Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De GP van Saoedi-Arabië - Het Jeddah Street Circuit

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De GP van Saoedi-Arabië - Het Jeddah Street Circuit
Dit weekend wordt er in de Formule 1 de tweede race van het prille seizoen gereden in Saoedi-Arabië. Het Jeddah Street Circuit is zoals de naam al zegt een echt stratencircuit. Naast dat het circuit het snelste stratencircuit op de Formule 1 agenda is dit seizoen wordt er vanwege de temperaturen in de nacht gereden. Wat mooie beelden oplevert.

Historie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Voorspellingen F1 Saoedi Arabie

Het Jeddah Corniche Circuit staat pas sinds 3 jaar op de Formule 1 kalender. De eerste editie op het snelle stratencircuit in 2021 was meteen een van de spectaculairste. Lewis Hamilton en Max Verstappen kwamen, niet voor het eerst en laatst in dat seizoen, in een spannende overwinningsstrijd terecht.  Beide coureurs reden van de rest van de groep weg en wisten elkaar een paar keer te passeren. Maar het moment dat Max Verstappen zijn koppositie van de wedstrijd in moest leveren, vanwege buiten de baan inhalen, zal de meeste mensen bijgebleven zijn. Er ontstond onduidelijkheid en Lewis Hamilton knalde met zijn Mercedes achter op de Red Bull. Iets wat Max Verstappen 5 strafseconden opleverde en uiteindelijk de tweede plaats. 

In de laatste 2 edities van de Grand Prix van Saoedi-Arabië was het wederom Max Verstappen die de harten sneller deed kloppen. In 2022 was de Limburger in een heftige strijd met Charles Leclerc terechtgekomen, die pas in de laatste ronde beslist werd. Max Verstappen wist deze editie toen voor het eerst en het laatst te winnen. In de editie van vorig jaar startte Max Verstappen vanwege technische problemen tijdens de kwalificatie op de 15e plaats. Ondanks deze slechte uitgangspositie werd hij toch nog 2e, achter teamgenoot Sergio Pérez.

Wedden op Formule 1

Het Jeddah Cornice Circuit

Formule 1 voorspelling circuit Jeddah

Het Jeddah Cornice Circuit ligt midden in de stad van Djedda aan de Rode Zee. Het is een relatief nieuw circuit wat bestaat uit deels openbare weg en deels aangelegde circuitbaan. De hoofdrace vindt plaats in de nacht, wat goed is voor spectaculaire lichtshows op en rond de baan.    

Het Jeddah Street Circuit is het op een na langste circuit van dit Formule 1 seizoen. Het door Carsten Tilke, de zoon van meesterontwerper Herman Tilke, ontworpen circuit is iets langer dan 6 kilometer lang, telt 27 bochten en doordat de bochten vrij lang zijn ligt de gemiddelde snelheid erg hoog. Vanaf de start begint de baan met een chicane en het eindigt met een haarspeltbocht, maar verder zijn alle bochten op hoge snelheid. Iets wat de meest gewaagde coureurs op prijs zullen stellen vanwege de vele inhaalpunten.

Wedden op Formule 1

Het schema van de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Voorspellingen F1 Jeddah saudi arabie

Ondanks het tijdsverschil van 2 uur is de Grand Prix van Saoedi-Arabië in Nederland goed te volgen. Op donderdagmiddag en begin van de avond zijn de eerste vrije trainingen. Op vrijdagmiddag zijn de laatste vrije trainingen en om 18:00 begint de kwalificatie. De hoofdrace dit weekend begint om 18:00. 

DatumActiviteitStarttijd (Nederlandse tijd)
Donderdag 7 maartVrije training 114:30
Donderdag 7 maartVrije training 218:00
Vrijdag 8 maartVrije training 314:30
Vrijdag 8 maartKwalificatie18:00
Zaterdag 9 maartGP van Saoedi-Arabië18:00

Max Verstappen is gezien zijn makkelijke overwinning van vorige week in de Grand Prix van Bahrein en zijn eerdere goede prestaties op dit circuit de grote favoriet voor de winst. Achter de regerend landskampioen wordt het echter interessant. Zal Sergio Pérez er wederom in slagen om de Ferrari´s voor te blijven? En lukt het Mercedes om aansluiting te vinden met de voorste rijders op de baan? Lees onze voorspellingen voor de GP van Saoedi Arabië en alle andere aankomende wedstrijden van dit gloednieuwe Formule 1 seizoen op onze Formule 1 voorspellingen pagina.

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer