Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De GP van Japan - Het Circuit van Suzuka

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De GP van Japan - Het Circuit van Suzuka
Na de Grand Prix van Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië is het Formule 1-seizoen nu echt van start gegaan! In het weekend van 7 april strijkt de Formule 1 neer in Japan. Onze analyse van de Formule 1 Grand Prix van Japan 2024 is beschikbaar op SportyTrader.

De historie van de Grand Prix van Japan

Max Verstappen - GP van Japan

De Grand Prix van Japan is altijd een van de spannendste evenementen geweest van de Formule 1 kalender, met een geschiedenis vol epische gebeurtenissen en onvergetelijke momenten. De race werd oorspronkelijk verreden op het circuit van Fuji bij Yokohama, maar vond in 1987 zijn permanente thuis in Suzuka, met uitzondering van de edities van 2007 en 2008, toen de coureurs op het gerenoveerde circuit van Fuji reden.

Normaal gesproken wordt de Grand Prix van Japan aan het einde van het kampioenschap verreden, maar dit jaar is het een onverwachte seizoensopener, gepland van 5 tot 7 april. Deze nieuwe locatie voegt een sfeer van anticipatie en onzekerheid toe, met teams en coureurs die voor een ongekende en spannende uitdaging staan. 

Tijdens de laatste twee edities was het de getalenteerde Max Verstappen die als onbetwiste winnaar uit de strijd kwam. In 2023 domineerde de Nederlandse coureur de race met autoriteit, gevolgd door een felle Lando Norris en de veelbelovende Oscar Piastri. Vlak daarachter, op de vierde plaats, stond de Ferrari van Charles Leclerc.

Verstappen toonde een buitengewone beheersing van het circuit van Suzuka en zijn onbetwistbare talent als een van de beste coureurs van zijn generatie. Het onvoorspelbare karakter van Formule 1 laat echter ruimte voor nieuwe verrassingen en wendingen, waardoor de Grand Prix van Japan een cruciaal en meeslepend podium wordt in het nieuwe seizoen.

Wedden op Formule 1

Het circuit van Suzuka

GP van Japan

Het circuit van Suzuka, gelegen in een speeltuin gebouwd door Honda in de buurt van de stad Suzuka in Japan, is een van de juwelen van de Formule 1. Met een lengte van 5.807 meter staat het Japanse circuit bekend om zijn spectaculaire en technische complexiteit vanwege de verscheidenheid aan bochten: maar liefst 18, waarvan negen rechts en negen links.

Suzuka is geliefd bij zowel coureurs als fans en biedt een unieke mix van uitdaging en adrenaline, met een unieke configuratie: het is het enige circuit in de geschiedenis van de Formule 1 met een vorm in de vorm van een acht, gekenmerkt door een metro en een bijbehorend viaduct. Dit maakt de rijervaring op Suzuka nog boeiender en unieker.

Ondanks de schoonheid en complexiteit van het circuit staat Suzuka van oudsher bekend om zijn inhaalmoeilijkheden. De technische karakteristieken en snelle bochten testen de vaardigheden van de coureurs en maken het vaak moeilijk om tegenstanders in te halen. Maar juist deze uitdaging geeft de races op dit legendarische circuit extra charme en spanning.

Wedden op Formule 1

Het programma van de Grand Prix van Japan

Formula 1 - hoelaat en waar

De afspraak om het hele raceweekend in Japan te volgen begint al bij de eerste vrije training op vrijdag om 4:30 uur, gevolgd door de tweede vrije training om 8:00 uur op dezelfde dag. Op zaterdag begint de derde vrije training weer om 4:30 uur, terwijl de kwalificatiesessie om 8:00 uur wordt gehouden. De langverwachte hoofdrace vindt plaats op zondag om 7.00 uur. Zoals elke GP is die exclusief beschikbaar op Viaplay.

DatumActiviteitNederlandse Starttijd
Vrijdag 5 aprilVrije training 104:30
Vrijdag 5 aprilVrije training 208:00
Zaterdag 6 aprilVrije training 304:30
Zaterdag 6 aprilKwalificatie08:00
Zondag 7 aprilGrand Prix van Japan07:00

De duidelijke favoriet dit weekend is opnieuw Max Verstappen. De Red Bull-coureur heeft de laatste twee Grands Prix in Japan gewonnen en is zonder twijfel de snelste coureur van het seizoen. Zal Sergio Pérez er opnieuw in slagen om de Ferrari's voor te blijven? En kan Mercedes hem bijhouden? Vind meer informatie en onze Formule 1 voorspellingen voor elke Grand Prix van dit seizoen op onze pagina.

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer