Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Euro 2024 Nederland - Engeland: wat voor wedstrijd kunnen we verwachten in deze halve finale?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Euro 2024 Nederland - Engeland: wat voor wedstrijd kunnen we verwachten in deze halve finale?
Nadat Spanje zich gisteren kwalificeerden voor de finale van het EK voetbal in Duitsland, is de vraag wie de toekomstige tegenstander zal zijn. Lees alles over de tweede halve finale in dit artikel.

Nederland - Engeland: wat staat er te wachten in de halve finale van het EK Voetbal 2024

Paris sportifs Pays-Bas vs Angleterre

Engeland, de favoriet in onze Euro 2024 voorspellingen voordat het toernooi begon, hoopt nu ons gelijk te bewijzen. Terwijl Spanje nu de favorieten zijn, hebben de Three Lions de kans om in een tweede opeenvolgende EK finale te spelen, een finale die ze nog nooit eerder wonnen. Maar het niveau van dit team blijft op dit moment erg teleurstellend en of het nu individueel of collectief is, het is duidelijk dat dit team het erg moeilijk vindt om door te dringen.

Met een ploeg van onbetwistbare kwaliteit (waarschijnlijk de beste op dit EK 2024) is Gareth Southgate er niet in geslaagd om een samenhorigheid te creëren en deze sterren te laten spelen zoals het hoort. Dit werd al snel duidelijk tijdens de groepsfase, waarin de Three Lions slechts één wedstrijd wonnen (1-0 tegen Servië) en twee keer punten deelden (1-1 tegen Denemarken en 0-0 tegen Slovenië). Desondanks slaagden de Engelsen erin om door te dringen tot de bovenste plaats van de groep en alle favorieten te ontlopen tot aan de finale.

En in de knock-outfase, net toen we verwachtten dat Harry Kane's teamgenoten hun spel zouden verbeteren, werden we opnieuw teleurgesteld. Engeland werd in de slotseconden tegen Slowakije gered door een kopbal van Bellingham en won vervolgens in de extra tijd. En tegen Zwitserland in de kwartfinale, in een moeilijke wedstrijd tegen een heel sterk team, moesten ze strafschoppen nemen om de laatste vier te bereiken... Het is een zorgwekkende prestatie, die ze niet eens favoriet maakt voor onze Nederland-Engeland voorspelling.

Nederland heeft alle kans om een meer dan gemiddeld Engeland te verslaan op Euro 2024.

Voor Nederland gaat het bergopwaarts in deze competitie! Als outsiders aan het begin van het toernooi heeft Oranje een heel goed team met een aantal uitstekende spelers en hebben ze alle troeven in handen om dit middelmatig Engelse team in de problemen te brengen en de finale van het EK te bereiken. Ook al zou het een verrassing zijn om ze als kampioen te zien eindigen, toch zitten er een aantal zeer goede voetballers in de selectie.

Maar dat was niet per se het geval in de beginfase, toen Oranje een zeer gecompliceerde en teleurstellende groepsfase doormaakte. In feite eindigden ze slechts op de derde plaats, terwijl iedereen verwachtte dat ze om de bovenste twee plaatsen zouden strijden. En hoewel het ondanks een matige wedstrijd goed begon tegen Polen (2-1 winst), volgden de mannen van Ronald Koeman dat op met een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0) en een verrassingsnederlaag bij Oostenrijk (3-2).

Uiteindelijk was het misschien een zegen in vermomming, want Nederland trof de betere kant van het toernooi, met tegenstanders die ruim binnen hun bereik lagen om de halve finales te bereiken. De ploeggenoten van Cody Gakpo versloegen eerst Roemenië in de achtste finale (3-0) en hadden het daarna een stuk moeilijker tegen Turkije (2-1). De tegenstanders van vanavond zullen op papier van een ander niveau zijn en Oranje zal een veel betere prestatie moeten neerzetten dan tegen de Turken.

Wedstrijd informatie

  • TV-zender: NPO1
  • Tijd: 21:00 (woensdag 10 juli 2024)
  • Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund, Duitsland)
  • Scheidsrechter: Félix Zwayer (Duits)
  • Live commentaar: Nederland - Engeland livescore
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer