Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Marokko: Wat zijn de kansen voor de Leeuwen van de Atlas in de Afrika Cup 2024?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Marokko: Wat zijn de kansen voor de Leeuwen van de Atlas in de Afrika Cup 2024?
In januari 2024 staat er een nieuwe editie van de Afrika Cup op het programma. Voor de eindzege van het toernooi, dat op 13 januari begint en gespeeld wordt in Ivoorkust, is Marokko een van de favorieten. De Atlas Leeuwen wisten in het verleden pas één keer het toernooi te winnen, namelijk in 1976. In 2021 werden ze nog in de kwartfinale uitgeschakeld door Egypte. Lukt het de ploeg van onder andere Hakim Ziyech, Achraf Hakimi en Sofyan Amrabat dit keer wel om met de titel naar huis te gaan?

De tweede titel voor Marokko?

Voorspellingen marokko afrika cup

Marokko wordt naast Senegal, Ivoorkust, Algerije en Egypte gezien als een van de favorieten voor de eindzege van de Afrika Cup. Dit komt mede door het succesvolle wereldkampioenschap in 2022. Hier wist Marokko meerdere keren te verrassen door te winnen van Spanje en Portugal. Uiteindelijk werden ze verslagen in de halve finale door Frankrijk en verloren ze ook de strijd om de derde plek van Kroatië. Met de grote namen die ze in de selectie hebben is het dan ook van de teams om in de gaten te houden tijdens deze Afrika Cup

Na het succesvolle WK in Qatar speelden Marokko nog verschillende wedstrijden. Zo wonnen ze een vriendschappelijk duel van Brazilië (2-1) en speelden ze gelijk tegen Peru (0-0) en Kaapverdië (0-0). Ook volgden nog wedstrijden tegen Burkina Faso (1-0 overwinning) en Ivoorkust (1-1). In november speelden ze ook de eerste wedstrijd van de kwalificatiereeks voor het WK van 2026. Hierin wisten ze met 0-2 te winnen van Tanzania. Dit land is ook direct de eerste tegenstander van Marokko op de Afrika Cup. 

AFCON 2024 - Marokko’s wedstrijden

Voorspellingen Marokaans elftal

Voor de Afrika Cup is Marokko in Groep F geloot. In deze groep zullen ze DR Congo, Tanzania en Zambia treffen. Om door te gaan na de volgende ronde zal Marokko bij de eerste twee in de groep moeten eindigen of moet het horen bij de beste vier teams die op de derde plek zijn geëindigd. 

  • Woensdag 17 januari - Marokko v Tanzania - Laurent Pokou Stadium
  • Zondag 21 januari - Marokko v DR Congo - Laurent Pokou Stadium
  • Woensdag 24 januari - Zambia v Marokko - Laurent Pokou Stadium

Welke weddenschappen kun je inzetten op Marokko voor AFCON 2024?

Afrika Cup voorspellingen marokko

Voordat Marokko kan denken aan de eindzege van het toernooi zullen ze eerst door de groepsfase moeten komen. Volgens Unibet is de kans groot dat Marokko zich plaatst voor de volgende ronde, met een odd van 1.03. Verder heeft de bookmaker een odd van 1.40 op Marokko als groepswinnaar van Groep F. Daarnaast zien ze Marokko ook als favoriet voor de eindzege, met een odd van 6.50. De verwachting is dan ook dat Marokko door zal gaan naar de volgende en de meeste concurrentie zal krijgen van DR Congo. 

Gelukkig voor Marokko zullen ze het toernooi echter beginnen tegen Tanzania, de nummer 121 van de FIFA-ranking. Volgens TOTO wordt het dan ook een eenvoudige zege voor de Atlas Leeuwen. Een overwinning van Marokko levert een odd op van 1.32. In november troffen beide landen elkaar ook al eens en toen eindigde het in een eenvoudige 0-2 zege voor de Marokkanen. 

In de tweede wedstrijd neemt Marokko het op tegen misschien wel de grootste concurrent in de groepsfase, DR Congo. Vorig jaar ontmoetten beide landen elkaar namelijk ook al en toen eindigde het in een gelijkspel (1-1) en een overwinning voor Marokko (4-1). De ploeg van Ziyech en Hakimi zal dus scherp moeten zijn om verrassingen te voorkomen.

In de laatste groepswedstrijd neemt Marokko het dus op tegen Zambia. Dit land kwam Marokko in de afgelopen jaren niet vaak tegen en dus is het lastig om te voorspellen of dit een ploeg is die goed ligt. In 2021 wisten ze ook op de Afrika Cup wel nog met 3-1 te winnen van Zambia. In 2019 wist Zambia dan wel nog te winnen van Marokko (2-3). 

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer