Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De GP van Brazilië - Circuit van Interlagos

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De GP van Brazilië - Circuit van Interlagos
Komend weekend staat er in de Formule 1 de Grand Prix van Brazilië op het programma. De spanning om het wereldkampioenschap is door de heerschappij van Max Verstappen in zijn Red Bull bolide dit seizoen helemaal weg, maar onder de 3-voudig wereldkampioen is het nog behoorlijk spannend. Het beloofd dan ook een interessant weekend te worden in de race om de tweede plaats en het circuit van Autódromo José Carlos Pace lijkt het perfecte podium voor deze strijd.

De historie van de Grand Prix van Brazilië

Voorspellingen gp van brazilie

Het circuit Autódromo José Carlos Pace, dat in São Paulo ligt, kent een erg lange geschiedenis in de autosport en werd al in 1940 geopend. Op het circuit Autódromo José Carlos Pace, dat vernoemd is naar de Braziliaanse coureur die in 1975 de GP won, wordt sinds 1973 gereden in de Formule 1 en is een van de meest iconische banen op de F1 kalender. Het historische circuit kent een indrukwekkende lijst met winnaars. Op deze lijst kunnen we, naast natuurlijk Ayrton Senna, onder andere de volgende legendarische rijders vinden: Niki Lauda, Michael Schumacher (4x), Lewis Hamilton (3x) en Sebastian Vettel (3x).

Opvallend is dat Max Verstappen nog maar 1 keer de GP van São Paulo op zijn naam wist te zetten. De dit seizoen niet in te halen Limburger wist in 2017 de race voor de enige keer te winnen, maar de fans zullen zich vooral de race van 2016 herinneren. Verstappen maakte toen, als 19-jarige, grote indruk door in de heftige regen van de 16e positie naar de 3e plaats te rijden.

Wedden op Formule 1

Hoe ziet het Circuit eruit?

Voorspellingen Formule 1

Het circuit van Autódromo José Carlos Pace wordt ook wel Interlagos genoemd, wat letterlijk tussen (de) meren betekend vanwege de aanwezige meren om de baan. Het oude circuit wordt gekenmerkt doordat het tegen de klok in gereden wordt, is 4,3 kilometer lang en heeft 2 lange stukken waar hoge snelheden gehaald worden. De eerste bocht, genaamd de Senna S, is een ideale plek om in te halen en ook het stuk tussen bocht 7 en 12 is goed voor de nodige inhaalacties. Een minpunt voor de rijders is wel dat het circuit erg hobbelig is en dit is iets waar vooral Lewis Hamilton en Charles Leclerc, die na afloop van de GP van de VS gediskwalificeerd werden vanwege te veel schade aan de bodem van hun bolide, rekening mee zullen moeten houden.

Wedden op Formule 1

Het programma van de GP van Brazilië

Voorspellingen formule 1 brazilie

De Grand Prix van São Paulo is ten opzichte van de vorige raceweekenden, in de VS en Mexico, op zeer schappelijke tijden te volgen. Op vrijdag begint aan het einde van de middag de vrije training en aan het begin van de avond vindt de kwalificatie plaats. Op zaterdagmiddag is de sprint shootout en in de avond is de sprintrace. De hoofdrace zelf begint op zondag om 18:00 Nederlandse tijd.

DatumActiviteitStarttijd (Nederlandse tijd)
Vrijdag 3 novemberVrije Training15:30
Vrijdag 3 novemberKwalificatie19:00
Zaterdag 4 novermberShootout Sprint15:00
Zaterdag 4 novemberSprintrace19:30
Zondag 5 novemberGrand Prix van Brazilië18:00

De grote favoriet dit weekend is Max Verstappen. De inmiddels 3-voudig Wereldkampioen wint dit seizoen bijna elke race en zal gezien zijn “magere” resultaten de afgelopen jaren op dit circuit azen op een overwinning. Voor de toeschouwers is de race achter Verstappen het interessantste. Gaat Lewis Hamilton zijn sterke reeks voorzetten dit weekend? Of blijft Sergio Perez hem voor in de strijd om de tweede plaats. Lees onze voorspellingen voor de Grand Prix van Brazilië en alle andere resterende wedstrijden van dit Formule 1 seizoen op onze Formule 1 voorspellingen pagina.

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer