Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De GP van Australië - Het Albert Park Street Circuit

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De GP van Australië - Het Albert Park Street Circuit
Dit weekend wordt er in de Formule 1 de derde race van het seizoen gereden. Het waren in de eerste twee raceweekenden, net als vorig seizoen, de Red Bulls die de lakens uitdeelde en ook dit weekend op het snelle circuit van Albert Park is met name Max Verstappen de grote favoriet. Traditiegetrouw is de Grand Prix van Australië een race waarin de strategieën de doorslag geven. Er zullen dus ook mogelijkheden ontstaan voor verrassingen.

De historie van de Grand Prix van Australië

Voorspellingen F1 Australie

De Grand Prix van Australië op het Albert Park Street Circuit staat sinds 1996 op de Formule 1 agenda. Het record van de meeste overwinningen op dit circuit staan op naam van Michael Schumacher, die de Grote Prijs 4 keer won. De meeste teamoverwinningen staan op naam van Ferrari. De Italianen wonnen op Albert Park in totaal 9 keer, waarvan 4 keer Michael Schumacher dus achter het stuur zat.

Het circuit heeft in de historie ook een naam opgebouwd qua ongevallen. Mede doordat het erg lastig is om in te halen tijdens de race en de snelheden redelijk hoog liggen zijn er al vaker heftige crashes geweest. Zo botste in 2001 Ralf Schumacher op Jacques Villeneuve met hoge snelheid. De Duitser vloog daarna in de hekken en er werd een steward dodelijk geraakt door een losvliegend wiel. In 2016 was er ook een onvergetelijk harde crash. Toen was het Fernando Alonso die achterop knalde bij Esteban Gutierrez. De Spanjaard kwam met de schrik vrij maar zijn bolide was totaal vernietigd.      

Wedden op Formule 1

Het circuit van Albert Park

Voorspellingen Grand Prix Australie

Het circuit van Albert Park Street Circuit is zoals de naam al doet vermoeden een semi stratencircuit en bestaat uit delen openbare weg en delen permanente racebaan. Het circuit ligt net buiten de stad van Melbourne, is iets meer dan 5 kilometer lang en telt 16 bochten.

Doordat de bochten voor het merendeel op hoge snelheden zijn is het bijzonder lastig om in te halen. De meeste rijders zullen dan ook proberen op de rechte stukken hun opponenten te passeren, om zo onnodige risico´s te voorkomen. Mede door het gebrek aan meerdere snelle lijnen in de bochten zijn de startposities en de gekozen strategieën vaak bepalend voor het eindresultaat.     

Wedden op Formule 1

Het programma van de Grand Prix van Australië

Voorspellingen Formule 1

Wie dit weekend de verrichtingen in Australië wil volgen zal zijn wekker moeten zetten. Het weekend begint namelijk in de nacht van donderdag op vrijdag met de eerste twee vrije trainingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er eerst de laatste vrije trainingen en later in de ochtend is de kwalificatie. De hoofdrace begint op zondagmorgen om 5:00.

DatumActiviteitNederlandse Starttijd
Vrijdag 22 maartVrije training 102:30
Vrijdag 22 maartVrije training 206:00
Zaterdag 23 maartVrije training 302:30
Zaterdag 23 maartKwalificatie06:00
Zondag 24 maartGrand Prix van Australië05:00

De grote favoriet dit weekend is zonder twijfel Max Verstappen. Het circuit van Albert Park is een snel circuit waarin de gekozen tactieken vaak doorslaggevend zijn. Dit lijkt op voorhand helemaal in het straatje van de snelle Limburger te passen. Al kan er natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor dit anders is. Een foutje tijdens de GP van Australië kan immers nog lastig hersteld worden. Zie onze voorspelling door deze Grand Prix en alle andere van dit Formule 1 seizoen op onze Formule 1 voorspellingen pagina. 

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer