Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: de GP van de VS - Circuit of the Americas

door Max Lanters | door Azadeh Ghavidel

image Formule 1: de GP van de VS - Circuit of the Americas
Dit weekend vindt er op het Circuit of the Americas in Austin de 19e GP van de Formule 1 kalender plaats. Door het uitvallen van de GP Emilia-Romagna in Italie eerder dit jaar is het echter de 18e GP van dit seizoen die gereden gaat worden. Ondanks dat er na dit weekend nog 4 races gereden moeten worden is zowel de Wereldtitel als de Constructeurstitel al vergeven aan Max Verstappen en zijn team Red Bull.

Circuit of the Americas

Het Circuit of the Americas is dit seizoen 1 van de 3 races die op Amerikaanse bodem gereden wordt, naast de circuits van Miami en Las Vegas. Het vijf en een half kilometer lange circuit is, zoals de meeste Formule 1 circuits, ontworpen door de ontwerper Herman Tilke en staat sinds 2012 op de F1 agenda. Het 20 bochten tellende circuit kent een mix van een aantal langzame bochten en rechte stukken en is hierdoor voor de rijders en hun bolides een erg intensief circuit om op te rijden. Door de vele bochten in vooral de eerste sector ligt de gemiddelde snelheid van 195 kilometer per uur onder het gemiddelde van dit F1 seizoen.

Door de pittige rempunten op de baan en de grote hoogteverschillen van het circuit wordt het gezien als een van de zwaarste circuits in Amerika. Al vanaf de eerste bocht zullen de rijders bij de les moeten blijven. Er wordt namelijk in deze eerste bocht omhoog gereden, waardoor het zicht op de baan minimaal is, en doordat er een hobbel is vlak voor de bocht zal er diep geremd moeten worden om niet de grip te verliezen. 

Wedden op Formule 1

De geschiedenis

voorspelling gp van de vs

De Grand Prix van de Verenigde Staten is door Lewis Hamilton het vaakst achter zijn naam gezet. De 7-voudig wereldkampioen won in de eerste editie in 2012 in een McLaren en wist daarna in zijn Mercedes sinds 2014 maar liefst vier keer op rij de GP van de VS te pakken. Een plaats onder de Britse coureur vinden we Max Verstappen. De inmiddels 3-voudig Wereldkampioenschap won de laatste twee edities op het Circuit of the Americas. De snelste tijd die ooit gereden werd op het circuit (1:36.169) staat op naam van Charles Leclerc. De rijder van Ferrari reed deze in 2019.

Wedden op Formule 1

Het programma dit weekend

wedtips formule 1

Wie de GP van de VS dit weekend wil volgen zal tot laat op moeten blijven. De vrije trainingen op vrijdag, de sprint shootout op zaterdag en de race zelf op zondag beginnen nog wel op schappelijke tijden (rond 21:00). De kwalificatie op vrijdag en de sprintrace op zaterdag beginnen echter rond middennacht. Zie hieronder het schema inclusief Nederlandse tijd. 

DatumActiviteitStarttijd (Nederlandse tijd)
Vrijdag 20 oktoberVrije training19:30
Vrijdag 20 oktoberKwalificatie23:00
Zaterdag 21 oktoberShootout Sprintrace19:30
Zaterdag 21 oktoberSprintrace00:00
Zondag 22 oktoberGrand Prix van de VS21:00

Door de heerschappij van Max Verstappen dit seizoen al gewonnen voor deze race. Onder de 3-voudig wereldkampioen is het nog wel spannend. Teamgenoot Sergio Pérez wordt namelijk in de nek gezeten door Lewis Hamilton. De Mexicaan is de laatste tijd niet zijn beste zelf, terwijl de Brit na een zwaar seizoen weer lijkt op te krabbelen. Met dit gegeven, de sprintrace op zaterdag en de intensieve baan belooft het een leuk raceweekend te worden dit weekend. Lees deze en al onze andere Formule 1 voorspellingen op onze pagina.

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer