Taal  
sportweddenschappen, prognose, wedden

Sportwedden: de regels

U heeft geen tijd gehad de rubriek « regels » van uw bookmaker te lezen? In deze rubriek vindt u de belangrijkste informatie die u nodig heeft voor u gaat wedden bij uw bookmaker.

Ga naar de regels voor:


Sportwedden: algemene regels

Als uw weddenschap eenmaal geplaatst is, heeft u altijd recht op de winkans die op uw wedstrookje vermeld staat op het moment dat u dit valideerde.

Als u op een evenement heeft gewed dat vervolgens geannuleerd wordt, wordt uw inzet terugbetaald.


Voetbal: regels bookmaker

Weddenschappen op het eindresultaat van een wedstrijd die door de scheidsrechter wordt stopgezet, worden over het algemeen geannuleerd, behalve als een daartoe bevoegde instantie een beslissing neemt over het eindresultaat. Deze regel geldt niet voor weddenschappen waarvan het resultaat al bekend is op het moment van de opschorting of stopzetting van de wedstrijd. Dit is bijvoorbeeld het geval indien de wedstrijd in de 70e minuut wordt stopgezet; een weddenschap op het eindresultaat van de eerste helft is dan gewoon geldig.

Indien een onvoorziene verandering van speelveld plaatsvindt, blijft de weddenschap geldig behalve als de wedstrijd plaatsvindt op het thuisveld van de club die in eerste instantie een uitwedstrijd zou spelen.

Als u inzet op een Cup wedstrijd, zet u in op het eindresultaat van de wedstrijd voor verlenging. Als u wilt wedden op de club die zich kwalificeert voor de volgende ronde, moet u kiezen voor een weddenschap op de kwalificatie (« to qualify »).


Tennis: regels bookmaker

Wat gebeurt er indien een tenniswedstrijd voortijdig gestaakt wordt? Sommige bookmakers besluiten de weddenschappen te laten staan, anderen betalen de inzet terug, weer anderen beschouwen de weddenschap als geldig zodra meer dan een set gespeeld is.


NBA: regels bookmaker

Over het algemeen hanteren de bookmakers dezelfde regels: het resultaat aan het eind van de officiële speeltijd, inclusief verlengingen geldt voor de weddenschap.


NFL: regels bookmaker

Over het algemeen geldt het resultaat aan het eind van de officiële speeltijd, inclusief verlengingen voor de weddenschap.


Hockey en NHL: regels bookmaker

Er zijn verschillen tussen de bookmakers. Sommige hanteren de resultaten na verlengingen, anderen baseren zich op het resultaat voor de verlengingen. Bekijk de regels die van toepassing zijn bij uw bookmaker voor u een weddenschap plaatst.


Cricket: regels bookmaker

De regels van de bookmakers zijn niet homogeen.


Regels bij ex aequo / Dead Heat Rule

Behalve als een bookmaker anders heeft voorzien, is de dead heat rule van kracht als meerdere deelnemers ex æquo eindigen en dit niet in de aangeboden weddenschap was voorzien.

De winst wordt als volgt berekend:

Winst = (inzet / aantal winnende prognoses) * winkans - inzet

Bijvoorbeeld, 2 deelnemers eindigen ex æquo, u hebt 10 euro gewed tegen een winkans van 3 op een van de twee winnende selecties en de dead heat rule is van toepassing.

U winst is 5 euro: 10/2*3-10 = 5 euro

Terug naar boven