Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Champions League 2023-2024: Wat was de loting voor de laatste 16?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Champions League 2023-2024: Wat was de loting voor de laatste 16?
Vandaag vond in Nyon de loting voor de laatste 16 van de Champions League plaats, inclusief PSV. Lees meer over alle wedstrijden en de favorieten voor elke wedstrijd.

Wat zijn de knock-outwedstrijden van de Champions League?

Wat is de loting van de ronde van 16 van de Champions League 2023-2024?

Arsenal is de tegenstander van FC Porto bij de laatste 16 van de Champions League. Het is de tweede keer dat de Draken in deze fase van de competitie tegenover de Gunners staan en er zijn ook twee edities geweest waarin de twee teams elkaar in de groepsfase troffen. PSV mag het opnemen tegen de winnaar van de groep des doods, BVB.

Er is ook een interessante clash tussen Inter en Atlético de Madrid, terwijl titelverdediger Manchester City het geluk had om geloot te worden tegen Kopenhagen, het laagst geklasseerde team in de tweede groep.

  • FC Porto - Arsenal
  • Napoli - Barcelona
  • Paris Saint-Germain - Real Sociedad
  • Inter Milaan - Atlético de Madrid
  • PSV Eindhoven - Borussia Dortmund
  • Lazio - Bayern München
  • Kopenhagen - Manchester City
  • RB Leipzig - Real Madrid

De exacte data van elke wedstrijd worden later bekend. Je kunt alle informatie vinden op onze Champions League 2023-2024 voorspellingen pagina, waar je ook kunt zien wat volgens ons de beste weddenschap is om op elke wedstrijd te plaatsen.

Unibet biedt hier een bonus aan

Wat te zien in elke Champions League ronde van 16?

Er staan geweldige wedstrijden op het programma in deze ronde van 16 wedstrijden van de Champions League 2023-2024, waarbij de meeste confrontaties theoretisch aan elkaar gewaagd zijn! Naast het spel op het veld zijn er nog andere curiosa die je niet mag missen in deze duels. De geschiedenis van deze wedstrijden is buiten het veld al geschreven.

FC Porto - Arsenal

Taremi van FC Porto

Als tweede in hun groep werd FC Porto als eerste geloot en kwam het uit tegen Arsenal. De twee teams ontmoeten elkaar voor de vierde keer in de Champions League, de tweede keer bij de laatste 16 - de andere keren waren in de groepsfase. In 2009-10 versloeg Arsenal de Portugese ploeg door thuis met 5-0 te winnen na een 2-1 nederlaag in het Dragão. In feite hebben de Gunners alle drie de wedstrijden tegen de blauw-witten in Londen gewonnen en hebben ze aan de andere kant nog nooit gewonnen in Invicta - twee overwinningen voor FC Porto en een gelijkspel. Fábio Vieira, die in 2022 voor 32 miljoen euro naar Londen verhuisde, krijgt ook de kans om terug te keren op het veld van Dragão. Cédric Soares kan ook terugkeren op Portugese bodem als Arteta hem inzet tegen de Draken.

Napoli - Barcelona

De Italiaanse kampioenen krijgen te maken met een Barcelona-ploeg die ver verwijderd is van hun gouden tijden, maar op elk veld kan uitblinken. De twee ploegen hebben elkaar vier keer ontmoet, voor het laatst twee seizoenen geleden in de Europa League, waarbij de Spanjaarden de Italianen versloegen met een gelijkspel thuis (1-1) en een overwinning uit (2-4). In 2020 ontmoetten Napoli en Barça elkaar ook bij de laatste 16 van de Champions League, waarbij de Catalanen doorgingen met een 1-1 gelijkspel in Italië en een 3-1 overwinning in Camp Nou. Een ontmoeting tussen Portugese internationals, met Mário Rui voor Napoli en João Cancelo en João Félix voor de Catalanen.

Unibet biedt hier een bonus aan

Paris Saint-Germain - Real Sociedad

Als groepswinnaar van Benfica heeft Real Sociedad niet bepaald een gunstige loting gehad. Hoewel Paris Saint-Germain een grillige ploeg is, is de realiteit dat de Gallische kampioenen, gecoacht door de Spanjaard Luis Enrique, een aantal topvoetballers hebben die op elk moment een wedstrijd kunnen beslissen, met Mbappé in het bijzonder. De twee teams ontmoeten elkaar voor het eerst in Europa. Danilo Pereira, Nuno Mendes en Vitinha maken deel uit van de selectie van de Parijzenaars, net als Gonçalo Ramos, die de Baskische defensie door elkaar zal schudden.

Internazionale - Atlético de Madrid

Hoewel ze historische namen zijn in het Europese voetbal, hebben Inter en Atlético de Madrid elkaar nog maar één keer ontmoet. Dat was in 2010, in de Europese Supercup in Monaco, toen de Spanjaarden aan het langste eind trokken met doelpunten van wijlen José Antonio Reyes en Sergio Aguero. Deze twee clubs zijn ook verbonden door een belangrijke man: Diego Simeone. De charismatische coach van het Spaanse team is ook erg geliefd bij de Italianen, omdat hij tussen 1997 en 1999 Inter vertegenwoordigde, na een periode als speler bij Atlético Madrid (1994-1997). Als er gesproken wordt over een mogelijk vertrek van de Argentijn bij de Colchoneros, komt Inter Milaan altijd naar voren als een waarschijnlijke bestemming... Op het veld belooft deze double-header een van de meest tactisch interessante duels van de laatste 16 te worden. Niet te missen!

Unibet biedt hier een bonus aan

PSV Eindhoven - Borussia Dortmund

PSV Dortmund in de Champions League

De vorige wedstrijd beloofde een voorbeeld van tactisch voetbal te worden, maar deze wedstrijd belooft een lofzang op aanvallend voetbal te worden! PSV Eindhoven, dat bezig is aan een stratosferische campagne in de Nederlandse competitie - alleen al door overwinningen staan ze bovenaan - is met enige moeite doorgedrongen tot de laatste 16 van de Champions League door de Franse ploeg Lens te verslaan (Arsenal won de groep). Het Nederlandse team, dat zich onderscheidt door aanvallend voetbal, moet het nu opnemen tegen Borussia Dortmund, dat de zwaarste groep van deze editie won en PSG, AC Milan en Newcastle achter zich liet! Dit is de tweede keer dat de twee clubs elkaar ontmoeten. De eerste en enige keer was in de Champions League groepsfase in 2002-03, toen de Duitsers wonnen in Eindhoven (1-3) en gelijk speelden in Signal Iduna Park (1-1).

Lazio - Bayern München

Bayern München, een van de grote favorieten voor de Europese titel, won zijn groep met 16 punten en moet het nu opnemen tegen een Lazio-ploeg met een goed geheugen. De Duitsers, die Portugees international Raphael Guerreiro in hun selectie hebben, ontmoetten de Italianen bij de laatste 16 van de 2020-21 editie van de Champions League en wonnen beide wedstrijden: 1-4 uit en 2-1 thuis. De twee confrontaties tussen de Duitsers en de Italianen beloven een speciale fanbase te krijgen. Beide clubs hebben genoten van de doelpunten van de legendarische Duitse international Miroslav Klose, die tussen 2007 en 2011 voor Bayern speelde, voordat hij naar Lazio verhuisde waar hij in 2016 zijn carrière beëindigde.

Unibet biedt hier een bonus aan

Kopenhagen - Manchester City

Regerend Europees kampioen Manchester City heeft het geluk gehad dat Kopenhagen de meest gunstige tegenstanders waren in de strijd om de tweede plaats. Dit wordt de derde ontmoeting tussen de Engelsen en de Scandinaviërs, hoewel City nog nooit won in de Deense hoofdstad. De twee partijen ontmoetten elkaar bij de laatste 16 van de oude UEFA Cup in 2009 - 2-2 en 2-1 - en in de groepsfase van de Champions League vorig seizoen (5-0 en 0-0). Een ontmoeting tussen Portugese spelers, met Diogo Gonçalves voor Kopenhagen en Rúben Dias, Matheus Nunes en Bernardo Silva voor Engeland.

RB Leipzig - Real Madrid

De club met het recordaantal Europese titels neemt het op tegen RB Leipzig, dat steeds assertiever wordt op het Europese toneel. Dit wordt het tweede duel in de geschiedenis van de twee clubs. In de 2022-23 editie van de competitie zaten RB Leipzig en Real Madrid in dezelfde groep, waarbij de Merengues thuis met 2-0 wonnen en in Duitsland met 3-2 verloren.

Unibet biedt hier een bonus aan

Wie zijn de favorieten van de bookmakers om de kwartfinales te bereiken?

Wie bereiken de kwartfinales in de Champions League

In dit vroege stadium kunnen we raden wie het favoriete team is voor elke wedstrijd volgens de belangrijkste bookmakers. Om dit te doen, hebben we gekeken naar de markt voor weddenschappen op de toekomstige winnaar van de competitie. De favorieten zijn vetgedrukt in de onderstaande tabel

Team 1Team 2
FC PortoArsenal
NapoliBarcelona
Paris Saint-GermainReal Sociedad
Inter MilanAtlético Madrid
PSV EindhovenBorussia Dortmund
Lario RomaBayern Munchen
KopenhagenManchester City
RB LeipzigReal Madrid

Elk van de weergegeven teams staat voor op zijn tegenstander in de Champions League winkansen. Wedstrijd voor wedstrijd kun je ook de beste kansen voor weddenschappen op Champions League wedstrijden bekijken met onze kansenvergelijker.

Unibet biedt hier een bonus aan

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer