Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: de Grand Prix van Miami

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: de Grand Prix van Miami
Komend weekend wordt er op de Miami International Autodrome de zesde Grand Prix van dit Formule 1 seizoen gereden. De GP van Miami, dat rond het Hard Rock Stadium in Miami gereden wordt, werd in de twee eerdere edities gewonnen door Max Verstappen. Gezien deze prestaties in Miami en de goede vorm waarin de wereldkampioen de afgelopen tijd is, lijkt de Limburger wederom de grote favoriet voor de winst.

De historie van de GP van Miami

voorspelling gp van miami

Het circuit van de Miami International Autodrome staat sinds 2022 op de Formule 1 agenda en heeft daardoor nog geen rijke historie. In de eerste editie van de GP van Miami moest Max Verstappen, achter de twee Ferrari´s, starten als derde, maar wist zich al snel terug te vechten. De regerend wereldkampioen had 9 rondes nodig om de koppositie te bemachtigen en kwam daarna niet meer in de problemen. Verstappen kwam, mede door een safety car, 4 seconden eerder over de eindfinish dan de twee Ferrari´s, die het podium compleet maakte.

In de tweede en laatste editie van de Grote Prijs van Miami was het Red Bull teamgenoot Sergio Pérez die vanaf de eerste plaats mocht starten. Dit terwijl Max Verstappen, door een slippertje van Charles Leclerc en een opvolgende rode vlag tijdens de kwalificatie, genoegen moest nemen met de 9e startplaats. De snelle Limburger vocht zich echter gedurende de race goed terug. Verstappen reed binnen 15 rondes al achter koploper Pérez en wist in de laatste 10 rondes alsnog 5 seconden op zijn teamgenoot uit te lopen.

Wedden op Formule 1

Het circuit van Miami International Autodrome

Voorspelling GP van Miami 2024

Het circuit van de GP van Miami is een stratencircuit dat tijdelijk rond het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, dat net buiten Miami zelf ligt, gebouwd wordt. Het jonge circuit is ontworpen door het team van Apex Circuit Design, telt 19 bochten en heeft twee lange stukken. Het ruim 5 kilometer lange circuit wordt naast de aanwezigheid van het stadion gekenmerkt door een jachthaven. Welke geheel nep is en alleen aanwezig is voor de sfeer en ambiance.

Het circuit is ontworpen op een mix tussen lage en hoge snelheden en dat is terug te zien tijdens de races die er gereden worden. Er zijn veel korte en lange bochten waardoor er veel gelegenheid is om in te halen. De rijders met de meer offensieve rijstijl zijn dus in het voordeel tijdens deze race.

Wedden op Formule 1

Het programma van de Grand Prix van Miami

Voorspelling Winnaar GP van Miami

Ondanks het tijdsverschil zijn de verrichtingen dit weekend op het circuit ook in Nederland op schappelijke tijden te volgen. Op vrijdagavond zijn de eerste vrije trainingen, gevolgd door de sprint shootout. Op zaterdagavond is eerst de sprintrace en daarna de kwalificatie voor de hoofdrace, welke duren tot middernacht. De hoofdrace begint op zondagavond om 22:00.

DatumActiviteitNederlandse Starttijd
Vrijdag 3 meiVrije training 118:30
Vrijdag 3 meiSprint kwalificatie22:30
Zaterdag 4 meiSprintrace18:00
Zaterdag 4 meiKwalificatie22:00
Zondag 5 meiGrand Prix van Miami22:00

De favoriet dit weekend is opnieuw Max Verstappen. De Red Bull-coureur heeft de laatste Grands Prix in Shanghai gewonnen en is zonder twijfel de snelste coureur van het seizoen. Toch zal het niet gemakkelijk worden met McLaren, Ferrari en overige sterke coureur. Vind meer informatie en onze Formule 1 voorspellingen voor elke Grand Prix van dit seizoen op onze pagina.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer