze in staat zijn in deze competitie. En het waren de andere twee ploegen in de groep, Polen en Nederland, die het moesten ontgelden!

De Oostenrijkers versloegen eerst de Polen met 1-3 na een zeer goede wedstrijd en hadden alle kans om zich te kwalificeren voor de derde dag van de groepsfase. Maar de laatste wedstrijd verliep boven verwachting: Les Bleus speelden gelijk tegen Polen en Oostenrijk werd verrassend groepswinnaar door Nederland met 2-3 te verslaan. Het was een knappe prestatie van Kévin Danso en zijn teamgenoten, maar wel een die laat zien waartoe ze in staat zijn.

We verwachten een aanvallende wedstrijd tussen twee goede, zeer speelse teams.

Turkije heeft een aantal interessante wedstrijden gespeeld op Euro 2024, maar het is vooral hun defensieve staat van dienst die zorgen baart. Hoewel de Turken alle 3 punten pakten tegen Georgië in hun eerste wedstrijd (3-1), gaven ze te veel kansen weg, vooral tegen het einde. In de tweede wedstrijd, tegen Portugal, was de 3-0 nederlaag duidelijk, omdat het verdedigende optreden van Hakan Çalhanoğlu en zijn teamgenoten zo teleurstellend was, vooral de csc voor het tweede doelpunt... Met 3 punten op het bord op weg naar de laatste speeldag, moest Turkije een nederlaag zien te voorkomen in hun laatste wedstrijd tegen Tsjechië.

Het ontslag van Barak in de 20e minuut hielp Vincenzo Montella en zijn spelers misschien wel, maar het voorkwam niet dat ze een doelpunt tegen kregen en zichzelf in de problemen brachten voor de rest van de wedstrijd, zo niet de hele competitie. Hoewel Çalhanoğlu de score had geopend en de Tsjechen gelijk hadden gemaakt, duurde het tot het doelpunt van Tosun in de 94e minuut voordat de Turken hun aanwezigheid in de 16e ronde officieel maakten... De Turken zullen zich vanavond moeten bewijzen en met een veel betere prestatie moeten komen tegen een Oostenrijkse ploeg die sinds het begin van de competitie goed in vorm is. Onze Oostenrijk tegen Turkije voorspelling is beschikbaar, dus aarzel niet om het te bekijken als je een paar weddenschappen wilt plaatsen op deze laatste Ronde van 16 wedstrijd!

Belangrijke wedstrijdinformatie

  • TV-uitzending: NPO1
  • Tijd: 21:00 (dinsdag 2 juli 2024)
  • Stadion: Red Bull Arena (Leipzig, Duitsland)
  • Scheidsrechter: Artur Soares Dias (Portugees)
  • Live commentaar: Oostenrijk - Turkije Livescore
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer