Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De GP van Mexico-Stad

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De GP van Mexico-Stad
Dit weekend wordt er in Mexico de 19e race van dit Formule 1 seizoen gereden. De spanning in het deelnemersveld is door de overmachtige Max Verstappen dit seizoen ver te zoeken, maar toch zijn er nog wel interessante ontwikkelingen. Met nog 3 raceweekenden, na deze GP van Mexico, te gaan zouden er nog wat verschuivingen kunnen plaatsvinden onder de regerend Wereldkampioen. Ook zullen de teams zich gaan voorbereiden op het volgende seizoen en de auto en rijders gaan analyseren.

De historie van de Mexicaanse Grand Prix

Voorspellingen GP Mexico

De Grand Prix van Mexico is een van de oudere circuits op de Formule 1 kalender. Op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez, dat letterlijk het “circuit gebroeders Rodriguez” betekent, werd namelijk in 1962 voor het eerst een Formule 1 race gereden. Tussendoor kende het wel enige aanpassingen en ontbrak het lange periodes in de Formule 1. Sinds 2015 werd het na een afwezigheid van 19 jaar weer in gebruik genomen door de Formule 1. Tijdens deze 7 gereden races zette Max Verstappen met 4 overwinningen de meeste overwinningen op het circuit achter zijn naam. Daarmee voert hij een lijstje aan waar indrukwekkende namen op staan. Zo wonnen Nigel Mansell (2x), Alain Prost (2x), Lewis Hamilton (2x) en Ayton Senna (1x) eerder de Grand Prix van Mexico.

Wedden op Formule 1

Hoe ziet er circuit eruit?

Voorspellingen GP Mexico

Het vier en half kilometer lange circuit heeft twee lange rechte stukken, in totaal 17 bochten en wordt gekenmerkt door een aantal chicanes die opgevolgd worden met een bocht. Door deze opzet van het circuit is er veel gelegenheid om in te halen en is het voor de toeschouwers leuk om naar te kijken. Naast de attractieve opzet van de baan ligt het circuit ver boven het zeeniveau. Dit zorgt ervoor dat de teams hun aerodynamica behoorlijk zullen moeten bijschroeven om genoeg neerwaartse druk te creëren. Aan de andere kant worden hierdoor extreem hoge snelheden op de rechte stukken gehaald. Zo staat het snelheidsrecord in de Formule 1 van 370 kilometer per uur op naam van dit circuit.

Wedden op Formule 1

Het programma van de GP van Mexico

Voorspellingen GP van Mexico

Wie dit weekend alles wil volgen zal, net als afgelopen weekend tijdens de GP van de VS, rekening moeten houden met het tijdsverschil. De eerste vrije training op vrijdag is met een aanvangstijd van 20:30 nog wel op een schappelijk uur, maar de tweede vrije training is midden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Op zaterdagavond begint het wederom op een schappelijk uur met de derde vrije training, maar de kwalificatie begint om 23:00 Nederlandse tijd. Tijdens de vrije trainingen zal er overigens door meerdere teams met reserverijders gereden worden. De hoofdrace op zondag begint om 21:00. 

DatumActiviteitNederlandse starttijd
Vrijdag 27 oktoberVrije training 120:30
Vrijdag 27 oktoberVrije training 200:00
Zaterdag 28 oktoberVrije training 319:30
Zaterdag 28 oktoberKwalificatie23:00
Zondag 29 oktoberGrand Prix van Mexico21:00

De absolute favoriet dit weekend is wederom Max Verstappen. De Red Bull coureur won 4 van de 5 laatste Grote Prijzen van Mexico en is dit seizoen onomstreden de snelste. De meeste ogen zullen dit weekend echter op teamgenoot Sergio Pérez gericht zijn. Voor de Mexicaan is het een thuisrace en gezien zijn huidige vorm wordt het interessant hoe hij zich laat zien aan zijn eigen publiek. Lees meer over het Formule 1 seizoen en vind F1 voorspellingen voor elke Grand Prix van 2023 op onze Formule 1 voorspellingen pagina!

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer