Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Topscorer EK 2024: wie is favoriet en op wie wedden?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Topscorer EK 2024: wie is favoriet en op wie wedden?
Vandaag richten we ons op een EK onderwerp dat in de smaak zal vallen bij mensen die graag wedden op doelpuntenmakers. We kijken naar de odds voor de topscorer van Euro 2024, de kanshebbers en onze tips.

Onze favorieten voor de Euro 2024 topscorer

Voorspelling topscorer euro 2024

Het voorspellen van de topscorer in een competitie zoals een EK, WK of Copa America is zelden eenvoudig. Maar onze experts hebben toch de tijd genomen om de situatie te analyseren en je te vertellen wie de kanshebbers zijn voor deze eretitel en wie de duidelijke favoriet van de redactie is. Je kunt deze analyse ook vinden in onze Euro 2024 voorspelling, waarin alles staat wat je wil weten over de competitie.

Nr. 1: Mbappé, de voor de hand liggende keuze

Weddenschap topscorer Euro 2024 - Kylian Mbappé

Het wordt een veelbewogen zomer voor Kylian Mbappé! De aanvallende middenvelder en aanvoerder van de Franse nationale ploeg, die Paris Saint-Germain op een gratis transfer verliet om zich - eindelijk officieel - bij Real Madrid aan te sluiten, zal een EK spelen voordat hij op vakantie gaat en zich daarna bij zijn nieuwe club voegt. En de nummer 10 van Les Bleus hoopt terug te keren uit Duitsland met nog een titel op zijn naam! Natuurlijk mikt Mbappé op de eindzege, maar hij heeft ook de topscorerstitel in gedachten. 

Na een totaal mislukt Euro 2020, waarin hij geen enkel doelpunt maakte en de penalty voor de eliminatie tegen Zwitserland miste, maakte hij het daaropvolgende WK een geweldige inhaalslag. Hij werd topscorer op het WK 2022 met in totaal 8 doelpunten, waarmee hij Didier Deschamps en zijn mannen hielp de finale te bereiken waar hij er zelfs drie maakte. In de EK-kwalificatiewedstrijden van 2024 scoorde hij 9 keer in 8 optredens, waarmee hij derde werd achter CR7 (9 goals) en Lukaku (14). Voor de titel van topscorer op Euro 2024 is Mbappé onze favoriet met een kans van 5.00 bij Unibet! 

Nr.2: Kane, blijvende kracht

Voorspelling topscorer Euro 2024 - Harry Kane

Zoals zo vaak het geval is, is Harry Kane een van de favorieten om topscorer te worden op Euro 2024. En zoals gewoonlijk zou de aanvaller van Engeland erbij moeten zijn. Zijn transfer van Tottenham naar Bayern München heeft niet veel veranderd voor de nummer 9, die dit seizoen een aantal doelpunten heeft gemaakt ondanks de slechte start van de Bayerns (hun eerste clean sheet in meer dan 10 jaar). Hoewel hij niet invloedrijk genoeg was op het WK 2022 (2 doelpunten in 5 wedstrijden, waaronder de beroemde tweede penaltymisser tegen Frankrijk), maakte hij dat snel goed door de op drie na hoogste doelpuntenmaker te worden in de kwalificaties voor Euro 2024, met 8 doelpunten in 8 wedstrijden.

In een team dat erg goed functioneert en omringd wordt door een aantal uitstekende passers (onder andere Bellingham, Foden, Saka en Palmer), zou Harry Kane een geweldige tijd moeten hebben op dit EK, waar hij vanaf de groepsfase indruk zou kunnen maken in een groep C die op het eerste gezicht grotendeels toegankelijk is (Slovenië, Denemarken en Servië). Hij heeft ook het extra voordeel dat hij elke penalty voor de Three Lions neemt! Met een goede kans van 5.50 voor de topscorerstitel, opnieuw bij Unibet, is dit een weddenschap die zeker de moeite waard is. 

Nr.3: Lukaku, de Belg die (bijna) altijd als winnaar uit de bus komt

Voorspelling topscorer Euro 2024 - Romelu Lukaku

Hier is hij dan, de topscorer aller tijden van België (80 doelpunten in 111 wedstrijden). De door Anderlecht opgeleide speler, die speelde voor Chelsea, Everton, Manchester United, Inter Milan en nu AS Roma, is sinds het einde van het WK 2022 in goede vorm voor zijn land. Hoewel hij het WK volledig miste (hij kwam geblesseerd aan en speelde niet in de eerste groepswedstrijden, miste talloze kansen in de derde wedstrijd tegen Kroatië en voorkwam dat zijn team de laatste 16 bereikte), heeft hij zich sindsdien goed herpakt. Hij eindigde zelfs als topscorer in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024, met een prachtige ratio van 14 doelpunten in slechts 8 wedstrijden! Romelu leidt de ranglijst met een ruime marge, met 4 doelpunten voorsprong op de runner-up.

Hij wordt vaak bekritiseerd omdat hij sterk is tegen de zwakkeren en zwak tegen de sterken, maar hij krijgt duidelijk de kans om te scoren in Groep E met Slowakije, Roemenië en Oekraïne. In ieder geval heeft hij prachtige odds van 21.00 bij Unibet, dus wacht niet te lang om hiervan te profiteren als je wilt wedden op een “outsider” volgens de bookmakers, die naar onze mening goed wordt onderschat door sportweddenschappen sites. Zelfs een inzet van €10 kan al €200 winst opleveren!

Wed op de topscorer van Euro 2024

Euro topscorer: SportyTrader's outsiders

Voorspelling topscorer outsides euro 2024

Na onze drie favorieten voor de titel van topscorer van Euro 2024, zijn hier de outsiders die volgens ons ook aanspraak kunnen maken op deze individuele trofee die aan het einde van de finale wordt uitgereikt. Cristiano Ronaldo komt als eerste in aanmerking, omdat dit waarschijnlijk zijn laatste grote toernooi met zijn land zal zijn. Voor ons lijkt hij eeuwig, maar CR7 nadert zijn 40e verjaardag en zal het niet lang meer volhouden. En toch, bij Al Nassr in Saoedi-Arabië, blijft hij de statistieken verbijsteren! Bij Portugal blijft hij een belangrijk lid van de ploeg van Roberto Martinez. De winnaar van Euro 2016 is vastbesloten om een beslissende rol te spelen voor zijn land tijdens de finale van 2024. Als tweede topscorer in de kwalificatiefase met 9 doelpunten in 8 wedstrijden, heeft Ronaldo opnieuw laten zien dat hij heeft wat ervoor nodig is. Zijn kansen zijn 13.00 bij de bookmakers!

Een beetje in de stijl van Cristiano nadert Olivier Giroud het einde van zijn carrière en stopt hij waarschijnlijk met voetbal na Euro 2024. Het is het einde van een geweldig tijdperk voor de voormalige aanvaller van Montpellier, Arsenal en Chelsea, die Frankrijk in 2018 aan de ultieme titel hielp. Hoewel hij tijdens dit WK niet scoorde, deed hij dat tijdens het vorige WK, dat in Qatar werd gespeeld, wel met 4 doelpunten. Hij eindigde als 3e op de scorelijst achter Mbappé en Messi. Tijdens de kwalificaties voor dit EK scoorde hij 3 keer in 8 wedstrijden, hoewel hij niet altijd een starter was. Zijn kansen zijn momenteel gemiddeld 20.00 bij sportweddenschappen voor Euro 2024. Bij SportyTrader hebben we hier weinig vertrouwen in, maar waarom niet?

Voorspelling topscorer Euro 2024 - Jude Bellingham

Jude Bellingham zal ook een van de spelers zijn om in de gaten te houden op het EK van 2024 in Duitsland. Hij is dit jaar een seriedoelpuntenmaker geworden bij Real Madrid en heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Hij is een echte vos in het strafschopgebied bij de Madrileense club en heeft een instinct voor goals en afmaken gekregen dat we bij Dortmund al begonnen te zien. In de aanloop naar de Ballon d'Or zou topscorer worden bij deze EURO en de trofee winnen natuurlijk een echte plus zijn. Als je wilt wedden op Jude, zijn kansen zijn 15.00 bij Unibet. We denken ook aan Alvaro Morata, die net als La Roja een van de outsiders is en niet onderschat mag worden. Als je denkt dat de speler van Atletico in staat is om bovenaan te eindigen, waarom probeer je dan niet een kleine weddenschap op de Spaanse spits?

En we eindigen met de grootste winkansen! Bayer Leverkusen-aanvaller Florian Wirtz, die een geweldig seizoen beleeft onder Xabi Alonso, zou wel eens het verrassingspakket van dit EK kunnen zijn. Hoewel hij op het veld niet als een doelpuntenmaker wordt beschouwd, heeft hij dit seizoen toch meer dan 20 doelpunten gemaakt in alle competities! En we herinneren ons allemaal zijn enorme treffer tegen Frankrijk in een vriendschappelijke wedstrijd op 23 maart na slechts een paar seconden spelen... Met kansen van 35.00 is het duidelijk de moeite waard om een paar munten op de Duitse crack te zetten!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer