Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat zijn interessante weddenschappen voor Nederland op het EK 2024?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wat zijn interessante weddenschappen voor Nederland op het EK 2024?
Met nog 5 dagen te gaan tot de eerste wedstrijd van Nederland op Euro 2024, wat kunnen we verwachten van Oranje tijdens het toernooi? Wij vertellen je er alles over.

Halverwege begint het EK van 2024 in Duitsland. Het Nederlands elftal is een van de deelnemende landen en zal op de voet gevolgd worden door de ruim zeventien miljoen inwoners. Bij Sportytrader zijn we druk bezig met EK 2024 voorspellingen en in dit artikel zullen wij gaan kijken naar relevante weddenschappen voor het Nederlands elftal.

In de selectie van bondscoach Ronald Koeman zijn de volgende 25 spelers opgenomen:

  • Doelmannen: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)
  • Verdedigers: Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Jeremy Frimpong (Bayer 04), Stefan de Vrij (Inter), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Daley Blind (Girona), Nathan Aké (Manchester City), Denzel Dumfries (Inter), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München)
  • Middenvelders: Jerdy Schouten (PSV), Ryan Gravenberch (Liverpool), Joey Veerman (PSV), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq), Tijjani Reijnders (AC Milan), Xavi Simons (RB Leipzig)
  • Aanvallers: Memphis Depay (Atletico Madrid), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Cody Gakpo (Liverpool), Brian Brobbey (Ajax), Steven Bergwijn (Ajax)

In de selectie zijn een aantal opvallende namen terug te vinden. Zo zien we bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum die inmiddels speelt in Saudi-Arabië, maar ook Steven Bergwijn die een zwaar seizoen doormaakte met Ajax. Aan de andere kant ontbreekt bijvoorbeeld Ian Maatsen, die afgelopen maand nog uitkwam in de finale van de Champions League. 

Voorspellingen voor het Nederlands elftal voor het EK 2024

Nederlands is ingedeeld in Groep D op het EK. Hieronder zullen wij beschrijven wat onze verwachtingen zijn voor de groepsfase en de hierop mogelijke volgende rondes richting de finale.

Een lastig begin

Goede weddenschappen op Oranje op het EK

Nederland krijgt in Groep D te maken met de landen Polen, Oostenrijk en Frankrijk. De ploeg van Ronald Koeman weet dan ook dat ze het in de beginfase van het toernooi nog wel eens lastig kunnen krijgen. Ze beginnen met een wedstrijd tegen Polen en mogen het vervolgens al opnemen tegen Frankrijk, die naar alle waarschijnlijkheid als groepshoofd door zullen gaan naar de volgende ronde. 

Nederland lijkt dus met Polen en Oostenrijk uit te mogen maken wie er als tweede doorgaat naar de volgende ronde. Wanneer we kijken naar de selecties van beide landen zien we bij Polen een topspits als Robert Lewandowski en bij Oostenrijk namen als Konrad Laimer en Marcel Sabitzer. Nederland lijkt een betere selectie te hebben en een tweede plek in de groep lijkt ons dus het meest realistische scenario. De odds dat Frankrijk als eerste eindigt en Nederland als tweede, staan gemiddeld op ongeveer 2.35. 

Euro 2024 weddenschappen

Nederland als groepswinnaar door

Een andere interessante optie om op in te kunnen zetten is dat Nederland als groepswinnaar naar de achtste finale van het EK gaat. Mocht Nederland als eerste eindigen en Frankrijk als tweede, dan kun je zomaar vijf keer je inzet terugkrijgen. Mocht Nederland zich als eerste plaatsen en Polen als tweede, dan kun je zelfs denken aan grote winsten met 21 keer je inzet. 

Toch lijkt het momenteel niet realistisch om Frankrijk niet als groepswinnaar van Groep D te zetten. Mocht je toch bang zijn dat de Fransen misschien punten laten liggen, dan kun je ervoor kiezen om in te zetten op het feit dat zowel Nederland als Frankrijk doorgaan, ongeacht de stand in de poule. In dat geval heb je gemiddelde odds van 1.57. 

Een vervolg op de groepsfase

EK voorspellingen voor Oranje

Mocht Nederland inderdaad doorgaan naar de achtste finale van het toernooi dan staat er hier nog het een en ander te wachten op de ploeg van Ronald Koeman. Momenteel is de grootste verwachting dan ook dat Nederland in de achtste finale uitgeschakeld zal worden en terug naar huis kan. De gemiddelde odd ligt hiervoor op 2.50 ongeveer.

De odds op uitschakeling in de groepsfase liggen gemiddeld op 4.25. Vervolgens die van de kwartfinale op 4.50 en die van de halve finale op 7.00. Mocht Nederland de finale bereiken en deze verliezen dan zou je twaalf keer je inzet kunnen pakken. De odds voor Nederland als winnaar staan op 16.50, waarmee ze als nummer zeven gezien worden. 

Memphis Depay topscorer van het EK 2024

Memphis Depay is hard op weg om de all-time topscorer te worden van het Nederlands elftal. De 30-jarige aanvaller maakte inmiddels 45 doelpunten in 91 wedstrijden. In totaal speelde hij al vier wedstrijden op een Europees kampioenschap, waarin hij twee keer wist te scoren. Hij is dan ook zeker iemand om in de gaten te houden en zou misschien nog eens kunnen verrassen. Mocht hij de topscorer van het toernooi worden en heb jij hier vooraf op ingezet, dan kun je dit toen tegen odds van maar liefst 40.00. 

Euro 2024 weddenschappen

Inzetten op de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK 2024

Nu we interessante voorspellingen voor het volledige toernooi hebben doorgenomen is het ook interessant om te kijken naar voorspellingen voor wedstrijden. Nederland zal dus beginnen met een duel tegen Polen, vervolgens spelen ze tegen Frankrijk en uiteindelijk ook nog tegen Oostenrijk. 

Een van de sterkste achterhoedes van Europa

Voorspellingen Oranje op het EK

Het is inmiddels algemeen bekend dat Nederland een van de sterkste achterhoedes heeft van Europa. Met namen als Virgil van Dijk, Nathan Aké, Matthijs de Ligt en Micky van de Ven lijkt het verdedigend meer dan prima in orde. Bovendien staat doelman Bart Verbruggen onder de lat en lijkt dus een flinke opgave te worden om te scoren in het Nederlandse doel. 

Bondscoach Ronald Koeman besloot om linksback Ian Maatsen thuis te laten en dit laat meteen zien dat er een enorme concurrentiestrijd gaande is in de verdediging van Oranje. Tegen Frankrijk zal de verdediging flink aan de bak moeten, aangezien de Fransen ook een bijzonder sterke aanval hebben. Toch lijkt Nederland tegen Polen en Oostenrijk minder bang te hoeven zijn voor een tegendoelpunt. Deze landen lijken niet echt de kwaliteiten in huis te hebben om het de verdediging van Ronald Koeman lastig te maken. Inzetten op het feit dat Nederland in deze twee wedstrijden de nul houdt zou dus zeker interessant kunnen zijn.

Euro 2024 weddenschappen

Xavi Simons kruipt eindelijk uit zijn schulp in Oranje

De 21-jarige Xavi Simons maakte vorig seizoen veel indruk bij PSV. Dit leverde hem een terugkeer op bij Paris Saint-Germain, waarna hij direct werd verhuurd aan RB Leipzig. Daar werd de jongeling ook direct een sensatie en hij heeft dan ook een meer dan prima seizoen achter de rug. In 32 wedstrijden in de Bundesliga wist hij acht keer te scoren en gaf hij maar liefst 13 assists. Verder wist hij in acht Champions League-wedstrijden ook nog eens twee keer te scoren en twee assists te geven. Hij lijkt dus goed in vorm richting het naderende EK.

Toch wil het voor Simons nog niet echt lukken in het Nederland elftal. In december 2022 maakte hij zijn debuut onder Louis van Gaal en inmiddels heeft hij dertien interlands achter zijn naam. Hierin wist hij nog geen enkel doelpunt te maken of een assist te geven, terwijl hij toch meestal in de basis begon. Dit EK zou zomaar eens zijn echte doorbraak in Oranje kunnen worden nu hij een jaar lang ervaring heeft opgedaan op een nog hoger niveau. Met Cody Gakpo, Memphis Depay en wellicht Brian Brobbey om zich heen zou hij zomaar eens voor een aantal assists kunnen zorgen. 

Wout Weghorst scoort als invaller

De 31-jarige Wout Weghorst kende met zeven doelpunten en drie assists in de Bundesliga voor TSG Hoffenheim een teleurstellend seizoen. Toch heeft de spits in het Nederlands elftal al meer dan eens zijn waarde bewezen. Denk bijvoorbeeld terug aan het WK in Qatar waarbij Weghorst twee keer scoorde in zijn invalbeurt tegen Argentinië.

Het lukte hem vervolgens ook nog eens om met een invalbeurt te scoren tegen Ierland in de EK-kwalificatiereeks. Daarnaast was hij in de oefenwedstrijden tegen Schotland en Canada ook belangrijk met een doelpunt in zijn invalbeurt en het lijkt dan ook geen geluk meer. Onze verwachting is dat de ervaren spits minimaal een doelpunt zal maken uit een invalbeurt tijdens dit komende EK in Duitsland.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer